Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Marija5 @ 2009 04 01, 22:07)
O kodė ljus rašėte pareiškimą? Šiaip nėra šiuo atveju rašomas.
O atsiskaityti privalo atleidimo dieną.

Turi būti rašomas prašymas .Atsiskaitymas taip turi būti ta pačia diena pio atleidimo
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 01, 23:07)
O kodė ljus rašėte pareiškimą? Šiaip nėra šiuo atveju rašomas.
O atsiskaityti privalo atleidimo dieną.

Pas mane rasytas ne prasymas, o pareiskimas blink.gif O rasiau ji ne as pati, o dave vadove jau parasyta, as tik pasirasiau verysad.gif Ir cia padariau didziausia savo gyvenime klaida, nes siuo metu laukiuosi, o jie norejo manim greiciau atsikratyt doh.gif As gi kvaiasa to nesupratau, kad be sito pareiskimo manes butu negaleje atleisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zydrulyte @ 2009 04 02, 13:00)
Turi būti rašomas prašymas .Atsiskaitymas taip turi būti ta pačia diena pio atleidimo

Atsiskaitoma yra atleidimo diena, o atleidimo diena yra paskutinė darbo diena.

QUOTE(Laurita_22 @ 2009 04 02, 14:31)
Pas mane rasytas ne prasymas, o pareiskimas blink.gif O rasiau ji ne as pati, o dave vadove jau parasyta, as tik pasirasiau verysad.gif Ir cia padariau didziausia savo gyvenime klaida, nes siuo metu laukiuosi, o jie norejo manim greiciau atsikratyt doh.gif As gi kvaiasa to nesupratau, kad be sito pareiskimo manes butu negaleje atleisti ax.gif

Jooo, ne gerai.
Reikėjo pateikti pažymą ir jūsų negalėtu atleisti. O senai tas pareiškimas parašytas?
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2009 04 02, 14:31)

Kaip suprantu, jus pasiraset atspausdinta, ne ranka rasyta pareiskima. Siaip reiketu rasyti ranka, kad negalima butu prisikabinti, kad nesupratot, ka pasirasinejat, ir pan. Cia gal Marija galetu geriau pakomentuoti g.gif
Atsakyti
Na dabar kai pasaulis yra kompiuterizuotas, tai galima ir kompiuteriu. biggrin.gif
Aišku geriau, kai darbuotojas rašo ranka.

Nežinau visos situacijos. Kada buvo parašytas pareiškimas? Kai DS terminuota pareiškimo rašyti nereikia. Ką jus tame pareiškime parašėt? ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 04 02, 16:49)
Na dabar kai pasaulis yra kompiuterizuotas, tai galima ir kompiuteriu.  biggrin.gif
Aišku geriau, kai darbuotojas rašo ranka.

Nežinau visos situacijos. Kada buvo parašytas pareiškimas? Kai DS terminuota pareiškimo rašyti nereikia. Ką jus tame pareiškime parašėt? ir t.t.

Pareiskimas man pateiktas pasirasymui buvo 03-12 ax.gif O turinys skambetu taip: "Prasau nutraukti mano darbo sutarti su X imone 2009 m. balandzio 1 diena ir ismoketi man priklausancias ismokas". Cia ir visas pareiskimas, po juo tik mano parasas ir data 2009-03-12.
Atsakyti
QUOTE(Laurita_22 @ 2009 04 02, 17:30)
Pareiskimas man pateiktas pasirasymui buvo 03-12 ax.gif O turinys skambetu taip: "Prasau nutraukti mano darbo sutarti su X imone 2009 m. balandzio 1 diena ir ismoketi man priklausancias ismokas". Cia ir visas pareiskimas, po juo tik mano parasas ir data 2009-03-12.

Na čia jau nieko nepadarysi. verysad.gif Jums reikėjo pažymą apie nėštumą pristatyti.
Atsakyti
Ar pasibaigus motinystės atostogoms grįžusi darban gausiu atlyginimą, kuris buvo iki atoststogų (tą, kuris įrašytas darbo sutartyje)? Ar gali tik grįžus darbdavys sumažinti atlyginimą (visai įmonei jie jau nuo vasario sumažinti)?
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 04 02, 22:53)
Ar pasibaigus motinystės atostogoms grįžusi darban gausiu atlyginimą, kuris buvo iki atoststogų (tą, kuris įrašytas darbo sutartyje)? Ar gali tik grįžus darbdavys sumažinti atlyginimą (visai įmonei jie jau nuo vasario sumažinti)?

Taip. Pagal LR DK 203 darbdavys privalo jus įspėti prieš 1 mėnesį apie DU pasikeitimo sąlygas. Be darbuotojo sutikimo negalima vienašališkai keisti darbo sutarties (LR Dk 120 str.).
Atsakyti
Ačiū, Marija5. biggrin.gif
Atsakyti
skambinausi į darbo inspekciją pklausti dėl pervedimo nuo pilno etato į 0,5 verysad.gif
Tai man pasakė, kad aš turiu teisę ir nesutikti ir nepasirašyti, ir už tai manęs atleisti negali. Na nebent sugalvotų kokį kitą pagrindą ax.gif
Kiek suprantu kad įstatymas tai mano pusėje, bet ką gali žinoti kas tam darbdaviui paskui į galvą šaus doh.gif doh.gif doh.gif labai norintsutaupyti tai jau ras būdų kaip visai mane atleisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 04 03, 11:36)
skambinausi į darbo inspekciją pklausti dėl pervedimo nuo pilno etato į 0,5  verysad.gif
Tai man pasakė, kad aš turiu teisę ir nesutikti ir nepasirašyti, ir už tai manęs atleisti negali. Na nebent sugalvotų kokį kitą pagrindą  ax.gif
Kiek suprantu kad įstatymas tai mano pusėje, bet ką gali žinoti kas tam darbdaviui paskui į galvą šaus  doh.gif  doh.gif  doh.gif  labai norint sutaupyti tai jau ras būdų kaip visai mane atleisti doh.gif

LR DK 120 str. aiškiai parašyta, kad darbuotojui nesutikus dirbti pakeistomis sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį pagal LR DK 129 str. Arba gali pasiūlyti nutraukti DS šaliu susitarimu pagal LR DK 125 str.
Atsakyti