Įkraunama...
Įkraunama...

Metusios rūkyti

[QUOTE]soritena- prisijungiu prie taves,as taip pat nuo rugsejo 1d neberukau dar tik 5d,bet esu tikra,ad susilaikysiu
sekmes visoms

gicikami - kaip sekasi, ar nesusigundei patraukti dumelio? smoke.gif As tai laikausi, siandien lygiai menuo, saziningai galiu pasakyti, kad nepatraukiau ne vieno dumelio bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena visoms. As cia nauja. Rukau ,bet noriu mesti. Neskaiciau jusu senos temos, tai nelabai suprantu kas per knyga stebuklinga, kuria perskaite taip visos meta???? Buvau metus as be jokiu knygu, bet tik 3 men iki pirmo streso blush2.gif Noriu jau rimtai..Ir vis parukau su mintim, na dar diena, dar...Ir tai tesiasi be galo doh.gif Nera valios!!!! verysad.gif
Atsakyti
Nu ka.... Perskaiciau knyga.... Pazadejau sau ir tikiuosi, kad pavyks.
Uzkniso smirdeti, koseti, galvoti kur gauti kai pasibaigia, o vaziuoti tingisi.
Pirmas valandas jauciu neapsakoma malonuma, kad nebereikes kankintis rukant smile.gif
Tikiu, kad man pavyks, nors pasiskaityti dar ir dar tam tikras vietas, manau, teks smile.gif
Nieko, nusiteikusi ryztingai smile.gif
Beje stazas 8 m. blush2.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 07, 21:30)
Laba diena visoms. As cia nauja. Rukau ,bet noriu mesti. Neskaiciau jusu senos temos, tai nelabai suprantu kas per knyga stebuklinga, kuria perskaite taip visos meta???? Buvau metus as be jokiu knygu, bet tik 3 men iki pirmo streso  blush2.gif  Noriu jau rimtai..Ir vis parukau su mintim, na dar diena, dar...Ir tai tesiasi be galo  doh.gif  Nera valios!!!!  verysad.gif

Knyga vadinasi Allen Carr "Lengvas budas mesti rukyti".
Atsakyti
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 08, 01:30)
Laba diena visoms. As cia nauja. Rukau ,bet noriu mesti. Neskaiciau jusu senos temos, tai nelabai suprantu kas per knyga stebuklinga, kuria perskaite taip visos meta???? Buvau metus as be jokiu knygu, bet tik 3 men iki pirmo streso  blush2.gif  Noriu jau rimtai..Ir vis parukau su mintim, na dar diena, dar...Ir tai tesiasi be galo  doh.gif  Nera valios!!!!  verysad.gif

Jei esi is tu, kurie nori mesti ir is tu, kurie tiki, kad tai tiesiogiai siejasi su valia, tikrai labai rekomenduoju knyga (taip suzinosi, kad valia cia ne prie ko). Bent jau neprarasi nieko ja perskaicius tai tikrai, nes skaitymo metu REKOMENDUOJAMA ir PRASOMA nemesti rukyti. Todel pabandyk!!! smile.gif

Aidar thumbup.gif sveika atvykusi i kvepianciuju pasauly!!! Apsilankyk ir www.lengvasbudas.lt - ten rasi dar daugiau diskusiju ir atsiliepimu sia tema cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzane: 08 spalio 2008 - 07:22
QUOTE(Aidar @ 2008 10 08, 02:42)
Pirmas valandas jauciu neapsakoma malonuma, kad nebereikes kankintis rukant smile.gif
Tikiu, kad man pavyks

