Įkraunama...
Įkraunama...

Žmogaus papilomos virusas (ŽPV)

QUOTE(Eighteen @ 2010 11 16, 19:46)
Ne visi ŽPV sukelia vėžį:

Žinoma, kad iš daugiau kaip 100 nustatytų ŽPV tipų apie 40 pažeidžia lytinius organus. Iš jų apie 15 tipų siejami su padidėjusia gimdos kaklelio vėžio rizika. Tai ir yra didelės onkogeninės rizikos ŽPV tipai. 16 ir 18 tipai sukelia apie 70 proc. visų gimdos kaklelio vėžio atvejų visame pasaulyje, be to, jų sukeliami vėžiai dažniau yra piktybiškesni, nes greičiau progresuoja ir anksčiau atsiranda metastazių. 6 ir 11 ŽPV tipai sukelia daugumą (apie 90 proc.) lytinių organų karpų tiek vyrams, tiek moterims.

Pvz., aš žinau, kad turiu kaip tik tuos onkogeninės rizikos ŽPV tipus, tai tikrinuos kas  6 mėn. (taip patarė mano ginekologė).

O dėl ŽPV daktarai karts nuo karto (ir kokiu terminu) rekomenduoja tikrintis?
Nes pvz. pas mane rastas "kažkatras" iš bendrojo ŽPV tyrimo tipas, tačiau kuris - neaišku....kokretaus nesityriau.

Bet kaip vienas daktarėlis paaiškino - iš bendrojo ŽPV tyrimo nurodytų tipų "blogiečių", kurie gali irgi sukelti vėžį - yra. Gal tik netokie "stiprūs" kaip ir 16-18 tipai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 18 lapkričio 2010 - 00:38
Mergaites, painu labai tai kiek kainuotu tas ZVP tyrimas ar atlieka ji paprastoje poliklinikoje g.gif ar visdelto teks kreiptis i koki centra pas dermatovenerologa.
O tai kandilomos ne tas pats kas papilomos kiek supratau. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 01 gruodžio 2010 - 16:54
Na va ŽPV neturiu tai dabar labai laiminga thumbup.gif ,kad galėčiau visiškai rami būt pasidariau ir PAP. O ŽPV paprastose klinikose nedaro man atrodo. Bent ne visuose. Aš privačioj dariausi,tai bendras ŽPV 85lt,o jei su tipavimais tai 198lt jei neklystu. o už PAP sumokėjau 35lt,bet čia jau ne privačiai smile.gif privačiai apie 130lt kainuoja,tai skirtumas gana didelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltinyne @ 2010 12 01, 21:21)
Na va ŽPV neturiu tai dabar labai laiminga  thumbup.gif  ,kad galėčiau visiškai rami būt pasidariau ir PAP. O ŽPV paprastose klinikose nedaro man atrodo. Bent ne visuose. Aš privačioj dariausi,tai bendras ŽPV 85lt,o jei su tipavimais tai 198lt jei neklystu. o už PAP sumokėjau 35lt,bet čia jau ne privačiai smile.gif privačiai apie 130lt kainuoja,tai skirtumas gana didelis  doh.gif

