Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikos 4u.gif Prasau pagalbos. Nezinau kas atsitiko bet mano orchidejai pradejo geltonyti lapai ir kazkaip dziuna kamienai. imetu nuotraukytes kelias, gal galesit padeti. Ir siaip per vasara uzaugo du nauji stiebai, nors kai pirkau buvo tik du. laistau normaliai kas jelias dienas. Tiesioginiu saules spinduliu negauna. Pasiskauciau jusu nuorodas, bet vis tiek nzn kas jai yra. mirksiukas.gif

http://img151.images.../img4311ie3.jpg
http://img151.images.../img4312yw5.jpg
http://img151.images.../img4313ea2.jpg
Atsakyti
nu as neizsivaizduoju ka darau ne taip, bet mano orchidejos patenkintos leidzia lapus, saknis grazias, zalias storas, bet tik ne ziedus, nu kaip jas prazydinti?
Atsakyti
O jūs dendobrius laistot taip pat kaip phalenopsius? blush2.gif Turiu 5 phalenopsius ir dabar gavau dovanų dendobrį, stovi jau savaitę, tai ir galvoju, kaip čia jį laistyti... Patarkit 4u.gif
Beje, dėl to karšto dušo - tai tiesiog vandeniu iš čiaupo? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo godive: 30 rugpjūčio 2008 - 11:25
QUOTE(kikutis @ 2008 08 29, 23:50)
Sveikutės, ar galėtumėte man pagelbėti ?  4u.gif  Mano orchytes uzpuole kazkokios bjaurios baltos apnaseles. Jau  viena nudziuvo nuo ju  verysad.gif  Bandziau plauti, purskiau su deciu, naudojau vario oschlorida (atrodo taip vadinasi) ir nieko.
bandau ikelti nuotrauka.

Prasidejau rojaus soduose, bet taip atsakymo ir neradau verysad.gif Todel vel prasau pagalbos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kikutis: 30 rugpjūčio 2008 - 11:37
QUOTE(merga @ 2008 08 29, 14:53)
Taip pat karstas dusas rekomenduojamas gelytes adaptacijai(maudoma puse metu)pakartotiniam prazydinimui.Oreanimuojant gelyte(maudoma 3 men.i savaite karta)kol prasideda pilnai naujas augimas.[/COLOR[COLOR=red]]YPATINGAI DRAUDZIAMA NAUDOTI KARSTA DUSA,KAI ORCHIDEJA UZPUOLES PUVINYS BETKURIOJE GELES DALYJE!!!!!!!
Papildyta:
Karstas dusas tinka sioma orchidejoms:
CATLEJOMS;
PHALEONOPSIAMS;
ONCIDIUMU SEIMOS GELYTEMS;
ENCYCLIA LACIFOLIA;
SHOMBURGHIA THOMSONIANA

tai dendrobiam netinka? blink.gif bet as saviskius dusinu ir jiem tas nepasakyciau kad nepatiktu, kiek saknu prisiaugino ir auginuku nauju g.gif
Papildyta:
QUOTE(kabutes @ 2008 08 30, 08:18)
Capricorn -jokia paslaptis,tai parduotuvė prie "Elnio"  4u.gif Kol parašiau ir dar Saulės miesto orchių mylėtojų atsirado  drinks_cheers.gif 
Kiek teko lankytis pardėje šitoj gėlyčių -nukainotų šaknelės ir pačios orchytės gerame stovyje  4u.gif  Ypač daug buvo miniukų baltų su violetiniais viduriukais nužydėjusių po 10-15 lt-jei gerai pamenu  g.gif

gelytes toj pardej tikrai pigios, ir ne tik orchidejos drinks_cheers.gif bet kais as buvau, buvo tik falenopsiai ir pora katleju verysad.gif ir man ten pardavejos nepatinka, kiek ateidavau i parde, ateina atsistoja salia ir ziuri ka renkiesi. tai viena kart neistverusi isdejau i suns dienas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaiddaa @ 2008 08 30, 08:56)
Sveikos 4u.gif  Prasau pagalbos. Nezinau kas atsitiko bet mano orchidejai pradejo geltonyti lapai ir kazkaip dziuna kamienai. imetu nuotraukytes kelias, gal galesit padeti. Ir siaip per vasara uzaugo du nauji stiebai, nors kai pirkau buvo tik du. laistau normaliai kas jelias dienas. Tiesioginiu saules spinduliu negauna. Pasiskauciau jusu nuorodas, bet vis tiek nzn kas jai yra.  mirksiukas.gif