Šaunuolė! Labai nuoširdžiai sveikinu thumbup.gif Tau tikrai pavyks, nes kiekvieną valandą tas malonumas tik stiprės. Pirmąsias dienas ir aš knygą turėjau visad su savim, drąsiau jaučiausi, gal porą kartų ir paskaitinėjau. Tai buvo prieš pusmetį tongue.gif Vakar "apturėjau" nemažą stresą ir iš to bejėgiškumo pagalvojau, kad va dabar tai parūkyčiau (bent jau tokiu atveju, o ne iš to noro), aišku, neparūkiau, nes visai to nenorėjau, bet taip nesinori, kad jei užtraukčiau, tai turbūt iškart apsivemčiau. lotuliukas.gif O su stresu susitvarkiau ir be tos bjaurasties thumbup.gif
Atsakyti
cry.gif Aš irgi rukau jau 8 metai, neisivaizduoju kaip neberukyti doh.gif silpnavalė visai verysad.gif
Atsakyti
[quote=zyzane,2008 10 08, 05:20]
Jei esi is tu, kurie nori mesti ir is tu, kurie tiki, kad tai tiesiogiai siejasi su valia, tikrai labai rekomenduoju knyga (taip suzinosi, kad valia cia ne prie ko). Bent jau neprarasi nieko ja perskaicius tai tikrai, nes skaitymo metu REKOMENDUOJAMA ir PRASOMA nemesti rukyti. Todel pabandyk!!! smile.gif

Na perskaiciau ta knyga.. Na sukele minciu ir nora pakele mesti, bet autorius rasho apie smegenu pudrinima labai daug, o pats ta pati daro. Aishku, kad susije su valia. Kad ir kaip su dziaugsmu mesiu rukyti, vis tiek jausiu nora, ne pirma karta metu ir zinau.. Valios patangom ir kitom mintim save nukreipi kitur ir nerukai. Ir nesamone rasho apie tuos zmones kurie kelias cigaretes ruko per diena. Gal jie ir potencialus rimti rukaliai ateity, bet kol kas jie tikrai saves nestabdo ir jiem uztenka tu 3-5 cigareciu. O jis rasho, lyg jie kankintusi ir ribotu save, nes atseit poreikis rukyti atsiranda daug dazniau. Nesamone. Dabar rukai apie pakeli, bet buvo laikas kai rukiau po 3-5 ir jokiu poreikiu dazniau parukyti nebuvo.
Tokios knygos gal ir padeda..bet jose ir daug veju..
Atsakyti
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 08, 16:17)
Na perskaiciau ta knyga.. Na sukele minciu ir nora pakele mesti, bet autorius rasho apie smegenu pudrinima labai daug, o pats ta pati daro. Aishku, kad susije su valia. Kad ir kaip su dziaugsmu mesiu rukyti, vis tiek jausiu nora, ne pirma karta metu ir zinau.. Valios patangom ir kitom mintim save nukreipi kitur ir nerukai. Ir nesamone rasho apie tuos zmones kurie kelias cigaretes ruko per diena. Gal jie ir potencialus rimti rukaliai ateity, bet kol kas jie tikrai saves nestabdo ir jiem uztenka tu 3-5 cigareciu. O jis rasho, lyg jie kankintusi ir ribotu save, nes atseit poreikis rukyti atsiranda daug dazniau. Nesamone. Dabar rukai apie pakeli, bet buvo laikas kai rukiau po 3-5 ir jokiu poreikiu dazniau parukyti nebuvo.

