QUOTE(liepsnele @ 2008 09 30, 22:01)
Sveika
Mano akys panasiai kaip tavo ir anksciau irgi nesiodavau tik i toli akinius, kol nepradejau linziu nesiot, paskiau nuo ju prasidejo bedos, tai dabar tik retkarciais deduos, o kai jau ipratau prie gero matymo, labai diskomfortiskai jauciuos blogai matydama ir gatvej, ir darbe, tiesiog jauciu, kad ir i kompa prisimerkiu is siek tiek toliau nei labai arti
ziuredama. Uztat dabar darbe dazniausiai nesioju akinukus. Siaip su tokio laipsnio trumparegyste akiniai/linzes skiriami pastoviam nesiojimui (ir tokia trumparegyste jau laikoma vidutine, o ne maza). Pagalvok pati, kai nedamatai gatvej kazko, tai vis prisimerki, tokiu budu augini rauksles...
Tiesa, del patogumo, tai su linzem patogiau, nesijaucia diskomforto ziurint i toli ir i arti, ne taip, kaip su akiniais. Man irgi anksciau budavo kaip tau, kad nemalonu budavo skaityt ir i artimus objektus ziuret, bet manau, kad cia tiesiog pripratimas irgi daug ka lemia. Nors ir dabar neikad beveik neskaitau su akiniais, nebent trumpam turiu zvilgtelet i koki dokumenta.

Tiesa, del patogumo, tai su linzem patogiau, nesijaucia diskomforto ziurint i toli ir i arti, ne taip, kaip su akiniais. Man irgi anksciau budavo kaip tau, kad nemalonu budavo skaityt ir i artimus objektus ziuret, bet manau, kad cia tiesiog pripratimas irgi daug ka lemia. Nors ir dabar neikad beveik neskaitau su akiniais, nebent trumpam turiu zvilgtelet i koki dokumenta.
Vat aš irgi to bijau, kad man netiks tie kontaktiniai lęšiai, nes ir taip jautrios akys

Na man gydytoja sakė, kad akinių man tik į tolį reikia, šiaip trumparegystė netgi mažiau nei 2,0, gal 1,75