Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 09:23)
Iš kur jūs žinote kaip ir apie ką mąsto mano vyras? bigsmile.gif Esate mano vyro gera draugė, kuriai jis patiki savo požiūrius apie kuriuos aš nežinau?  biggrin.gif

Taigi pati minejot, kad po anksciau aptarto teorinio issisokimo gal net mamos megztiniu pasipuostu. Girdejom tik sita varianta:
bet ir tuomet manau, rastumėm su vyru civilizuotą sprendimą ir išeitį, kuri negilins susiklosčiusio konflikto. Bet kokiu atveju nenusileisčiau iki anytos lygio ir nepulčiau atgalios svaidytis panašiais pareiškimais. Visai tikėtina, kad sekančią dieną pasikviesčiau ją arbatos ir vyras užsidėtų jos dovanotą megztinį.

Apie tai, kad vyras neleistu pilti purvo ant zmonos galvos - nepamenu, kad buvo rasyta. Mazu praleidau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fijona @ 2008 10 29, 10:31)
Taigi pati minejot, kad po anksciau aptarto teorinio issisokimo gal net mamos megztiniu pasipuostu. Girdejom tik sita varianta:

Apie tai, kad vyras neleistu pilti purvo ant zmonos galvos - nepamenu, kad buvo rasyta. Mazu praleidau  g.gif

Nu matote, rašymas SM-e yra dažnai susijęs su situacijų modeliavimu. Tai vienos ar kitos pozicijos principinė išraiška, o ne savo šeimyninių santykių išsamus ir tikslus atskleidimas. Jūs gi pradedat piešti psichologinius portretus, remdamosis mano manymu absoliučiai nieko nesakančiais, apie vieno ar kito žmogaus esmines savybes, postais. Beje ir mano anytos iš keletos mano rašytų pasakojimų, tiesiog neįmanoma objektyviai įvertinti. Ir aš neketinu nieko įsilesti į savo asmeninį gyvenimą tiek, kad galėtumėt besąlygiškai teigti, kad mano šeimos narys yra vienoks ar kitoks.
Atsakyti
Gan detaliai apraset uosviu pasisveciavima, savo elgesi jo metu. Naturalu, kad paveikslas pats piesiasi. Na, taip, galima mustis i krutine ir sakyti, kad visko neimanoma aprasyt ir t.t. Bet visko ir nereikia.

Man visai priimtina jusu pozicija anytos atzvilgiu. Kaip pati minejot - mes nezinom, kas kaip ir kodel. Tik stebina gan siauras poziuris i visa sita reikala - tik balta (jusu variantas) arba juoda. Kol negali buti trecio? Avis taip pat sveika, o vilkas apysotis smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Fijona @ 2008 10 29, 11:19)
Gan detaliai apraset uosviu pasisveciavima, savo elgesi jo metu. Naturalu, kad paveikslas pats piesiasi. Na, taip, galima mustis i krutine ir sakyti, kad visko neimanoma aprasyt ir t.t. Bet visko ir nereikia.

Man visai priimtina jusu pozicija anytos atzvilgiu. Kaip pati minejot - mes nezinom, kas kaip ir kodel. Tik stebina gan siauras poziuris i visa sita reikala - tik balta (jusu variantas) arba juoda. Kol negali buti trecio? Avis taip pat sveika, o vilkas apysotis  smile.gif .

Aprašiau tendencingai vienpusiškai, nes turėjau aiškų tikslą - išreikšti savo poziciją, pasakant, kad nereikia sureikšminti atskirų anytos pasakymų ir elgesio motyvų, nes jie gali būti mums neuprantami dėl parasčiausio suvokimų, matymų ir požiūrių skirtumo. Kartais reikia tiesiog priimti žmogų tokį, koks jis yra. Tik tiek. Kita vertus, vienaip ar kitaip anytos yra mūsų vyrų mamos, o tai labai daug ką keičia. Tiek santykyje su jomis, tiek pačių mūsų elgsenoje. Tai panašu, kaip ir į mūsų elgesį su mylimais žmonėmis, kuomet atlaidžiau žiūrime į jų ne taip ir ne vietoje pasakytus žodžius.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 10:38)
Aprašiau tendencingai vienpusiškai, nes turėjau aiškų tikslą - išreikšti savo poziciją, pasakant, kad nereikia sureikšminti atskirų anytos pasakymų ir elgesio motyvų, nes jie gali būti mums  neuprantami dėl parasčiausio suvokimų, matymų ir požiūrių skirtumo. Kartais reikia tiesiog priimti žmogų tokį, koks jis yra. Tik tiek. Kita vertus, vienaip ar kitaip anytos yra mūsų vyrų mamos, o tai labai daug ką keičia. Tiek santykyje su jomis, tiek pačių mūsų elgsenoje. Tai panašu, kaip ir į mūsų elgesį su mylimais žmonėmis, kuomet atlaidžiau žiūrime į jų ne taip ir ne vietoje pasakytus žodžius.

