Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 12:50)
Ogi labai paprasta. Tikėtina, kad jūsų siūlomas pabuvimo su anūku laikas, nesutampa su josios laisvalaikiu.

Papildyta:
Jūsų citata: "anyta labai rodo meile anukei prie svetimu zmoniu, ko as nemegstu. Ir siaip apipila dovanomis, bet pasaugoti nenori..."

Supratau, kad abejojate jos meile, nes meilė anūkui, pasak jūsų pačios, tik deklaratyvi.

na meile neabejoju, bet gal but matau kad ji velgi per savo principus ( na tam kad man igeltu, tam kad man lengiau nebutu, nes tarkim ji zino kad ji arciausiai gyvena musu ir kad staigiai prireikus kreiptumemes pas ja, o ne pas mano mama kuri gyvena toli ir dar dirba. Ir zino kad jei ji nesutiks, mes negalesim to ar to padaryti) lyg ir naudojasi vaiku, kur jokios naudos neturetu buti jei meile nuosirdi....Ai nezinau, bet sito giliai neimu i sirdi, as pati sugebu kolkas pasirupinti dukra, visur kartu wub.gif Bet skaudina tai, kad ji sunui sako kad as nepalieku, bet gi taip nera...juk tereikia paskambinti ir pasakyti kad as noreciau su anuke ten ir ten nueiti ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 13:01)
Bet skaudina tai, kad ji sunui sako kad as nepalieku, bet gi taip nera...juk tereikia paskambinti ir pasakyti kad as noreciau su anuke ten ir ten  nueiti ar pan.

Ir be reikalo skaudinatės. Imkit ir pasakykit vyrui, kad lai jis ima pats ir palieka anytai vaiką, nes jūs tam neprieštaraujat, o jis taip pat turi sprendimo teisę dėl vaiko. Lai aiškinasi pats su anyta, o ne pasakoja jums apie ką ji jam priburbuliavo.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 10:23)
Jūs labai klaidingai mane supratote. Nei man, nei juo labiau mano vyrui nėra svarbi anytos nuomonė apie mane. Ir aš nededu jokių pastangų į nuomonės aipe mane pagerinimą ar pabloginimą. Būtent čia rašanti dauguma jaučiasi nuskriaustos, nes nėra anytų įvertintos. O man, anytos manymas apie mane nekelia jokių emocijų. Absoliučiai.

kelia dar ir kaip - tik tai ka anyta pagalbos ar pasijaus tau tiesiogiai nera svarbu. Tau yra svarbu kaip pasijaus vyras ir kaip anyta tavo elgesi pateiks jam.
Pati gi rasei, kad jeigu anyta pasiskus vyrui, kad tu su ja nesnekejai, tai bus garantuotas konfliktas.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 29, 13:56)
kelia dar ir kaip - tik tai ka anyta pagalbos ar pasijaus tau tiesiogiai nera  svarbu. Tau yra svarbu kaip pasijaus vyras ir kaip anyta tavo elgesi pateiks jam.
Pati gi rasei, kad jeigu anyta pasiskus vyrui, kad tu su ja nesnekejai, tai bus garantuotas konfliktas.

Jooo... biggrin.gif

Man yra svarbu tai, kad vyras myli savo mamą ir priimu ją tokią kokia ji yra. Jokio ryšio jos nuomonė su vyro požiūriu į mane absoliučiai neturi. Nepatikėsite, bet jis yra pajėgus ir be tėvų pagalbos mane matyti. biggrin.gif Nesuprantate apie ką aš? Nu ir dzin.

