Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Dievas sujungė...

Noriu paklausti gal šiek tiek ne į temą, bet nenoriu naujos temos atidarinėti.

Tarkim, aš esu katalikė. Mano vyras - ateistas. Gyvename CMB registruotoje santuokoje. Pagal Bažnyčią išeina, kad aš nusidėjėlė, nes gyvenu be santuokos sakramento. Dėl to man ir išrišimo per išpažintį neduotų. Komunijos kaip ir negaliu eiti, nes nuodėmėje gyvenu. Na, ir kitos problemos.
"Dėl akių", žinoma, aš galiu priversti vyrą išmokti katekizmą, nueiti išpažinties, priimti Pirmąją komuniją. Na, o tada, formalumus atlikus, galima "šliūbą imti".
Bet juk tai bus apgaulė. Ar ne? Juk santuokos sakramentas reiškia dviejų žmonių palaiminimą. O jeigu jis tai darys tik dėl to, kad aš taip noriu, ar nuo to kažkam paliks geriau?
Kas geriau: ar gyventi be "šliūbo", bet kitais atžvilgiais elgtis kaip katalikei, ar priversti vyrą apgauti kunigą, kad jis tiki Dievu ir Bažnyčia?

Atsakymo tikro ir vienintelio, manau, čia būti negali, bet pasamprotauti, manau, apie tai būtų įdomu.
Atsakyti
keletas pastebėjimų apie "katalikų" santuokas biggrin.gif
http://blog.lrytas.l...0/12/santuokos/
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 20, 11:31)

Tarkim, aš esu katalikė. Mano vyras - ateistas. Gyvename CMB registruotoje santuokoje. Pagal Bažnyčią išeina, kad aš nusidėjėlė, nes gyvenu be santuokos sakramento. Dėl to man ir išrišimo per išpažintį neduotų. Komunijos kaip ir negaliu eiti, nes nuodėmėje gyvenu. Na, ir kitos problemos.
"Dėl akių", žinoma, aš galiu priversti vyrą išmokti katekizmą, nueiti išpažinties, priimti Pirmąją komuniją. Na, o tada, formalumus atlikus, galima "šliūbą imti".
Bet juk tai bus apgaulė. Ar ne? Juk santuokos sakramentas reiškia dviejų žmonių palaiminimą. O jeigu jis tai darys tik dėl to, kad aš taip noriu, ar nuo to kažkam paliks geriau?
Kas geriau: ar gyventi be "šliūbo", bet kitais atžvilgiais elgtis kaip katalikei, ar priversti vyrą apgauti kunigą, kad jis tiki Dievu ir Bažnyčia?

Atsakymo tikro ir vienintelio, manau, čia būti negali, bet pasamprotauti, manau, apie tai būtų įdomu.

tai kad šiais laikais sakramentą gali duoti vienam sutuoktiniui g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 10 20, 10:53)
tai kad šiais laikais sakramentą gali duoti vienam sutuoktiniui g.gif

tai aš viena turėčiau nueiti ir mane palaimintų, o jam "nei gult nei stot" (čia aš apie visus ritualus) nereikėtų?

kažkaip keistai skamba g.gif aš galvojau, kad laimina sąjungą, o ne žmones g.gif

o kaip skyrybų atveju: aš kaip ir ištekėjusi už jo, o jis už manęs ne?
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 10 20, 10:51)

mintis įdomi, bet, manau, subjektyvi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 20, 12:05)
tai aš viena turėčiau nueiti ir mane palaimintų, o jam "nei gult nei stot" (čia aš apie visus ritualus) nereikėtų?

kažkaip keistai skamba  g.gif  aš galvojau, kad laimina sąjungą, o ne žmones  g.gif

o kaip skyrybų atveju: aš kaip ir ištekėjusi už jo, o jis už manęs ne?
Papildyta:
mintis įdomi, bet, manau, subjektyvi  ax.gif

Čia jau priklauso nuo jūsų požiūrio į tai, kas antrąjam svarbu - galėtų pastovėt pagarbiai šalia, o galėtų nė akių nerodyt. Nesu iš arti su tuo susidūrus, bet tikrai žinau, kad tokia galimybė yra - priimti santuoką vienai pusei, nes tau tai reikalinga, tu negali gyventi prieštaraudama savo sąžinei, o netikinčiajam vaidinti tikrai nėra reikalo (prieš Dievą nė nepavaidinsi).
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 20, 12:31)

Tarkim, aš esu katalikė. Mano vyras - ateistas. Gyvename CMB registruotoje santuokoje.

Jei vienas praktikuojantis katalikas , o kitas ateistas, tai manau, kad abiejų požiūris į gyvenimą labai skirtisngas, sunkiai jiems turėtų sektis rasti bendrą kalbą apie gyvenimo prasmę, vertybes, ir vaikų religinį auklėjimą.
Atsakyti
QUOTE(laurima @ 2008 10 20, 11:16)
Jei vienas praktikuojantis katalikas , o kitas ateistas, tai manau, kad abiejų požiūris į gyvenimą labai skirtisngas, sunkiai jiems turėtų sektis rasti bendrą kalbą apie gyvenimo prasmę, vertybes, ir vaikų religinį auklėjimą.

