Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

Nuo kada VDI nuomonė yra auksčiau už LR DK. g.gif
Ne pirmą kartą jau su tuo susiduriu, kad konsultuoja nekreipiant dėmesio į kodeksą.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 03, 11:25)
Nuo kada VDI nuomonė yra auksčiau už LR DK.  g.gif
Ne pirmą kartą jau su tuo susiduriu, kad konsultuoja nekreipiant dėmesio į kodeksą.

Marija5 dėkui, jūs nesupykit aš tik parašiau ką man sakė darbo inspekcijoje blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, matau apie VDI cia snekat. Gal atskleisit paslapti, kaip jus ten prisiskambinat, nes abu konsultaciju nr., kuriuos zinau, nuolat uzimti arba niekas neatsiliepia. Skambinu ir ryte, ir per pietus, ir i darbo pabaiga. Jokiu rezultatu. Pirmadieni planuoju eit tiesiai asmenines konsultacijos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 04 03, 13:18)
Marija5  dėkui, jūs nesupykit aš tik parašiau ką man sakė darbo inspekcijoje  blush2.gif

Tikrai nepykstu 4u.gif
Čia buvo mano pamąstymas garsiai hihihi.gif
Tikrai teko susidurti, kai pvz. viename mieste sako vienaip, skambinu į kitą miestą, sako kitaip.
O dar gėriau bivo, kai VDI nagrinėjo skundą ir pivertė mus sumokėti darbuotojui kompensacija daugiau nei iš tiesų priklauso, kartais VDI net LAT nutartimai nesvarbus hihihi.gif. Suma buvo nedidelė. Bet jie taip gali ir prisižaisti vieną kartą.
Atsakyti
QUOTE(Moonstruck @ 2009 04 03, 12:21)
Sveikos, matau apie VDI cia snekat. Gal atskleisit paslapti, kaip jus ten prisiskambinat, nes abu konsultaciju nr., kuriuos zinau, nuolat uzimti arba niekas neatsiliepia. Skambinu ir ryte, ir per pietus, ir i darbo pabaiga. Jokiu rezultatu. Pirmadieni planuoju eit tiesiai asmenines konsultacijos  doh.gif

n aš čia Šiaulių VDI ax.gif gal tau kitas miestas 4u.gif
beje, tuos dalykus tai matau labai Marija5 išmano 4u.gif , gal tau patars ax.gif , be to turėsi ir kitą nuomonę arba bent žinosi tiksliau apie ką dar paklausti g.gif na čia tik mano nuomonė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 03, 12:22)
Tikrai nepykstu  4u.gif
Čia buvo mano pamąstymas garsiai hihihi.gif
Tikrai teko susidurti, kai pvz. viename mieste sako vienaip, skambinu į kitą miestą, sako kitaip.
O dar gėriau bivo, kai VDI nagrinėjo skundą ir pivertė mus sumokėti darbuotojui kompensacija daugiau nei iš tiesų priklauso, kartais VDI net LAT nutartimai nesvarbus hihihi.gif. Suma buvo nedidelė. Bet jie taip gali ir prisižaisti vieną kartą.

gerai jeigu pridirbs žmogaus naudai (na aš čia samdomas žmogus iš darbuotojo pozicijų), o jei priešingai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 04 03, 13:29)
gerai jeigu pridirbs žmogaus naudai (na aš čia samdomas žmogus iš darbuotojo pozicijų), o jei priešingai  doh.gif

