Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(liepsnele @ 2008 09 30, 22:01)
Sveika  4u.gif Mano akys panasiai kaip tavo ir anksciau irgi nesiodavau tik i toli akinius, kol nepradejau linziu nesiot, paskiau nuo ju prasidejo bedos, tai dabar tik retkarciais deduos, o kai jau ipratau prie gero matymo, labai diskomfortiskai jauciuos blogai matydama ir gatvej, ir darbe, tiesiog jauciu, kad ir i kompa prisimerkiu is siek tiek toliau nei labai arti  doh.gif ziuredama. Uztat dabar darbe dazniausiai nesioju akinukus. Siaip su tokio laipsnio trumparegyste akiniai/linzes skiriami pastoviam nesiojimui (ir tokia trumparegyste jau laikoma vidutine, o ne maza). Pagalvok pati, kai nedamatai gatvej kazko, tai vis prisimerki, tokiu budu augini rauksles...

Tiesa, del patogumo, tai su linzem patogiau, nesijaucia diskomforto ziurint i toli ir i arti, ne taip, kaip su akiniais. Man irgi anksciau budavo kaip tau, kad nemalonu budavo skaityt ir i artimus objektus ziuret, bet manau, kad cia tiesiog pripratimas irgi daug ka lemia. Nors ir dabar neikad beveik neskaitau su akiniais, nebent trumpam turiu zvilgtelet i koki dokumenta.

Vat aš irgi to bijau, kad man netiks tie kontaktiniai lęšiai, nes ir taip jautrios akys g.gif
Na man gydytoja sakė, kad akinių man tik į tolį reikia, šiaip trumparegystė netgi mažiau nei 2,0, gal 1,75 biggrin.gif Aš čia taip parašiau, nes jaučiu, kad šiek tiek pablogėjo rega, dėl to ir atsirado diskomfortas gatvėj. Turbūt teks dažniau draugauti su akiniais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caylee: 01 spalio 2008 - 09:01
QUOTE(asaryte99 @ 2008 10 01, 07:42)
Sveikos mergaites,

as irgi neatsispyriau pagundai nusipirkti spalvotus kontaktinius lesius...nepasikuklinau ir issirinkau brangiausius-galvojau ilgam...o pasirodo man jie visai netinka unsure.gif kai isidedu akis persteti pradeda, ir po kurio laiko jos labai issauseja, uzsideda dumelis ir kuo toliau tuo blogiau pradedu matyti...taip kankinausi vien todel, kad akys atrode tikrai graziai...ryskiai zalios wub.gif naudojau ir dirbtines asaras...nesuprantu kame problema?ar as jautri tokiems dalykams ar tiesiog kazka netaip darau?  g.gif

visu pirma pardaveja turejo perspeti, kad kontaktiniai lesiai duodantys spalva yra kitokie, nes jie mazesnio pralaidumo ir t.t. kitaip sakant yra paprasti, skirti paryskinti spalva.
Papildyta:
QUOTE(liepsnele @ 2008 10 01, 01:25)
Na ir kokia ta kainyte? Ir kuo jos tokios ypatingos?
O kokios tave bedos buvo uzpuolusios?
Man tai ne tai kad butu kazkas labai nepasikeite, fiziniai pojuciai isliko tie patys, niekad visiskai nepripratau prie linziu, i dienos pabaiga visad imdavo labai jaustis svetimkunis akyse, bet buciau ir toliau nesiojus, jei gydytoja nebutu uzmacius, kad eme iauginet kraujagysles i ragena.

