Įkraunama...
Įkraunama...

Žmogaus papilomos virusas (ŽPV)

nu nieko,davė atsakymą ir dabar pas avo gydytoją eisiu. kad pažiūrėtų ar šeip kokio uždegimo nėra.
Atsakyti
sveikutes,
mergytes, siandien gavau soka, pries pora men darytas onkocitologinis tepinelis buvo geras, o dabar pasidariau kitoj istaigoj jsi rodo ŽPV. ar gali per pora men pasikeisti rezultatai? ir kas toliau? koks gydymas? juk tai nereiskia vezio? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dainiuke @ 2010 12 21, 23:20)
sveikutes,
mergytes, siandien gavau soka, pries pora men darytas onkocitologinis tepinelis buvo geras, o dabar pasidariau kitoj istaigoj jsi rodo ŽPV. ar gali per pora men pasikeisti rezultatai? ir kas toliau? koks gydymas? juk tai nereiskia vezio?  verysad.gif

OCT ir tyrimas dėl ŽPV nustatymo yra du atskiri tyrimai. Galima turėti ŽVP, bet nebūtinai jis sukels gimdos kaklelio pakitimus, tik tiek , kad kai žinai , kad tavyje tūno tas virusas, turi būti budresnė ir dažniau darytis OCT. Aš pati pvz. nežinau ar turiu tą virusą, bet kadangi man rasti buvo pakitimai ir daryta konizacija, dabar dažniau darausi OCT.
Atsakyti
Pas mane papiloma ant kaklo doh.gif gal kas žino kur Kaune geriausia būtų ją pašalinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyrge @ 2009 12 12, 09:29)
Uz ZPV testa Kaune mokejau 220 lt (nes emiau ta, kuris nustato didesni skaiciu ZPV rusiu)  smile.gif. Net neklausiau, ar imanoma kur pigiau, nes norejau kuo greiciau suzinot atsakyma  blush2.gif .

Laba diena Spyrge, smile.gif kaip tavo sveikata dabar? Domiuosi nes paskaičiau pas tave panasus simptomai kaip ir pas mane. Man aptiko GK pakitimus (HSIL), bet gydytoja paziurejo ir sako išoriškai viskas ten gerai, GK idealus. Tai išraše žvakutės. Po kokiu 2 menesiu vel eisiu tikrintis.
Atsakyti
Sveikute norejau irgi pasiteirauti del tu karpuciu ir to nelempto viruso ZPV.
Ar gal kam buve panasiai: Vakar nuejau pas ginekologa ir apziuros metu man sako kad turiu karpute netol lytiniu organu o as ja turiu net nepamenu kiek metu o as galvojau kad tai apgamas nes rudos spalvos ir jokiu diskomfortu nesukeldavo tai as likau soke! Man iskarto uzpyle salto azoto ir dave tepaliuka toki 3 kartus i sav. reik tepti, ir aisku darytis pap reikia. O mano draugas jokiu karpu ir t.t. neturi jau 2 metus kartu gyvenam. Tai norejau paklausti ar kas gal ka panasau turejote ir galvojote kad cia apgamas? Nes man nieko is jo nebega nepulioja ir t.t Ir salia nesidaugina tai tikiuosiu PAP bus geras nes daktare sake kaklelis tvarkoje.
Atsakyti
Sveikos, vakar suzinojau kad ir man geriau butu pasidaryt ŽPV testa, nes kraujuoja mano gimdos kaklelis verysad.gif , turiu 12 mm polipa. Bliaunu jau antra diena,mano mama turejo gimdos kaklelio 3 stadijos vezi, zinau ka reiskia kai kraujuojama is gimdos kaklelio, nors ginekologe docente apsimete kad nezino kodel kraujuoju, echo ziures, tyrimu rezultatus , bet juk ne durna as...niekaip neapsiraminu, gal taip nesinervuociau jei nebuciau nescia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaudita: 03 vasario 2011 - 15:44
Prisijungiu ir aš prie ŽPV viruso. Šiandien gavau rezultatą, onkologijos nerado, bet rado ŽVP. Dabar eisiu tirtis koks tas ŽVP į Sorpo . Ir kokios vakcinos reikės susileisti.

