QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 08, 12:17)
Na perskaiciau ta knyga.. Na sukele minciu ir nora pakele mesti, bet autorius rasho apie smegenu pudrinima labai daug, o pats ta pati daro. Aishku, kad susije su valia. Kad ir kaip su dziaugsmu mesiu rukyti, vis tiek jausiu nora, ne pirma karta metu ir zinau.. Valios patangom ir kitom mintim save nukreipi kitur ir nerukai. Ir nesamone rasho apie tuos zmones kurie kelias cigaretes ruko per diena. Gal jie ir potencialus rimti rukaliai ateity, bet kol kas jie tikrai saves nestabdo ir jiem uztenka tu 3-5 cigareciu. O jis rasho, lyg jie kankintusi ir ribotu save, nes atseit poreikis rukyti atsiranda daug dazniau. Nesamone. Dabar rukai apie pakeli, bet buvo laikas kai rukiau po 3-5 ir jokiu poreikiu dazniau parukyti nebuvo.
Tokios knygos gal ir padeda..bet jose ir daug veju..
Na, jeigu atvirai - as su tavim sustinku.
Ir jokiais budais nesutinku su tuo, kad nereikia valios. Nesamone. Jos reikia ir daug pvz.: reikia valios sau pakartoti milijona kartu "man nebereikia, as nerukysiu ar pan." Esu tikra 100 %, kad visiems buvo noro uzsirukyti, bet savo valios deka pirmu numeriu "statete" ne savo minti "noriu parukyti", o Allen Carr minti " man nebereikia", "nebuna atsitiktines cigaretes" ir t.t.
Is esmes as irgi manau, kad tai paprasciausias smegenu plovimas, bet jeigu man arba dar kazkam jis pades - super.
Is tiesu tai ganetinai menki ir pigus psichologiniai triukai, netgi esu tikra, kad tokios istorijos nebuvo - ji isgalvota, taciau, jeigu tai veikia ir padeda zmonems mesti rukyti - valio.
Ka ta knyga sako, o gi ta ka visi rukaliai zino ir pakanka sutalpinti i viena lapa:
Kenkia sveiktai, nerukydamas siu bedu neturesiu (t.y. maziau turesiu)
smirda visiems ir paciam sau - nerukydamas nedvoksiu nei sau, nei kitiems.
Tabakas skatina agresija, nerukydamas busiu ramesnis
ir t.t.
Taigi reziume mano toks - valios reikia ir dideles, bet ja nukreipti reikia kita linkme

O jeigu ta knyga kazkam (tame tarpe ir man) pades - tai itin geras ir pigus budas tapti kvepianciu ir sveikesniu
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 10 08, 12:30)
Cia jau is karto as pirsistatau
Na kuo arshiausiai nesutinku, kad autorius pudrina smegenis

Juk visiskai atvirksciai!!

Valios neturiu, neturejau niekada ir esu 100proc tikra, kad metant rukyti jinai nera reikalinga, jeigu tu NEBENORI rukyti (nenorejimo darba ir padaro minima knyga). Nereikia saves niekur nukreipineti ir nereikia dirbtinai bandyti kazkuo kitu (veiksmu, maistu, gerimu) pakeisti cigaretes, nes jos tau NEBEREIKIA. Labai paprasta, kaip ir pvz su tam tikro Numerio autobusu.
Del kelias cigaretes surukanciu zmoniu, tai manau ne visai teisingai supratai - Autorius kalba apie MAZINANCIUS rukyma, kai leidzia sau per diena 2 cigaretes ir visa diena tik to telaukia.
Turi valios ir dar oho kiek. Nukreipti savo mintis visai kita linkme - valios reikia labai daug, tik gal laikotarpis mazesnis