Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(viksriukas @ 2008 10 28, 15:07)
Zinot, pries iseidama pirkau skalbykle issimoketinai. Buvom susikibusios su ja ir delto, nes ji nenorejo, kad pirkciau(jos senoji sugedo, o pinigu naujai neturejo niekas). Bet esme tame, kad iseidama palikau jai ta skalbykle, nors uz ja kas menesi ir toliau moku as.  Aisku, padariau taip, nes jug sena,ligota, o skalbti neturi su kuo. Gal taip norejau dar ir papildomu tasku gauti is jos savo atzvilgiu. Kaip manot ar tikrai buvo verta?  g.gif  unsure.gif Sitas klausimas mane visdar kamuoja smile.gif

Mes išeidami iš anytos (gyvenom pas ją 9 mėn. kol remontavo mūsų namičius), palikom jei neseniai priktą naują televizorių, taip ale "atsidėkodami" už tai kad priėmė. Ir šiaip, mes kas mėnesį jei po 200 Lt už patarnavimus duodavom, maistu aprūpindavom. Iš pradžių galvojau, reikėjo pasiimt tą televizorių, o su laiku pradėjau mąstyt, kad gi nenubiednėjau nuo to ax.gif O ar verta, ar ne, manau šituo kalusimu bus dvi pasisakančiųjų grupės, vienos bus už, kitos desperatiškai prieš mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 15:13)
Mano nuomone verta (na gal ne verta, bet tai geras ir gražus  poelgis, o kuo daugiau gyvenime gražių dalykų, tuo geriau gyventi). Vien todėl, kad taip padėjote senam žmogui, vyro mamai. Tik dėl tų "papildomų taškų"... Visai gali būti, kad jų negausite. Bet tai nėra blogai, esmės tai nekeičia.
Aš tikiu, kad geri poelgiai duoda naudos mums patiems netgi jei kiti to poelgio ir neįvertina taip, kaip galbūt mums norėtųsi smile.gif Ir jokiu būdu neverta dėl to kamuotis.
Vis dėlto yra tikimybė, kad Jūsų su anyta santykiai normalizuosis vien todėl, kad jūs kartu nebegyvenat, nes užsimirš problemos, kurios kilo grynai buitiniame lygmenyje, nes bendravimas bus retesnis, todėl gal ir kokybiškesnis ar labiau vertinamas (abiejų pusių). To ir linkiu mirksiukas.gif
Ir nelaikykit pykčio savyje... buvo kas buvo. O pyktis kenktų tik Jums pačiai 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Fijona @ 2008 10 28, 15:14)
Bandau modeliuoti jusu elgesi, jei jus anyta isvadintu kekse - manyciau, su vyru nuosirdziai pasidziaugtumet, kad isliko puiki atmosfera, vyras ta proga apsivilktu mamos dovanota megztini, jus gi padekotumet uz nuomone ir uzprasytumet mama arbatai kita diena.

Jūs kalbate apie kraštutinį atvejį. Na, bet ir tuomet manau, rastumėm su vyru civilizuotą sprendimą ir išeitį, kuri negilins susiklosčiusio konflikto. Bet kokiu atveju nenusileisčiau iki anytos lygio ir nepulčiau atgalios svaidytis panašiais pareiškimais. Visai tikėtina, kad sekančią dieną pasikviesčiau ją arbatos ir vyras užsidėtų jos dovanotą megztinį. Beje gal tokia reakcija ją pastatytų į labai nepatogią padėtį ir privestų ją iki minties, kad vis tik ji elgėsi nepadoriai...gal...,

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 13:30)

Man ne vienodai ka masto apie mane kiti....ar geriau likti tylinciu skuduru ir tada zinoti kad tave visi tokiu skuduru ir laiko? nesigilinu toliau, nors sia tema galeciau daug ka pasakyt....

QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 13:49)

Papildyta:
Nu, bet nuo to, jog anyta mano esant jūs kekše, blogai tik jai pačiai. Jūs nuo jos pasakymo blogesne juk netampate, o jūsų rodomas nepasitenkinimas tik tęsia beprasmį žaidimą, kuris gali tęstis ilgus metus.

nu *** atsiprasant jei jums patinka buti vadinama kekse tai sveikinu su tokiu mastymu user posted image

QUOTE(Bekasė @ 2008 10 28, 15:01)
taip, as esu suauges zmogus  ir  galiu nuo to atsiriboti, bet mano seimoje be manes yra dar trys asmenys, is kuriu du yra mazemeciai ir jie nuo tokiu kalbu atsiriboti dar nesugeba ( juolab kai taip kalba atrodo jiems artimas zmogus). Todel as kaip mama ir turiu neleisti, kad jie girdetu kitu nepagristai nekokias nuomones apie ju seima. Ir as tikrai nenoriu, kad mano dukrai butu aiskinama, kad moters vieta prie puodu, kad vaikai yra tik moters rupestis ir jinai visa tai turi temti ant savo peciu, kad jinai bus nieko verta moteris jei nesugebes isnesioti sveiko kudikio ir t.t.
Lygiai taip pat nenoriu, kad ir mano sunus uzaugtu su tokiomis nuostatomis.

drinks_cheers.gif

Bandau modeliuoti jusu elgesi, jei jus anyta isvadintu kekse - manyciau, su vyru nuosirdziai pasidziaugtumet, kad isliko puiki atmosfera, vyras ta proga apsivilktu mamos dovanota megztini, jus gi padekotumet uz nuomone ir uzprasytumet mama arbatai kita diena.

user posted image

QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 15:38)
Jūs kalbate apie kraštutinį atvejį. Na, bet ir tuomet manau, rastumėm su vyru civilizuotą sprendimą ir išeitį, kuri negilins susiklosčiusio konflikto. Bet kokiu atveju nenusileisčiau iki anytos lygio ir nepulčiau atgalios svaidytis panašiais pareiškimais. Visai tikėtina, kad sekančią dieną pasikviesčiau ją arbatos ir vyras užsidėtų jos dovanotą megztinį. Beje gal tokia reakcija ją pastatytų į labai nepatogią padėtį ir privestų ją iki minties, kad vis tik ji elgėsi nepadoriai...gal...,

nu jau neturiu daugiau zodziu ka ir besakyti user posted image

Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 28, 16:29)

nu jau neturiu daugiau zodziu ka ir besakyti  user posted image

Tylėjimas - auksas biggrin.gif Jūsų atveju - ypač...
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 16:44)
Tylėjimas - auksas  biggrin.gif Jūsų atveju - ypač...

nepulkim i asmeniskumus...ir ne jums spresti kas man ypac o kas ne ypac ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 28, 16:29)
Man ne vienodai ka masto apie mane kiti....ar geriau likti tylinciu skuduru ir tada zinoti kad tave visi tokiu skuduru ir laiko?

biggrin.gif nuo kada viena anyta yra "visi" biggrin.gif Ir jei jau visi aplinkiniai manytų, kad aš esu "skuduras" (nežinau kas po tuo žodžiu čia slepiasi, bet įtariu, kad nieko gero biggrin.gif), tai žinot, tikrai susimąstyčiau, kad mažu rimtai su manim kas ne taip, jei jau "visi" taip galvoja biggrin.gif

O šiaip... nu nelengva donkichotams, niekada nebuvo lengva.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 28, 16:54)
nepulkim i asmeniskumus...

Prisiminkit tai rolleyes.gif bendraudama su anyta. Tikrai padeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 28, 13:22)
Protingumas tame, kad neleisi saves laikyti beverte ir neturincia savo supratimo i gyvenima

Bet pykciais ir konfliktais neparodysi, kad turi kazkokia verte. Yra viena tiesa, kad pyktis gimdo dar didesni pykti. Taip buvo ir taip bus. Konfliktais tik labiau leisit anytai isitikint, kad jus esat nesubrendusi.
Papildyta:

O tai jo majo. Fijona jus anyta paimkit ir iskoliokit triauksciais keksmazodziais uz tai, kad ji pavadino jus kekse. Kazi ar nuo to jos nuomone apie jus pageres. NEMANAU. Tik laikys jus dar didesne kale. O svarbiausia po tokio jusu elgesio zinos, kad ji tikrai yra teisi smile.gif Nuomones jos vistiek jus nepakeisit, tik pabloginsit padeti.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2008 10 28, 20:11)
Bet pykciais ir konfliktais neparodysi, kad turi kazkokia verte. Yra viena tiesa, kad pyktis gimdo dar didesni pykti. Taip buvo ir taip bus. Konfliktais tik labiau leisit anytai isitikint, kad jus esat nesubrendusi.
Papildyta:

