Įkraunama...
Įkraunama...

Į darželį nuo 1,5 metų

QUOTE(Nivea @ 2008 09 07, 12:43)
gal norėjai prašyt "priežasčių"  g.gif  tiek to...
bet pati rašai, kad dėl kažko TURI atiduoti....
Tai paklausiu taip: jei tu turėtum sąlygas ir galėtu msau leisti pati vaiką priežiūrėt iki 2 metų, ar jį vistiek 1,5 m vestum į darželį?

Papildyta:

ne, tai nėra blogai. Tiesiog taip parašiau, nes buvo vis akcentuojamas bendravimas su bendraamžiais.
Papildyta:

Jūs suabsoliutinate. Be abejo vaikai reaguoja vienas į kitą, ypač į kito vaiko verksmą, tačiau pastebėkite kada juos žaidžiančius. Tikrai nepamatysite žaidžiančių "namus", "daktarus" ar pan, ką jau žaidžia vyresni vaikučiai.

Taip, ten parasyti norejau priezasciu blush2.gif
Dabar, kai perejau ta man skausminga laikotarpi, tai pusei dienos tikrai vesciau, bet ne visai.
Pas mus darzelyje susodinami vaikuciai ant keduciu ir moko ten juos bendrauti vienus su kitais, nezinau kaip paaiskinti, bet su vaiku is vienus puses reikia suploti dviem rankom, su vaiku is kitos puses su kojom susidauzti. Manau, kad cia yra mokymasis zaisti kartu; beje dar maciau kaip apie 2m mergytes zaide arbatele, viena buvo padaveja, pripyle arbatos, paskui visos gere.
Mano vaikinas niekada neglosto galvos, jei kas nors verkia, neatnesa zaislu, kad paguostu doh.gif bet manau, kai pamatys, kad vaikai taip daro, tai ir pats ismoks blush2.gif
Atsakyti
As turiu galimybe ir pati auginti ir aukle nusisamdyti, turiu netgi galimybe su mociutes pagalba vaika auginti, as pati negriztu darban iki 2m, bet vedu vaika keletui valandu i darzeli. Matau kaip mano vaikui ten patinka, seniau bijodavo vaiku spiegimo, o dabar nereaguoja. Vakar turejom sveciuose bendraamze mergyte, pradejo rekti ir vietoj to kad issigastu ir verktu, pribego ir mylu mylu daro smile.gif Ismoko sedeti graziai prie stalo. viso to ismoko per viena savaite. As asmeniskai tikiu darzelio nauda, tikiu tuo kad pasirinkau aukso viduri - vaikas auga ir su mama ir turi galimybe bendrauti su bendraamziais svetimoje aplinkoje. Zinau n pavyzdziu kur vaikai nuo metu lanke darzelius isaugo labiau pasitikintys, bendraujantys negu vaikai augantys be bendraamziu. Tos pacios aukletojos sako kad tokio amziaus vaika adaptuoti lengviau negu trimeti, ta pati tvirtina ir drauge kuri siuo metu pradejo leisti du vaikus i darzeli 1,5 ir 3m. Gerbiu tas kurios buna su vaikais iki 3 ar 5 ar 6 m. Kiekvienos reikalas kaip elgtis, bet nemegstu kai man aiskina jog as darau blogai, o argumentai tik teorines zinios...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 07 rugsėjo 2008 - 12:17
QUOTE(Forgete @ 2008 09 07, 13:05)
As turiu galimybe ir pati auginti ir aukle nusisamdyti, turiu netgi galimybe su mociutes pagalba vaika auginti, as pati negriztu darban iki 2m, bet vedu vaika keletui valandu i darzeli. Matau kaip mano vaikui ten patinka, seniau bijodavo vaiku spiegimo, o dabar nereaguoja. Vakar turejom sveciuose bendraamze mergyte, pradejo rekti ir vietoj to kad issigastu ir verktu, pribego ir mylu mylu daro smile.gif Ismoko sedeti graziai prie stalo. viso to ismoko per viena savaite. As asmeniskai tikiu darzelio nauda, tikiu tuo kad pasirinkau aukso viduri - vaikas auga ir su mama ir turi galimybe bendrauti su bendraamziais svetimoje aplinkoje. Zinau n pavyzdziu kur vaikai nuo metu lanke darzelius isaugo labiau pasitikintys, bendraujantys negu vaikai augantys be bendraamziu. Tos pacios aukletojos sako kad tokio amziaus vaika adaptuoti lengviau negu trimeti, ta pati tvirtina ir drauge kuri siuo metu pradejo leisti du vaikus i darzeli 1,5 ir 3m. Gerbiu tas kurios buna su vaikais iki 3 ar 5 ar 6 m. Kiekvienos reikalas kaip elgtis, bet nemegstu kai man aiskina jog as darau blogai, o argumentai tik teorines zinios...