Jau galvojau niekas neatrasys rolleyes.gif Turiu keleta klausimeliu plyz nepabeg biggrin.gif
Gal nepastebejau, bet tai kodel tada dareisi ta ZVP g.gif Nesuprantu truputeli ryt einu pas gine poliklinikos zinau, kad nepasitikesiu ja nes atsiliepimai ne kokie, bet taip greit tik ja susiveikiau doh.gif Aptikau karpute ant mazuju lytiniu lupu doh.gif verysad.gif gyvenu kaip sapne radus informacijos tokia gausa nesuvirskinu as jos visos ir jau pasiruosusi mirti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 01 gruodžio 2010 - 21:32
Nebijok schmoll.gif mane ten irgi siaubinga gydytoja prigazdino,kad ten man vos ne vėžys ir kad jau nusiteikčiau ir "nebijočiau, nes juk visos ligos jaunėja" . O pasidariau tyrimus irgi visa bijodama ir va dėl ŽPV jau galiu būt rami,aišku dar nežinau ką PAP parodys,bet tikiuos geriausio smile.gif O ėjau paprasčiausiai prasitęst KT recepto ,bet pas naują ginekologę,tai aptikrino ir pasiūlė pasidaryt koloskopiją dėl žaizdelės ant gimdos kaklelio. O va tada ir pakliuvau pas žvėrį o ne gydytoją doh.gif ji liepe pasidaryt PAP ir ŽPV, dar biopsija. nu žodžiu prišiurpino kaip reikalas. O karputes sukelia ŽPV kiek žinau,bet ne tie didelios rizikos. Sveikai moteriai iš organizmo per 2 metus ŽPV turėtų pradingti.
Atsakyti
QUOTE(smiltinyne @ 2010 12 01, 21:43)
Nebijok  schmoll.gif  mane ten irgi siaubinga gydytoja prigazdino,kad ten man vos ne vėžys ir kad jau nusiteikčiau ir "nebijočiau, nes juk visos ligos jaunėja" . O pasidariau tyrimus irgi visa bijodama ir va dėl ŽPV jau galiu būt rami,aišku dar nežinau ką PAP parodys,bet tikiuos geriausio  smile.gif  O ėjau paprasčiausiai prasitęst KT recepto ,bet pas naują ginekologę,tai aptikrino ir pasiūlė pasidaryt koloskopiją dėl žaizdelės ant gimdos kaklelio. O va tada ir pakliuvau pas žvėrį o ne gydytoją  doh.gif  ji liepe pasidaryt PAP ir ŽPV, dar biopsija. nu žodžiu prišiurpino kaip reikalas. O karputes sukelia ŽPV kiek žinau,bet ne tie didelios rizikos. Sveikai moteriai iš organizmo per 2 metus ŽPV turėtų pradingti.

Zinok siauba kelia interneto skaitalai, kai niekad su tuo nesusidurusi bleut norisi aisku ir bloviau doh.gif verysad.gif
Nu nesuprantu kiek skaitau, tai tipo ZVP visam gyvenimui, ir va tik anytra karteli girdziu, kad jis gali ir pasisalinti is organizmo nesuprantu is ko gauti teisinga informacija verysad.gif I nevilti varo tas "Visam gyvenimui" bet va paskaicius tavo posto akyse prasviesejo cray.gif
Gali paaiskinti ta sveikai tai kaip tapti ta sveika juk norisi, kad jis pasisalintu blush2.gif Netikiu, kad ryt mane gine nudziugins pas ja uzsiregistravau tik kad gaut siuntima tam ZVP tyrimui atlikti manau reik ieskotis tikro spec., o tu gal Kauniete?

Nu as labai dziaugiuosi uz tave 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 01 gruodžio 2010 - 21:58
nu tie didelės rizikos tipai yra pavojingesni. O tu neverk nepasikalbėjus su gydytoja. Ir stiprink imuninę sistemą. smile.gif
Papildyta:
ir išvis nematau reikalo verkt čia. Aš jau buvau nusiteikus kad tuos pavojingiausius tipus turiu poto kiek mane prigąsdino gydytoja ir kiek prisiskaičiau . Bet ko čia verkt juk nieko ašaros nepakeis,tik išvarginsi organizmą smile.gif O gal viskas yra daug geriau nei tu galvoji tongue.gif
Papildyta:
o ta "sveika" tai moteris ,kurios imunine sistema yra stpri smile.gif nu nesergi kuom nors,kraujas nenusilpęs,sveikai gyveni,sveikai maitinies smile.gif ne,deje aš iš Šiaulių.
Atsakyti
QUOTE(smiltinyne @ 2010 12 01, 21:57)
nu tie didelės rizikos tipai yra pavojingesni. O tu neverk nepasikalbėjus su gydytoja. Ir stiprink imuninę sistemą.  smile.gif
Papildyta:
ir išvis nematau reikalo verkt čia. Aš jau buvau nusiteikus kad tuos pavojingiausius tipus turiu poto kiek mane prigąsdino gydytoja ir kiek prisiskaičiau . Bet ko čia verkt juk nieko ašaros nepakeis,tik išvarginsi organizmą  smile.gif  O gal viskas yra daug geriau nei tu galvoji  tongue.gif