O tai jo majo. Fijona jus anyta paimkit ir iskoliokit triauksciais keksmazodziais uz tai, kad ji pavadino jus kekse. Kazi ar nuo to jos nuomone apie jus pageres. NEMANAU. Tik laikys jus dar didesne kale. O svarbiausia po tokio jusu elgesio zinos, kad ji tikrai yra teisi smile.gif Nuomones jos vistiek jus nepakeisit, tik pabloginsit padeti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Jūs labi teisi.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2008 10 28, 20:11)

kaip matau ne viena Salve123 mato tiktais du kelius arba tave iskoliojusi asmeni kita diena pasikviesti arbatai ir deti visas pastangas, kad jinai susidarytu geresne nuomone, arba iskolioti triauksciais keiksmazodziais. O kam tokie krastutinumai?
Kadangi mano keiksmazodziu arsenalas tikrai nera toksai turtingas ir vaiksciojanciu ant mano galvos nemegstu ( visai nesvarbu kas tai per zmogus), todel renkuosi kita kelia - bendrauti minimaliai.

Bendradarbis vienas pasakojo. Jo seimoje irgi mociute kiek tik gali juodina jo mama, tai viena karta po eilinio bandymo igelti visa seima draugiskai atsistojo ir isvaziavo namo.
Anytos nuomones apie marcia tai nepakeite, bet ismoke ja ta nuomone pasilaikyti sau.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2008 10 28, 19:11)

Niekada nekoliojau nieko, o keiksmazodziu apskritai nevartoju. O ir esu isitikinusi, kad manoji anyta manes taip niekad nepavadintu, nors gal ir labai liezuvi nieztetu. Tiesiog del pacios saves - ji yra supazindinta su musu poziuriu i tokius dalykus, todel zino, kad nukentetu pati - bendravimas butu apribotas. Vyras, skirtingai nuo salves123, yra isitikines, kad suauges psichiskai sveikas zmogus, kokia savo mama ir laiko, turi valdyti savo emocijas.
Nuomones gal ir nepakeisiu, bet man, kaip ir jums, ta nuomone toli toli smile.gif Bet pasiekta ne tiek ir mazai - bendraujama civilizuotai, niekas manes isakomu tonu nemokina, kaip kepti kotletus, niekas nekomentuoja mano sugebejimu gelininkysteje, niekas neaiskina, ka moteris seimoje turi daryti ir kaip teisingai aukleti vaikus. Jauciuosi puikiai, nes esu pati savimi. Vyrui taip pat nereikia, kad sokciau kadrili aplink jo mama. O kaip ji jauciasi, kad santykiai su manimi yra pakankamai formalus, as nezinau. Turiu itarima, kad visai neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 29, 09:54)
kaip matau  ne viena Salve123 mato tiktais du kelius arba tave iskoliojusi asmeni kita diena pasikviesti arbatai ir deti visas pastangas, kad jinai susidarytu geresne nuomone

Jūs labai klaidingai mane supratote. Nei man, nei juo labiau mano vyrui nėra svarbi anytos nuomonė apie mane. Ir aš nededu jokių pastangų į nuomonės aipe mane pagerinimą ar pabloginimą. Būtent čia rašanti dauguma jaučiasi nuskriaustos, nes nėra anytų įvertintos. O man, anytos manymas apie mane nekelia jokių emocijų. Absoliučiai.

Papildyta:
QUOTE(Fijona @ 2008 10 29, 09:54)
Vyras, skirtingai nuo salves123, yra isitikines, kad suauges psichiskai sveikas zmogus, kokia savo mama ir laiko, turi valdyti savo emocijas. 

Iš kur jūs žinote kaip ir apie ką mąsto mano vyras? bigsmile.gif Esate mano vyro gera draugė, kuriai jis patiki savo požiūrius apie kuriuos aš nežinau? biggrin.gif
Atsakyti