Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(kordelija @ 2009 02 13, 14:31)
Prasau pagalbos 4u.gif  Padekite surasti atsakymus      Kita sav tureciau gryzti y darba taciau gamyba sustabdyta visi irengimai isardyti. As noreciau iseiti kaip ir visi darbuotojai su iseitine kompensacija taciau direktorius kazka sapalioja kad suras man kita darba t,y sargauti ar kazka panasaus. Ar gali jie mane versti dirbt ta darba ar as galiu nesutikti. Kiek as suprantu viskas daroma kad as parasyciau prasyma ir iseiciau savo noru. Ir dar jie man bando kazka yrodyti kad negali manes atleisti nes as auginu mazamecius vaikus. Labai prasau pakomentuoti jei kas turi atsakymus y mano klausimus.

Versti dirbi yra draudžiama. Juk LT ne vergija smile.gif
1. Darbdavys gali pasiūlyti jums dirbti kitą darbą. Bet jus sutikti neprivalote.
2. Jeigu sutinkate, daromi atitinkami pakeitimai darbo sutartyje.
3. Jeigu nesutinkate darbdavys turi teisę jus atleisti pagal LR DK 125 str. (šaliu susitarimu) arba pagal LR DK 129 str. laikantis DS įspėjimo terminu (LR DK 130 str.) beu išmokėti jums priklausanti darbo užmokestį, kompensaciją už nepanaudotas atostogas ir išeitinę išmoką (LR DK 140 str.).
4. O kas dėl vaikų, atleisti gali. Tik tam reikia jūsų sutikimo.
Jokiu būdu nerašykite prašymo dėl atleidimo.

LR DARBO KODEKSAS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 13 vasario 2009 - 14:19
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 13, 16:17)
Versti dirbi yra draudžiama. Juk LT ne vergija smile.gif
1. Darbdavys gali pasiūlyti jums dirbti kitą darbą. Bet jus sutikti neprivalote.
2. Jeigu sutinkate, daromi atitinkami pakeitimai darbo sutartyje.
3. Jeigu nesutinkate darbdavys turi teisę jus atleisti pagal LR DK 125 str. (šaliu susitarimu) arba pagal LR DK 129 str. laikantis DS įspėjimo terminu (LR DK 130 str.) beu išmokėti jums priklausanti darbo užmokestį, kompensaciją už nepanaudotas atostogas ir išeitinę išmoką (LR DK 140 str.).
4. O kas dėl vaikų, atleisti gali. Tik tam reikia jūsų sutikimo.
Jokiu būdu nerašykite prašymo dėl atleidimo.

LR DARBO KODEKSAS

Aciu jums labai. Suprantu kad jie neturi teises taip su manim elgtis, bet patikekit labai sunku irodineti kad ir as skaiciau DK ir zinau savo teises
Papildyta:
Dar toks vienas klausimelis ax.gif Jei as jau 5 metus nedirbu t.y auginu vaikus tai man kompensacija uz atostogas priklauso ar nepriklauso Va sito tai tikrai nezinau
Atsakyti
QUOTE(kordelija @ 2009 02 13, 16:03)
Aciu jums labai. Suprantu kad jie neturi teises taip su manim elgtis, bet patikekit labai sunku irodineti kad ir as skaiciau DK ir zinau savo teises
Papildyta:
Dar toks vienas klausimelis ax.gif  Jei as jau 5 metus nedirbu t.y auginu vaikus tai man kompensacija uz atostogas priklauso ar nepriklauso Va sito tai tikrai nezinau

Tokiu atveju dažnai padeda VDI. Tiesiog pasakykite, kad eisite teisybės ieškoti ten. biggrin.gif
Jeigu turite sukauptų atostogų, priklauso. smile.gif (LR DK 175 arba 177)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 13 vasario 2009 - 15:19
Noriu paklaust ir is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
1.Dabar sergu ir turiu biuleteni.Po jo iskart atleidzia is darbo.Ar man priklauso kazkokia kompensacija,jei as dirbu toj imonej mazdaug 11men.?
2.Ar darbo birzoj gauciau pasalpa?Auginau vaikus 6 metus,paskui dirbau 14men nepertraukiamai ir priverstinai atleidzia is darbo.
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2009 02 13, 16:54)
Noriu paklaust ir is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif  4u.gif  4u.gif
1.Dabar sergu ir turiu biuleteni.Po jo iskart atleidzia is darbo.Ar man priklauso kazkokia kompensacija,jei as dirbu toj imonej mazdaug 11men.?
2.Ar darbo birzoj gauciau pasalpa?Auginau vaikus 6 metus,paskui dirbau 14men nepertraukiamai ir priverstinai atleidzia is darbo.

1. Pagal kokį straipsnį? Jeigu pagal 129 str. - taip, vadovaujantis 140 str. priklauso 1 VDU išeitinė išmoka. Atleidimo dieną jums privalo išmokėti išeitinę išmoka+kompensaciją už nepanaudotas atostogas+priklausantį DU.
2. Visa informacija yra čia: LIETUVOS DARBO BIRŽA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 13 vasario 2009 - 16:07
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 13, 16:04)
1. Pagal kokį straipsnį? Jeigu pagal 129 str. - taip, vadovaujantis 140 str. priklauso 1 VDU išeitinė išmoka. Atleidimo dieną jums privalo išmokėti išeitinę išmoka+kompensaciją už nepanaudotas atostogas+priklausantį DU.
2. Visa informacija yra čia: LIETUVOS DARBO BIRŽA

