Įkraunama...
Įkraunama...

Į darželį nuo 1,5 metų

mes irgi 2 savaites einam į darželį, dvi - sergam, jau irgi bijau visai nustekenti vaiką verysad.gif Vaikas be jėgų vaikšto, aš irgi jau doh.gif Gydytoją sakė, kad yra skiepas nuo peršalimo ligų, bet skiepija tik nuo 2 metų, gal kuri girdėjote apie jį ar skiepijotes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2008 10 22, 21:00)
mes irgi 2 savaites einam į darželį, dvi - sergam, jau irgi bijau visai nustekenti vaiką  verysad.gif Vaikas be jėgų vaikšto, aš irgi jau  doh.gif Gydytoją sakė, kad yra skiepas nuo peršalimo ligų, bet skiepija tik nuo 2 metų, gal kuri girdėjote apie jį ar skiepijotes?  g.gif

Nėra skiepo nuo peršalimo ligų, po pavadinimu "peršalimo ligos" slepiasi gausybė virusinių ir kai kurių bakterinių infekcijų, nuo visų paskiepyti nerealu. Gydytoja matyt kalbėjo apie pneumokokinę vakciną Pneumo 23, kuri imunizuoja prieš vienos bakterijos- pneumokoko porūšius.Pasiteisinti vakcina gali tuo atveju, jei virusinės infekcijos linkusios komplikuotis bakterine infekcija(pūlingi tonzilitai, otitai, pneumonijos), kurių sukėlėjas pneumokokas.Tik tiek. Nuo virusinės infekcijos, buityje vadinamos "peršalimo ligomis" ji neapsaugos.
Atsakyti
Vat mums gydytojas irgi pasakojo apie vakciną, kuri yra nuo pagrindinių ir dažniausių ligų, kurios puola mažylius. Apie amžių neminėjo. Tikriausiai čia bus tas pats. Mes žadam skiepytis, bet reikia išlaukti, kad vaikas būtų visiškai sveikas ir nesirgęs apie porą savaičių. O tai nelabai realu einant į darželį unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mielos mamos 4u.gif oi, siaubas, čia pasiskaitau, tai viskasm noras praeina, kažką daryti, keisti ir gerinti gyvenimą. Žodžiu, ruošiuosi į darbą, gan greit, o vaikelį galvoju leisti nuo Naujų Metų, kai pusantrų bus. Nes auklei tiek mokėti negalim. Bet jau dabar pradedu bijoti, nes tikriausiai be ligų į darželį "įsitraukti" praktiškai neįmanoma... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2008 10 23, 12:38)
Bet jau dabar pradedu bijoti, nes tikriausiai be ligų į darželį "įsitraukti" praktiškai neįmanoma... verysad.gif

Nebūtinai. Viskas priklauso nuo vaiko imuniteto ir organizmo atsparumo tikriausiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2008 10 23, 12:38)
Sveikos mielos mamos 4u.gif  oi, siaubas, čia pasiskaitau, tai viskasm noras praeina, kažką daryti, keisti ir gerinti gyvenimą. Žodžiu, ruošiuosi į darbą, gan greit, o vaikelį galvoju leisti nuo Naujų Metų, kai pusantrų bus. Nes auklei tiek mokėti negalim. Bet jau dabar pradedu bijoti, nes tikriausiai be ligų į darželį "įsitraukti" praktiškai neįmanoma... verysad.gif

Mūsų gydytojas rekomendavo mums vakciną nuo pagrindinių ligų, veiksmingumas ~75proc. Nebus taip, kad visai nesirgs, bet sirgs lengvesnėm formom, rečiau. Dar yra geriama vakcina.
Manau, kad jeigu nebuvot ligoniukai iki darželio, tai labai didelės ir rimtos ligos neturėtų jūsų pulti. na, mes kol kas per beveik 2mėn prasirgom 2savaites iš viso blush2.gif (tfu tfu tfu, tegu man kas liežuvį nukapoja, jeigu dabar pasidžiaugus susirgs vaikas verysad.gif ) doh.gif
Atsakyti
Aš savo vaikui nupirkau vitaminų prieš leisdama į darželį. Mano vieną draugė skiepijo vaiką nuo gripo, tai vis tiek susirgo. Dar sunkiau persigo.
Atsakyti
QUOTE(Mildažytė @ 2008 10 29, 15:06)
Aš savo vaikui nupirkau vitaminų prieš leisdama į darželį. Mano vieną draugė skiepijo vaiką nuo gripo, tai vis tiek susirgo. Dar sunkiau persigo.

Gal dar skiepas nebuvo suveikęs? mastau.gif
Aš saviškę paskiepijau vakar. Planavom skiepytis pneumo23, bet gydytojas pareiškė, kad neapsimoka mums, nes ne taip jau dažnai ir serga. Nu neaišku, dar tik neseniai į daržiuką einam, dar žiema, pavasaris laukia unsure.gif
Atsakyti
mes taip pat išgyvenam sirgimo maratoną, oi siaube siaube verysad.gif , kitaip negaliu išsireikšt.
mažas iki tol praktiškai nesirgo, nes maitinau MP iki pat darželio, tai imunitetas buvo thumbup.gif , bet pradėjus lankyt darželį jis kaip tas oro burbulas - pokšt ir sprogo...... dabar 2-3 savaites serga, 1 savaitę lanko (džiugu, kai savaitę išeina)

labai nuoširdžiai tikiuosi kad jūsų ir mano darželinukai apsipras ir nebesirgs, t.y susidraugaus su darželyje gyvenančiais virusais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SON19 @ 2008 11 01, 21:38)
mes taip pat išgyvenam sirgimo maratoną, oi siaube siaube verysad.gif , kitaip negaliu išsireikšt.
mažas iki tol praktiškai nesirgo, nes maitinau MP iki pat darželio, tai imunitetas buvo thumbup.gif , bet pradėjus lankyt darželį jis kaip tas oro burbulas - pokšt ir sprogo...... dabar 2-3 savaites serga, 1 savaitę lanko (džiugu, kai savaitę išeina)

labai nuoširdžiai tikiuosi kad jūsų ir mano darželinukai apsipras ir nebesirgs, t.y susidraugaus su darželyje gyvenančiais virusais 4u.gif  4u.gif  4u.gif

O dar maitinate?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 11 01, 21:50)
O dar maitinate?

Mes tai valgom MP bet kad reciau sirgtume, tai neatrodo, bet gal lengviau... Va dabar savaite paejom ir vel koseja. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2008 11 01, 22:10)
Mes tai valgom MP bet kad reciau sirgtume, tai neatrodo, bet gal lengviau... Va dabar savaite paejom ir vel koseja. doh.gif

oho kaip ilgai maitinate, iki 1 metų 9 mėnesių doh.gif
tai kokiu tikslu tada į temą apie darželį ateinat? biggrin.gif ax.gif
net įdomu, rimtai... smile.gif
Atsakyti