Įkraunama...
Įkraunama...

Metusios rūkyti

QUOTE(Vikadi @ 2008 10 14, 13:56)
Nežinau kada aš jau taip visai išsilaisvinsiu nuo retkarčiais užklystančių minčių, bet negalėjau patikėt kai mano pažystama pasakė, kad pas ją bendradarbis dėl sveikatos problemų metė rūkyti prieš 10m, bet vis dar norėtų užtraukti dūmą  doh.gif . Tikiuosi man taip nebus  biggrin.gif 
Šiaip man metus rūkyt tai kelis mėnesius labai blogai miegojau  doh.gif, o kas dėl maisto skonio tai pasijautė skirtumas  smile.gif 
O tu skaitei knygą?

Taip skaiciau.. Yra geru minciu ten, bet su daug kuo nesutinku.. Visu pirma, kad valios nereik, taip labai reikia... Va einu su drauge i bara, ishgeriam... anksciau eidavom kartu rukyti, as labai nenoriu keisti kazko ir likti sedeti, tai ir dabar einu ash kartu.. Ir oi kaip noriu.. Nerukau.. Ir kazkaip manau, kad visada noresiu parukyti smile.gif Negi taip reiks save valdyti pastoviai?
As jau blogai miegu smile.gif Bet cia nieko tokio.. Is preito metimo labiausiai atsimenu problemas su virshkinimu..o miegas lyg greit susitvarke...
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 10 14, 19:25)
Ahoj!

Nu tik nebuk viena diena darbe ir prasideda... wink.gif Kad man cia nebutu jokiu svajciojimu apie 10 metu galvojima ir ilgejimasi cigaretes  biggrin.gif  - prasau neatbaidyti nuo metimo rukyti zmoniu, galvojanciu ar verta mesti.  blink.gif Prisiskaitys kaip jiems vargseliams teks ilgetis 'drauguzhes" ir sakys - et, kam tos kanchios - geriau jau as pagyvensiu kad ir trumpiau,  bet "smagiau"...
  NERA jokio ilgejimosi cigaretes, visiskai jokio. Ramiausiai galiu stoveti salia rukanciuju ir nejauciu net miliardines dalelytes noro uzhsirukyti. Atsimerkite gi pagaliau, zmones... Neegzistuoja ne vieno rukymo privalumo - ne vieno. Tai ko jus ilgites? Ivardinkite sau - KO?  doh.gif

Ilgiuosi proceso, skonio, as megavausi rukymu smile.gif Metu tik sveiko proto deka..nes zinau,kad tas malonumas nieko neduoda, tik kenkia ir dar kaip..Bet man tai buvo malonumas smile.gif
Papildyta:
P.S. O mesti visais atvejais verta... smile.gif
Papildyta:
Beja zyzane.. Jei zmones nores mest rukyti, tai jiems kitu blogi pojuciai metimo metu netures dideles reikshmes.. O jei tures, tai bus tiesiog pretekstas nemesti, vadinasi ne taip ir norejo smile.gif
Nezinau, tu man stebuklas su tiek laiko prarukymu ir taip lengvai atsisakei... Manau vienetai tokiu.. Suprantam gi mes ir kad alkoholis negerai ir neduoda nieko gero, bet geriam.... Daug ka suprantam ,bet darom... Nes tiesiog malonumas smile.gif Kiekvienam savo..
Atsakyti
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 14, 22:44)
Ilgiuosi proceso, skonio, as megavausi rukymu smile.gif Metu tik sveiko proto deka..nes zinau,kad tas malonumas nieko neduoda, tik kenkia ir dar kaip..Bet man tai buvo malonumas smile.gif

Labas, Kirmeliau. Retkraciais vis uzklystu i sia idomia tema ir dar reciau ka nors lepteliu smile.gif Ir dabar, greiciausiai bergzdziai, bet uzsinorejau pakomentuot, kur tavo bandymo mesti rukyti spraga ir kodel nesijauti gerai ir tvirtai.

As, kaip ir Zyzane, stengiuos lauzyt pasenusius ir painius visuotinius isitikinimus, kad: 1) Mest rukyt sunku 2) Tam reikalinga didesne ar mazesne valia 3) Rukymas turi bent viena menkuti privaluma.

