Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...19 tema

Na, o koks šito laukimo vardas, jeigu ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 15, 13:56)
Pasiskaitymui rasite naudingo.

Yra tokia tema: Naudingos nuorodos

Mielas  laukimas... thumbup.gif user posted image

Aciu
Atsakyti
man panašu į Rodeo Roper rolleyes.gif man ir įdomu,smagu spėliot,nors ir nepataikau kartais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 09 15, 14:58)
Na, o koks šito laukimo vardas, jeigu ne paslaptis?

Rodeo Glory tai iš gauto lapuko išauginom pora vaikiukų. thumbup.gif ir sulaukiau žiedukų.
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 09 15, 16:49)
man panašu į Rodeo Roper  rolleyes.gif man ir įdomu,smagu spėliot,nors ir nepataikau kartais  lotuliukas.gif

Sanpaulijų auginimas juk mūsų hobis, kažkuria prasme kaip ir žaidimas, tad ir paspėlioti kartais būna visai smagu. Šį kartelį nepataikei. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2008 09 15, 12:21)
Va turiu klausimeli apie miniukus ir pusiau mini, koko dydzio vazonelis turi buti tokiem augaliukam?

tokie augaliukai auga pačiuose mažiausiuose vazonėliuose.

Kadangi neseniai "prabagotėjau" net keliolika naujų mini veislių, teko ir mini vazonų paieškoti Vilniuje. Jau mini treileriukas Bluebries `n` Cream ( selekcininkas P.Harris) žiedus sukrovė, tuoj pražydės. Matau kad bus tamsus,

Pasisekė - vazonėlių radau Shetelinge Žirmūnuose.
Anksčiau auginau vienkartinėse taurelėse. Kažkuria prasme tai - išeitis, ypač jei sanpaulytė - mikro (yra mini pasaulyje ir tokių)
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 15, 21:09)
Rodeo Glory tai iš gauto lapuko išauginom pora vaikiukų. thumbup.gif ir sulaukiau žiedukų.

Šį kartelį nepataikei.  mirksiukas.gif

Na, gal ne i 10-ka, bet i 9-ka, tai tikrai mirksiukas.gif labai jau panasus kaip ziedu spalva, taip ir lapu forma tongue.gif "Gyvai" nemaciau Rodeo Glory, bet Rodeo Roper jau metus dziugina savo ziedukais, nepavargstant bigsmile.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 12, 22:51)
Gal tokie?

Auslinda...
Dažnai sutinkami vabzdžiai namuose. Matomi dažniausiai naktį, būna įvairių spalvų tamsiai rudi, gelsvai rudi, turintys pora išlenktų žnyplių ant uodegos, ir pora įlgų ūsų. Vadinami naktiniais valgytojais, pasislėpusius galima sutikti ir diena, po vazonėliais, lėkštelėmis, ir tarp augalo lapų, bei žiedukų.Požymis jog apsilankė ant augalo Auslinda yra tas jog jie skirtingai nei Thipsis palieka ant augalo žiedadulkių trupinėlius o ne miltus.  Graužia augalus ir jie, ypač nukritusius žiedukus, ar begendančius lapukus, tad juos reikia šalinti, nelelaikyti ant vazonėlio žemės. Šis vabalas minta mūsų maisto trupinėliais.

Ne pas mane visai ne tokie. schmoll.gif Na, tokie kieti vabaliukai, tarkim, kaip karkvabalis, tik daug kartų sumažintas. Nors paskutines dienas kažkaip nebamačiau, gal šalčio išsigando smile.gif

O mano pirmas rudeninis praradimas - Ness' Forever Pink. Pamačiau, kad staiga visi žiedai nuvyto, žiūriu ir lapai suminkštėję, pūna nuo koto. Tai pasimerkiau kelis pačius kiečiausius lapus, gal kuris ir išleis šaknis, nors ir labai nepalankus metas.
Vis girdžiu, kad iš praradimų mokomės, bet aš iš nei vieno praradimo nieko nepasimokiau, nes taip ir nesupratau, kodėl jos ėmė ir nupuvo umn.gif Rodos visas vienodai piržiūriu...
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 09 14, 22:27)

Kaip jums atšalimas.  Žmonės tai kojnes traukia , o sanpaulijoms ką daryti ,a  g.gif
tai va aš po savosiomis vilnones servetėles patiesiau . Gal kam ir juokinga. O man įdėja tiko. Ir gražu ir palangės šaltis ne taip jaučiasi.Gaila būtų ,jei ligos prasidėtų. Visgi pumpurus taip krauna. rolleyes.gif

Gerai sugalvota thumb_yello.gif Mes irgi ruosiames ziemos sezonui , uzpirkau putplascio indeliu
user posted image
Tik jie perauksti mano vazoniukams g.gif , gal zinot, kaip graziai nupjauti , kad nesutrupetu ir vaizdas ne susigadintu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 15, 21:09)
Rodeo Glory
Sanpaulijų auginimas juk mūsų hobis, kažkuria prasme kaip ir žaidimas, tad ir paspėlioti kartais būna visai smagu. Šį kartelį nepataikei.  mirksiukas.gif