Cia jau is karto as pirsistatau cool.gif
Na kuo arshiausiai nesutinku, kad autorius pudrina smegenis doh.gif Juk visiskai atvirksciai!! blink.gif Valios neturiu, neturejau niekada ir esu 100proc tikra, kad metant rukyti jinai nera reikalinga, jeigu tu NEBENORI rukyti (nenorejimo darba ir padaro minima knyga). Nereikia saves niekur nukreipineti ir nereikia dirbtinai bandyti kazkuo kitu (veiksmu, maistu, gerimu) pakeisti cigaretes, nes jos tau NEBEREIKIA. Labai paprasta, kaip ir pvz su tam tikro Numerio autobusu.
Del kelias cigaretes surukanciu zmoniu, tai manau ne visai teisingai supratai - Autorius kalba apie MAZINANCIUS rukyma, kai leidzia sau per diena 2 cigaretes ir visa diena tik to telaukia.
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 10 08, 12:30)
Cia jau is karto as pirsistatau  cool.gif
Na kuo arshiausiai nesutinku, kad autorius pudrina smegenis  doh.gif Juk visiskai atvirksciai!!  blink.gif Valios neturiu, neturejau niekada ir esu 100proc tikra, kad metant rukyti jinai nera reikalinga, jeigu tu NEBENORI rukyti (nenorejimo darba ir padaro minima knyga). Nereikia saves niekur nukreipineti ir nereikia dirbtinai bandyti kazkuo kitu (veiksmu, maistu, gerimu) pakeisti cigaretes, nes jos tau NEBEREIKIA. Labai paprasta, kaip ir pvz su tam tikro Numerio autobusu.
Del kelias cigaretes surukanciu zmoniu, tai manau ne visai teisingai supratai - Autorius kalba apie MAZINANCIUS rukyma, kai leidzia sau per diena 2 cigaretes ir visa diena tik to telaukia.

Na manes ta knyga taip nepaveike. Shiandien as nerukau pirma diena, bet del to, kad pati to noriu, o knyga paskaiciau noredama igyti daugiau motyvacijos. O cigaretes man reikia bent jau kol kas, as nenoriu rukyti del sveikatos, bet noriu proceso ir man tai skanu. Na su ta knyga nelabai sutinku vienu zodziu. Bet laikysiuos..tikiuosi blink.gif Nesvarbu kieno paskatintas ar kokiu budu meti, svarbus pats metimas smile.gif
Papildyta:
Beja...Jau pirma diena pilnai atspindziu savo avatara... ax.gif Procesas ranka-burna veikia vis tiek essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 08, 12:17)

Na, jeigu atvirai - as su tavim sustinku.
Ir jokiais budais nesutinku su tuo, kad nereikia valios. Nesamone. Jos reikia ir daug pvz.: reikia valios sau pakartoti milijona kartu "man nebereikia, as nerukysiu ar pan." Esu tikra 100 %, kad visiems buvo noro uzsirukyti, bet savo valios deka pirmu numeriu "statete" ne savo minti "noriu parukyti", o Allen Carr minti " man nebereikia", "nebuna atsitiktines cigaretes" ir t.t.
Is esmes as irgi manau, kad tai paprasciausias smegenu plovimas, bet jeigu man arba dar kazkam jis pades - super.
Is tiesu tai ganetinai menki ir pigus psichologiniai triukai, netgi esu tikra, kad tokios istorijos nebuvo - ji isgalvota, taciau, jeigu tai veikia ir padeda zmonems mesti rukyti - valio.
Ka ta knyga sako, o gi ta ka visi rukaliai zino ir pakanka sutalpinti i viena lapa:
Kenkia sveiktai, nerukydamas siu bedu neturesiu (t.y. maziau turesiu)
smirda visiems ir paciam sau - nerukydamas nedvoksiu nei sau, nei kitiems.
Tabakas skatina agresija, nerukydamas busiu ramesnis
ir t.t.
Taigi reziume mano toks - valios reikia ir dideles, bet ja nukreipti reikia kita linkme smile.gif
O jeigu ta knyga kazkam (tame tarpe ir man) pades - tai itin geras ir pigus budas tapti kvepianciu ir sveikesniu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 10 08, 12:30)
Cia jau is karto as pirsistatau  cool.gif
Na kuo arshiausiai nesutinku, kad autorius pudrina smegenis  doh.gif Juk visiskai atvirksciai!!  blink.gif Valios neturiu, neturejau niekada ir esu 100proc tikra, kad metant rukyti jinai nera reikalinga, jeigu tu NEBENORI rukyti (nenorejimo darba ir padaro minima knyga). Nereikia saves niekur nukreipineti ir nereikia dirbtinai bandyti kazkuo kitu (veiksmu, maistu, gerimu) pakeisti cigaretes, nes jos tau NEBEREIKIA. Labai paprasta, kaip ir pvz su tam tikro Numerio autobusu.