Dėl nėštumo Jaudita skaitau iš knygutės " nėštumo metu gimdos kaklelis trukdo patekti infekcijai, esančiai už gimdos ribų, ir apsaugo vaisių" Taigi ramiai.
Atsakyti
QUOTE(Mirra @ 2011 02 03, 20:04)
Prisijungiu ir aš prie ŽPV viruso. Šiandien gavau rezultatą, onkologijos nerado, bet rado ŽVP. Dabar eisiu tirtis koks tas ŽVP į Sorpo . Ir kokios vakcinos reikės susileisti.

Dėl nėštumo Jaudita skaitau iš knygutės " nėštumo metu gimdos kaklelis trukdo patekti infekcijai, esančiai už gimdos ribų, ir apsaugo vaisių" Taigi ramiai.

O kokia vakcina leisites?Kiek man yra zinoma jokios vakcinos nuo zpv nera, kai jis jau yra organizme, yra tik skiepas, kuriuo rekomenduojama skiepytis mergaitems neturejusioms lytiniu santykiu ir ji apsaugo nuo zpv, bet jau turint yra neveiksminga...nors as zinau atveji, kai zpv pasigavo ir neturejusi santykiu mergina, kaip veliau gydytojai aiskino, gal but baseine kokiam, vandens parke...
Atsakyti
Sveikute Terute,

tikiuosi, kad laikausi gerai ax.gif. Tai va, po to dariausiai dar keleta tyrimu, tai vienas ju rode LSIL, po to HSIL, tada vel LSIL, biopsija parode CIN I laipsnio ir letini cervicita. Praejus po biopsijos 7-8 mėn vel dariausi tyrima, emiau iskart THINPREP PAP (cia tas kazkoks mandresnis, skystuju terpiu ar kaip ten blush2.gif ) tai parode, kad jokiu pakitimu nebera thumbup.gif , buvau pati laimingiausia pasaulyje, bet suprantu, kad reikia neuzsimirsti is to dziaugsmo ir reguliariai tirtis. Pavasari vel planuoju GK tyrima ir tuo paciu jauciu kartosiu ZPV tyrima, idomu, ar tie du virusai paliko mane ramybeje, ar ne g.gif .
Tai tiek, sveikateles tau ir visoms mergytems susidurusioms su siomis problemelemis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Terutė @ 2011 01 14, 12:37)
Laba diena Spyrge, smile.gif  kaip tavo sveikata dabar? Domiuosi nes paskaičiau pas tave panasus simptomai kaip ir pas mane. Man aptiko GK pakitimus (HSIL), bet gydytoja paziurejo ir sako išoriškai viskas ten gerai, GK idealus. Tai išraše žvakutės. Po kokiu 2 menesiu vel eisiu tikrintis.

Atsakyti
Sveikos merginos, norejau paklausti koks ZPV tipas pavojingiausias? Ir dar jei onkocitologinis nerodo pakitimu ar tai reiskia, kad ir ZPV nera?
Ir dar merginos pasakykit prasau , jei zmogus turi ant kuno keleta papilomu tai jau reiskia, kad jis turi ZPV? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sangria023 @ 2011 02 18, 16:19)
Sveikos merginos, norejau paklausti koks ZPV tipas pavojingiausias? Ir dar jei onkocitologinis nerodo pakitimu ar tai reiskia, kad ir ZPV nera?
Ir dar merginos pasakykit prasau , jei zmogus turi ant kuno keleta papilomu tai jau reiskia, kad jis turi ZPV? blush2.gif

Sveikute smile.gif
pavojingiausi yra zpv 16 ir 18, bet ir jie, nereiskia, kad 100% issivysto i rimta liga. Tai tiesiog yra kaip rizikos veiksnys, ir ji turedama privalai dazniau tikrintis, kad jeigu ka, galetum griebt jauti uz ragu smile.gif jei onkocitologinis nerodo pakitimu, nereiskia, kad neturi zpv. Zpv gali tureti ir nejausti jokiu simptomu, visi tyrimai gali buti geri ir pakitimu nerodyti. Ir pats zpv gali per tam tikra laika buti organizmo nugaletas ir pasalintas. Internete yra tikrai daug informacijos, gali rasti ir pasiskaityti placiau mirksiukas.gif o karpos ar papilomos ant kuno (ranku, veido ar koju ir t.t.) yra irgi zpv, bet visai kito tipu, kurie nepiktybeja.
Atsakyti