Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Alochka1980 @ 2008 11 28, 01:17)
Na mane tai idarbino ir einant menesiam buvo mokami mokesciai , as tuos mokescius mokedavau ir paskui kai i dekretines atostogas isejau jau man mokejo ne imone o valstybe. Taigi viskas legalu kaip ir saugu. O man vaikelis buvo pirmoje vietoje ,todel negalvojau apie nieka. Ypac pirmais jo metais,juk tiek islaidu. Tai geriau truputi pataupyti.

dabartiniu metu isidarbinti fiktyviai manau,kad rizikinga... kai toks vajus ir dar neaisku ar nepakeis skaiciavimo tvarkos galima juk viska ka sumokejai prarast... padarys pvz,kad skaiciuos is pusmecio iki nestumo ir ka? visi pinigeliai i uzpakali... jei tu pinigu pilnos kisenes,tai gal ir negaila,bet kadangi parupo pasalpa,tai tikriausiai,kad pinigais nesninga...
Del legalumo galima gincytis... netikrintu sodra tu atveju,kai alga isauga arba pradeda dirbt tik puse metu iki dekretiniu... legalu yra,kai dirbi ir uzdirbi smile.gif as pati viena darba pakeiciau kitu budama nescia... yra darbu(bent jau buvo iki krizes)kur reikia laikinai-keletui menesiu,tai tada nescioji tinka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jeila: 28 lapkričio 2008 - 13:14
QUOTE(jeila @ 2008 11 28, 14:10)
dabartiniu metu isidarbinti fiktyviai manau,kad rizikinga... kai toks vajus ir dar neaisku ar nepakeis skaiciavimo tvarkos galima juk viska ka sumokejai prarast... padarys pvz,kad skaiciuos is pusmecio iki nestumo ir ka? visi pinigeliai i uzpakali... jei tu pinigu pilnos kisenes,tai gal ir negaila,bet kadangi parupo pasalpa,tai tikriausiai,kad pinigais nesninga...
Del legalumo galima gincytis... netikrintu sodra tu atveju,kai alga isauga arba pradeda dirbt tik puse metu iki dekretiniu... legalu yra,kai dirbi ir uzdirbi smile.gif as pati viena darba pakeiciau kitu budama nescia... yra darbu(bent jau buvo iki krizes)kur reikia laikinai-keletui menesiu,tai tada nescioji tinka  blush2.gif

Na bet manau visada verta surizikuoti,as bent jau rizikuoju ir dabar smile.gif Beto juk kiek susimokesi tiek ir gausi. Nera cia mazi pinigeliai.
Atsakyti
QUOTE(Alochka1980 @ 2008 11 28, 17:58)
Na bet manau visada verta surizikuoti,as bent jau rizikuoju ir dabar smile.gif Beto juk kiek susimokesi tiek ir gausi. Nera cia mazi pinigeliai.

jei turi laisvu pinigu,tai galima ir rizikuot,nes pinigai vistik nemazi,bet visada reik ivertint tas galimybes-jei pagimdysi daug anksciau ir skaiciuos is kitu ketvirciu... manau,kad jusu patarimas tikrai nelabai vykes... o juo labiau dabar,kai yra svarstoma galimybe perziuret si istatyma ir pakeist skaiciavimo metodika,kad nelabai pavyktu sukciaut...
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2008 11 27, 11:35)
Kodėl vogiama iš valstybės?  g.gif
Juk laimute-mei klausia kaip įsidarbinti, o ne kaip apgauti valstybę.

Todel, kad zmogus darbinasi ne su tikslu daryt karjera, kelt savo kvalifikacija ar labai dideli nora dirbt turedama, o del PASALPU. Pasedes atostogose du metus ir "atia!, darbdavy!", o tai jau mazu maziausiai machinacija, jei jau zodzio "vagyste" bijot ax.gif

QUOTE(Alochka1980 @ 2008 11 28, 01:17)
Na mane tai idarbino ir einant menesiam buvo mokami mokesciai , as tuos mokescius mokedavau ir paskui kai i dekretines atostogas isejau jau man mokejo ne imone o valstybe. Taigi viskas legalu kaip ir saugu. O man vaikelis buvo pirmoje vietoje ,todel negalvojau apie nieka. Ypac pirmais jo metais,juk tiek islaidu. Tai geriau truputi pataupyti.

Paaikink tu man- vargsei DARBO moteriai-, ka iki vaikelio (vaikeliu) veikei, kad reikejo fiktyviai darbintis?
Papildyta:
QUOTE(jeila @ 2008 11 28, 19:04)
o juo labiau dabar,kai yra svarstoma galimybe perziuret si istatyma ir pakeist skaiciavimo metodika,kad nelabai pavyktu sukciaut...