Biškiuką prašoviau blush2.gif bet,kad Rodeo vistiek atspėjau clap.gif idomu būtų abi tas Rodeo viena šalia kitos sudėjus nufotkint,koks tas panašumas ir skirtumas,nes tikrai yra tokių veislių,kad atrodo kaip dvynės lotuliukas.gif kaip pvz. imsiu lietuviškas Kalevala ir Žalčių karaliene,jei matytum atskirai gali ir neatspėt kuri yra kuri,abi violetinės ir lapai tamsiai žali su raudona išvirkšte,reikia jau kaip sakant"akį atmušus būt" tongue.gif ,bet jei kartu sudėjus skiriasi šiek tiek lapų forma,žiedukų spalvos intensyvumas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 09 16, 12:31)
Biškiuką prašoviau  blush2.gif bet,kad Rodeo vistiek atspėjau  clap.gif idomu būtų abi tas Rodeo viena šalia kitos sudėjus nufotkint,koks tas panašumas ir skirtumas,nes tikrai yra tokių veislių,kad atrodo kaip dvynės  lotuliukas.gif kaip pvz. imsiu lietuviškas Kalevala ir Žalčių karaliene,jei matytum atskirai gali ir neatspėt kuri yra kuri,abi violetinės ir lapai tamsiai žali su raudona išvirkšte,reikia jau kaip sakant"akį atmušus būt"  tongue.gif ,bet jei kartu sudėjus skiriasi šiek tiek lapų forma,žiedukų spalvos intensyvumas  rolleyes.gif

Jei ne paslaptis, kiek metų domitės sanpaulijom? šitiek žinių thumbup.gif o aš pykstu ant savęs - nemoku net fotografuot ( matyt nebus iš manęs geros fotografės), o dar labiau pykstu ant tokių dienų - dvi žibutės pumpuruotos - o saulės nėr verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 09 16, 08:25)
O mano pirmas rudeninis praradimas - Ness' Forever Pink. Pamačiau, kad staiga visi žiedai nuvyto, žiūriu ir lapai suminkštėję, pūna nuo koto. Tai pasimerkiau kelis pačius kiečiausius lapus, gal kuris ir išleis šaknis, nors ir labai nepalankus metas.
Vis girdžiu, kad iš praradimų mokomės, bet aš iš nei vieno praradimo nieko nepasimokiau, nes taip ir nesupratau, kodėl jos ėmė ir nupuvo umn.gif Rodos visas vienodai piržiūriu...

Visiskai su tavim sutinku verysad.gif Man vasar atnese daug daugiau praradimu, nei ziema.... Kai kurios sau stovi grazios, veslios, bujoja, pumpurus krauna, kitos stovi apmire, jei koki zieduka sukrauna, tai nudziovina ar issklaidzia susiraukslejusi toki, o trecios ima minksteti, juoduoti , kol neapsikentus ismetu (perejau ta stadija, kai skaudedavo sirdi del kiekvieno daigelio ax.gif ). Rodos, darau ka galiu, prasilekiu su fungicidais retkarciais, bet pradejusioms sirgti jie dazniausiai nebepadeda... Galvoju, kad vis gi perlaisciau, pasikliaudama vasaros spinduliukais... g.gif Dabar nesu visas nuo siauriniu ant pietiniu palangiu, gal daugiau sviesos pradziugins mano mylimukes?..
Atsakyti
Ar aš kiek domiuosi sanpaulijom? ax.gif dar neilgai 1,5m. gyvenu praktiškai tik sanpaulijomis ir pati savim stebiuosi kiek žinių ir patirties galima sukaupti per tokį gana neilgą laiką blush2.gif reikia tik domėtis tuo,rinkti medžiagą,skaityti užsienio literatūrą,forumus,bendrauti su augintojais,klausinėti,sodinti,šaknydinti,eksperimentuoti ir pan.... lotuliukas.gif O šiaip tai gali auginti ir domėtis pusę metų ir daugiau žinoti už tą kuris dvigubai ilgiau augina šias gėlytes,čia jau kaip kas ir kiek laiko skiria šiam pomėgiui,juk ne vien tik sanpaulijos egzistuoja dar yra ir darbas ir vaikai,artimieji,augintiniai,galų gale kiti pomėgiai bigsmile.gif
Aš pvz. sanpaulijų ir gloksinijų auginime jau šį tą nutuokiu lotuliukas.gif nu vat o strepsų auginime,kaip buvau nuliniam lygyje,taip ir likau doh.gif tongue.gif niekaip aš jų nesugebu suprast,o jie manęs... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 16 rugsėjo 2008 - 15:21