QUOTE(FazerGeisha @ 2008 04 25, 17:04)
gal kas zinot ar PAP testas nustato ar yra papiloma virusas?
as buvau nuejusi i poliklinika, man pasake kad jos ginekeloges niekaip negali istirt del to viruso, tik aids centre tai imanoma, man atrodo jos nusikalba, domejausi kad kiekvienas gyd.kabinetas tai gali istirt jei tik kolkoskopa turi(panasus i mekroskopa) ka zinot jus?
Papildyta:
beje, norejau patikslint visus-
nuo sios ligos neapsisaugosite, prezervatyvai apsaugo tik nuo
pacios sueities, vien lieciant lytinius organus, kur yra karputes, oralinio ir analinio metu taip pat galima uzsikresti. Si liga
apgaulinga, daug kas nezino kad ja serga(80proc moteru), uzkrecia kitus, tai idomu kaip bus po 50 metu...tikriaus nebe 80proc bus, o....
PAP testas nenustato ar moteris apsikretusi ZPV... O tyrimus del ZPV daro tikrai dauguma padoriu istaigu.
A.
Papildyta:
QUOTE(THAI @ 2008 04 19, 16:10)
sveikutes, gal kas zinot atsakyma i toki klausima. Kaip suprantu, ZPV 16 ir 18 tipas (sukeliantis gimdos kaklelio vezi), plinta tik lytiniu keliu. Tai ar gali partneriai, kurie vienas kitam yra pirmi ir vieninteliai, buti uzsikrete siuo virusu ir kaip?
Visi ZPV tipai (kuriu yra be galo daug) daugiausiai plinta lytiniu keliu, bet nebutinai VIEN tik lytiniu keliu

Taigi taip iseina teoriskai, kad viens kitam pirmi ir vieninteliai partneriai irgi gali tureti ZPV
A.