Įkraunama...
Įkraunama...

SKYRYBOS...

Hastalavista , noriu suzinot jusu nuomone 4u.gif . siuo metu skiriuosi..jau buvo daug parengiamuju posedziu, turto vertinimu , priestaravimu pareiskimu ir t.t. Po paskutinio neatvykimo mano ex i posedi teisejas surase nutarti, kad reikia idet skelbimus i laikrascius. idesiu. po menesio vel paskirta data teismui. klausimas : po visu situ proceduru ar dar gali toliau atideliot posedziu datas ( del jo neatvykimo ar panasiai) ar jau bus priimami sprendimai? ir kiek gali "temt guma" teismas tokioje byloje?
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2010 05 19, 10:32)
Hastalavista , noriu suzinot jusu nuomone  4u.gif . siuo metu skiriuosi..jau buvo daug parengiamuju posedziu, turto vertinimu , priestaravimu pareiskimu ir t.t.  Po paskutinio neatvykimo mano ex i posedi teisejas surase nutarti, kad reikia idet skelbimus i laikrascius. idesiu. po menesio vel paskirta data teismui. klausimas :  po visu situ proceduru ar dar gali toliau atideliot posedziu datas ( del jo neatvykimo ar panasiai) ar jau bus priimami sprendimai? ir kiek gali  "temt guma" teismas tokioje byloje?

Skelbimas laikraštyje yra prilyginamas normaliam teismo šaukimo įteikimui. Jei skelbimai apie teismo posėdį yra įdėti laikraščiuose, kaip teismas nurodė, teismas turėtų nagrinėti bylą bet kuriuo atveju - ir jei atvyks Jūsų ex, ir jei jis neatvyks. (Civilinio proceso kodekso 384 straipsnio 2 dalis: "Kai atsakovas, gavęs šaukimą, bet neprašęs bylą nagrinėti jo nesant, be svarbių priežasčių neatvyksta į teismo posėdį, teismas bylą nagrinėja iš esmės. Teismas nutartimi gali pripažinti atsakovo atvykimą būtinu ir tai pranešti atsakovui. Jeigu šiuo atveju dėl priežasčių, kurias teismas pripažįsta nesvarbiomis, atsakovas neatvyksta į teismo posėdį, jam skiriama iki vieno tūkstančio litų bauda ir jis gali būti atvesdinamas.)

"Gumą tempti" teismas gali įvairiais pagrindais ir be galutinio termino verysad.gif Gali būti prašymas atidėti bylos nagrinėjimą iš atsakovo (ar kitų byloje dalyvaujančių asmenų, jei tokių yra), taip pat teismas, benagrinėdamas bylą, gali nuspręsti išreikalauti papildomus įrodymus ar panašiai. Bet šiaip paprastai teisėjai patys nori bylą užbaigti greičiau, ir atidėlioja posėdžius tik kai to tikrai reikia (tinkamam bylos išnagrinėjimui ar pagal įstatymų reikalavimus, nes jų nesilaikant teismo sprendimas gali būti pripažintas neteisėtu).
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2010 05 20, 10:01)
Skelbimas laikraštyje yra prilyginamas normaliam teismo šaukimo įteikimui. Jei skelbimai apie teismo posėdį yra įdėti laikraščiuose, kaip teismas nurodė, teismas turėtų nagrinėti bylą bet kuriuo atveju - ir jei atvyks Jūsų ex, ir jei jis neatvyks. (Civilinio proceso kodekso 384 straipsnio 2 dalis: "Kai atsakovas, gavęs šaukimą, bet neprašęs bylą nagrinėti jo nesant, be svarbių priežasčių neatvyksta į teismo posėdį, teismas bylą nagrinėja iš esmės. Teismas nutartimi gali pripažinti atsakovo atvykimą būtinu ir tai pranešti atsakovui. Jeigu šiuo atveju dėl priežasčių, kurias teismas pripažįsta nesvarbiomis, atsakovas neatvyksta į teismo posėdį, jam skiriama iki vieno tūkstančio litų bauda ir jis gali būti atvesdinamas.)