Visi sie trys isitikinimai neabejotinai yra klaidingi, labai suveliantys prota ir apsunkinantys atpratimo nuo nikotino procesa. Ju visu pagrindas - iliuzijos - tai, kas nera tiesa, bet atrodo, lyg butu teisinga. Tiesiog PRIVALU atsikratyti tu iliuziju, nes kitaip praktiskai neimanoma tiketis buti nerukanciu zmogumi. Akcentuosiu - nerukantis zmogus ir nerukantis rukalius yra visiskai skirtingi reiskiniai. Nerukantieji guzcioja peciais, kai jiems pasakojama apie "megavimasi rukymu" (ar megavimusi adata, ar dar kuo panasaus), o nerukantys rukaliai kankinasi del iliuzijos, kad jie tuo kazkada megavosi, o dabar ATSISAKE, PRARADO, NETEKO (tinka bet koks graudus, aukojimasi reiskiantis zodis) sio malonumo. Man, asmeniskai, ta tureta rukymo privalumu/malonumu iliuziju rinkinuka, trukdziusi atsikratyti rukymo , kaip ir Zyzanei, ir siaip kruvai kitu zmoniu visame pasaulyje, issklaide butent to paties Alleno Carro atradimas, kuris isdestytas jo knygoje. Mano akimis - jis siuolaikinis Kolumbas - apskritai pirmasis is visu zmoniu susimastes apie tai, kas ilgus amzius buvo faktas, taciau visi iki vieno lyg susitare labai ilgai tikejo zemes plokstumu ir nesuvoke tikrojo fakto, kad ji apvali smile.gif

Siaip kazkada laikiau save dideliu rukymo myletoju, eilerascius apie Wall-streeta kuriau, parastes mokyklos ir univero sasiuviniuose apipaisydavau jo pakeliais ir smilkstanciomis cigaretemis, ir t. t. blush2.gif Nors ir salyginai su mazu stazu (6 metai su kapeikom), bet buvau rimtai iklimpes i ta reikala. Ir todel tikiu, kad puikiausiai suprantu, kas per karnavalas dabar vyksta tavo mastyme ir kaip tai vargina - pussveikis protas ir mane vis skatindavo mest rukyt, bet visi tie bandymai budavo panasus i meginima nuo kazko begt, uz ko uzsikabinusios šleikos - kuo labiau stengdavaus, tuo didesnis smugis per keleta dienu ar savaiciu pastatydavo i vieta. Kai atsikabinau "šleikas", t.y. atsikraciau tu isitikinimu, tai pabegimas buvo labai lengvas ir jokia jega jau nebetempe atgal - ir JOKIOS valios nereikejo. Siaip, jeigu ka, tie visuotiniai isitikinimai apie rukyma atrodo labai logiski ir tikroviski, kaip kad atrodo tikroviska, jog saule kyla ir leidzias - bet is tikruju juk tai iliuzija - niekur ji nekyla ir niekur nesileidzia - cia tik zeme sukdamasi apie savo asi nusigrezia nuo jos arba atsigrezia i ja ir formuoja tokia iliuzija - rukymo iliuzijos irgi panasiai tikroviskos ir galingos smile.gif Del to ju galingumo zmones lyg susitare vis vien sako "saule leidzias", "rukymo malonumas" ir panasiai. Bet tai netikra!

Kai kuriems buna sunku ta suvokt, net ir perskaicius knyga, na bet tiesiog eksperimento labui apsimeskim, kad as esu zmogus, bandantis vyniotis lauk ir heroino priklausomybes, o tu esi nuo heroino nepriklausanti forumo dalyve smile.gif

As ateinu ir rasau: "Ilgiuosi proceso, adatos smigimo, as megavausi svirkstais smile.gif Metu tik sveiko proto deka..nes zinau,kad tas malonumas nieko neduoda, tik kenkia ir dar kaip..Bet man tai buvo malonumas smile.gif"

Juk heroincikai, kaip ir nikotincikai, SNEKA BUTENT TAIP!