O iš darbdavio pusės žiūrint, negražu taip tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 03, 13:12)
O iš darbdavio pusės žiūrint, negražu taip  tongue.gif

na taip jei tai liečia kaip jūs minėjote didesnes išmokas darbuotojui, tačiau jei tai kaip mano klausimas - pagal VDI paaiškinimą žmogus nepasirašytų sutikimo dėl pervedimo į 0,5 etato galvodamas kad neturi teisės atleisti doh.gif , o darbdavys pagal jūsų aukščiau nurodytus straipsnius atleidžia doh.gif Va ir gaunasi norėjo darbuotojas kaip geriau, o gavosi 0 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 04 03, 15:18)
na taip jei tai liečia kaip jūs minėjote didesnes išmokas darbuotojui, tačiau jei tai kaip mano klausimas - pagal VDI paaiškinimą žmogus nepasirašytų sutikimo dėl pervedimo į 0,5 etato galvodamas kad neturi teisės atleisti  doh.gif , o darbdavys pagal jūsų aukščiau nurodytus straipsnius atleidžia  doh.gif  Va ir gaunasi norėjo darbuotojas kaip geriau, o gavosi 0  verysad.gif

Kadangi dar yra gan sudėtinga situacija, tai ne visi darbdaviai gali mokėti kiek mokėjo. Dėl to, kad neatleisti darbuotojų mažina darbo valandų skaičių. Na vis geiau, negu kelis atleisti. g.gif
Nežinau, gaila man ir darbdavių, ir darbuotojų.
Pas mus irgi sunki padėtis, stengiames laikytis. Mažina DU, tuoj sumažins darbo valandas. Bet kažkaip ramiai su viskuo sutinku, nes suvokių, kad kitaip bus tiesiog bankrotas ir viskas. Arba visus atleis ir liks 2 darbuotojai, įskaintan direktorių.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 03, 14:25)
Kadangi dar yra gan sudėtinga situacija, tai ne visi darbdaviai gali mokėti kiek mokėjo. Dėl to, kad neatleisti darbuotojų mažina darbo valandų skaičių. Na vis geiau, negu kelis atleisti.  g.gif
Nežinau, gaila man ir darbdavių, ir darbuotojų.
Pas mus irgi sunki padėtis, stengiames laikytis. Mažina DU, tuoj sumažins darbo valandas. Bet kažkaip ramiai su viskuo sutinku, nes suvokių, kad kitaip bus tiesiog bankrotas ir viskas. Arba visus atleis ir liks 2 darbuotojai, įskaintan direktorių.

na suprantu kad sunki situacija, ir tikrai gaila kad tenka imtis tokių priemonių kaip etatų karpymas, bet pas mus iš pradžių kaip žadėjo tipo kad neatleidinėti žmonių visis solidariai išeikite neapmokamų atostogų, na parašėme tuos "prašymus savo noru eiti neapmokamų atostogų" nurodėm kada eisim doh.gif , bet kas iš to valdžia ėmė ir apsisuko 180 laipsnių kampu - atostogų neapmokamų kol kas niekas nevaromas, kai kuriems darbuotojams nukerpama 0,5 etato. va ir teisybė
dėl to kažkaip ir pikta, be to kažkaip palikti tik 0,5 etato dar ir dėl to nenoriu kad planuojame antrą lelių. Tai kažkaip abidna, kad šitiek metų dirbau ir mokėjau mokesčius o dabar kai išpuls dekretinės ir vaiko auginimo atostogos man skaičiuosis iš daug mažesnės algos verysad.gif ...
Atsakyti
Tikrai gaila.
Bet krizė yra ir nuo jos niekur nepabėgsi.
Bet vis gėriau 0,5 etato, nei sedėti be darbo. smile.gif