Kaina 80lt keisti kas menesi. Juos galima isideti ir neissiimti visa menesi. Skiriasi tuo, kad yra didelio deguonies pralaidumo, todel akis "kvepuoja" ir kadangi tai naujas produktas, aisku patobulintas. man kai juos pasiule, galvojau bus eiline reklama, bet dabar kitu net nesinori detis...o man buvo problema, kuria sunku paaiskinti...po keliu valandu nesiojimo, akys pasidarydavo sunkios, tarsi labai labai buciau pavargusi, del to sunku budavo ziureti i toli, karatis vaizdas dvejindavosi..na zodziu labai nemalonus pojutis. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2008 10 01, 11:05)
Kaina 80lt keisti kas menesi. Juos galima isideti ir neissiimti visa menesi. Skiriasi tuo, kad yra didelio deguonies pralaidumo, todel akis "kvepuoja" ir kadangi tai naujas produktas, aisku patobulintas. man kai juos pasiule, galvojau bus eiline reklama, bet dabar kitu net nesinori detis...o man buvo problema, kuria sunku paaiskinti...po keliu valandu nesiojimo, akys pasidarydavo sunkios, tarsi labai labai buciau pavargusi, del to sunku budavo ziureti i toli, karatis vaizdas dvejindavosi..na zodziu labai nemalonus pojutis. schmoll.gif

O gal zinote iki kokiu dioptriju buna jos?
Atsakyti
Katalike, nelabai ilgai palyginus nesiojau nuolatinai. Is pradziu nusipirkus nesiodavau labai retai, gal karta kas pora menesiu, jei ne reciau, tik tam tikrom progom. Paskiau keiciau darba, ir tam darbe labai svarbu buvo visus zmones gerai matyt is tolo ir pan., tai emiau nesiot pastoviai, tai ipratau gerai matyt ir toliau norejos gerai matyt, tai nuo laiko su trumpom pertraukom (vakarais po darbo iskart issiimdavau, paprastai nenesiodadavau savaitgaliais ir per atostogas vengdavau) pranesiojau apie 3 metus (tai palyginus nelabai daug, kaip kai kurios rasancios nesioja net po 15 metu), ir kai tikrinaus akis, pamate, kad situacija nekokia. Dabar retkarciais vis dar nesioju, bet niekad ne dazniau nei kas antra diena, dazniausiai ne daugiau 2x per savaite, tai tikrinaus po pusmecio, sake, kad lyg ir nustojo progresuot tas iauginejimas, tik visa beda, kas sitas procesas negriztamas, svarbiausia, kad bent laiku pastebejo.

QUOTE(Caylee @ 2008 10 01, 08:01)
Vat aš irgi to bijau, kad man netiks tie kontaktiniai lęšiai, nes ir taip jautrios akys g.gif
Na man gydytoja sakė, kad akinių man tik į tolį reikia, šiaip trumparegystė netgi mažiau nei 2,0, gal 1,75 biggrin.gif Aš čia taip parašiau, nes jaučiu, kad šiek tiek pablogėjo rega, dėl to ir atsirado diskomfortas gatvėj. Turbūt teks dažniau draugauti su akiniais g.gif

Keista, o man su tokiu regejimu gydytoja primygtinai rekomendavo nuotalinai deveti, nors ant recepto ir buna rasoma, kad akiniai skirti i toli (cia poliklinikoj). Kaip gydytoja sako, nu pagalvok, kiek tu matai pasaulio - nes su tokiu regejimo normaliau iziuriu tik pirma eilute, sako, taigi tik 10 proc. pasaulio matai doh.gif
Dabar mano regejimas mazdaug -2 ir gal -2.25, tai galiu pasakyt, kad negerai net prie kompo be akiniu jauciuos, nors iziuriu, bet kazkaip jau labai arciau ekrano stengiuos atsirast. Reikia vel uzsiimt jogs akiu pratimais.
O del linziu isigijimo, tai jei jautrios akys, siulyciau pabandyt nebent labai geras, brangias linzes ir ziuret, kaip jausis akys. Ir nepiktnaudziaut jomis - detisne kasdien, geriausia tarkim tik laisvalaikiu ir tada turetu viskas gerai but akytem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 01 spalio 2008 - 20:57
Aš galiu nešioti vienintelius AirOptix Night and Day. Nešioju tik dieną, nakčiai išsiimu, tai galiu nešioti apie 3 mėn.
Jokių kitų akys nepriima schmoll.gif
Atsakyti
Svekos mergaites,