Tolerancija nugali viską. Iš esmės gyvename tame pačiame pasaulyje. Tik tą pasaulį skirtingai įvardijame.
Vertybės išlieka tos pačios: nežudyk, nevok, nesvetimauk, nemeluok, gerbk tėvą ir motiną,... Tai juk dorovės, o ne katalikybės pagrindas.
Vaikai... Jeigu vaikui nepieši Dievo ant debesėlio, viskas bus gerai. Dievas yra visame kame. Kuo labiau gilinuosi į religiją, tuo labiau suprantu, kad ar tu ateistas, ar katalikas, ar dar nežinia kas, tiki tais pačiais dalykais, tik skirtingai juos įvardiji ir skirtingus ritualus atlieki.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 20, 11:31)

Meškuole, aš toki zmogu tikrai padrasinciau priimti santuokuos sakramenta, nes kaip kazkas minejo, tokia galimybe yra. Nesenai mano draugas prieme santuokos sakramenta Vilniuje, baznycioje, o jo drauge, kuri netikinti, kartu buvo su juo salia, bet pati sakramento neprieme. Jie ta padare ta pacia vestuviu diena, kai tuokesi santuokos rumuose.
Tokiu budu abu sutuoktiniai gali gyventi pagal savo sazine ir isitikinimus. O netikincio arba abejojincio tikrai nereikai versti to daryti - juk visi suauge zmones, tai kam tie cirkai.
Jei rimtai apie tai galvoji - nueik ir pasikalbek su tos baznycios, kurioje noretum tuoktis (savo parapijos turbut) kunigu. Viska tau paaiskins.
O mylintis vyras tikrai neturetu buti pries wub.gif - palydes tave ir gerbdamas tavo pasirinkima bus kartu, bet pats nepriims isipareigojimo, kuriam dabar nera pasiruoses.

QUOTE(laurima @ 2008 10 20, 12:16)

Skirtingas, bet jei zmones vienas kita myli ir gerbia, tai viskas imanoma. Sunkiausia turbtu su vaiku auklejimu turetu buti...
Bet istikruju tai labai mazai tikru ateistu yra... Daznai zmones taip tik sako, o giliai sirdyje yra visai kiti dalykai ir jie dazniausiai islenda, kai beda prispaudzia...
O galiausiai kol zmogus gyvas - nezinai kaip jo gyenimas dar gali pasisukti... ims ir atsivers mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2008 10 09, 11:38)
Draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
· rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.

QUOTE(zuzla @ 2008 10 09, 11:45)
Draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
· rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.

Zuzla, gal pameni, kuo mes cia prasikaltome g.gif ?
Ai, apie tavo vestuves kalbejome... Na man keista, kai visokie SM keikiasi, slykstybes ir nesvankybes raso, tai ju netrina, o kai du zmones apie vestuves kalbasi (kas buvo naturali sios temos seka, nes kalbejome apie santuoka mirksiukas.gif ), tai jau spamas... g.gif
Na tiek to - geros dienos visiems 4u.gif

Atsakyti
Dėkui, man tai tikrai naudinga informacija buvo 4u.gif

QUOTE(Dagilis @ 2008 10 20, 11:40)
O mylintis vyras tikrai neturetu buti pries  wub.gif - palydes tave ir gerbdamas tavo pasirinkima bus kartu, bet pats nepriims isipareigojimo, kuriam dabar nera pasiruoses.

Maniškis ne tik kad šalia sutiktų stovėti, bet ir visas tas procedūras atliktų, jei man tai būtų svarbu. Bet man svarbiau, kad jis viską darytų nuoširdžiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 10 20, 12:40)
Zuzla, gal pameni, kuo mes cia prasikaltome g.gif ?
Ai, apie tavo vestuves kalbejome... Na man keista, kai visokie SM keikiasi, slykstybes ir nesvankybes raso, tai ju netrina, o kai du zmones apie vestuves kalbasi (kas buvo naturali sios temos seka, nes kalbejome apie santuoka  mirksiukas.gif ), tai jau spamas...  g.gif
Na tiek to - geros dienos visiems  4u.gif

doh.gif galiu pasakyt tik tą patį
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 10 20, 12:51)

Perskaičiau nurodytą straipsnį. Pritariu, kad tai tikrai negeri dalykai. Bet kita vertus, kunigai kaltinami, kad nesutrukdė padaryti nuodėmes. ( Už pinigus laužydami savo nuostatas taip pat manau nusideda, jei tikrai žino ir supranta kad pažeidžiami įstatymai ir įsakymai, bet tai jų sąžinės reikalas). Dievas žinojo, kad žmonės nusidės, bet vistiek suteikė jiems laisvą valią ir visas priemones. Taigi kunigų negalėtume labai kaltinti, jei jie nesuvaržė laisvą valią ir paliko žmonių sąžinei, pagal kurią jie ir bus teisiami paskutiniąją dieną, pasirinkti gyvenimą su Dievu ar be Jo. Kas kita būtų jei pastūmėtų į nuodėmę, o čia tik nesukliudė g.gif Dabar man taip atrodo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 11 22, 10:24)
Kas kita būtų jei pastūmėtų į nuodėmę, o čia tik nesukliudė g.gif  Dabar man taip atrodo. unsure.gif

"tik" nesukliudė.. ogi dar ir palaimino. labai įdomus požiūris wink.gif
įdomu, ar tai taikytina visoms nuodėmėms, dievo įsakymų laužymams? ech tas visagalis pinigas..
Atsakyti