Aciu.Atrodo skaiciauir pries klausiant,bet dabar daug aiskiau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba Diena,
Padekit man rast atsakymus i klausimus...
Situacija yra tokia: siuo metu as esu vaiko prieziuros atostogose ir laukiuosi dar vieno mazylio. 2009 vasario 9d. man buvo isduotas nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimas. Pasiskambinau savo buvusiai administratorei, noredama suderint laika kada mane galetu priimt sutvarkyt "popieriukus" Sodrai ir suzinau,kad ji nebedirba-imones veikla stabdoma... Tada pasiskambinau buvusiai direktorei, isdesciau situacija ir ji man liepe kreiptis i naujaji buhalteri,kreipiames... Jis man isdesto ,kad imones veikla sustabdyta, visi darbuotojai yra iseje is darbo(nera,nei direktoriaus,nei buhalterio,imoneje "kabaruojam" as ir dar kelios moterys,kurios yra vaiko prieziuros atostogose),kad yra sukurta nauja imone ir ji dirba naujojoje imoneje, tad nei ji ,nei buvusi direktore negalincios man uzpildyt biuletenio, nes jos imoneje, kuriai sustabdyta veikla-NEBEDIRBA. As nebezinau,kaip kalbet su jomis,suprantu ,kad teisiskai cia kazkas ne taip... Ar gali but sitaip sustabdyta imones veikla, kurioje paliekamos kelios moterys vaiko prieziuros atostogose ? Ar gali but sustabdyta imones veikla,napaliekant joje jokio atsakingo asmens,kuris tvarkytu tokius reikalus ?
Dekui uz bet kokias mintis...
Atsakyti
Kiek asmeniškai teko susidurti su veiklos sustabdymu, tai visada buvo vadovas. Dirbo bent jau val. per mėn., kadangi yra privaloma teikti tam tikras ataskaitas VMI ir Sodrai, tai gi vadovo parašas ant jų yra būtinas.
Su vaikų priežiūros atostogomis, nesu susidurus per daug, tai nieko patarti negaliu.
Bandykite ieškoti vadovo.
Jeigu nepavyks kreipkites į VDI, gal jį privers vadovą kažką daryti, nes popieriukus jums būtinai reikia sutvarkyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kordelija @ 2009 02 13, 15:03)
Dar toks vienas klausimelis ax.gif  Jei as jau 5 metus nedirbu t.y auginu vaikus tai man kompensacija uz atostogas priklauso ar nepriklauso Va sito tai tikrai nezinau

vaiko priežiūros atostogų metu kasmetinės atostogos nesiskaičiuoja. nebent turite sukaupusi iš anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 13, 17:10)
Tokiu atveju dažnai padeda VDI. Tiesiog pasakykite, kad eisite teisybės ieškoti ten.  biggrin.gif
Jeigu turite sukauptų atostogų, priklauso.  smile.gif (LR DK 175 arba 177)

Reiskias neprikauso bigsmile.gif Dar karteli jums aciu
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2009 02 13, 20:47)
vaiko priežiūros atostogų metu kasmetinės atostogos nesiskaičiuoja. nebent turite sukaupusi iš anksčiau.

Aciu 4u.gif Jau supratau kad neprikauso
Atsakyti
laba diena, reiketu ir man patarimo verysad.gif . Esu nescia, i darba pazyma pristatyta jau pries menesi, taciau valdzia nusprende, kad imonei nebereikia keleto darbuotoju (tarp ju ir manes), tipo blogai dirbam ir tt, bande grasinti ivairiais budais, kad graziuoju parasytume pareiskimus ir iseitume is darbo, bet nesulauke musu pareiskimu, pasiule susirgti - man sirgti kol i dekretines iseisiu, o kitiems kol ras kita darba. Realiai, tai as mielai ten kojos nekelciau, nes jau nuo valdzios slykstu darosi, o ir mano savijauta tikrai ne kokia, be to dabar ir nervu ten prigadina ziauriai daug. O man iki dekretiniu dar beveik 3 men, tai bijau, kad paskui man labai sumazes pinigai, kuriuos po gimdymo gausiu.
Taigi, jauciu, kad vienintelis kelias lieka - kreiptis i VDI.

Beje, i mano vieta jau kita zmogu prieme!!!
Atsakyti
QUOTE(veitina @ 2009 02 15, 22:06)
laba diena, reiketu ir man patarimo verysad.gif . Esu nescia, i darba pazyma pristatyta jau pries menesi, taciau valdzia nusprende, kad imonei nebereikia keleto darbuotoju (tarp ju ir manes), tipo blogai dirbam ir tt, bande grasinti ivairiais budais, kad graziuoju parasytume pareiskimus ir iseitume is darbo, bet nesulauke musu pareiskimu, pasiule susirgti - man sirgti kol i dekretines iseisiu, o kitiems kol ras kita darba. Realiai, tai as mielai ten kojos nekelciau, nes jau nuo valdzios slykstu darosi, o ir mano savijauta tikrai ne kokia, be to dabar ir nervu ten prigadina ziauriai daug. O man iki dekretiniu dar beveik 3 men, tai bijau, kad paskui man labai sumazes pinigai, kuriuos po gimdymo gausiu.
Taigi, jauciu, kad vienintelis kelias lieka - kreiptis i VDI.

Beje, i mano vieta jau kita zmogu prieme!!!

Na į jūsų vietą tikrai nieko negalėjo priimti.
Galėtu tik jums išejus nėštumo ir gimdimo atostogų, ir tai tik terminuotai jūsų vietai užimti.
Jeigu jus terorizuoja, pabandykite pasikalbėti su darbdaviu, na ir užisiminkite apie VDI.
Jūsų atleisti neturi teisės (LR DK 132 str.)

Tai apsiraminkite 4u.gif ir keliaukite pas darbdavį.
Atsakyti