Nors tema jau sena, bet negalėjau nepasidalinti patirtimi ir aš
Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas
būna..
Ir dar man morkos pjaustytos skaniau

Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas

Ir dar man morkos pjaustytos skaniau

QUOTE(Rasvyte @ 2005 03 31, 13:43)
Nors tema jau sena, bet negalėjau nepasidalinti patirtimi ir aš
Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas
būna..
Ir dar man morkos pjaustytos skaniau

Aš tai balandėlius kai apkepu troškinu ne vandeny,o grietinėlėje..Ir prieš baigiant virti idedu pora šaukštu pomidorų padažo.Tas padaziukas

Ir dar man morkos pjaustytos skaniau

As irgi visada ydedu pomidoru padazo buna tikrai liuks

O ką daryt,kad kopūstai nebūtų "šlykštinukai"?
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi
Tokie ilgi ir veliasi po gerklę?Nu žinau,žiopla esu tokio elementaraus dalyko nemoku skaniai pagamint,todėl prašau patarimo jūsų.
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi


QUOTE(geguzevasaris @ 2005 07 22, 11:34)
O ką daryt,kad kopūstai nebūtų "šlykštinukai"?
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi
Tokie ilgi ir veliasi po gerklę?Nu žinau,žiopla esu tokio elementaraus dalyko nemoku skaniai pagamint,todėl prašau patarimo jūsų. 
Kažkaip retai aš tuos balandėlius verdu,ba man tie kopūstai kartais ne kieti,bet kaip siūlai kokie tarp dantų kai atsikandi jaučiasi


Paimk aštrų peiliuką ir nupiauk iš tos lapo pusės, kur labiau iškilę, tas "gyslas".Kai kas jas išdaužo plaktuku mėsai mušti. O aplamai aš gaminu tik iš Savojos (?) kopūstų - na tų tamsiai žalių, garbanotų, pas mus jie Wirsing vadinami. Jie malonesnio skonio ir greičiau išverda.
Tos gyslos būna vidiniuose baltuose lapuose,aš jų ir nenaudoju,tik išorinius,kurie tokie žalesni.
QUOTE(vobla @ 2004 02 29, 16:48)
Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu



mano vyrasdaro taip esmė padažiuke: pakepina truputyje aliejaus ar sviesto miltų , na tokia skysta košelė gelsvos spalvos gaunasi nes jei per daug paruduos tai bus degėsių skonis, po to po truputį maišydamas pila grietinę, pomidorų padažo maždaug 1:1 tokiu santykiu, na gal grietinės turputį daugiau, po to krapų, vegetos, mokrytę tarkuotą ir apkeptus balandėlius ir troškina ant mažos ugnies. su bulvėm gaunasi


aš ryžius dedu nevirtus ir troškinu troškintuve, orkaitėj

siūlau patobulinimą- nedėti ryžių, dėti į faršą ( beje, skaniau maišytas, gali būti ir su vištiena ar kalakutiena) daug morkų, svogūno, šesnako, galima ir tarkuotos kaliaropės ar cukinijos/aguročio. Bus kompromisinis variantas- geriau suderinti produktai ( daržovės ir baltymai, be angliavandenių), mažiau kalorijų. Valgyti be bulvių, sutaupytas kalorijas panaudoti grietinei
Man būtinas gerai raugintas agurkas, šaltas ir traškus. Tiesa, į faršą privaloma dėt mairūno.

QUOTE(mamagitana @ 2005 07 25, 14:20)
siūlau patobulinimą- nedėti ryžių, dėti į faršą ( beje, skaniau maišytas, gali būti ir su vištiena ar kalakutiena) daug morkų, svogūno, šesnako, galima ir tarkuotos kaliaropės ar cukinijos/aguročio. Bus kompromisinis variantas- geriau suderinti produktai ( daržovės ir baltymai, be angliavandenių), mažiau kalorijų. Valgyti be bulvių, sutaupytas kalorijas panaudoti grietinei
Man būtinas gerai raugintas agurkas, šaltas ir traškus. Tiesa, į faršą privaloma dėt mairūno.

Dėl mairūno tai manau čia pagal skonį