Ar tu tiketum bent vienu mano sakiniu, kuriame kalbeciau apie malonuma? blink.gif
Gavus doze, kaip ir nustojus dauzyt galva i siena, ATRODO, kad ka tik buvo "patirtas" malonumas. Is tikruju nieko REALIAI malonaus patirta nebuvo - tiesiog tai buvo LABAI NEMALONIOS BUSENOS PABAIGA. Tokiu budu zmogiskoje psichikoje formuojasi isitikinimas, kad ashtri adata gysloje reiskia malonuma - taip pat, kad nuodingos smalkės ir dervos plauciuose taip pat neva REISKIA malonuma. O is tikruju, tai tik narkotiko geismo pabaiga - nei daugiau, nei maziau. Juk "malonuma" jausdavai uzdegdama tik tuos dziovintus augalus ir kvepuodama tais dumais, kurie savyje turi nikotino, ar ne taip? Pabandyk tokiu pat ritualiniu procesu su draugais ar viena parukyt dziovintu tarkim berzo ar vysniu lapu. NE PRO KUR nejusi tos malonumo iliuzijos. Kodel? Juk is esmes darytum viska ta pati? Bet nejusi jos todel, kad nebus numalsintas nikotino geismas ir protas negales apsigauti. O vysniu lapai juk teoriskai turetu but skanesni uz tabako augalo lapus, juk jie bent jau ne tokie kartus ir nenuodingi! Esme tame, kad jeigu kvepavimas priprakaituotu kojiniu kvapu reikstu intensyvaus psichologinio ar fiziologinio geismo pabaiga, bet kuriam zmogui atrodytu, kad jam patinka tas skonis, kvapas ir ritualas. Tikrai taip! irnesakyk.gif Tiesiog taip funkcionuoja zmogiskoji psichika.