Butent todel, kad tai vyro mama, ji kvieciama pas mus pasisveciuoti, vaisinama mano ruostais valgiais, apdovanojama mano pirktomis dovanomis. Tik todel atlaidziau ziurima i netakta. Bet ribos yra. Todel, jei bendrauti nori abi puses, jos pasistengia ir randa kompromisa. Jusu atveju, kiek isskaiciau, kompromiso nera, tiksliau kompromisu jus vadinate savo poziuri. Jei jus visus tai tenkina – puiku. Bet kodel stebites turinciais kitoki poziuri? Man kazkaip visiskai vienodai, kokie ten jusu santykiai is tiesu, bet kai pradedat vaziuot su viena tiesa…
Kiekvienam - sava tiesa.
Atsakyti
et, anyta....
kažkada apie ją jau psakojau, bet va, šešuru atsistebėt negaliu. gyvena jis su vyro pamote vos per vieną namą nuo mūsų, bet..... mažojo ankūko aplankyt dar nebuvo.
na, suprantu, manęs nemėgsta ir nereikia, bet anūkas unsure.gif
nors.... gal Kalėdos iš ties stenuklų metas besąs pasirodys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dievaitė: 29 spalio 2008 - 11:17
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 29, 09:54)
kaip matau  ne viena Salve123 mato tiktais du kelius arba tave iskoliojusi asmeni kita diena pasikviesti arbatai ir deti visas pastangas, kad jinai susidarytu geresne nuomone, arba iskolioti triauksciais keiksmazodziais. O kam tokie krastutinumai?
Kadangi mano keiksmazodziu arsenalas tikrai nera toksai turtingas ir vaiksciojanciu ant mano galvos nemegstu ( visai nesvarbu kas tai per zmogus), todel renkuosi kita kelia - bendrauti minimaliai.

Bendradarbis vienas pasakojo. Jo seimoje irgi mociute kiek tik gali juodina jo mama, tai viena karta po eilinio bandymo igelti visa seima draugiskai atsistojo ir isvaziavo namo.
Anytos nuomones apie marcia tai nepakeite, bet ismoke ja ta nuomone pasilaikyti sau.

drinks_cheers.gif
Nepataikaujant ir nesimetant keiksmazodziais yra trecias variantas bendrauti minimaliai, ir to pakanka, kad abi puses butu patenkintos.

QUOTE(Fijona @ 2008 10 29, 09:54)
Niekada nekoliojau nieko, o keiksmazodziu apskritai nevartoju. O ir esu isitikinusi, kad manoji anyta manes taip niekad nepavadintu, nors gal ir labai liezuvi nieztetu. Tiesiog del pacios saves - ji yra supazindinta su musu poziuriu i tokius dalykus, todel zino, kad nukentetu pati - bendravimas butu apribotas. Vyras, skirtingai nuo salves123, yra isitikines, kad suauges psichiskai sveikas zmogus, kokia savo mama ir laiko, turi valdyti savo emocijas. 
Nuomones gal ir nepakeisiu, bet man, kaip ir jums, ta nuomone toli toli  smile.gif Bet pasiekta ne tiek ir mazai - bendraujama civilizuotai, niekas manes isakomu tonu nemokina, kaip kepti kotletus, niekas nekomentuoja mano sugebejimu gelininkysteje, niekas neaiskina, ka moteris seimoje turi daryti ir kaip teisingai aukleti vaikus. Jauciuosi puikiai, nes esu pati savimi. Vyrui taip pat nereikia, kad sokciau kadrili aplink jo mama. O kaip ji jauciasi, kad santykiai su manimi yra pakankamai formalus, as nezinau. Turiu itarima, kad visai neblogai.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Fijona @ 2008 10 29, 11:19)
stebina gan siauras poziuris i visa sita reikala - tik balta (jusu variantas) arba juoda. Kol negali buti trecio? Avis taip pat sveika, o vilkas apysotis  smile.gif .

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 12:16)
et, anyta....
kažkada apie ją jau psakojau, bet va, šešuru atsistebėt negaliu. gyvena jis su vyro pamote vos per vieną namą nuo mūsų, bet.....  mažojo ankūko aplankyt dar nebuvo.
na, suprantu, manęs nemėgsta ir nereikia, bet anūkas  unsure.gif
nors.... gal Kalėdos iš ties stenuklų metas besąs pasirodys  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

as irgi nesuprantu, kodel tarkim nemegstant marcios, pamirsti savo anuka, daug tokiu atveju zinau. Juk visgi jo sunaus vaikas. na sito nemoku pagristi...

o kalbant apie anukus, tai manoji anyta labai rodo meile anukei prie svetimu zmoniu, ko as nemegstu. Ir siaip apipila dovanomis, bet pasaugoti nenori...as ir neprasau po vineo nemalaonaus incidento, bet kodel tada vyrui skundziasi kad matai as nepalieku jai anukes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 12:24)

Ir siaip apipila dovanomis, bet pasaugoti nenori...

