Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Makaka @ 2009 02 18, 12:27)
Ar darbo inspekcija veiksminga. Ar ji padeda. Darbdavys piktybiškai nemoka atlyginimų. Norėčiau kreiptis tik ar nebus tuščios pastangos?

nemanau, kad bus veiksminga, bet kreiptis galima. Darbdavys gaus baudą, - jei jis turi neblogą advokatą, vėliau gali išsikovoti net ir tos baudos nemokėti. Arba sumokės baudą, kuri yra ganėtinai nedidelė, ir vėl bus ramus.
Atsakyti
QUOTE(Susindoja @ 2009 02 18, 16:32)
nemanau, kad bus veiksminga, bet kreiptis galima. Darbdavys gaus baudą, - jei jis turi neblogą advokatą, vėliau gali išsikovoti net ir tos baudos nemokėti. Arba sumokės baudą, kuri yra ganėtinai nedidelė, ir vėl bus ramus.

Nereikia taip kategoriškai.
Buvo keli VDI patikrinimai, ir baudas darbdavys sumokėjo ir DU, ir delspinigius.

Ir kaip galima neskirti baudos už nusižengimą? Nors dėl baudos man tai vienodai šviestu.
Svarbiausia, kadu sumokėtu priklausanti DU. Ar advokatas ir šiuo atvėju gali padaryti taip, kad DU nereikės mokėti? g.gif
Na ir visi ramus, laimingi. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(waidute @ 2009 02 17, 22:27)
Sveiki, lyg ir neradau panašaus klausimo. Darbo sutartyje nurodytas valandinis darbo užmokestis. Dirbu slenkančiu grafiku. Kiekvieną mėnesį dirbdavau pagal valstybės nustatytą darbo valandų skaičių, pvz. 168 ar 170, tačiau dabar darbdavys pareiškė, kad ateinantį mėnesį dirbčiau tik 140 valandų, nors nustatytas valandų skaičius yra daug didesnis. Ar galiu nesutikti? Ir kaip nesutikti? Tiesiog eiti į darbą ir viskas? O jeigu dar po mėnesio sugalvos, kad galiu dirbti tik 100 valandų, tai jau būsiu beveik kaip ir bedarbė? Šiuo metu laukiuosi, darbdaviui pateikta pažyma, dėl šios padėties nepasirašiau dėl užmokeščio mažinimo, todėl darbdavys kaip ir rado kitą būdą sumažinti pinigus, tiesiog neleisti dirbti.

Iš anksto labai ačiū už atsakymą. 4u.gif

QUOTE(Marija5 @ 2009 02 17, 22:52)
O kaip pas jus įrašytas darbo laikas sutartyje?
Gal parašyta pagal nustatytą grafiką? Ar 40 val. per savaitę?  g.gif

nurasiau nuo savo sutarties:
"nustatoma darbo dienos trukme" : sumine darbo laiko apskaita, darbo savaites trukme 40 val.
"nustatomas ne visas darbo laikas" : nenustatomas
Atsakyti
Tada taip savivaliauti darbdavys negali.
Jis turėtu parašyti pranešimą dėl darbo sutarties sąlygų keitimo, jūsų atvėju tai būtų, dėl darbo laiko trūkmės sumažinimo.
Jus turite teisę nesutikti.
Atsakyti
cia
As vis dar aiskinuosi doh.gif .Pagal sia lentele,as neturiu tu 18men stazo ir jei parasau pareiskima,kaip ,kad visos is musu darbo raso,kad iseina savo noru,paciai prasant,tai as darbo birzoj negaunu jokiu pasalpu?
Klausiu del to,kad niekad neteko su tuo susidurt.Kaip man reikia suformuluot pareiskima,ar galima rasyt 'del etatu mazinimo',ar yra kokie nors standartai rasymo? blush2.gif Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2009 02 18, 22:15)
cia
As vis dar aiskinuosi doh.gif .Pagal sia lentele,as neturiu tu 18men stazo ir jei parasau pareiskima,kaip ,kad visos is musu darbo raso,kad iseina savo noru,paciai prasant,tai as darbo birzoj negaunu jokiu pasalpu?
Klausiu del to,kad niekad neteko su tuo susidurt.Kaip man reikia suformuluot pareiskima,ar galima rasyt 'del etatu mazinimo',ar yra kokie nors standartai rasymo? blush2.gif Aciu labai 4u.gif

Negausite.
Anksčiau DB mokėdavo, jeigu išeini savo noru, dabar panaikino.
Jus prašyme negalite rašyti dėl etatų mažinimo, todėl, kad tai ne darbuotojų teisę spresti. Darbuotojas gali pasinaudoti LR DK 125, 127 str.
Ir iš viso kodėl išeinate savo noru? g.gif Dabar kaip tiki dauguma laikosi savo darbo vietos.
Atsakyti
Beje SM yra tema apie darbo biržą mirksiukas.gif
http://www.supermama...howtopic=150945
Atsakyti

Ir iš viso kodėl išeinate savo noru? g.gif Dabar kaip tiki dauguma laikosi savo darbo vietos.
[/quote]
Tai as savo noru neiseinu.Darbdavys pasake,kad atleidzia visas darbuotojas ir uzsidaro.Ar likviduoja imone ar kitaip ivardija-nezinau.Tiesiog nera uzsakymu gamybai .Kadangi as neturiu to reikiamo stazo darbo birzai,kad gaut pasalpa,tai su jusu pagalba 4u.gif bandau issiaiskint,kad darbdavys neapgautu.
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2009 02 18, 23:34)
Tai as savo noru neiseinu.Darbdavys pasake,kad atleidzia visas darbuotojas ir uzsidaro.Ar likviduoja imone ar kitaip ivardija-nezinau.Tiesiog nera uzsakymu gamybai .Kadangi as neturiu to reikiamo stazo darbo birzai,kad gaut pasalpa,tai su jusu pagalba 4u.gif  bandau issiaiskint,kad darbdavys neapgautu.

Tai kam tada rašyti prašymą?
Darbdavys pats viską turi surašyti. Įspėti apie darbo sutarties nutraukimą savo iniciatyva.

Jeigu stažo neturite, tai neturite.
Viskas gan aiškiai surašyta LDB puslapyje.
Atsakyti
Sveikos.. Gal galit man padėt susigaudyt? Atostgavau nuo gruodžio 22d. iki sausio 07d. Sausio 02d. darbo diena buvo perkelta į vasario 21d.Darbdavys man liepia ateiti ryt į darbą, atidirbti už sausio 02d., bet juk man buvo atostogos??? g.gif
Atsakyti
Laba diena,

Esu vaiko priežiūros atostogose , noriu parašyti pareiškimą , kad išeinu iš darbo, ar man gali pareikalauti , kad atidirbčiau 14 dienų.
Atsakyti
QUOTE(Anetė @ 2009 02 20, 10:27)
Laba diena,

Esu vaiko priežiūros atostogose , noriu parašyti pareiškimą , kad išeinu iš darbo, ar man gali pareikalauti , kad atidirbčiau 14 dienų.

Nea, jus gi atostogaujate biggrin.gif
Ir tai nėra ATIDIRBIMAS.
Pagal LR DK 127 str. 1 d. darbuotojas privalo ĮSPĖTI darbdavį apie darbo sutarties nutraukimą prieš 14 dienų.
Bet jeigu darbdavys gali sutikti sutrumpinti tą įspėjimo terminą. smile.gif
Atsakyti