"Gumą tempti" teismas gali įvairiais pagrindais ir be galutinio termino verysad.gif Gali būti prašymas atidėti bylos nagrinėjimą iš atsakovo (ar kitų byloje dalyvaujančių asmenų, jei tokių yra), taip pat teismas, benagrinėdamas bylą, gali nuspręsti išreikalauti papildomus įrodymus ar panašiai. Bet šiaip paprastai teisėjai patys nori bylą užbaigti greičiau, ir atidėlioja posėdžius tik kai to tikrai reikia (tinkamam bylos išnagrinėjimui ar pagal įstatymų reikalavimus, nes jų nesilaikant teismo sprendimas gali būti pripažintas neteisėtu).

supratau 4u.gif tikiuosi, kad viskas issipres jau greitu laiku g.gif . aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Santuokoje paimtos kelios paskolos vartojamoji (vyro vardu) ir busto paskolos ir iš skirtingu banku.Vyras ėmėjas žmona laiduotoja (busto paskolos).Po skirybu teismas įpareigoja gautas paskolas dengti abiem.Buvusi žmona dengia puse paskolų o vyro saskaitos arestuotos ir turtas .Kiek pinigų įplaukia į saskaita tiek pasiima anstuoliai.Ar žmonai butų naudinga kreiptis į anstolius dėl alimentų ar butų atsakyta, jis nieko neturi tik skola?.Pirktas bustas po skirybų paliekamas sutuoktinei ir ji moka jau metus paskola bet bankas neleidžia persirašyti savo vardu motyvuodamas kad viena negali mokėti. bet realiai moka ji .Nuo ko pradėti ... patarkit
Atsakyti
gal kas gali patart,teismo nuosprendziu paskolas reikia moket per puse ir del to turi kreiptis i kreditorius. o kaip pasidalint ta mokejima per pus,jei is vieno atskaiciuojama daugiau?per notara?patarkit
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif Skiriames su vyru abipusiu sutarimus,butas buvo pirktas dar pries musu vestuves,automobilis pirktas jau santuokoje. Turime dvi mergytes,vaikai palieka su manimi. Gyvename santuokoje 6 metus. Siandien vyras pasake,kad buto nesidalins,bet pazadejo,kad vaikams sukaks 18 metu,paliks joms buta. Norejau paklaust,pazyma del buto ir automobilio,cia jau vyras turi paimt ar kaip,nes abu yra uzrasyti jo vardu?
Atsakyti
Sveiki,ir aš su klausimu.Jaučiu,kad jau atėjo tas laikas,kas skirtis tiesiog būtina.Vyras gyvena su kita jau ,kuris laikas mūsų santuoka tik parodomoji.
Kur pirmiausiai reikai eiti?
Kokie dokumenetai reikalingi jau lyg ir aišku(santuokos liudijimas,asmens dokumentas,vaiko gimimo liudijimas)Turi vyras dvi vartojąmąsias paskolas,kurių laiduotoja esu aš.Jau lyg po pusę ir yra išmokėta.Bet vistiek yra likę.
Dabar jis užsienyje ir vaiko neikaip neišlaiko.Turiu neįgalumą vaikas taip pat.Ką daryti kur kreiptis.Procesą pradedu aš bet nemanau,kad jis spyriosis.Ar tai,kad mes su vaiku turime neįgalumą ką nors keičia.
Papildyta:
Ir manu,kad be vyro niekas neišskirs mūsų.O jis tikrai negrš.jam tai nesvarbu.
Nesu asiociali,dirbu,tvarkinga be žalingų įpročių.
Nekilnojamo turto neturim tik mašiną ,kuri pirkta iš mano pinigų.Santuokos metu ir daug investuota į anytos buto remontą,kuriame gyvename.Beja irgi iš mano lėšų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noir1: 02 birželio 2010 - 22:01
QUOTE(noir1 @ 2010 06 02, 22:59)
Sveiki,ir aš su klausimu.Jaučiu,kad jau atėjo tas laikas,kas skirtis tiesiog būtina.Vyras gyvena su kita jau ,kuris laikas mūsų santuoka tik parodomoji.
Kur pirmiausiai reikai eiti?
Kokie dokumenetai reikalingi jau lyg ir aišku(santuokos liudijimas,asmens dokumentas,vaiko gimimo liudijimas)Turi vyras dvi vartojąmąsias paskolas,kurių laiduotoja esu aš.Jau lyg po pusę ir yra išmokėta.Bet vistiek yra likę.
Dabar jis užsienyje ir vaiko neikaip neišlaiko.Turiu neįgalumą vaikas taip pat.Ką daryti kur kreiptis.Procesą pradedu aš bet nemanau,kad jis spyriosis.Ar tai,kad mes su vaiku turime neįgalumą ką nors keičia.
Papildyta:
Ir manu,kad be vyro niekas neišskirs mūsų.O jis tikrai negrš.jam tai nesvarbu.
Nesu asiociali,dirbu,tvarkinga be žalingų įpročių.
Nekilnojamo turto neturim tik mašiną ,kuri pirkta iš mano pinigų.Santuokos metu ir daug investuota į  anytos buto remontą,kuriame gyvename.Beja irgi iš mano lėšų.