Kalbėdama apie galimą konfliktą aš modeliavau situaciją. Mąsčiau garsiai. Suprantate, čia jūs turite keistą polinkį savo artimuosius juodinti ir koneveikti, o aš dažnai tik modeliuoju galimas situacijas. Beje apie tai aš jau rašiau. O su anyta visada kalbu, geriu kavą ir net apsikabiname išsiskirdamos. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 13:32)
su anyta visada kalbu, geriu kavą ir net apsikabiname išsiskirdamos.  bigsmile.gif

Matau, kad sitoje vietoje labai sau patinkate smile.gif Sutinku, kad esate isskirtine siame piktu burnojanciu marciu burelyje ir dziaugiuosi, kad nekokias situacijas teko tik modeliuoti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fijona: 29 spalio 2008 - 14:52
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 14:32)
Kalbėdama apie galimą konfliktą aš modeliavau situaciją. Mąsčiau garsiai. Suprantate, čia jūs turite keistą polinkį savo artimuosius juodinti ir koneveikti, o aš dažnai tik modeliuoju galimas situacijas.

tada modeliuoji kazkaip labai sunkiai suprantamas ( arba greiciau butu galima sakyti vienpusiskai tendencingas ) situacijas ir kai jas pateiki kartu su nuomone, yra sunku atskirti kur tu modeliuoji, o kur kalbi is patirties ar tai ka galvoji.
Polinkio juodinti savo artimuosiu as neturiu, nes visu pirma anyta i mano artimuju sarasa nepatenka (ji sudaro mano tevai, brolis, geri draugai), o anyta yra giminaite ( t.y. zmogus atsirades del tam tikru aplinkybiu, siuo atveju vedybu, kurio as pasirinkti negaliu, kaip ir eiles kitu giminaiciu is kuriu dalies as net ir nepazistu ar maciau tik kelis kartus savo gyvenime)
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 29, 17:31)
tada modeliuoji kazkaip labai sunkiai suprantamas ( arba greiciau butu galima sakyti vienpusiskai tendencingas ) situacijas ir kai jas pateiki kartu su nuomone, yra sunku atskirti kur tu modeliuoji, o kur kalbi is patirties ar tai ka galvoji.
Polinkio juodinti savo artimuosiu as neturiu, nes visu pirma anyta i mano artimuju sarasa nepatenka (ji sudaro mano tevai, brolis, geri draugai), o anyta yra giminaite ( t.y. zmogus atsirades del tam tikru aplinkybiu, siuo atveju vedybu, kurio as pasirinkti negaliu, kaip ir eiles kitu giminaiciu is kuriu dalies as net ir nepazistu ar maciau tik kelis kartus savo gyvenime)

Aš rašau tik tai ką aiškiai suvokiu ir nesvarbu ar tai nuomonė ar patirtis ar principinė vertybių nuostata.

Anytos į savo artimųjų sąrašą įtraukti ar išbraukti aš negaliu, nes ji yra mano artimo žmogaus (vyro) artimoji. Ir galiu norėti, nenorėti, pykti ir pan,, ji vis tiek bus mano vyro mama ir dukros močiūtė. Ir ne man dėlioti jų santykių, mano vieta dukros ir vyro santykiuose su anyta yra, kaip rusai sako "s kraju" (vert. - iš krašto).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 29 spalio 2008 - 17:29
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 29, 12:24)
as irgi nesuprantu, kodel tarkim nemegstant marcios, pamirsti savo anuka, daug tokiu atveju zinau. Juk visgi jo sunaus vaikas. na sito nemoku pagristi...

O kaip jie bendraus su anuku? kalbes telefonu? juk, kad bendrautu, reikia ateiti namo pas marcia, kuri nemegsta seneliu apsilankymo. Ir bet kokia vyresnio zmogaus replika (kita karta tikrai nekalta) priima uz kisimasi i gyvenima. Be to, vaikai nesamoningai nuteikiami pries senelius. Jus gal to nesuvokiat, ir maziukai nesuvokia, bet jie kazkur kazka nugirdo, kazka pamate ir jiems susidaro neigiama nuomone apie tevo tevelius.