Paklausiau zinias siandien, sako biudzetas skyletas nei manyta, tai nenustebsiu, kad metus sutrumpins arba mokes visoms vienodai, nes vargu, ar is eilinio dirbancio dar bus ka isspaust blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alochka1980 @ 2008 11 28, 00:04)
Pinigus juk reikia myleti wink.gif

va tipiško lietuvio požiūris doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 28 lapkričio 2008 - 20:43
QUOTE(laimute-mei @ 2008 11 27, 01:19)
Patarkite ar sunku yra isidarbinti jei esi nescia. I viena darba ejau pokalbio bet bijau mieluoti. gal turejote panasiu situaciju ar turite.  Nes bijau likti be pasalpos. patarkite ka daryti 4u.gif

Nebevarkit su tuo isidarbinimu 4u.gif Nuo 2009 metu einant i dekreta pasalpas skaiciuos jau uz ta laikotarpi, kai dar nebuvote nescia.
Atsakyti
jeila, apie jus buvau geresnės nuomonės kitoje diskusijoje.
Kažin ar beverta darbintis, nuo sausio 1 d. pašalpos skaičiuosis iš 6 mėnesių uždarbio. Be to, svarstomi ir kiti variantai, gal ir iš visų metų skaičiuosis.
Aš iš viso nukraupusi, ruošiatės sukčiauti ir dar pasisakote viešai.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 11 28, 22:36)
Nebevarkit su tuo isidarbinimu 4u.gif  Nuo 2009 metu einant i dekreta pasalpas skaiciuos jau uz ta laikotarpi, kai dar nebuvote nescia.

Pirma karta girdziu blink.gif

QUOTE(niedulis @ 2008 11 28, 22:56)
Kažin ar beverta darbintis, nuo sausio 1 d. pašalpos skaičiuosis iš 6 mėnesių uždarbio. Be to, svarstomi ir kiti variantai, gal ir iš visų metų skaičiuosis.

O prie ko cia jeila? blink.gif Siaip ir dabar realiai is 6men. skaiciuojasi, tik tiek kad vienai pasalpai uz vienus 3men., kitai pasalpai uz kitus 3men., o dabar skaiciuos uz 6men., bet ketvirciai tie patys palieka, taigi kaip ir jokio skirtumo. Nebent bus taip, kaip sena pazistama parase.
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2008 11 28, 22:10)

vienas ketvirtis iš tų pusės metų bus prieš pastojimą, kitas po smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2008 11 28, 23:10)
bet ketvirciai tie patys palieka, taigi kaip ir jokio skirtumo. Nebent bus taip, kaip sena pazistama parase.

O kodel tie patys ketvirciai? Jei nestumo ir gimdymo pasalpa skaiciuosis is uzpraeito ir pries ji buvusio ketvircio (t. y. is 6 men) ir analogiskai motinystes (tevystes) pasalpa. Ar jau spejo pakeisti?
Atsakyti
Nuo 2009 m. sausio 1 d. kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės (tėvystės) pašalpos dydis, bus apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas šešis iš eilės mėnesius, praėjusius iki užpraeito kalendorinio ketvirčio pabaigos, skaičiuojant nuo vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesio.
Pavyzdžiui, jeigu apdraustajam vaiko priežiūros atostogos būtų suteiktos nuo 2009 m. sausio 26 d., motinystės (tėvystės) pašalpos dydis būtų apskaičiuojamas įvertinus apdraustojo asmens 2008 m. II ir III ketvirčių draudžiamąsias pajamas.
Nuo 2009 m. sausio 1 d. kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės pašalpos dydis, bus apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas šešis iš eilės mėnesius, praėjusius iki užpraeito kalendorinio ketvirčio pabaigos, skaičiuojant nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesio.
Pavyzdžiui, jeigu apdraustajai nėštumo ir gimdymo atostogos būtų suteiktos nuo 2009 m. balandžio mėn., motinystės pašalpos dydis būtų apskaičiuojamas įvertinus apdraustosios 2008m. III ir IV ketvirčių draudžiamąsias pajamas.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2008 11 28, 22:56)

nemaisot nick'u? as kaiptik i darba planuoju eit padirbet,tai nelabai suprantu kokia cia man nauda fiktyviai darbintis... doh.gif nu nebent, kad sodra mokesciu daugiau surinktu thumbup.gif bet man kokia nauda??? g.gif jei nepastebejot,tai parasiau,kad isidarbint fiktyviai yra nevykes patarimas... nu bet gal kas antra sakini skaitant ir supratot,kad pati darbinsiuos fiktyviai doh.gif
Atsakyti