Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Dievas sujungė...

QUOTE(adaptacijaa @ 2008 11 22, 21:13)
"tik" nesukliudė.. ogi dar ir palaimino. labai įdomus požiūris wink.gif
įdomu, ar tai taikytina visoms nuodėmėms, dievo įsakymų laužymams? ech tas visagalis pinigas..

Palaimino nuodėmę? Palaimino santuoką, o kaip gi iš anksto nuspręsti, kad jie žada nusidėti išardydami tą santuoką? (Gal nebent buvo galima nuspręsti, bet tei jau to kunigo sąžinės reikalas)Tai ir pasiėmusį peilį reikia iškart sodinti į kalėjimą, nes gal ne svogūnus, o kaimyną pjaus... Kiek juokauju, gal ir turėjo kunigas būti griežtesnis, bet iš tikrųjų tai tų žmonių sąžinės reikalas, jei jie nusprendė nusidėti, paniekinti Dievo planą jiems, tai jų bus ir kaltė, kad laisva valia tai pasirinko.
Žmonės atlie ka išpažintį, kunigas ir patys žmonės žino, kad tikriausiai daugelio nuodėmių neilgai pavyks vengti, bet jei tą akimirką gailimasi nuodėmės atleidžiamos. Ir kunigas neseka iki namų žmogelio pasisakiusio, kad dažnai vagia, negaudo jo už rankos, nesukliudo pavogti dar kartą, o pagal tavo pavyzdį turėtų, nes bus kaltas, kad nesulaikė?
Kur gi bus mūsų laisva valia, jei kunigai turės įpareigojimą saugoti, kad nenusidėtume, net Dievas tuo neužsiima.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 11 22, 22:02)
tai tų žmonių sąžinės reikalas, jei jie nusprendė nusidėti, paniekinti Dievo planą jiems, tai jų bus ir kaltė, kad laisva valia tai pasirinko.

dievo planas....kas tai?

tu bent supranti ka rasai?
Atsakyti
pvz. šian sužinojau, kad vieną pažįstamą kunigas atsisakė tuokti, nes ji neščia.. ir manau visiškai teisingai g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 11 23, 00:10)
pvz. šian sužinojau, kad vieną pažįstamą kunigas atsisakė tuokti, nes ji neščia.. ir manau visiškai teisingai g.gif

Negaliu patiketi blink.gif - manau, kad ji tau ne visas priezastis pasake, kodel netuokia... Eina nescios prie altoriaus visur. Kaip ten bebutu, bet zmogus nuodeme padares gali gailetis ir ji jam yra atleidziama, taip kad netuokti tik del nestumo tiesiog neimanoma 4u.gif

O kaip tu laikaisi? 4u.gif Seniai tave 'bemaciau' mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 22, 23:18)
Negaliu patiketi  blink.gif - manau, kad ji tau ne visas priezastis pasake, kodel netuokia... Eina nescios prie altoriaus visur. Kaip ten bebutu, bet zmogus nuodeme padares gali gailetis ir ji jam yra atleidziama, taip kad netuokti tik del nestumo tiesiog neimanoma  4u.gif

O kaip tu laikaisi?  4u.gif Seniai tave 'bemaciau'  mirksiukas.gif

tai kad ji sako, kad kaip pridera ėjo abudu ir į kursus ir išpažinties, bet kodėl atsisakė neįsivaizduoju g.gif kas te per kunigas unsure.gif

o aš ką ax.gif susituokėm wub.gif tik aš kadangi stačiatikė, tai man sakramento kaip ir nedavė, ir kad nebūtų tokio akivaizdaus skirtumo tarp mūsų MB komunijos neėmė, bet nuėjo kitą dieną priėmė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 11 22, 23:32)
tik aš kadangi stačiatikė, tai man sakramento kaip ir nedavė

gal tu ką nors ne taip supratai unsure.gif - gi yra mišrios santuokos ir tokiais atvejais ir su vyskupo dispensa (dėl to pasirūpina dažniausiai pats kunigas) sakramentas teikiamas. Kaip tu manai ką jūs ten veikėt bažnyčioj (juk bažnyčioj buvot?) jei išėjai negavus sakramento? unsure.gif Pažaist ir paimituot sakramentą buvot? Tai kad taip negali būt. Nebūna santuokos sakramento tik vienam, tuo labiau, kad santuokos sakramentą ne kunigas teikia, o sutuoktiniai vienas kitam, kunigas tai tiesiog administruoja ir laimina. Kažko čia labai pripainiota unsure.gif

Kaip ir dėl nėštumo. (Beje, nuo kada nėštumas nuodėmė? Čia irgi reiktų nepainioti. Kitas gali daryt tą patį ir nepastot - jis dėl to "švaresnis"? O ir ką išpažintis reiškia, a?). Tik nežinau kas pripainiojo.