O man tokia beda atsitiko. Nesiojau kontaktinius lesius apie 7 metus. Jokiu problemu niekad nebuvo, nors nesiojau ir pusmetiniu (jie nelaikomi patys geriausi). Taciau nezinau ar cia sutapimas ar ne, bet nusprendziau isigyti geriausius lesiu, pamyleti savo akytes ir isigyjau Acuve oasys. Nesiojau as juos apie pusemeti, taciau jau nuo pirmu dienu jauciau, kad velai vakare atsirasdavo diskonfortas. Viska siejau su darbu, sedejimu prie kompiuterio, akiu nuovargiu (nes senaiu taip intensyviai nedirbau). Ir stai rezultatas dabar linzes galiu isideti tik valandai, nes jos man net prilimpa prie akies.. ir tuomet zinoma diskomfortas atsiranda. Tai labai isryskejo po uzdegimo. Diagnozavo man sausas akis, taciau nors ir lasinu kalnus lasu po valandos man lesis prilimpa prie akies...
Sakykit, ar jum buna, kad lesis tarsi prilinma prie akies, kad net sunku ji isimti?
Atsakyti
QUOTE(ritulk @ 2008 10 25, 10:27)
Svekos mergaites,

O man tokia beda atsitiko. Nesiojau kontaktinius lesius apie 7 metus. Jokiu problemu niekad nebuvo, nors nesiojau ir pusmetiniu (jie nelaikomi patys geriausi). Taciau nezinau ar cia sutapimas ar ne, bet nusprendziau isigyti geriausius lesiu, pamyleti savo akytes ir isigyjau Acuve oasys. Nesiojau as juos apie pusemeti, taciau jau nuo pirmu dienu jauciau, kad velai vakare atsirasdavo diskonfortas. Viska siejau su darbu, sedejimu prie kompiuterio, akiu nuovargiu (nes senaiu taip intensyviai nedirbau). Ir stai rezultatas dabar linzes galiu isideti tik valandai, nes jos man net prilimpa prie akies.. ir tuomet zinoma diskomfortas atsiranda. Tai labai isryskejo po uzdegimo. Diagnozavo man sausas akis, taciau nors ir lasinu kalnus lasu po valandos man lesis prilimpa prie akies...
Sakykit, ar jum buna, kad lesis tarsi prilinma prie akies, kad net sunku ji isimti?

O kokius lęšius nešiojai anksčiau? Tokių simptomų nebuvo? Gali būti, kad naujieji tau netinka ir sukėlė tokias problemas.
Atsakyti
QUOTE(saulevandeny @ 2008 10 27, 18:04)
O kokius lęšius nešiojai anksčiau? Tokių simptomų nebuvo? Gali būti, kad naujieji tau netinka ir sukėlė tokias problemas.