Nustok kartot, kad tai tau buvo malonumas. Taip, sutinku, tu TIKEJAI, kad rukymas buvo malonumas, bet tiesiog pripazink, kad teko tiketi kvailyste. Ne tu viena cia tokia apgauta. As ir pries daugiau nei pora metu tuo paciu nuosirdziausiai tikejau. O dabar nebetikiu, nes visa sitas triukas man buvo isnarstytas po kauleli. Vos tik viska perkandau, vos tik apimtas to susivokimo sukeltos milziniskos euforijos surukiau savo paskutine cigarete, vos tik supratau, kad butent nuo tos akimirkos tapau nerukanciuoju ir kad nebera reikalo dar kazko stebuklingo laukti, viskas ejosi kaip is pypkes! (ot issireiskimas biggrin.gif ). Zinai kodel? Todel kad pasibaige grumtynes galvoj - mat anksciau sveikas protas buvo uztrumpintas ivairiu baimiu - baimes, kad be cigareciu nebeimanoma jausti gyvenimo pilnatves, baimes, kad neturesiu ka veikt per pertraukas, kad nezinosiu, kaip pradet ir kaip uzbaigt diena, kad prarandu dali saves ir viena is nedaugelio tikruju gyvenimo malonumu. Nustojau tiket, kad nerukanciuju gyvenimas kazkuo prastesnis, kad jiems neva sunkiau susikaupt ar atsipalaiduot, kad jie neturi ka veikt per pertraukas ir t. t. As atsikraciau visu situ kvailu baimiu. Taip pat nustojau tiket, kad rukyme apskirtai yra bent vienas privalumas. Tu tik pazvelk i ta nuolatine laisve, kuri yra visu nerukanciuju palydove. Nerukantieji neturi sito zudancio ir visomis prasmemis brangiai atsieinancio niezulio, kuri reikia mazdaug kas valanda pakasyt, nes kitaip neimanoma nei susikaupt, nei atsipalaiduot, nei apskritai jaustis normaliu zmogum. O galu gale, jei rukymas tikrai butu buves malonumas, o ne jo iliuzija, kodel turetum noret jo atsisakyt? Negalima taip sakyt, kad "zinau, kad tas malonumas nieko neduoda". Malonumas juk ir duoda malonuma! Nevergaut nikotinui yra tikras malonumas! Suprast, kad veiki isvien su savo plauciais ir juos aprupini kiek imanoma grynu oru, o ne smalkemis ir ne nuodais taip pat yra tikras malonumas - juk zmogui is prigimties ir skirtas deguonis, o ne lauzo ar kitokie dumai plauciuose - juk jie dusina, sprangina, svaigina, nuodija ir visaip kitaip kenkia. Ir su malonumu sita kankyne jokiu budu neturi nieko bendra. Jei tik prapazintum tai, tai irgi is proto pasitrauktu tos grumtynes, ta sizofrenija, ta painiava. Tada tas laisves pojutis toks ryskus, toks malonus, kad net negaila laiko meginimams kitiems isaiskinti, kaip is tikruju yra gera nustoti rukyti - tik visuotinis smegenu plovimas neleidzia to suvokti ir itikina priesingai. Atsijunk nuo tos matricos, nuo tos proto vergijos, nuo tu milijonu apgautuju isitikinimu, kad rukyt yra malonumas ar prikolas, kad nustot tai daryt kazkodel turi buti sunku. Pamatysi, kokie stebuklai prades detis, kaip kur kas placiau pradesi matyt ir mastyt. Megaukis tuo atpratimo periodu. Jei jau samoningai suvoksi, kokia kvailyste yra rukymas, tau nereikes valios - tu nieku gyvu nebenoresi traukt tos bjaurasties i save. Dar kuri laika jausi nezymu fiziologini nikotino alki, bet pasisakyt sau, kad nebesiduosi suklaidinama, taip pat neprireiks valios. Jos reikia tik tada, kai prote yra kazkoks konfliktas - puse smegenu nori vieno, o kita puse kito. Bet toks variantas - vienu metu ir noret, ir nenoret rukyt yra labai varginantis, o ir valia galiausiai issektu. Geriau jau apsieit be jos - uzleist vieta sveikam protui ir pripazint, kad tai, ka rase Carras, ir ka reziumavau as, yra tiesa. Juk instinktyviai jauti, kad taip ir yra rolleyes.gif Ar su knygos pagalba, ar be jos, bet vis daugiau zmoniu tai suvokia, isbrenda is tu viduramziu. Rukymas, kaip visuomeniskai priimtinas uzsiemimas, jau tampa atgyvena. Neverta jo ilgetis. Neverta ilgetis ir tos malonumo iliuzijos. Neverta pavydet tiems apgautiesiems, kurie vis dar uzkibe ant to triuko - verta juos uzjaust. Kas zino, gal jie niekada nesusipazins su ta informacija, kuria turi proga isisamoninti ir pripazinti tu. Galvok kaip nori, bet zinoti visa tiesa apie genialius rukymo spastus yra milziniskas privalumas visam gyvenimui - ir pati gali is ju istrukti, ir savo vaikus bus lengviau apsaugot nuo ikliuvimo - nereikes paciai rukyt ir jiems kartot, kad to nedarytu doh.gif Tiesiog apsvarstyk visa tai, tik apsvarstyk - vis vien prieisi prie tos pacios isvados, kad ir is kurios puses bandytum ziuret smile.gif

KEEP IT REAL! bye1.gif
Atsakyti
bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Pritariu kiekvienam sam žodžiui, ir aš taip manau (prieš knygą turėjau 18 metų rūkymo stažą 15 - 20 cigar. /per dieną), bet nesugebėčiau šitaip parašyt lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na pagaliau atejo ir i mano lauka kariu thumbup.gif Jau man pradejo leistis rankos, nes irgi neturiu savyje talento taip aiskiai viska isdestyti, o taip norisi, taip norisi zmonems isaiskinti ir padeti.. Merginos, kaip matote, as tikrai ne viena tokia, o cia tokiu kaip as dar daugiau:
ATSILIEPIMAI