Nusilpes organizmas totaliai pas mane doh.gif bet va juk sita geri turiu nuo savo brangiausio zmogaus? Is kur daugiau jos pas mane galejo atsirasti blush2.gif Gyvenu, kaip sapne zeme slysta is po koju
Juk perskaiciau, kad ryklio taukai stiprina, o ir anksciau esu kazka panasaus girdejusi turbut teks pirkti vit., ir seip pageriu
tai kiek supratau gyd., ryt tik patvirtins, kad cia karpute ir man teks registruotis i centra nesivercia man net liezuvis tarti ta zodi, nes nesitikejau, kad gyvenime gali su manimi tas nutikti mega_shok.gif
Tai paims tik is venos krauja, siuo metu mastau atlikti tyrima tik patvirtinimui taip arba ne , nes juk jis brangus doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 01 gruodžio 2010 - 22:09
QUOTE(Aprile @ 2010 12 01, 22:03)
Nusilpes organizmas totaliai pas mane doh.gif bet va juk sita geri turiu nuo savo brangiausio zmogaus? Is kur daugiau jos pas mane galejo atsirasti blush2.gif  Gyvenu, kaip sapne zeme slysta is po koju
Juk perskaiciau, kad ryklio taukai stiprina, o ir anksciau esu kazka panasaus girdejusi turbut teks pirkti vit., ir seip pageriu

Nemanau kad būtina kaltint savo brangiausią žmogų,juk ir jam pačiam nemalonu. O betopirma išsitirk smile.gif gal ne ŽPV čia, visko juk būna
Papildyta:
tai taip,pirma tik išsitirk ar išvis turi žpv,o poto jau galėsi tipuotis jeigu bus.
Atsakyti
QUOTE(smiltinyne @ 2010 12 01, 22:10)
Nemanau kad būtina kaltint savo brangiausią žmogų,juk ir jam pačiam nemalonu. O betopirma išsitirk smile.gif gal ne ŽPV čia, visko juk būna
Papildyta:
tai taip,pirma tik išsitirk ar išvis turi žpv,o poto jau galėsi tipuotis jeigu bus.

Aciu tau labai blush2.gif tiesa pasakius rytdienos nelaukiu verysad.gif tai nuo manes priklauso koki tyrima man atliks ar mano gine turi parasyti, kad tik paprastam ZVP? Paskaiciau, kad kainos iki 300lt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 01 gruodžio 2010 - 22:14
ir ne iš venos kraują ėmė bent jau man. guldė ant kedės blush2.gif ištiesų nelabai supratau kaip ten viskas vyksta blush2.gif nes kalbėjo maždaug taip "čia kraujo tyrimas" poto "nebijok neskaudės" ,tada ant kėdės liepė atsigult,tai man akys blink.gif galvoju kaip čia toks kraujo tyrimas. nu ir poto jau paėmė kaip supratau tepinėlį ir sako "kraujo dar nepaėmiau" ir perspėjo kad gali būt kelias dienas rausvų išskyrų.
Papildyta:
Man tai paraše siuntimą ŽPV tyrimui,o aš nuėjus pasakiau ten jau kur tyriaus,kad noriu pasidaryt bendrą tyrimą. šeip taip ir daro dažniausiai. Siūlau pasiskambinėt po savo miesto privačias ir neprivačias klinikas ir susirašyt kainas. Bent aš taip dariau. praskambinėjau po klinikas paklausiau bendro tyrimo kainų. Nes skirtumas tarp kainų tikrai labai didelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltinyne @ 2010 12 01, 22:18)
ir ne iš venos kraują ėmė bent jau man. guldė ant kedės  blush2.gif  ištiesų nelabai supratau kaip ten viskas vyksta  blush2.gif  nes kalbėjo maždaug taip "čia kraujo tyrimas" poto "nebijok neskaudės" ,tada ant kėdės liepė atsigult,tai man akys  blink.gif  galvoju kaip čia toks kraujo tyrimas. nu ir poto jau paėmė kaip supratau tepinėlį ir sako "kraujo dar nepaėmiau" ir perspėjo kad gali būt kelias dienas rausvų išskyrų.
Papildyta:
Man tai paraše siuntimą ŽPV tyrimui,o aš nuėjus pasakiau ten jau kur tyriaus,kad noriu pasidaryt bendrą tyrimą. šeip taip ir daro dažniausiai. Siūlau pasiskambinėt po savo miesto privačias ir neprivačias klinikas ir susirašyt kainas. Bent aš taip dariau. praskambinėjau po klinikas paklausiau bendro tyrimo kainų. Nes skirtumas tarp kainų tikrai labai didelis smile.gif

Nu jo unsure.gif tik tokiomis akimirkomis susimastai kokia yra svarbi sveikata verysad.gif labai aciu, kad atrasei 4u.gif Maciau elios mergaites kaunietes pasisakiusios sioje temeleje, tai teks uzklausti Labos 4u.gif
Atsakyti