Įkraunama...
Įkraunama...

K A K T U S A I

QUOTE(Taniushka @ 2008 09 28, 21:38)
as tai irgi manau kad  tai Parodia magnifica

Aciu merginos uz pagalba 4u.gif Man jau sake, kad sitas yra Parodia magnifica, bet pagalvojau, kad gal nelabai, o dabar daugiau nuotrauku radau, nu kad tikrai panasus ax.gif Labai labai aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
Kur gi dingot visos? unsure.gif
Atsakyti
Siu metu esu paklydusi 6 vazonu dziunglese biggrin.gif Dovanu gavau:
3 ceropegijos, 2 ziles ir dar - neaiskiukas. Ceropegijos ir zyles skirtingu rusiu....
Tik nezinau kaip pavadinti dovanotoja.. ax.gif
O cia mano, suzydejo:
user posted image biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 29 rugsėjo 2008 - 18:09
QUOTE(Tina* @ 2008 09 29, 19:24)
Kur gi dingot visos?  unsure.gif

Mokausi bigsmile.gif neturiu laiko diskutuot. Tik perskaitau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 09 28, 15:49)
o tu paodyk kaktuseli cia smile.gif  nereiks gal knygu vartyt mirksiukas.gif  ax.gif

pioneer.gif
na stai koks mano. gal jis dar ir pavadinima koki turi ? g.gif bigsmile.gif
o jei dar paaisketu, kad kokios retos karaliskos veisles, tai visai butu super bigsmile.gif biggrin.gif
user posted image

Atsakyti
Žinoma, kad turi- nėra kaktusų be pavadinimų. Echinopsis čia.
Kilmė jo nei reta, nei karališka, bet kai žydi tai tikrai karališkai atrodo.
Įdomiai jis pas tave nuauges, kaip skiepytas atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2008 09 29, 18:58)
O cia mano, suzydejo:

wub.gif
Ne veltui maišelius su augalas ir sėklom Daliai rinkom smile.gif

QUOTE(ebi @ 2008 09 29, 19:47)
o jei dar paaisketu, kad kokios retos karaliskos veisles, tai visai butu super  bigsmile.gif biggrin.gif

biggrin.gif oho kaip nuaugęs įdomiai.Deja jis nėra karališkos kilmės,bet jei vertinsim jo paplitimą tarp gėlių mylėtojų ir kiek jau laiko tokie kaktusai auginami mūsuose,tai būtų ir galima kokiai nors kilmei priskirti ax.gif Tai mūsų tradicinis Ehinopsis 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras kaktusų mylėtojos/ai smile.gif Visai neseniai pamėgau ir aš šiuos augalus, ką gavau dovanų, ką, prisikaičiusi priežiūros instrukcijų, nusipirkau.. Mano kukliam sodelyje tik keli augaliukai, deja, nežinau, kas per rūšys. Galbūt juos reikia skirtingai prižiūrėti? Padėkite atpažinti..

Gražuolis naujokas
user posted image

Senbuvis
user posted image

Šeimyniškas vaizdelis
user posted image

Irgi kaktusas?
user posted image

Turiu klausimą dėl šeimynėlės - juos laikyti atskirais kaktusais augančiais šalia ar tai vienas kaktusas? Šiandien papirkau, o persodindama persigandau pamačiusi šaknis.. kai kur matosi tokios lyg baltų kamuolėlių sankaupos, lyg koks grybas būtų įsimetęs ar parazitų atliekos.. Dar pastebėjau kažkokį mini vabalą ropinėjantį, dabar baiminuosi, kad visų man nenumarintų sad.gif Kas tai ir kaip gydyti? Ar jau beviltiška ir mest kol kitų neužkrėtė?
Atsakyti
QUOTE(pikchiurna @ 2008 09 29, 21:27)
Labas vakaras kaktusų mylėtojos/ai smile.gif Visai neseniai pamėgau ir aš šiuos augalus, ką gavau dovanų, ką, prisikaičiusi priežiūros instrukcijų, nusipirkau.. Mano kukliam sodelyje tik keli augaliukai, deja, nežinau, kas per rūšys. Galbūt juos reikia skirtingai prižiūrėti? Padėkite atpažinti..

Turiu klausimą dėl šeimynėlės - juos laikyti atskirais kaktusais augančiais šalia ar tai vienas kaktusas? Šiandien papirkau, o persodindama persigandau pamačiusi šaknis.. kai kur matosi tokios lyg baltų kamuolėlių sankaupos, lyg koks grybas būtų įsimetęs ar parazitų atliekos.. Dar pastebėjau kažkokį mini vabalą ropinėjantį, dabar baiminuosi, kad visų man nenumarintų sad.gif Kas tai ir kaip gydyti? Ar jau beviltiška ir mest kol kitų neužkrėtė?

Balti kamuolėliai gali būti perlitas arba kenkėjai. Persodinant pirktus kaktusus, reikia tas durpes nutrupinti atsargiai. O jei ten kenkėjai tai šaknis išplauti su vandeniu, po to su actara, padžiovinti kelias dienas ir tik po to sodinti. O jei ant viršaus kas ropoja tai irgi išpurkšti reikia. Dažniausai visi pirkti kaktusai būna užsikrėtę kenkėjais.
Tie trys yra atskiri kaktusai, o paskutinis ne kaktusas o aloe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anril: 29 rugsėjo 2008 - 23:25
QUOTE(Daivike. @ 2008 09 29, 20:29)
Žinoma, kad turi- nėra kaktusų be pavadinimų. Echinopsis čia.
Kilmė jo  nei reta, nei karališka, bet kai žydi tai tikrai karališkai atrodo.
Įdomiai jis pas tave nuauges, kaip skiepytas atrodo g.gif

QUOTE(@asta @ 2008 09 29, 20:34)
biggrin.gif  oho kaip nuaugęs įdomiai.Deja jis nėra karališkos kilmės,bet jei vertinsim jo paplitimą tarp gėlių mylėtojų ir kiek jau laiko tokie kaktusai auginami mūsuose,tai būtų ir galima kokiai nors kilmei priskirti  ax.gif  Tai mūsų tradicinis Ehinopsis  4u.gif

na ne karalisko tai ne karalisko sad.gif biggrin.gif , karunuosiu kai prazys laugh.gif
pagooglinau, jeckau kiek ten groziu zydinciu wub.gif ar ta koja netradiciskai atrodo? g.gif
jis tikrai neskiepytas., tiesiog vaikas nuo seno tevo nuimtas ir ikistas i zeme..beaugdamas jis man pradejo svirti, tai as ji vis i saule pasukdavau, kad issitiestu, gal tas sukiojimas paveike, vienu metu ir kotas susisukes buvo.

jei neklystu turiu dar viena toki, bet auga jau jis visai kitaip, pailgas, platejantis i virsu, kaip beisbolo lazda laugh.gif
Atsakyti
pikchiurna, 1-as rebutia.
2-as - Weberbauerocereus Winterianus
4-as - Aloe Marlothii

Crassula
, grazu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 30 rugsėjo 2008 - 14:13
QUOTE(Tina* @ 2008 09 30, 14:10)
pikchiurna, 1-as rebutia.

g.gif o man atrodo kad pirmas tai mammillaria spinosissima
o seiminele panasi i dar jauna echinocactus grusonii