4u.gif As labai labai noriu, kad jums pasisektu ir kad pasisektu LENGVAI. Pasistenkite isiklausyti, ka jums sakom, neatmeskite visko is kart..
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Sam as viska suprantu ka tu cia sakai, lygiai kaip ir supratau Carro knyga.. As skaiciau viska atviru protu ir be ishnkstinio atmetimo. Ir viska suvokiu. Bet ne ta knyga mane paskatino mesti... Kaip gali zmogus sakyti tai nemalonu, del to kad tai pavojinga.. Yra daug pavojingu malonumu... Jei man patiks guleti apsiziojus automobilio ishmetamu duju vamzdi ir man tai patiks, MAN tai bus malonumas, nesvarbu kaip pavojinga tai butu smile.gif Ir as zinau, kas man malonu.. Ir tai kas man malonu nera iliuzija. Nors tai ir kenkia ir kiti nemato privalumu, jei man malonu, man tai tikra. As gi neuzsidengiu akiu, ausu ir nesakau nieko blogo tas rukymas, visi mes mirsim ir t.t. Taip blogai. Bet malonu man. Megstat alu? Geriat pasimegaudami, malonumas karsta vasaros diena ishgert? O kepenims ne kas ir priklausomybe taip pat vystosi.. Na ir daug kitu dalyku mums maloniu yra pavojingu, aishku ne narkotikai kaip nikotinas.. Na ishejo nikotinas ish mano kuno jau, kunas jo nebereikalauja, lomkiu nera, bet man truksta vis tiek.. Nerukau tik del sveikatos, vien tik del jos. O priklausomi mes nuo daug ko.. psichologishkai.
Ir mesti nera taip sunku.. Netgi kaip jus sakote valios metodu smile.gif Nesijauciu jokia apgauta ar ishplautom smegenim, as visada suvokiau rukymo beprasmybe ir rukyma kaip narkotika ir priklausomybe nuo jo. Na ir kas? Man patiko rukyti. Ir tashkas. Tiesiog atejo ta diena, kai nebenoriu saves nuodyti ir viskas.
Beja.. Rukiau ir lapus:) Ir man patiko, nes man patinka procesas pats rukymo.. Aishku ilgai tai nesitese, nes tingejau sukti biggrin.gif
Kad nerukau as dziaugiuosi.. Nera taip, kad as verkiu ir dauzau galva i siena kaip noriu rukyti ir kaip gaila kad meciau (tokiu atveju ir rukyciau), tiesiog karts nuo karto pagaunu save uzsinorint parukyti. Bet tai praeina ir tai ne lomkes. Metu antra karta ir zinau, kad tai vis retes.. Na zodziu..
O jus matot zmones kaip Carras juos nupieshe.. Arba atsimerkusius ir sveiku protu ziurincius arba ishplautom smegenim iliuzijose skendincius..Nera taip.. Yra ir tarpiniu variantu smile.gif Ir Carro knyga ne biblija..
Atsakyti
[quote=Kirmelius,2008 10 14, 20:44]

Truputi isikisiu...
Kad tai yra malonumas galvoji tol kol rukai ir kol turi ta priklausomybe.Praejus kuriam laikui nelieka nei priklausomybes nei malonumo.Sakau taip,nes neberukau jau greit 7 menesiai ir va si savaitgali per baliuka tikrai tiesiog is idomumo kaip bus,ir kaip tas dumelis jauciamas po sitiek laiko patraukiau gal 3-4 dumus.Zinai,malonumu as to tikrai nepavadinciau.Toli grazu.Slykstu,bjauru ir tiek.Malonumu as galiu pavadinti ta laisves pojuti ,kai cigaretes tau jau nebereikia.
Sekmes ir lengvo metimo ! 4u.gif
Atsakyti
Eksperimento vardan po 2 menesiu nerukymo pabandziau iraukti cigarete. Nudegino plauchius ziauriai, kosejau susirietusi. Kur tas MALONUMAS? Malonumas, kurio isitverusi nagais ir ragais laikiausi 11 metu?

Tai kas yra tiesa? Ar kad:
1. 16metu kosedama ir asarodama pradejau rukyti - mano organizmas siaip ne taip priprato ir po to 11 metu papsejau net uzhsimerkus is "malonumo", nors realybeje tebetraukiau ta paty sh... nuo kurio kosejau ir asarojau is pat pradziu
ar kad
2. Cigarete yra nuostabaus skonio malonumas ir visi, kas tik pabando nors karta uzhsitraukti, is karto tai pamato?

Argi cia ne iliuzija?
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 10 15, 10:02)
Eksperimento vardan po 2 menesiu nerukymo pabandziau iraukti cigarete. Nudegino plauchius ziauriai, kosejau susirietusi. Kur tas MALONUMAS? Malonumas, kurio isitverusi nagais ir ragais laikiausi 11 metu?