tavo dendrobio stiebai man atrodo visai normalus g.gif pabandyk ja pamirkyt 15-20 min. mano dendrikam nuo to stiebai truputi issilygina mirksiukas.gif o kas liecia lapus, tai jei geltonuoja apatiniai, ar senu stiebu lapai irgi nieko tokio, jie meta senus lapus mirksiukas.gif
reikia ne laistyti, o mirkyti orchiukes mirksiukas.gif as darau taip: pirmiausia nuprausiu su karstu dusu, o paskui pamerkiu i silta vandenuka 15-20 min. tada istraukiu, nuvarvinu ir statau i vieta drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(godive @ 2008 08 30, 09:24)
O jūs dendobrius laistot taip pat kaip phalenopsius? blush2.gif  Turiu 5 phalenopsius ir dabar gavau dovanų dendobrį, stovi jau savaitę, tai ir galvoju, kaip čia jį laistyti... Patarkit 4u.gif
Beje, dėl to karšto dušo - tai tiesiog vandeniu iš čiaupo? blink.gif

kaip laistau dendrobius ka tik parasiau mirksiukas.gif o karstas dusas, tai vanduo is ciaupo blush2.gif gyvenu daugiabuty, tai lietaus vandens nera kur prisirinkt
Papildyta:
QUOTE(kikutis @ 2008 08 30, 09:34)
Prasidejau rojaus soduose, bet taip atsakymo ir neradau verysad.gif  Todel vel prasau pagalbos...

paziurek www.orchidee.ru ten pasirink skilti apei ligas ir kenkejus. sitam puslapy viskas graziai aprasyta ir idetos nuotraukos kiekvieno kenkejo ar ligos mirksiukas.gif gal ka rasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kabutes @ 2008 08 30, 11:18)
Capricorn -jokia paslaptis,tai parduotuvė prie "Elnio"  4u.gif Kol parašiau ir dar Saulės miesto orchių mylėtojų atsirado  drinks_cheers.gif 
Kiek teko lankytis pardėje šitoj gėlyčių -nukainotų šaknelės ir pačios orchytės gerame stovyje  4u.gif  Ypač daug buvo miniukų baltų su violetiniais viduriukais nužydėjusių po 10-15 lt-jei gerai pamenu  g.gif

ten buvau vakar-tik tie didesni violetiniai ir balti fanelopsiai buvo lyg po 38lt g.gif miniukių nemačiau schmoll.gif
Atsakyti
Ačiū PYRAGIUKE 4u.gif 4u.gif
Radau, kas ten per padaras uzpuole. Kaip jau viena yra minejusi - tai grybas. dabar einu tvarkyti nuskriaustas orchytes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kikutis @ 2008 08 30, 11:03)
Ačiū PYRAGIUKE  4u.gif  4u.gif
Radau, kas ten per padaras uzpuole. Kaip jau viena yra minejusi - tai grybas. dabar einu tvarkyti nuskriaustas orchytes  verysad.gif

nera uz ka mirksiukas.gif svarbu kad geliukams padetu drinks_cheers.gif sekmes gydant drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pyragiuke,

Paaiskink man zioplai ka reiskia mirkyti?ta prasme visa vazona merkt i vandeni? Aciu mirksiukas.gif O tie isauge du nauji ugliai gerai?
Atsakyti
Dar ir mamytei balta miniuka partempiau snd uz tuos pacius 5.99 blush2.gif
http://public.fotki....mytes-miniukas/
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2008 08 30, 12:13)
Pyragiuke,

Paaiskink man zioplai ka reiskia mirkyti?ta prasme visa vazona merkt i vandeni? Aciu  mirksiukas.gif  O tie isauge du nauji ugliai gerai?

paimi dideli bliuda, i ji pripili vandens ir istatai gelyte su vazonu mirksiukas.gif vanduo turi buti su lig vazono krastais, arba siek tiek apsemti pati vazoniuka. nezinau kaip daro kitos, bet as vandens pripilu iki vazoniko virsaus, bet vanduo jo neapsemia.taip palaikai gelyte 15-20 min ir viskas mirksiukas.gif
o kad augina naujus auginius tai labai gerai, ant ju po kokiu metu dvieju uzaugs ziedukai thumbup.gif
p.s. nei tu ziopla nei tu ka mirksiukas.gif as irgi nieko nezinojau kai isigijau pirma gelyte.po truputuka viska suzinosi drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Salza @ 2008 08 30, 12:14)
Dar ir mamytei balta miniuka partempiau snd uz tuos pacius 5.99  blush2.gif
http://public.fotki....mytes-miniukas/

nu bet tau ir sekasi tokius grozius uz toookia kaina nusipirkt thumbup.gif grazi miniuke drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kur pirmoj nuotraukoj pats kairinis uglis kodel jis toks kitoks nei tie kur dideli. jau matau ir dar vienas visai maziukas kalasi bet ant jo lapai tai neauga ir jo struktura kitokia. man jis kazkoks kitoks. ar taip turi buti? aciu labai uz patarimus. bandysiu smile.gif
Atsakyti