Planuojama ir ne mažai LR DK pakeitimų.
Atsakyti
Sveiki. Prašau padėkite išsiaiškinti. Dirbu mokykloje. Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose iki 2 metų. Į darbą planuoju grįžti kai sueis terminas, liepos mėn. antroje pusėje. Tačiau dar turiu nepanaudotas kasmetines atostogas (37d.). Žinau,kad galiu jas išnaudoti, bet iškilo toks klausimas: Per tą laiką, kol aš buvau vaiko priežiūros atostogose, pedagogų algos kilo ne vieną kartą. Kaip man turėtų skaičiuoti nepanaudotus atostoginius? Ar pagal mano prieš išeinant į dekretą skaičiuojamas valandas, ar jau pagal dabartinius valandinius dydžius? Nežinau ar aiškiai išsireikšiau, bet gal kas nors galės man pagelbėti.
Ir dar toks konkretus,mokytojus liečiantis klausimas: Man būnant vaiko priežiūros atostogose iš mokyklos išėjo keli mano mokiniai. Tai reiškia, kad neliko mokinių, nebeliko ir jiems skirtų valandų. Direktorius man aiškina, kad aš galiu pretenduoti tik į likusias valandas. Bet aš gi užmokestį gaunu ne už mokinius,o už valandas. Kaip aš galiu jam įrodyti, kad jis mane turi grąžinti į buvusias valandas? Ar jis turi teisę man neduoti tų nebelikusių valandų ( jas reikėtų atimti iš kitų, vėliau priimtų ne į mano vietą, neterminuotai sutarčiai mokytojų)? Ar tai jo vidaus problemos ir jis turi man suteikti buvusį darbo krūvį?

Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif Labai jų lauksiu, nes niekas konkrečiai negali paaiškinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ksiuša @ 2009 04 04, 00:24)
Sveiki. Prašau padėkite išsiaiškinti. Dirbu mokykloje. Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose iki 2 metų. Į darbą planuoju grįžti kai sueis terminas, liepos mėn. antroje pusėje. Tačiau dar turiu nepanaudotas kasmetines atostogas (37d.). Žinau,kad galiu jas išnaudoti, bet iškilo toks klausimas: Per tą laiką, kol aš buvau vaiko priežiūros atostogose, pedagogų algos kilo ne vieną kartą. Kaip man turėtų skaičiuoti nepanaudotus atostoginius? Ar pagal mano prieš išeinant į dekretą skaičiuojamas valandas, ar jau pagal dabartinius valandinius dydžius? Nežinau ar aiškiai išsireikšiau, bet gal kas nors galės man pagelbėti.

Kasmetiniu atostogu metu darbuotojui mokamas vidutinis darbo uzmokesti, mokama pagal siuo punktus - t.y. kur didesnis.

6.9. Jeigu darbuotojas skaičiuojamuoju laikotarpiu dėl pateisinamos priežasties neturėjo įmonėje darbo užmokesčio, iš kurio pagal šį Aprašą turi būti apskaičiuojamas vidutinis darbo dienos (valandos) užmokestis, jis nustatomas iš skaičiuojamuoju laikotarpiu darbuotojui nustatytos mėnesinės algos (dalijant iš darbo dienų (valandų) skaičiaus pagal darbuotojo arba įmonės darbo (pamainos) grafiką) arba valandinio (dienos) tarifinio atlygio, o kai darbuotojui nenustatyti šie dydžiai – kolektyvinėje sutartyje (jeigu jos nėra – darbo sutartyje ar įmonės vietiniuose (lokaliniuose) norminiuose teisės aktuose) nustatyta tvarka (pavyzdžiui, iš panašių profesijų, pareigybių ar padalinio darbuotojų vidutinio tarifinio ar viso darbo užmokesčio) ir atsižvelgiant į kitas šiame Apraše numatytas sąlygas.

[Punkto redakcija nuo 2009-01-01]
6.10. Jeigu darbuotojas dėl priverstinės prastovos, tarpsezoninio laikotarpio, ligos, atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, tėvystės atostogų, dirbanti moteris – dėl nėštumo bei gimdymo atostogų skaičiuojamuoju laikotarpiu neturėjo uždarbio, vidutinis darbo užmokestis skaičiuojamas iš uždarbio, gauto paskutinius 3 mėnesius (statutinio valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio skaičiavimo nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiui ir vaiko priežiūros atostogų laikotarpiui apmokėti – 6 mėnesius), einančius prieš priverstinės prastovos, tarpsezoninio laikotarpio, ligos, atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, tėvystės atostogų, ar nėštumo bei gimdymo atostogų pradžią. Ši nuostata taikoma, kai minėtuoju laikotarpiu darbuotojo uždarbis buvo didesnis už darbo apmokėjimo dydžius, nurodytus šio Aprašo 6.9 punkte.
Atsakyti