Saunuole 4u.gif o tavo vaikutis nei trupucio neverke, kai palikai? Kaip pati jauteisi pirmom dienom? As kadangi neturiu galimybes pati auginti, tai apsikabindavau maziuka ir verkdavau, man taip gaila jo budavo, kad as namie sedziu, o jis ten, darzely turi buti...
Atsakyti
QUOTE(Nivea @ 2008 09 07, 12:46)
1. Tai paklausiu taip: jei tu turėtum sąlygas ir galėtum sau leisti pati vaiką priežiūrėt iki 2 metų, ar jį vistiek 1,5 m vestum į darželį?
2. Ir visa tai darė dar nelankydama darželio? Taigi ne darželyje to išmoksta, tai vaikui įgimta....

1. Ne manęs klausiate, bet atsakysiu. Ne, aš nevesčiau iki 2 metukų, jeigu turėčiau galimybių. Manau, taip pat atsakytų ir dauguma mamyčių, kurios neturėdamos kitos išeities veda savo mažylius.
2. Ne, maniškė kitų neguodžia, tik pasakiau savo pastebėjimus.

QUOTE(negriuke @ 2008 09 07, 12:53)
Mano vaikinas niekada neglosto galvos, jei kas nors verkia, neatnesa zaislu, kad paguostu doh.gif bet manau, kai pamatys, kad vaikai taip daro, tai ir pats ismoks blush2.gif

Nieko tokio, juk negali visi vaikai elgtis taip pat, tai normalu, kad vaikai skirtingai reaguoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2008 09 07, 13:35)
Saunuole 4u.gif o tavo vaikutis nei trupucio neverke, kai palikai? Kaip pati jauteisi pirmom dienom? As kadangi neturiu galimybes pati auginti, tai apsikabindavau maziuka ir verkdavau, man taip gaila jo budavo, kad as namie sedziu, o jis ten, darzely turi buti...

Kiek palikinejau ne trupucio neverke, verke tik tada kai kiti vaikai rekdavo ar verkdavo, bet po poros dienu priprato. Jis gali pasilikt su betkuo betkur, prie to pratinom nuo mazumes, o gal toks ir budas. Paciai tai sunkoka, 11ta val jie pietus valgo ir iki 11.30 as turiu nueiti pasiimti. Tai jau apie 11ta pradedu spirget, lekiu kokia 11.15, stoviu rubinej ir klausau kaip sneka, kaip krykstauja smile.gif Per tas kelias valandas labai pasiilgstu, aukletoja visada papasakoja kaip sekesi, ar sekes ant naktipuodzio, ka valge kiek suvalge, kaip zaide, kaip elgesi. Kazkaip ramu man, pasitikiu aukletojom, pasitikiu savo vaiku ir pasitikiu tuo ka darau. Dabar va savaitgali leidziam kartu, nes tetis isvykes, tai matau kaip jam liudna. Jis nori zaist, nori kad kazkas su juo zaistu, o as turiu ir tvarkytis, ir valgyt padaryt, ir rubus isdziaut, ir daug kitu darbu. Tai jis vaiksto paskui ir zyzia, tempia man visus zaislus. Musu darzas praktiskai kieme, vakar nuejom i smelio deze pasikapstyt. Tai jis pribego prie tu duru pro kurias einam ir rodo pirstuku. atsimena jau gudrutis kad ten jo grupe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nivea @ 2008 09 07, 12:46)
Tai paklausiu taip: jei tu turėtum sąlygas ir galėtum sau leisti pati vaiką priežiūrėt iki 2 metų, ar jį vistiek 1,5 m vestum į darželį?