Tiesiog gyvenau tokioje seimoje, kur nei karto nemaciau marciu, zentu, anytu ir uosviniu barniu ir nesantaikos. Mano tevai puikiai sutare su abiem mamom, mano tetu ir dedziu seimose tas pats. Mano pusbroliu ir puseseriu seimose tas pats. Visgi as lieku prie nuomones, kad tai yra auklejimo padarinys (turiu omeny ne tik marciu ir zentu, o ir uosviu).
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 18:27)
Aš rašau tik tai ką aiškiai suvokiu ir nesvarbu ar tai nuomonė ar patirtis ar principinė vertybių nuostata.

Anytos į savo artimųjų sąrašą įtraukti ar išbraukti aš negaliu, nes ji yra mano artimo žmogaus (vyro) artimoji. Ir galiu norėti, nenorėti, pykti ir pan,, ji vis tiek bus mano vyro mama ir dukros močiūtė. Ir ne man dėlioti jų santykių, mano vieta dukros ir vyro santykiuose su anyta yra, kaip rusai sako "s kraju" (vert. - iš krašto).

Salve123, tikiuosi neįsižeisit, jei aš pusiau rimtai, pusiau juokais Jums parašysiu: ačiū Dievui, kad Jūs neturite sūnaus. Negi nepastebite, kad kai kurios seniai suprato, ką Jūs norite įrodyti, bet yra tokių, kurioms kažką įrodyti - beprasmiška. Jei žmogus gali parašyti " anytą nušauti", "reikia ją pastatyti į vietą" ir panašiai - rodo jo intelektą. Jei joms palengvėja čia pasisakius - valio. Be to, per savo netrumpą amželį mačiau tooookių anytų, kad o-jo-joi, kaip, beje, ir marčių.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 10 29, 19:50)
Salve123, tikiuosi neįsižeisit, jei aš pusiau rimtai, pusiau juokais Jums parašysiu: ačiū Dievui, kad Jūs neturite sūnaus. Negi nepastebite, kad kai kurios seniai suprato, ką Jūs norite įrodyti, bet yra tokių, kurioms kažką įrodyti - beprasmiška. Jei žmogus gali parašyti " anytą  nušauti", "reikia ją pastatyti į vietą" ir panašiai - rodo jo intelektą. Jei joms palengvėja čia pasisakius - valio. Be to, per savo netrumpą amželį mačiau tooookių anytų, kad o-jo-joi, kaip, beje, ir marčių.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 10 29, 19:50)
Salve123, tikiuosi neįsižeisit, jei aš pusiau rimtai, pusiau juokais Jums parašysiu: ačiū Dievui, kad Jūs neturite sūnaus. Negi nepastebite, kad kai kurios seniai suprato, ką Jūs norite įrodyti, bet yra tokių, kurioms kažką įrodyti - beprasmiška. Jei žmogus gali parašyti " anytą  nušauti", "reikia ją pastatyti į vietą" ir panašiai - rodo jo intelektą. Jei joms palengvėja čia pasisakius - valio. Be to, per savo netrumpą amželį mačiau tooookių anytų, kad o-jo-joi, kaip, beje, ir marčių.

biggrin.gif aišku, kad neįsižeisiu.
Aš suprantu, kad yra skaitytojų, kurie be papildomų išaiškinimų suvokia mano mintis. Bet jiems aš ir nerašau. Jie patys pajėgūs atskirti pelenūs nuo grūdų.
Visa problema ir yra tame, kaip prisbelsti iki to, kuris iš anksto. pagal nutylėjimą, atmeta bet kokią informaciją. Gal to beldimosi net ir nereikia, bet, kaip sakoma viltis - kvailių motina, gal,....... gal vat ims ir nioliktą kartą skaitydamas tai ką rašau, suvoks mano mintis...

