as ir pasidalinsiu patirtim...esu gerusi cilest ir mercilon,dabar yaz.Mercilona kai geriau buvo viskas gerai,buvau linksma paselusi ir myletis nebuvo problema...ir vyras palikdavo viska,tik kai vaikelio jau ieskojom,teko tris men laukti kad pastociau.
dabar su yaz man nepatinka pastovus krutu maudimas,nu pastovus kiekviena diena,net galeciau uzvaziuot kam i lempa jei kas paspaustu ar iznybtu,o kai padaro tai vaikai,tai net zalia kaip skauda...man kelia nerima tai...del menesiniu tai pirmus men. bludino tai menkos tai tepa,bet su siuo klausimu jau viskas susitvarke nes geriu nuo sausio men.
BET NORAS MYLETIS ABSOLIUCIAI DINGO<VISISKAI,net vengiu issisukineju nuo to reikalo,net nezinau ...pradzioj kaltinau antsvori,po to vyra,dbr KT.Nepasitikiu as jom del palikimo viduj,nzn kodel,nepasitikiu,nors gyd uzgarantavo(beje jis vyras ginekologas),kad nuo pirmos tabletes yra 100 apsauga
manau si men mesiu jas
man skaudet,tai nieko neskauda,geriu dar tik pirma menesi,neteplioja.na noro per didelio nera,bet,kai pradedi viskas gerai.
o del to palikimo,tai manyciau turetu but nieko tokio,juk apsisaugojimui ir skirtos,bet nzn
o del to palikimo,tai manyciau turetu but nieko tokio,juk apsisaugojimui ir skirtos,bet nzn

"Noro didelio nėra, et kai pradedi tai viskas gerai". Dieve, o jus tenkina tokia situacija?
ar čia visada taip, ar būtent pradėjus vartoti šias kt? Nes jei tik pradėjus taip nutiko, tai mesčiau negalvodama
(ką aš pati ir padariau).

QUOTE(Puikiausioji @ 2009 09 29, 17:08)
"Noro didelio nėra, et kai pradedi tai viskas gerai". Dieve, o jus tenkina tokia situacija?
ar čia visada taip, ar būtent pradėjus vartoti šias kt? Nes jei tik pradėjus taip nutiko, tai mesčiau negalvodama
(ką aš pati ir padariau).

na is po gimdymo ir pradejus vartoti

as tik norejau pridurti,jus neisivaizduojat koks palengvejimas krutims kai nutraukiau jas,atrodo atgavau savo dydi ir dingo tos skaudzios bombos

Esu bandzius ir man tiko,nes siaip tai ne viskas tinka
bet siaip sumazejo skausmai menesiniu metu ir kraujavimas..

man atrodo kad kraujavimas sumazeja nuo visu kt ir men skausmas dingsta arba buna nezymus,bent jau man taip buvo...
QUOTE(Laksmi @ 2009 03 16, 15:45)
Išsireikalavau receptą iš savo gydytojos Yaz tabletėms, pradėjau gerti, man nerealiai tinka. Šalutinio poveikio nulis (prieš tai gėriau Yasmin, tos pačios, tik truputį daugiau hormonų), krūtinė beveik D (buvo C, o prieš pradedant gert KT buvo B ), žiūrėsim kiek laikysis
. Jos brangokos (nors su lietuviškom kainom nėr ką lygint, už 3mėn sumokėjau 20 eurų, nes dalį padengia draudimas). Kol kas žodžiu liuks. Geriu dar tik pusantro mėn. Labai patinka, kad nereikia daryti pertraukos ir kad neaktyvios tabletės tik 4ios - man PMS šiek tiek sušvelnėjo. Tfu tfu kad neprisišnekėčiau 
Papildyta:
Mano porai draugių taip buvo, vienai pasakė, kad KT per silpnos - organizmas permuša poveikį. Pakeitė tabletes ir viskas susitvarkė. Beveik visos firmos turi tokį patį KT variantą, tik stipresnį.Nežinau, dėl ko tu geri tabletes. Mano draugė gėrė, nes mėnesinės buvo labai nereguliarios nuo paauglystės ir net nebuvo prošvaisčių, kad susitvarkys.
Kitai nepadėjo net ir stipresnės tabletės, taigi įsidėjo spiralę (ji negimdžiusi). Labai patenkinta.

Papildyta:
Mano porai draugių taip buvo, vienai pasakė, kad KT per silpnos - organizmas permuša poveikį. Pakeitė tabletes ir viskas susitvarkė. Beveik visos firmos turi tokį patį KT variantą, tik stipresnį.Nežinau, dėl ko tu geri tabletes. Mano draugė gėrė, nes mėnesinės buvo labai nereguliarios nuo paauglystės ir net nebuvo prošvaisčių, kad susitvarkys.
Kitai nepadėjo net ir stipresnės tabletės, taigi įsidėjo spiralę (ji negimdžiusi). Labai patenkinta.
gal zinot ar pakeitus zieda uzkart i yaz tabletes irgi organizmas prisitaikineja ir teplioja belenkiek laiko? naudoju viena men zieda bet atrodo kad jis man nelabai patogu daznai reik pasitaisyt kad nejaust, ir tept lyg ir nustoja o paskui vel pradeda. tai galvoju ar uzkart bandyt yaz ar dar pasipratint prie ziedo nors jei lenda lauk jis man tai kazi ar kitus men nelis

QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2009 10 02, 13:28)
Esu bandzius ir man tiko,nes siaip tai ne viskas tinka
bet siaip sumazejo skausmai menesiniu metu ir kraujavimas.. 

o ar buvo pradzioj kokie pasaliniai poveikiai: pykinimai, galvos svaigimas, tepimas? kaip siaip savijauta?
na va siandien baigiasi pakuote,pasaliniu poveikiu lyg ir nebuvo,tik lytinis potraukis truputi sumazejo,bet nebevartosiu manau.nors gali tekti,nes menesines pas mane budavo labai dideliais tarpais
Dar vis geriu jas, bet
visai nebenoriu, tačiau mano dienos dabar 3-4 d.trunka, o anksčiau po savaitę upeliu plaukdavau. Imunitetas labai nusilpęs buvo, visokios bacilos tik ir puolė
.

Sveikos, as jau 2men geriu YAZ. Pirma pakuote geriant, pradzioje vos pabaigus sirgt, greit vel susirgau. Truputi sunerimau, bet teisinau, kad taip atsitiko, nes pradejau vartoti KT. Visa pirmos pakuotes vartojimo laika siaubingai skaudejo krutine, o susirgau tik 28tabletes vartojimo diena. Dar diena gal paskaudejo krutine ir viskas. Isnyko tas nemalonus skausmas, kaip kazkuri minejo, "bombos". Gal tik dydis padidejo truputi. O si karta laikas sirgimo sutrumpejo, budavo iki 10 dienu, o dabar garziai 4d be jokiu tepliojimu. Noro sumazejimo taip pat nera, na gal pradzioje, bet tai psichologinis nusiteikimas buvo...
Taip pat man yra migrena, tai labai baiminausi, kad labai suaktyves.... Bet nesmarkiai suaktyvejo. Ne tiek kad nebutu galima normaliai gyventi. Jei neprasides vel "bombos" skausmas
tai tikrai neatsisakysiu.