Turi valios ir dar oho kiek. Nukreipti savo mintis visai kita linkme - valios reikia labai daug, tik gal laikotarpis mazesnis smile.gif
Atsakyti
Aidar, Kirmeliau,

PIRMIAUSIA - visiskai sutinku, kad svarbiausia - svesti pergale PRIES rukyma. Kaip tai pasieksi, galbut ir nera itin aktualu, nors, aisku smagu butu, kad zmones neprisigalvotu tiek daug, kaip tai sunku, kiek tonu valios tam reikia ir kad metima rukyti lydi smarkios fizines kancios. Pastebejote? Puikiausi atsikalbinejimai!

Dar ir dar karta del valios. Jums labai daug valios reikia nepirkti raudonos spalvos rubu jeigu jums si spalva nepatinka??? Apie ka mes cia kalbam? Jusu komentarai nuo pacio pirmo sakinio yra nuvaziave i sona nuo visos knygos idejos doh.gif

Bet gal cia ir sustokim, nepaverskim temos i rietenas del poziurio. 000189.gif Gerbiu jusu nuomone, negaliu padaryti nieko daugiau, ka jau padariau. Visada buvo ir bus zmoniu kuriems nepades knyga. Arba tokiu, kuriems nepades pleistras. Arba guma. Arba valia. Linkiu visiems kuo greiciau atrasti savo kelia is nesamoniu labirinto!

victory.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 10 09, 10:36)
Aidar, Kirmeliau,

Dar ir dar karta del valios. Jums labai daug valios reikia nepirkti raudonos spalvos rubu jeigu jums si spalva nepatinka??? Apie ka mes cia kalbam? Jusu komentarai nuo pacio pirmo sakinio yra nuvaziave i sona nuo visos knygos idejos doh.gif

Bet gal cia ir sustokim, nepaverskim temos i rietenas del poziurio. 000189.gif  Gerbiu jusu nuomone, negaliu padaryti nieko daugiau, ka jau padariau. Visada buvo ir bus zmoniu kuriems nepades knyga. Arba tokiu, kuriems nepades pleistras. Arba guma. Arba valia.  Linkiu visiems kuo greiciau atrasti savo kelia is nesamoniu labirinto!

victory.gif

Apie knygos ideja kalbeti nevertetu, nes su kokia ideja ji parasyta - neteks nei Jums nei mums suzinoti, nes ji isejo kartu su autorium anapilin. O kokia nuomone mes susidarom - cia jau tik musu suvokimo pasekme, todel tvirtinti vienokias ar kitokias idejas - nederetu.
Sitie palyginimai yra visiskai netike, kaip ir knygoje, beje. Rubu pirkimas - ne narkotikas, o kas turi sia beda (pirkimo liga ar kazkaip kitaip vadinama) - jie irgi yra gydomi psichologu pagalba. Tai priklausomybe.
Va butent - Jus labai tesingai sakote, tik vel is kitos puses: "jeigu tau nepatinka....", o jeigu patinka ???
Jus nieko ir nedarykit, itikineti nereikia, nes nei Jus, nei as nesam teisus, tik su savo nuomone thumbup.gif
Beje, man puikiai pavyksta nukreipti savo mintis kita linkme ir neberukyti antra diena ir si karta manes nieks neerzina, apetitas nepakilo, taciau noras ir "kirmeliukas" "ateina", su kuriuo tenka "pasikalbeti" smile.gif Ir manau, kad jis "ateis" dar ne karta, kol isnyks priklausomybe smile.gif Tai argi nereikia valios "nuraminti" ta nelemta "kirmeliuka"? Reikia, antraip jau "jis" butu "maitinamas".
Todel ir sakau, kad jeigu ta knyga man ir kitiems pades nukreipti savo mintis kitur - super, as tik uz tai, kad zmones ja skaitytu smile.gif
Atsakyti