Tai kas yra tiesa? Ar kad:
1. 16metu kosedama ir asarodama pradejau rukyti - mano organizmas siaip ne taip priprato ir po to 11 metu papsejau net uzhsimerkus is "malonumo", nors realybeje tebetraukiau ta paty sh...  nuo kurio kosejau ir asarojau is pat pradziu
ar kad
2. Cigarete yra nuostabaus skonio malonumas ir visi, kas tik pabando nors karta uzhsitraukti, is karto tai pamato?

Argi cia ne iliuzija?

Na zyzane, manau, kad malonumo pojutis ir kas ji sukelia yra labai individualu. Ir cia negincytinas klausimas. As po 3ju menesiu parukiau ir nekosejau ir man buvo skanu ir malonu.. Juk jei ash nemegstu pieno, o tu ji geri pasimegaudama su malonumu, as nesakysiu, kad pienas tai shlykshtu. Man taip, tau ne. Tai kaip galima tikinti zmogu, kad kazkas jam nemalonu, jei jam tai malonu smile.gif Apie zala cia nekalbam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirmelius @ 2008 10 15, 15:21)
Na zyzane, manau, kad malonumo pojutis ir kas ji sukelia yra labai individualu. Ir cia negincytinas klausimas. As po 3ju menesiu parukiau ir nekosejau ir man buvo skanu ir malonu.. Juk jei ash nemegstu pieno, o tu ji geri pasimegaudama  su malonumu, as nesakysiu, kad pienas tai shlykshtu. Man taip, tau ne. Tai kaip galima tikinti zmogu, kad kazkas jam nemalonu, jei jam tai malonu smile.gif Apie zala cia nekalbam smile.gif

Aisku nekalbam. Tik apie malonuma. Ir kaip tu pradejai rukyti? Su smulkmenom, plyz?
Atsakyti
Aš ir per baliuką bandžiau blush2.gif kai man jau buvo 5 nerūkymo mėnesiai, nes seniai matyti draugai niekaip negalėjo patikėti, kad aš tokia užkietėjusi rūkalė mečiau rūkymą bigsmile.gif Kažkaip įkalbino, o ir man buvo įdomu pabandyt blush2.gif Tai pirmas dūmas buvo baaaaisai šlykštus, antras, pagalvojau, kad toks nebebus, bet deja, buvo dar šlykštesnis doh.gif Ir po viso to "malonumo" visą parą ėjo smarvė iš burnos ir plaučių (neperdedu nė kiek - seniau, kai buvau rūkanti, jei kas taip būtų pasakęs, būčiau pagalvojus, kad maivosi lotuliukas.gif ), o tuokart ir mano rūkymo metimo kompanjonė irgi pabandė blush2.gif tai vėmė.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ech tas malonumas...
Kirmeliau, siūlau skaityti dar kartą knygą, nes man rodos, kad tu susilaikantis nuo rūkymo rūkalius g.gif Tau sunku, jei kenti, stengiesi, ir vis dar galvoji, kad tai malonumas.
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 10 15, 11:23)
Aisku nekalbam. Tik apie malonuma. Ir kaip tu pradejai rukyti? Su smulkmenom, plyz?

Kaip aplamai pradejau? Na pirma karta paragavau 16 metu. Nepatiko. Ir daugiau nerukiau ir nebandziau prievartautis smile.gif Kazkaip vel paragavau 23.. Kodel vel pabandziau neklausk... nezinau smile.gif Ne del kompanijos, nes draugai tuo metu buvo nerukantys. Is durnumo ar koki velnia.. g.gif Taip ir pradejau..Po viena , po viena, vis daugiau... Nes patiko tada.. Po to prasidejo univeras, jau del kompanijos ir vis daugiau.. Pradzioj niekada nerukiau viena, po to ir viena pradejau, tada supratau kad iklimpau smile.gif Bet kadangi man patiko, tai nepergyvenau. Bet laikui begant daresi gaila sveikatos, o kadangi bishki esu hipochondrike, tai ir nutariau mesti..
Atsakyti
Bet kai ir vel pradejai 23 - nejaugi is karto traukei i plaucius ir is karto patiko???
Atsakyti