Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

QUOTE(l-aura @ 2008 12 19, 17:11)
o kiek laiko kopūstą apverdat? Vieną kartą dariau balandėlius, bet tas kopūstas toks kietas gavosi, tai nelabai skanu, ir troškinau gal 40 min  unsure.gif

Kopūstą "apverdu" mikrobangėje.15 minučių,nuimu minkštus lapus,tada dar 15 minučių.
Šį patarimą radau šioje temelėje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2008 12 21, 19:50)
Kopūstą "apverdu" mikrobangėje.15 minučių,nuimu minkštus lapus,tada dar 15 minučių.
Šį patarimą radau šioje temelėje mirksiukas.gif

as ir pagal ta tema pabandziau mikrobangei kopusta suminkstinta ,pasaka kaip gerai ir greitai viskas gaunasi. smile.gif
Atsakyti
na reikės kitą kartą šitaip pabandyt, nes jau gėda, MB kažkada darė tai ir tai skaniau gavosi ..
Atsakyti
kaip gaila kad temos pabaiga paskaiciau jau issivirus kopusta, o kiek darbo butu atkrite mikrobangej "minkstinant" ji, nes ir i puoda netilpo, tai teko pavargt biggrin.gif
Atsakyti
o man puode jokio vargo,l.greit jis ten apverda lapai pradeda skirtis, tik imi, imi ir vsio. i farsa dedu nevirtus ryzius, prieskoniu,kiausa.Tada is lapu ispjaunu kietaja dali,ir dedu farsa.I vandeni kur vire kopustas dedu kubeli sluoksni morku,tada balandzius,paskui vel morkas ir tt. galima paprika, pievagrybiu det, kai baigsis troskintis sviesto ar grietines, galima tomato, kas ka megsta, as dar krapu dedu.
Atsakyti
QUOTE(twins2 @ 2009 02 17, 22:59)
o man puode jokio vargo,l.greit jis ten apverda lapai pradeda skirtis, tik imi, imi ir vsio. i farsa dedu nevirtus ryzius, prieskoniu,kiausa.Tada is lapu ispjaunu kietaja dali,ir dedu farsa.I vandeni kur vire kopustas dedu kubeli sluoksni morku,tada balandzius,paskui vel morkas ir tt. galima paprika, pievagrybiu det, kai baigsis troskintis sviesto ar grietines, galima tomato, kas ka megsta, as dar krapu dedu.

drinks_cheers.gif as lygiai taip paciai darau ir labai skanus balandeliai buna 4u.gif
Atsakyti
as panasiai kaip ir visos darau balandukus, tik troskinu svieste su krapukais, man skaniausi ax.gif

viskas man patiko jusu receptukuose, bet kam ta maiseli kisat i ta mikrobange doh.gif ar zinot kiek nesamoniu issiskiria? negalima maiseliu kaitint mikrobangej, jau geriau tada dekit i koki specialu inda mikrobangem skirta, bet tikrai ne i plastikini maiseli doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
as tai atsargiai nulupu lapus zalio kopusto, ir apverdu puode. paprsciau, nei visa galva kilnot is puodo. isivaizduoju kad paprsciausia yra mikrobangeje, bet jos neturim del vietos stokos lotuliukas.gif

apvirus lapus visad paploninu storaja dali, man taip skaniau.

paskui desu farsa kaip kotletam, sumaisyta su virtais ryziais. tad susuku. ir bjauriausia dalis - apkepimas (nes labai saudo, reik butinai uzdengt). bet kadangi mano mam visad apkepa, tai neisivaizduoju, kad galima daryt neapkepus tongue.gif

tada i puoda dar ant dugno dedu palaidu lapu, ant ju balandelius, sultinio, pipiro, lauro, morku, ir troskinu 4u.gif

na visad skanus gaunasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 03 22, 23:46)
ir bjauriausia dalis - apkepimas (nes labai saudo, reik butinai uzdengt). bet kadangi mano mam visad apkepa, tai neisivaizduoju, kad galima daryt neapkepus  tongue.gif