O tai, kad patikėtumėt, jog ji myli anūką jai privalu patapti nemokama aukle? g.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 12:31)
O tai, kad patikėtumėt, jog ji myli anūką jai privalu patapti nemokama aukle?  g.gif

o ar as sakiau kad ji nemyli? matau nelabai mokat aiskiai suprasti minti...
Kita vertus jau geriau kai meile vaikui rodoma per zaidimus, pasivaiksciojimus ir bendravimus nei per dovanas.
Man nereikia aukles, jei jos reiktu pasisamdyciau, juolab kad as esu pries kai mociutes buna kaip aukles.
Klausimas yra tame, kodel sunui sako kad as nepalieku jai anukes, o kai paskambinama ir paklausiama gal norit su anuke pabut ( ir ne delto kad man reikia kad pasaugotu, bet zinoma jei pabutu galeciau nuvaziuoti laisvai kad ir apsipirkti) yra atsakoma kad nenoriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 12:38)

Klausimas yra tame, kodel sunui sako kad as nepalieku jai anukes, o kai paskambinama ir paklausiama gal norit su anuke pabut ( ir ne delto kad man reikia kad pasaugotu, bet zinoma jei pabutu galeciau nuvaziuoti laisvai kad ir apsipirkti) yra atsakoma kad nenoriu  g.gif

Ogi labai paprasta. Tikėtina, kad jūsų siūlomas pabuvimo su anūku laikas, nesutampa su josios laisvalaikiu.

Papildyta:
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 12:38)
o ar as sakiau kad ji nemyli? matau nelabai mokat aiskiai suprasti minti...

Jūsų citata: "anyta labai rodo meile anukei prie svetimu zmoniu, ko as nemegstu. Ir siaip apipila dovanomis, bet pasaugoti nenori..."

Supratau, kad abejojate jos meile, nes meilė anūkui, pasak jūsų pačios, tik deklaratyvi.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 12:46)
Ogi labai paprasta. Tikėtina, kad jūsų siūlomas pabuvimo su anūku laikas, nesutampa su josios laisvalaikiu.

jei ji dirbtu as suprasciau. Del aiskesnes situacijos pasakysiu, kad ji skundziasi kad yra viena pastoviai, vyras dirba, sunus dideli, o ji visa gyvenima nedirba, draugiu neturi, su ja gimines nebendrauja ( idomu kodel). As ir nereiskiu nepasitenkinimo del vieno ar dvieju kartu. Kita vertus ar tai nerodo mano norejimo ir stengimosi palaikyti siltus santykius? Man daug kas nepatinka jos auklejime, ir daugelis sakytu " as nepaliksiu jai savo vaiko" bet tai yra mociute ir mano dukra turi egzistuoti jos pasaulyje.
paskutinis atvejis buvo, kai buvo svarbi proga, mano seimos nariu jubiliejus, pagalvojme kad dukrytei gal net smagiau bus pabuti ramiai su mociute nei baliuje kur triuksmas. anyta sutiko pabuti, bet kai paklause kur eisim ir mums atsakius, ji pareiske tada as neziuresiu. Tai cia ne principai? Taip ji nemegsta mano seimos( kodel irgi sunku pasakyti, kaip minejau ji visai neturi su kuo bendrauti ir niekas su ja nebendrauja, tik tiek kiek to reikalauja formalumas) .
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 11:24)
as irgi nesuprantu, kodel tarkim nemegstant marcios, pamirsti savo anuka, daug tokiu atveju zinau. Juk visgi jo sunaus vaikas. na sito nemoku pagristi...

o kalbant apie anukus, tai manoji anyta labai rodo meile anukei prie svetimu zmoniu, ko as nemegstu. Ir siaip apipila dovanomis, bet pasaugoti nenori...as ir neprasau po vineo nemalaonaus incidento, bet kodel tada vyrui skundziasi kad matai as nepalieku jai anukes  g.gif

bent jau dovanom apipila lotuliukas.gif

mano anyta matė anūką du kartus. abu kai nuvežėm patys.

prieš tai vis skambindavo MB ir verkšendavo, oi oi kaip noriu pamatyt... oi oi, kaip man sunku, oi oi....
o paskui sužinojom, kad buvo už 15 km. nuo mūsų, o pas tą anūką ir nesugebėjo užvažiuot
Atsakyti