Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...19 tema

Sveikos sanpauliju augintojos....
Keleta dienu buvau likusi be ryšio i pasauli schmoll.gif , kompas nemenkai sugedo, dabar "susikaledojom" atsargini, kol pataisys, man paskutiniu metu "sekasi" ,eina iš rikiuotes prietaisai... g.gif
O kaip liudna be to ekraniuko vai, vai... verysad.gif

QUOTE(Dolli_ @ 2008 10 04, 13:03)
sveikos, as pas jus su klausimeliu, kokia trucizna nusipirkti profilaktiskai apipurksti savo grazuoles nes salia ju stovejo amarilis snd laistydama pamaciau amara ant jo,

Tiek profilaktiskai tiek gydimui, tik atskiros paruosimo proporcijos Insekticidu yra pasirinkimas didelis, tik gal ne viskas gyvenamose patalpose naudinga naudoti, visgi chemija yra chemija. Kiek teko dometis tinkamiausias namu salygom yra Nimazalis http://www.litagra.lt/lt/insekticidai
Atsakyti
Sulaukiau pirmojo naujokėlio žiedų wub.gif treileriukas,girl tipo lapais ir turėtų būti "champion" lapų margumas,bet dar nepamargėjo g.gif Biscayne trail
user posted image
Kita naujiena skleidžiasi ir bus pateikta kaip mįslė,galit jau pradėt nuotraukas vartyt lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 04 spalio 2008 - 18:28
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 10 03, 19:49)
Jei ne žydi,tai gal šoninius vaikus leidžia?

g.gif
QUOTE(Rima* @ 2008 10 04, 11:25)
O kokios veislės?

Kartais ir nuo veislės priklauso ; būna didelių "snaudalių"

blush2.gif nežinau

Turėtų žydėti tamsiai mėlynai. tradiciškai. vazone auga keli krūmeliai, išauginti iš lapelių.
Atsakyti
Labai gražiai atrodo. Tokia nematyta ir šiaip dailiai nuaugus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2008 10 04, 20:19)

Turėtų žydėti  tamsiai mėlynai. tradiciškai. vazone auga keli krūmeliai, išauginti iš lapelių.

Loreta pati atsakei į klausimą,sanpaulijas reikia išskaidyti,turi augti vienas "kupstelis" be šoninių vaikų,taip pat reikia išskaidyti išaugusius vaikiukus,jei auginama iš lapelio mirksiukas.gif kaip ji tau žydės,jei visas jėgas atiduoda vaikų auginimui,išskaidyk ir turėtum greit žiedeliu sulaukti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 04 spalio 2008 - 19:35
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 10 04, 19:34)
Loreta pati atsakei į klausimą,sanpaulijas reikia išskaidyti,turi augti vienas "kupstelis" be šoninių vaikų,taip pat reikia išskaidyti išaugusius vaikiukus,jei auginama iš lapelio  mirksiukas.gif kaip ji tau žydės,jei visas jėgas atiduoda vaikų auginimui,išskaidyk ir turėtum greit žiedeliu sulaukti  4u.gif

Mane ir domina, ar būtina skaidyti vaikus iš lapuko. Aš kol dar nesidomėjau sanpaulijomis užsiauginau iš lapuko vieną maximutę, tada dar nei į galvą buvo apie skaidymą, bet ji man labai graži- matau, kad viename vazonėly gavosi jų trys, lapų daug, o kai sužydi visos, tai super. Tai va, o dabar jau mąstau, ka daryt su lapukais ir jų vaikiukais, nes vėl jau kelios ūgtelėję, ten krūva mažyčių lapelyčių... O jei skaidyt, tai kada? nes dabar tai dar mesuprantu , kiek jų ten auga...

Štai jos- įdedu foto...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 05 spalio 2008 - 08:09
Sveikos mergaites,
Nuostabus sekmadienio rytas, geras oras, tad ir nuotaikos turetu buti puikios !!! wub.gif

Dauginant is lapuko augaliukus reikia isskirstyti, isskaidydama turesi net kelis teisinga skrotele augancius augaliukus, o ne susigrudusi susipynusiais lapukais kupsta, nereikia paciai tiek augaliuku, gali dalintis, mainyti, perduoti...
Kartais is lapuko isaugina net po 5 -8 vaikiukus, tai jei ju neatskirsime augaliukai gali pradeti skursti del vietos trukumo tiek lapukam tiek ir saknim.
O kada jau laikas juos skirstyti nusprendziame pagal ju diduma, as skirstau kaip vaikiukai jau ugteleje, turi po dvi poras lapeliu nykscio nago didumo (mazdaug taip), gali ir didesnius, tik svarbu kad lapukai beaugdami nesusipintu, tada sunku juos skirstyti, gali apsilazyti lapukai. Per mazu vaikiuku irgi atskirti nepatartina, ju sakneles buna dar nepakankamai suauge, persodinant gali ir neprigyti.
Papildyta:
QUOTE(tsima @ 2008 10 05, 08:50)

Štai jos- įdedu foto...

Tikros grazuoles, tampa zydedamos! thumbup.gif
Atsakyti
Ness' too much pizzas mama ir vaikas. mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 05 spalio 2008 - 10:05
Labai graži šeimynėlė wub.gif thumbup.gif Kažin kelintų metų tai veislė ir kodėl "Avsoj"jos nėra,gal ji neregistruota? g.gif mėgstu pasidomėti išvedimo metais,selekcininkais,nors ir Avsoj pusės info nėra arba nelabai ji teisingai suvesta doh.gif tikrai grubių klaidų esu radus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 10 05, 10:50)
Labai graži šeimynėlė  wub.gif  thumbup.gif Kažin kelintų metų tai veislė ir kodėl "Avsoj"jos nėra,gal ji neregistruota?  g.gif mėgstu pasidomėti išvedimo metais,selekcininkais,nors ir Avsoj pusės info nėra arba nelabai ji teisingai suvesta  doh.gif tikrai grubių klaidų esu radus  doh.gif

Kas tas "Avsoj", čia gal koks katalogas, pabandžiau surast per google- neradau....
Atsakyti
AVSA(The African Violet Society of America) yra sanpauliju tarptautine asociacija Amerikoje,kurioje registruojamos veisles,tarptautines parodos ir daug kitu dalyku mirksiukas.gif AVS'os foto albumas yra ir foto katalogas,cia galima rasti kaip tiksliai rasomas pavadinimas ar pamatyti veisles foto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 05 spalio 2008 - 11:35
Pirmasis 'Golden Autumn' žydėjimas
user posted imageuser posted image
Atsakyti