Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

QUOTE(suntea7 @ 2009 03 26, 16:51)
as tai troskinu ilgai, bent valanda tai tikrai visada. o bulves verdu atskirai, nes jos greiciau isverda. kopustas neprisvyla nes as pilu siek tiek aliejaus ir daug sultinio, is pradziu kad apsemtu viska, o veliau vis tiek kazkiek nugarauoja..dar dedu kecupo. o mes ir valgom tuos tinginio balandelius is sriubai skirtu leksciu, nes pilames daug to sultinio, dar i lekste dedam pomidoru padazo, grietines ir skanaujam mirksiukas.gif
p.s. tik is farso ar tokias vidutinio dydzio frikadeles padarau, neberiu farso palaido.

Dekui, labai, bandysiu ir as pasigamint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2009 03 26, 20:06)
Dekui, labai, bandysiu ir as pasigamint  thumbup.gif

as kaip tik 6ni zadu gaminti smile.gif bus paprasti ir skanus pietus mirksiukas.gif
Atsakyti
paskaitinejus net seile nutyso ax.gif kopustas jau verda, begu ir as jau gaminti balandelius biggrin.gif essen.gif
Atsakyti
o as balandelius darau taip g.gif kopusta apverdu vandenyje. nusupu lapus, dar is ju ispjaunu ta storaja sakni-paprasciausiai paploninu gyslas. dedu idara-farsas, ryziai virti. svogunas ir prieskoniai-mano vaikai nemegsta svoguno tai as malu kartu su farsu ji. paskui darau balandeliu. as juos miltuose pavoliuoju ie apkepu is abieju pusiu. paskui dedu i puoda ir troskinu. keptuveje darau padaza. istirbdau sviesta, dedu daug sutarkuotu morku jas pakepinu, paskui svogunu, visa tai uzpilu miltu ir vandens misiniu(galima sultini pilti) ir ant galo pomidoru padazo ir grietines. padazas iseina l.skanus. vaikai jo praso daugiau deti thumbup.gif pateikti balandelius su tuo padazu.
Atsakyti
Kaip ačiū merginos už idėja apvolioti balandėlius miltuose ir poto apkepti 4u.gif
Šiaip visada apkepu balandėlius keptuvėje,po to troškinu,bet jau viryklė po to... doh.gif O kai apvoliojau miltuose,jokio spirgėjimo,ramiai sau apkepa,turbūt dėl to,kad sugeria visą drėgmę,ačiūūūūūūūūūū dar kartą 4u.gif
Atsakyti
as siandien pietums darau balandelius - tinginelius, nes pas msu airijoj cia kopustai kai 2 kumsciai yra ir kieti kaip akmuo...tad normaliu kad ir nori pasidaryt neina...jau puode troskinas jauciu skanumelis bus. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(escape_simute @ 2009 06 22, 13:04)
as siandien pietums darau balandelius  - tinginelius, nes pas msu airijoj cia kopustai kai 2 kumsciai yra ir kieti kaip akmuo...tad normaliu kad ir nori pasidaryt neina...jau puode troskinas jauciu skanumelis bus. tongue.gif


siaip rekomenduociau lidle pirkti savojos kopusta ir is jo daryti, daug skaniau, o ir ruskiu lietuviu lenku parduotuvese atvezta jau ir vasariniu svieziu kopustu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2008 12 21, 18:50)
Kopūstą "apverdu" mikrobangėje.15 minučių,nuimu minkštus lapus,tada dar 15 minučių.
Šį patarimą radau šioje temelėje mirksiukas.gif


Super patarimas! Savatgali, tokiu budu apdorojusi kopusta,didziausia puoda pasidariau balandeliu ir vasinau visus,kas tik i svecius atejo lotuliukas.gif Nebutume niekaip patys iveike,bet balandeliu jau koki trejeta menesiu nebenoresiu
Atsakyti
QUOTE(laimasa @ 2009 04 18, 21:07)
o as balandelius darau taip g.gif kopusta apverdu vandenyje. nusupu lapus, dar is ju ispjaunu ta storaja sakni-paprasciausiai paploninu gyslas. dedu idara-farsas, ryziai virti. svogunas ir prieskoniai-mano vaikai nemegsta svoguno tai as malu kartu su farsu ji. paskui darau balandeliu. as juos miltuose pavoliuoju ie apkepu is abieju pusiu. paskui dedu i puoda ir troskinu. keptuveje darau padaza. istirbdau sviesta, dedu daug sutarkuotu morku jas pakepinu, paskui svogunu, visa tai uzpilu miltu ir vandens misiniu(galima sultini pilti) ir ant galo pomidoru padazo ir grietines. padazas iseina l.skanus. vaikai jo  praso daugiau deti thumbup.gif  pateikti balandelius su tuo padazu.

ax.gif Aš irgi labai panašiai darau - tik ryžius į faršą dedu nevirtus, o balandėlių prieš apkepant miltuose nevolioju, nes labai jau tie miltai sugeria riebalus ir balandėliai gaunasi žymiai koloringesni g.gif
Atsakyti
QUOTE(JURCE @ 2009 06 23, 08:10)
ax.gif Aš irgi labai panašiai darau - tik ryžius į faršą dedu nevirtus, o balandėlių prieš apkepant miltuose nevolioju, nes labai jau tie miltai sugeria riebalus ir balandėliai gaunasi žymiai koloringesni  g.gif

o as apskritai ju nekepu - sudedu i puoda, uzdedu tarkuotu morku, prieskoniu, apipilu vandeniu ir troskinu, kai baigia troskintis, nupilu dali skyscio nuo balandeliu, ir is jo padarau padaza su miltais bei pomidoru padazu, tada padaziuka supilu ant balandeliu ir dar su padazu patroskinu ax.gif labai skaniai gaunas
Atsakyti
QUOTE(budylnikas @ 2009 06 25, 12:06)
o as apskritai ju nekepu - sudedu i puoda, uzdedu tarkuotu morku, prieskoniu, apipilu vandeniu ir troskinu, kai baigia troskintis, nupilu dali skyscio nuo balandeliu, ir is jo padarau padaza su miltais bei pomidoru padazu, tada padaziuka supilu ant balandeliu ir dar su padazu patroskinu ax.gif labai skaniai gaunas

mums tai balandeliai skanesni yra kaip apkepti o paskui istroskinti wub.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JURCE @ 2009 06 23, 08:10)
tik ryžius į faršą dedu nevirtus,

aš ankščiau ir nevirtus dėdavau.. kol man neišaiškino, kad nevirtas ryžis ištraukia visą drėgmę iš faršo, kad išsipūstų ir taptų minkštas.. tad dabar nepatingiu ir apverdu, ne iki galo, bet apverdu. 4u.gif
Atsakyti