O rašau iš esmės dėl vienos priežasties. Iš principo nepakenčiu srutų pylimo ant artimų žmonių. Visada sakau ir sakysiu. Jei esi ten kur esi ir jei nieko nedarai, kad ten nebūtum, tylėk burną užčiaupęs, o ne koneveik į dešinę ir į kairę savuosius. Ir kaip savas yra vyras, taip sava yra to vyro mama. Galite mane kankinti, ant elektros kedės sodinti, bet niekada neišgirsite iš mano lūpų nė vieno blogo žodžio apie artimuosius ir mano artimųjų artimuosius...nes man toks elegesys tolygus tridaliojimui ant paties savęs...
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2008 10 29, 19:48)
O kaip jie bendraus su anuku? kalbes telefonu? juk, kad bendrautu, reikia ateiti namo pas marcia, kuri nemegsta seneliu apsilankymo. Ir bet kokia vyresnio zmogaus replika (kita karta tikrai nekalta) priima uz kisimasi i gyvenima. Be to, vaikai nesamoningai nuteikiami pries senelius. Jus gal to nesuvokiat, ir maziukai nesuvokia, bet jie kazkur kazka nugirdo, kazka pamate ir jiems susidaro neigiama nuomone apie tevo tevelius.
Tiesiog gyvenau tokioje seimoje, kur nei karto nemaciau marciu, zentu, anytu ir uosviniu barniu ir nesantaikos. Mano tevai puikiai sutare su abiem mamom, mano tetu ir dedziu seimose tas pats. Mano pusbroliu ir puseseriu seimose tas pats. Visgi as lieku prie nuomones, kad tai yra auklejimo padarinys (turiu omeny ne tik marciu ir zentu, o ir uosviu).

Sutinku iš dalies...
Auklėjimas tikrai turi daug įtakos. Tačiau mes sukurdami šeimą su (kaip bebūtų) svetimu žmogumi, susiduriam su jo šeimos auklėjimo modeliu. Va čia ir prasideda linksmoji dalis.
Aš pasidžiaugti savo anyta negaliu. Ir uošviu taip pat. Man net nereikia nieko sakyti savo vyrui, jis pats puikiai mato, kad jo mama vengia bendravimo su anūke. Mieliau dovanėlę įbruks, nei pakalbins kaip jai sekasi...Ir dar visokių niuansų yra. Tad mes tyliai sutarėm, kad bendrausim tiek kiek reikia, per daug į akis nelysim...

O dėl tų nesąmoningų nuteikimų prieš senelius... mano mama dažnai, o tėvas labai dažnai bumbėdavo ant uošvienių, bet nuo to mano nuomonė apie močiutes nepasikeitė. Man jos pačios geriausios močiutės, todėl, kad mane mylėjo. Jos mane mokė to, ką mokėjo pačios - megzti, siūti, dainas dainuot ir t.t. Tad čia, mano nuomone, senelių meilė galingesnė už kalbas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 29, 20:56)
O rašau iš esmės dėl vienos priežasties. Iš principo nepakenčiu srutų pylimo ant artimų žmonių. Visada sakau ir sakysiu. Jei esi ten kur esi ir jei nieko nedarai, kad ten nebūtum, tylėk burną užčiaupęs, o ne koneveik į dešinę ir į kairę savuosius. Ir kaip savas yra vyras, taip sava yra to vyro mama. Galite mane kankinti, ant elektros kedės sodinti, bet niekada neišgirsite iš mano lūpų nė vieno blogo žodžio apie artimuosius ir mano artimųjų artimuosius...nes man toks elegesys tolygus tridaliojimui ant paties savęs...

Tu nueitum savo anytai ir išdėtum į akis viską kas tau nepatinka? blink.gif
Visų pirma anyta nėra artimas žmogus, ji yra vyro mama, bet man niekas. O antra, ji yra vyresnis, kitokių pažiūrų žmogus tad ateiti ir sakyti, kad tu tokia anokia ar panašiai doh.gif Nu nepyk, bet, mano akimis, tai mažų mažiausiai nemandagu.
Aš nesmerkiu merginų, kurios išsisako - geriau jau čia išsilieja, nei imasi tikrų veiksmų, nes tikrai būna labai sunku pabendravus su kaikuriom anytom......
Atsakyti