masina bus dalinama per pus, nes pirkta santukoje, o del remonto anytos bute, turite graziuoju su ja susitarti,kad grazintu pinigelius, arba teisme pateikti irodymus (pirkimo cekius) kad pirkote jus - butine technika ar langus ar baldus ar siaip remonto priemones, juk kazkokie garantiniai islike su kvitukais turetu buti...ir panasiai...

o kodel manote, kad be vyro jusu neisskirs? juk yra kita moteris..
tiksliai pasakyt negaliu, bet gal kuri mamyte pasakys kaip ten su tom skirybom...
be to galite nueiti i savivaldybe pas advokata jis nemokamai turi suteikti pirmine teisine pagalba (tai yra jus prakonsultuoti kas, kaip ir kodel)
susirasykite rupmus klausimus ir pas jurista mirksiukas.gif pasinaudociau cia virs rasiusios mamytes pasakymu,kad kreiptis per laikrasti, jei jis jo neskaitys, tai ne jusu reikalas, bet gal greiciau skirybos pajudes...
o paskolos lieka per pus.... nebent pasidalinate vienas viena, kitas kita, jei sumos panasios.... (aisku ten laiduotoja liksite jus, bet mokesit pagal seimynini susitarima ar panasiai)
Atsakyti
jei bus geras advokatas, jei nurodysit kiek laiko jis vaikui neskiria pinigu, gal ir masina jum liks. o ir teismo islaidas jam priteis, nes jis su kita gyvena.
man kaip keista kaip issiskiria zmones ir neissituokia...
Papildyta:
QUOTE(daivamik @ 2010 05 30, 20:31)
Sveikos mergaites 4u.gif  Skiriames su vyru abipusiu sutarimus,butas buvo pirktas dar pries musu vestuves,automobilis pirktas jau santuokoje. Turime dvi mergytes,vaikai palieka su manimi. Gyvename santuokoje 6 metus. Siandien vyras pasake,kad buto nesidalins,bet pazadejo,kad vaikams sukaks 18 metu,paliks joms buta. Norejau paklaust,pazyma del buto ir automobilio,cia jau vyras turi paimt ar kaip,nes abu yra uzrasyti jo vardu?

kieno vardu uzrasyta pas ta ir bus pazymoj. abu turit pazymas imtis, pas jus bus irasas kad nieko ner jusu vardu
Atsakyti
Laba diena,
ketinome skirtis su vyru (jis su viskuo sutinka) ir jau turiu visas pažymas (NT, Regitra). Atsitiko taip, kad vieną dieną (balandžio 13-ąją) jis dingo, visiškai niekam nieko nepasakęs. Paskutiniais duomenimis jis yra Londone.
Kaip galėčiau ir ar iš viso įmanoma man dabar nutraukti santuoką? Su šeima jis nebendrauja ir sugrįžt ko gero neketina.
Atsakyti
Kol nėra atsakymo dar paklausiu. Kai ėmiau pažymas abu turėjom automobilius (pažymose vertės nenurodytos), bet paaiškėjo, kad savąją jis pardavė prieš pat išvykdamas. Jam automobilį buvo nupirkusi mama, o sau nusipirkau pati, nes jis bedarbis ir visiškai neprisidėjo ir neprisideda prie šeimos išlaikymo. Ar teismui reikia atnaujintos pažymos iš Regitros? Jei taip, tai teismas mano automobili dalins 50/50?
p.s. susituokę du metus, bendro NT santuokoje neįsigijome. Turime 1,5 metukų sūnelį ir dar vienas vaikutis pakeliui.
Atsakyti
Kreipiuos i Jus su pagalbos prasymu.
Noriu pradeti skyrybu procesa, bet situacija komplikuota.
Yra du berniukai - 9 metuku ir 1,3 metuku. Vaikai lieka su manimi. As oficialiai niekur nedirbu, o vyras yra vaiko prieziuros atostogose. Ar jam po skyrybu nenuims vaiko preiziuros pinigu, nes tada jis netures jokiu pajamu net is kur alimentus moketi, kadangi jo buvusi darboviete bankrutavo.
Turim paskola, kuri perduota atstoliams jau- as emiau savo vardu, o jis tik laiduotojas. Kadangi skyrybos mano iniciatyva, as noreciau ja persirasyti savo vardu, kad jam neuzkraut jokios nastos. Masina jau perraseme vyro mamai, nes jis pasiima, kito nekilnojamo turto irgi nebeturime savo vardu.
Ar cia bus ilgas kelias skyrybu metu?

Labai aciu
Atsakyti