QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 10, 18:26)
Na taip, dabartinei indigo kartai yra dzin tėvų nuomonė. Aš priklausau tai kartai, kuri savo tėvus gerbė, jų prisibijojo ir klausė...Todėl dariau, kaip jie norėjo.
Ne dzin, tevus gerbiu ir isklausau ju nuomone, bet kadangi jau 18

ir daugiau, tai elgiuosi pagal savo isitikinimus. Gal zmones skirtingai bresta, juk kitam ir 40, o jis dar bega pas mamyte pasitarti, kaip su zmona konflikta spresti

. Cia niekam to netaikau, tiesiog samprotauju.
QUOTE(Meškuolė @ 2008 09 10, 18:46)
Tu čia viską teisingai susakei. Aš ir pati nesu iki galo apsisprendusi, kaip geriau. Iš esmės jeigu tiki Dievu, bet netiki Bažnyčia, tai tau kaip ir neturėtų būti skirtumo, ar tu į bažnyčią eisi tuoktis, ar į CMB. Jeigu tai darysi iš pagarbos savo tėvams ir seneliams, Dievas tai žinos ir supras tave, ir nelaikys to kažkokiu apgaudinėjimu. Tiesiog tu parodysi meilę artimiesiems (čia jau kartojuosi).
Dabar iš kitos pusės pažiūrėjus. Į bažnyčią susirenka tuo tikintys žmonės (čia atmetu tuos atvejus, kai einama dėl akių). Jie sukuria kažkokį energetinį lauką, jie kartu iš jo pasisemia energijos, apsikeičia. Dabar ateinu aš, nelabai tikintis tuo, kas ten vyksta. Taigi aš galiu sugriauti tą jų sukurtą energiją. Va aš to bijau, bijau jiems pakenkti savo netikėjimu.
Jei tu zmoniu tikejimas remiasi tik kazkokiomis energijomis ir yra toks silpnas, kad nuo keliu netikinciu - isgaruotu kaip eteris, tai dristu abejoti, ar cia gali kalba eiti apie koki nors tikejima...

Jei zmogus tiki Dievu, kuris yra Asmuo, sukures sia zeme ir visa kita, tai jokie netikintys jo tikejimo nesugriaus. Mano galva, tikejimas kyla is asmeninio patyrimo, kad Dievas tikrai yra, turi buti su juo susitikes (na aisku, ne su baltabarzdiu dieduku, kaip vaizduojama pamaldziuose paveiksluose

). O jei jau karta tu Ji pazinai, tai ir tikesi, taip, kaip tiki (zinai), kad pats esi ant sio svieto. Tik kiekvienam savas laikas, o gal ne kiekvienam - nezinau

. Netikejimu ne kitiems gali pakenkti, greiciau pats sau. Kai sunku, esi vienas ir nera i ka kreiptis, kieno pagalbos prasyti. Yra juk tokiu situaciju, kad joks zmogus tau nepades. Ne viskas zmogaus rankose...