gal klausimas ne man, bet pasikartosiu n-tąjį kartą: aš turiu sąlygas, ir atduodu darželin.
mano vaikui su vaikais bus geriau nei su močiute/aukle.
su močiute vaikas gyvena nuo 6mėn. Aš priklausau tai grupei, kurioms nuo vaiko auginimo stogas čiuožė. Man reikia laiko MAN.
mačiau gražiai išsirutuliojo diskusija apie kokybe, egoistiškumą, nuovargį darbe. Po darbo aš grįžtu namo pasikrovus jėgų šeimai - esu išsunkta profesine prasme, bet pasikrovus šeimynine.
linkiu ir jums gyventi taip, kad ryte norėtųsi bėgt darban, o vakare ant sparnų lėktumėt namo aciuks.gif

ir nesisvaidykit frazėmis "kam gimdei" blush2.gif tai ne tik nekorektiškas, bet ir labai ribotas požiūris į asmens mentalitetą. nematuokim kitų žmonių savo rėmais - didelė rizikinga suprast, kad tie rėmai yra siauroki..
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 09 07, 14:05)
As turiu galimybe ir pati auginti ir aukle nusisamdyti, turiu netgi galimybe su mociutes pagalba vaika auginti,

Kodel neisnaudojate galimybiu?
Papildyta:
QUOTE(vataipva @ 2008 09 07, 17:19)
Aš priklausau tai grupei, kurioms nuo vaiko auginimo stogas čiuožė. Man reikia laiko MAN.

Butina remontuoti stoga.
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2008 09 07, 14:54)
Dabar va savaitgali leidziam kartu, nes tetis isvykes, tai matau kaip jam liudna. Jis nori zaist, nori kad kazkas su juo zaistu,

Tai kodel to nedarote?
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 07, 14:51)
Manau, taip pat atsakytų ir dauguma mamyčių, kurios neturėdamos kitos išeities veda savo mažylius.

Tai vadinasi darzelis nera jau taip gerai.?
Atsakyti
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 07, 20:17)
Kodel neisnaudojate galimybiu?
Papildyta:

Butina remontuoti stoga.
Papildyta:

Tai kodel to nedarote?

nemegstu kartotis - mano vaikui reikia vaiku, reikia bendravimo, jis ten dugsta selsta. O kodel nedarau? Taigi rasiau reik ir valgyt padaryti, ir skalbinius isdziaut, ir bliudus suplaut ir t.t.. Kodel jus matot tik tai ka norit matyt?
Atsakyti
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 07, 20:22)
Tai kodel to nedarote?
Papildyta:

skaityk, kas toliau parašyta doh.gif Kodėl cituoji tik tai, kas tau paranku, net neperskaitai iki galo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2008 09 07, 13:54)
, o as turiu ir tvarkytis, ir valgyt padaryt, ir rubus isdziaut, ir daug kitu darbu. Tai jis vaiksto paskui ir zyzia, tempia man visus zaislus. Musu darzas praktiskai kieme, vakar nuejom i smelio deze pasikapstyt. Tai jis pribego prie tu duru pro kurias einam ir rodo pirstuku. atsimena jau gudrutis kad ten jo grupe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zinulė: 07 rugsėjo 2008 - 19:26
QUOTE(zinulė @ 2008 09 07, 20:25)
skaityk, kas toliau parašyta doh.gif Kodėl cituoji tik tai, kas tau paranku, net neperskaitai iki galo doh.gif
Papildyta:

aciu zinule, permeciau perlitos zinutes kitose temose ir supratau kad diskutavimas su ja tas pats kas su pliku pestis doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 09 07, 14:54)
Jis nori zaist, nori kad kazkas su juo zaistu, o as turiu ir tvarkytis, ir valgyt padaryt, ir rubus isdziaut, ir daug kitu darbu.

Deja,cia nepasiteisinimas,tai dirbkite kartu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 07, 20:31)
Deja,cia nepasiteisinimas,tai dirbkite kartu doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif pamokymu skyrelis kitam forume
Atsakyti