QUOTE(merga @ 2008 08 29, 14:53)
Taip pat karstas dusas rekomenduojamas gelytes adaptacijai(maudoma puse metu)pakartotiniam prazydinimui.Oreanimuojant gelyte(maudoma 3 men.i savaite karta)kol prasideda pilnai naujas augimas.[/COLOR[COLOR=red]]YPATINGAI DRAUDZIAMA NAUDOTI KARSTA DUSA,KAI ORCHIDEJA UZPUOLES PUVINYS BETKURIOJE GELES DALYJE!!!!!!!
Papildyta:
Karstas dusas tinka sioma orchidejoms:
CATLEJOMS;
PHALEONOPSIAMS;
ONCIDIUMU SEIMOS GELYTEMS;
ENCYCLIA LACIFOLIA;
SHOMBURGHIA THOMSONIANA
tai dendrobiam netinka?

bet as saviskius dusinu ir jiem tas nepasakyciau kad nepatiktu, kiek saknu prisiaugino ir auginuku nauju
Papildyta:
QUOTE(kabutes @ 2008 08 30, 08:18)
Capricorn -jokia paslaptis,tai parduotuvė prie "Elnio"

Kol parašiau ir dar Saulės miesto orchių mylėtojų atsirado
Kiek teko lankytis pardėje šitoj gėlyčių -nukainotų šaknelės ir pačios orchytės gerame stovyje

Ypač daug buvo miniukų baltų su violetiniais viduriukais nužydėjusių po 10-15 lt-jei gerai pamenu
gelytes toj pardej tikrai pigios, ir ne tik orchidejos

bet kais as buvau, buvo tik falenopsiai ir pora katleju

ir man ten pardavejos nepatinka, kiek ateidavau i parde, ateina atsistoja salia ir ziuri ka renkiesi. tai viena kart neistverusi isdejau i suns dienas
Papildyta:
QUOTE(vaiddaa @ 2008 08 30, 08:56)
Sveikos

Prasau pagalbos. Nezinau kas atsitiko bet mano orchidejai pradejo geltonyti lapai ir kazkaip dziuna kamienai. imetu nuotraukytes kelias, gal galesit padeti. Ir siaip per vasara uzaugo du nauji stiebai, nors kai pirkau buvo tik du. laistau normaliai kas jelias dienas. Tiesioginiu saules spinduliu negauna. Pasiskauciau jusu nuorodas, bet vis tiek nzn kas jai yra.
tavo dendrobio stiebai man atrodo visai normalus

pabandyk ja pamirkyt 15-20 min. mano dendrikam nuo to stiebai truputi issilygina

o kas liecia lapus, tai jei geltonuoja apatiniai, ar senu stiebu lapai irgi nieko tokio, jie meta senus lapus
reikia ne laistyti, o mirkyti orchiukes

as darau taip: pirmiausia nuprausiu su karstu dusu, o paskui pamerkiu i silta vandenuka 15-20 min. tada istraukiu, nuvarvinu ir statau i vieta
Papildyta:
QUOTE(godive @ 2008 08 30, 09:24)
O jūs dendobrius laistot taip pat kaip phalenopsius?

Turiu 5 phalenopsius ir dabar gavau dovanų dendobrį, stovi jau savaitę, tai ir galvoju, kaip čia jį laistyti... Patarkit
Beje, dėl to karšto dušo - tai tiesiog vandeniu iš čiaupo?
kaip laistau dendrobius ka tik parasiau

o karstas dusas, tai vanduo is ciaupo

gyvenu daugiabuty, tai lietaus vandens nera kur prisirinkt
Papildyta:
QUOTE(kikutis @ 2008 08 30, 09:34)
Prasidejau rojaus soduose, bet taip atsakymo ir neradau

Todel vel prasau pagalbos...
paziurek www.orchidee.ru ten pasirink skilti apei ligas ir kenkejus. sitam puslapy viskas graziai aprasyta ir idetos nuotraukos kiekvieno kenkejo ar ligos

gal ka rasi