QUOTE(Forgete @ 2008 09 29, 14:08)
As kol nezinojau duodavau viska is eiles- garinimas, rezorbanas, vibrocilis, umcaloras, ephorbium compozitum, sinupret ir ko tik neisbandziau. Pasirodo visi vaistai taip pat yra nauji vaikiuko nosytei ir taip organizmas prie ju pratinasi. Todel gavau nurodyma kad nubegus snargliukui nosi daznai plauciau juros vandeniu, netgi negalima snargliatraukio kisti nes jis taip pat pazeidzia gleivine, reikia leisti patiem snargliukam isbegti, issiciaudeti vaikui, issivalyti nosytei.
Na, kas per daug, irgi nesveika

Tiesą pasakius, jei vaikui tik vos bėganti sloga, nekemšanti nosies ir netrukdanti, aš iš viso prie jos nelendu. Mano nuomone tada net jūros vandens jokio nereikia - išbėga viskas ir taip

Vis dėlto, jei sloga pradeda trukdyti kvėpuoti ir šiaip, jaučiasi, kad prasideda (gali prasidėti) nedidelis kosuliukas, tuomet resorbanas geriausias mūsų draugas miegui

Bet vėlgi - naudoju jį tik tol, kol situacija pagerėja ir "damušti" jau nebetrukdančią slogą leidžiu pačiam organizmui. Mano asmenine nuomone, per didelis kišimasis į organizmo procesus nėra gerai. Aš tik bandau kiek padėti, kai matau, kad organizmui per sunku darosi
O šiaip, nereikia persistengti. Su perrengimu, su pernelyg dideliu saugojimu. Maniškis paskutinis darželyje, kuriam apmaunamos pėdkelnės, paskutinis, kuriam įdedamos pirštinės, kuris apmutūriuojamas šalikais, aš niekada nešildau maisto vien todėl, kad jis ką tik buvo šaldytuve (pienas, sultys, ledai ir kt. produktai, kurie geriami/valgomi šalti), nepersistengiu su vitaminais, papildais ir kt. (tiesą pasakius, duodu vitaminų tikrai retai, trumpam pavasarį ir rudenį, jei nepamirštu

), tačiau nepaisant viso šito (surašiau šiuos dalykus vien todėl, kad tia dažniausi, dėl kurių "kraupsta" kai kurie aplinkiniai

), praėjusiais metais maniškis buvo tas, kuris sirgo mažiausiai (daržely). Turėjau du nedarbingumus - vieną kartą skrandukas sustreikavo, kitą kartą temperatūros truputį turėjo, tai porą dienų namie pabuvom, kad neįsisiautėtų

.