cia del to apkepimo tai idomiai ,nes pastebejau kiekviena seimininke daro pagal savo skoni. mano mama visada apkepdavo balandelius ir tiesa pasakius as nelabai megdavau vaikystej ju (kazkodel...), bet anyta niekad ju neapkepa o mb ismoke kad reikia valgyti su daug sultinio+kecupas+grietine, tai as dabar pati gamindama balandelius irgi niekad ju neapkepu mirksiukas.gif tiesiog man taip skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Daznai darau, tai visaip isbandzius esu mirksiukas.gif bandziau apkeptus, bet visai nesuzavejo, tik papildomas darbas ir bezobrazija doh.gif Visai nezavi mikrobange lotuliukas.gif,nes labai jau puode paprasta.Pirmiausia tai ispjaunu visa storaja serdi kopusto gan placiai.Kai vanduo paverda su kopustu, tai nuimu puode(neisemus, kai kazkuri rase)kiek nusiima lapus su mediniu saukstu ir medine mentele(viena apacioj lapo, kita virsuj laikau, labai patogu, neslysta ir kopusto nesupleso).Taip per kelias virimo min viska nusiimu.
Ryzius tik virtus dedu,pakepta svoguna,kario,druskos, pipiru.Mesa pasirinkta susimalu parduotuvej.Jei liesesne,gerai ipilti truputi sultinio(ar virinto vandens).Kad mesa butu skanesne,puresne - tiesiog paimu visa mase ir kelis kart padauzau(i dubeni metu).I puodo dugna pripjaustau kopusto virto likuciu su morkom.Toliau sluoksni balanduku, paberiu morku ir vel tas pats,druskos ir uzpilu vandenio, kad tik iki balandeliu.Kur vire kopustas vandens nenaudoju.Jeigu liesesni padaziuka,tai pabaigoj pakepinu keptuvej svoguna, morka,kecupo,grietines ,l lapai ir i puoda.Sv.krapu ax.gif Jei tirstesni, tai su miltais sutirstinu ta pati.Balandeliai visada skanesni, kai isistovi isvire(bent pusvalanduka) thumbup.gif
Kartais is vakaro pasidarau lapus ir atverdu ryzius,kita dien is vis greita 4u.gif
Niam-valgom skaniai
essen.gif essen.gif
Atsakyti
o sakykit darant tinginio balandelius ir dedant apatini kopustu sluoksni, ar jis neprisvyla besitroskinant? ax.gif noriu pabandyt labai pasidaryt, tik niekad nesu bandzius blush2.gif ir kiek laiko troskinti, kad ir bulves issitroskintu? o gal geriau jas atskirai virti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ?angeliux?: 26 kovo 2009 - 00:46
QUOTE(?angeliux? @ 2009 03 26, 01:46)
o sakykit darant tinginio balandelius ir dedant apatini kopustu sluoksni, ar jis neprisvyla besitroskinant?  ax.gif  noriu pabandyt labai pasidaryt, tik niekad nesu bandzius  blush2.gif  ir kiek laiko troskinti, kad ir bulves issitroskintu? o gal geriau jas atskirai virti?  g.gif


as tai troskinu ilgai, bent valanda tai tikrai visada. o bulves verdu atskirai, nes jos greiciau isverda. kopustas neprisvyla nes as pilu siek tiek aliejaus ir daug sultinio, is pradziu kad apsemtu viska, o veliau vis tiek kazkiek nugarauoja..dar dedu kecupo. o mes ir valgom tuos tinginio balandelius is sriubai skirtu leksciu, nes pilames daug to sultinio, dar i lekste dedam pomidoru padazo, grietines ir skanaujam mirksiukas.gif
p.s. tik is farso ar tokias vidutinio dydzio frikadeles padarau, neberiu farso palaido.
Atsakyti