Blondzinas labas wub.gif Dievo planas - tai kožnam pasiūta skarytė, kurią turi saugot ir nevogt iš kaimynkos wub.gif Nes labai gražu kai kožna babytė ateina bažnyčion su nuosava ir pagal skarytę jau atpažįsti, kad štai čia anava Marytė, ten Petrutė, o ten Zinaida wub.gif Bet tu man taip ir nepadėjai man surast man labiausiai tinkančios verysad.gif Tai vis matuojuos ir ieškau savosios...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 23 lapkričio 2008 - 17:41
QUOTE(Karbynė @ 2008 11 23, 17:27)
Nebūna santuokos sakramento tik vienam

Būna. Kito tikėjimo asmuo pastovi šalia. Kad ir kaip absurdiškai skambėtų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 11 24, 11:43)
Būna. Kito tikėjimo asmuo pastovi šalia. Kad ir kaip absurdiškai skambėtų cool.gif

Gal nieko cia absurdisko ax.gif - jei vienam sakramentas yra labai svarbus, o kitas netikintis, tai yra puiki iseitis. Niekam nereikia nei apsimetineti, nei atsisakyti savo isitikinimu 4u.gif
Atsakyti
apie tai, ka gali kunigas ir ko negali gerai pasisake karo kapelionas Otas Kacas. nenores sutekti sakramento, patepimo ar dar ko nors - ir nesuteiks, kad ir kas reikalautu.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2008 11 24, 18:32)
apie tai, ka gali kunigas ir ko negali gerai pasisake karo kapelionas Otas Kacas. nenores sutekti sakramento, patepimo ar dar ko nors  - ir nesuteiks, kad ir kas reikalautu.

Na tas nores nenores - tai sakramentu teikimas ne koks turgus... Taciau, visokiu yra zmoniu, o kunigas irgi tik zmogus, daro klaidas.
Laimei, visada yra galimybe rinktis, o galiausiai, jei kunigas neteisus, galima kreiptis i vyskupa.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 11 23, 01:32)
o aš ką ax.gif susituokėm wub.gif tik aš kadangi stačiatikė, tai man sakramento kaip ir nedavė, <....>

Kiek žinau katalikai pripažįsta visus stačiatikių sakramentus g.gif , kai ėjau pirmos komunijos pamenu kaip aiškino, kad nesant kitos galimybės ir esant būtinam reikalui net išpažinties galima kreiptis pas stačiatikių dvasininką g.gif Ar nieko nepripainiojau? Tai išeitų, kad santuoka irgi galima ir galioja abiems...
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 11 24, 10:43)

Ne nebūna. Nebent tai būna kažkokios kažkieno kažkokios nelegalios "improvizacijos". Nebūna santuokos sakramento vienam. Nebūna jokios santuokos vienam.

QUOTE(Dagilis @ 2008 11 24, 11:12)
Gal nieko cia absurdisko  ax.gif - jei vienam sakramentas yra labai svarbus, o kitas netikintis, tai yra puiki iseitis. Niekam nereikia nei apsimetineti, nei atsisakyti savo isitikinimu  4u.gif

Santuokos sakramentas vienam? Nesąmonė. Būna kai teikiama dispensa nuo kulto skirtumo ir pan, o ne sakramentas vienam. Yra dispensa, galimybė priimti santuokos sakramentą su kitokių įsitikinimų/tikėjimo asmeniu kai šis sutinka leisti vaikus auklėti to tikėjimo dvasioje, o ne sakramentas vienam.

Santuokos sakramentas yra vienintelis sakramentas, kurį teikia ne kunigas, o sutuoktiniai vienas kitam. Tai apie ką kalbame? Kaip jūs tai įsivaizduojat? doh.gif Nebūna santuokos sakramento vienam. Kaip (vėl pasikartosiu) apskritai nebūna jokios santuokos vienam.

Pabandykit jau tik civiliškai viena ištekėti, kad tai negaliotų sutuoktiniui.

Nors gal ir neblogai...išteki už kokio ženoto, o anas antros žmonos vienu metu negauna ir net skirtis nereikia, nes galioja tik vienam lotuliukas.gif

O priimti stačiatikei su kataliku santuokos sakramento gavus vyskupo dispensą kliūčių nėra. Tuo labiau, kad vieni kitų teikiamus sakramentus tikrai pripažįsta.

Pasikartosiu pamiršusiems unsure.gif - santuokos sakramentą teikia ne kunigas, o sutuoktiniai vienas kitam. Kunigas tai administruoja ir laimina. Nebūna pusinio santuokos sakramento.

Iš katekizmo
1623 Pagal lotynų tradiciją sutuoktiniai, kaip Kristaus malonės perdavėjai, Santuokos sakramentą teikia vienas kitam, pareikšdami savo sutikimą Bažnyčios akivaizdoje. Rytų Bažnyčių tradicijose vyskupai arba kunigai yra abipusio sutuoktinių sutikimo liudininkai,138 bet kad sakramentas galiotų, taip pat būtinas jų palaiminimas.139
http://www.katekizma...003/N161E9.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 24 lapkričio 2008 - 20:12