Senaiu nesiojau Optima, po to EyeLight ir po to Acuve... ir vat prasidejo visos mano bedos.. dabar kovoju su savo akytem ir lesiais... jau trys menesiai lesiu beveik neisidedu.. Gydytoja diagnozavo man sausas akis, taciau po jos lasintu lasiuku (tai yra asaru Sensivit ir Oftagel) man dar blogiau, jei seniau galejau isbuti bent keturias h, tai db tik 1-2 max verysad.gif tai jau net nezezinau ka bedaryti....
Atsakyti
Nelašink jokių pribumbasų ir drąsiai leisk akims sezoną pailsėti. Man taip pat buvo. Stengiausi kuo mažiau nešioti lęšius, ilsinau, paskui po truputį pradėjau vėl nešioti, žinoma, leisdami kuo daugiau pailsėti, viskas susitvarkė mirksiukas.gif
Atsakyti
As nesioju tik Frequency Aspheric, keik esu bandziusi kitų nieks netiko.. tay jausdavau akyse juos, ir seip nepatogu buvo... tai ties sitais ir apsistojau. beje tie naujausi tai tik reklama, aisku gerai jei Jums jie tinka, bet yra pakankamai ri seip geru lesiu, ne tika isejusiu, o juos isstumia tie nauju lesiu reklamos... Tad jei jums tinka tai ir nesiokite, nekeisdamos ir nebandydamos, as veltui tik pinigus ismeciau biggrin.gif
O del akiu, seip ir man wisa vasara buvo uzegimas, matyt nuo ezeru, deginimosi, gamtos ir pan...tai visa vasara su akiniais teko vaiskciot doh.gif siaubas kazkoks... kokiu tik vaistu nelasinau, su antibiotikais, be... zodziu prisikankinau, ir dar visa rudeny su akiniais pralaksciau, nes bijojau dar detis... o ir darbas nedekingas, prie kompo wisa diena.. tay pradziai jautrios akys buvo, beje ir sauseja pastoviai... bet tfu tfu tfu tikiuso viskas bus gerai, nes vel puse metu kankyniu... Beje pakeiciau skysty tai pasirodo nuo jo man "diskonfortas" dar budavo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(GrazinaIva @ 2008 08 30, 12:47)
siaip tame puslapyje raso, kad 2 svaitems, bet as drasiai nesioju menesi, galeciau ir daugiau, nes man jos per tiek laiko nei kiek neapsinesa  bigsmile.gif
oho blink.gif Man tai okulistas sake jokiu budu nedeveti ilgiau negu galima schmoll.gif Na cia matyt tik Lietuvoj leidzia tokius dalykus, bet juk cia akys, kaip sitaip galima g.gif Man rodos tai nera geras dalykas - nesioti ilgiau unsure.gif

Skaiciau, kad kai kurioms netinka lesiai, tai turit butinai keisti!!! Kazin ar Lietuvoj nera, kad optika uzsako bandomasias, ir renka tol, kol esi patenkintas ir gali nesiot be jokio diskomforto g.gif Na, Airijoj tai del to jokiu problemu nera schmoll.gif Man lesius gal 3 ar 4 kartus uzsakinejo, o kai jau atitaike, pasake kaina, sakau leiskit paziuret, gal kur kitur rasiu pigiau blush2.gif Ir radau, internete... www.eurolens.com 4u.gif Manau, cia tikrai vieni pigiausiu lesiu, o ir siuntimas nieko nekainuoja schmoll.gif Tiesa man galutine kaina pakito 4 eurais, bet skirtumas yra, kur uz 3 poras moketi 85 eurus ir kur uz 6 - 72 su centais 4u.gif

Akutee, as irgi Frequency nesioju bigsmile.gif Mano toriniai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadiga: 10 lapkričio 2008 - 16:49
sveikos smile.gif
lesius nesioju jau du metus, pusantru metu nebuvo jokiu problemu, nesiojau night and day. praeita pavasari isimete akiu uzdegimas, net zaizda ragenoj, beveik visa vasara gydziausi, nes tik isidejus lesi akis parausdavo ir labai skaudejo.
paskui akys pasveiko,nesiojau air optix O2, paskui nusipirkau night and day.panesiojau menesi, (nakciai issiimu) ir viena diena labai pradejo skaudet kairia aki,ta pacia,kurioj buvo anasyki uzdegimas. issiemiau lesi, nuejau pas akiu gydytoja. sake, kad lengvas uzdegimas, israse lasu(uch,kiek paklojau) ir liepe gydytis nenesiojant linziu.
snd nusipirkau oasys ir po keliu dienu bandysiu detis sitas ir night and day daugiau nepirksiu, nes tikriausiai pasitvirtina tie gandai, kad jos nera kokybiskos...
Atsakyti