Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Mano naujienos tokios, kad spaudimas vis laikosi apatinis apie 100 (130/100, 140/100). Tyrimai vis dar blogi, bet šiek tiek geresni nei prieš savaitę, tai po gydytojų pasitarimo nutarta rimtų antibiotikų kol kas neskirti. Tai dabar vėl kitą savaitę kartosiu tyrimus ir vėl eisiu pas gydytoją. Tai jau man matyt taip ir bus, kad iki gimdymo pas ją lankysiuos kiekvieną savaitę. Ir labai tikiuos, kad pavyks išvengti ligoninės.. blush2.gif

QUOTE(Axxa @ 2009 03 13, 15:57)
Buvau šią savaitę pas gydytoją, tai pasakysiu atvirai, buvau net nerandu tinkamo žodžio, gal "apakus" dėl nesiskaitymo, kad jinai net spaudimo nematavo (ir daug kitų dalykų), nors kaip anksčiau rašiau, man jis visą III trim. buvo labai žemas 90/60, atseit nėra būtina, nes blogai tik, kai jis aukštas. Bet iš kur man žinot koks jis dabar, jei paskutinį kartą buvo matuotas prieš 3 sav.??? Nors aš asmeniškai galvoju, kad jinai gal ir pabijojo matuoti, nes jei būtų vėl mažesnis, turėtų gal kažką rimtesnio daryti, pvz. kažką išrašyti ir pan., tai kam čia papildomas darbas, jei nematuoji - nėra problemų.
Persirašyti pas kitą gyd.? Būtinai, jei būtų ilgesnis laikas iki gimdymo, o dabar liko 3 sav...
O dėl to stikliuko išgėrimo, tai aš pati esu prieš alkoholį nėštumo metu, bet jei per mėn. paragauji porą gurkšnių šampano, vyno ar per visą nėštumą išgeri 1 stikliuką brendžio - tikrai nieko neatsitiks wink.gif

Nieko sau gydytoja.. Man tai spaudimą matuoja kaskart (būna kad ir vieno apsilankymo metu kelis kartus matuoja) ir būtinai abiejose rankose. Ir taip sakė daro visoms nestuke.gif nesvarbu, jos spaudimas normalus ar probleminis. Aš jaučiu būčiau davusi pastabą, kad spaudimą pamatuotų blush2.gif

Na likus 3 savaitėms nemanau, kad geriausia išeitis būtų mėtytis nuo vienos gydytojos prie kitos, gal geriau jau tokiu atveju susirasti gydytoją iš GN ir prašytis, kad ji papildomai prižiūrėtų iki gimdymo ir gimdymo metu. g.gif Aš bent jau taip daryčiau. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 03 13, 15:57)
Buvau šią savaitę pas gydytoją, tai pasakysiu atvirai, buvau net nerandu tinkamo žodžio, gal "apakus" dėl nesiskaitymo, kad jinai net spaudimo nematavo (ir daug kitų dalykų), nors kaip anksčiau rašiau, man jis visą III trim. buvo labai žemas 90/60, atseit nėra būtina, nes blogai tik, kai jis aukštas. Bet iš kur man žinot koks jis dabar, jei paskutinį kartą buvo matuotas prieš 3 sav.??? Nors aš asmeniškai galvoju, kad jinai gal ir pabijojo matuoti, nes jei būtų vėl mažesnis, turėtų gal kažką rimtesnio daryti, pvz. kažką išrašyti ir pan., tai kam čia papildomas darbas, jei nematuoji - nėra problemų.
Persirašyti pas kitą gyd.? Būtinai, jei būtų ilgesnis laikas iki gimdymo, o dabar liko 3 sav...
O dėl to stikliuko išgėrimo, tai aš pati esu prieš alkoholį nėštumo metu, bet jei per mėn. paragauji porą gurkšnių šampano, vyno ar per visą nėštumą išgeri 1 stikliuką brendžio - tikrai nieko neatsitiks wink.gif

nieko sau "sauni" daktaryte schmoll.gif man irgi kaskart matuoja ir abiejuose rankose ir patare jei neturiu namie spaudimo matuoklio karts nuo karto i kokia vaistine nubegti kur matuoja spaudima...tai va siandien is tevu ju kraujospudzio aparateli pasiskolinsiu, nes noriu kasryt stebeti...o spaudimas lyginant su nestumo pradzia tikrai didesnis...pradzioje buvo 100/70 o va tarkim siandien 117/78...aisku tai niekis,bet man ir laiko nemazai dar liko,tad...atsarga gedos nedaro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2009 03 15, 21:11)
Mano naujienos tokios, kad spaudimas vis laikosi apatinis apie 100 (130/100, 140/100). ax.gif

O tu geri vaistus nuo spaudimo? Dopegyta? Tendate? Nepadeda?
Papildyta:
QUOTE(Svajūnė @ 2009 03 01, 17:51)

Sesei gimdymas baigėsi ekstriniu CP. Iškankino dieną su skatinamaisiais, spaudimas tik kilo, vaisiaus tonai silpnėjo ir tai kol jos vyras nepradėjo reikalauti CP, niekas nieko nedarė (nes sesė iš principo su niekuo nesitarė ir niekam pinigų nedavė).. doh.gif Dabar turi sūnelį  wub.gif Tik sesei spaudimas vis laikosi, niekaip nekrinta. O sūneliui kraujo tyrimas blogas, temperatūra laikosi, tai leidžia vaistus.. Bet tikimės tik geriausio.

Ale kuo arčiau gimdymo terminas, tuo man baisiau darosi dėl to spaudimo.. Kaip čia ištempti iki pabaigos be didesnių pasekmių  g.gif  blush2.gif

Neprisibaimink labai smile.gif. Kad nekrinta spaudimas tai normalu. Sako normalu jeigu nekrinta dar2-3 savaites po gimdymo. O jeigu maitina, tai ilgiau. Bet siaip tai veliau turetu nukristi. Man irgi su abiem gimdymais nekrito dar 2-3 savaites.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 16, 18:25)
O tu geri vaistus nuo spaudimo? Dopegyta? Tendate? Nepadeda?

Negeriu, nes neskyrė kol kas. Sakė kol nebus 150/110 jokių vaistų nereikia.. Tai vartoju tik homeopatinius sepia ir geriu krapų arbatą, dar geriu natūralius antibiotikus nuo pielonefrito (jau trečią savaitę... nes uždegimas niekaip nepraeina).

Vakar spaudimas buvo kažkas iš fantastikos srities.. dešinėj rankoj: 130/90, o kairėj- 110/70 doh.gif Ir matavau kelis kartus per dieną, labai aiškiai ir stabiliai toks laikės g.gif Viskas kaip ir gerai, ale tas skirtumas tarp rankų per didelis, gydytoja sakė, kad jis turi būti 10 ribose, o man jau visas 20 g.gif
Atsakyti
O krapu arbata mazina spaudima? As irgi abu nestuke.gif labai su spaudimo kovojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Keja @ 2009 03 17, 09:40)
O krapu arbata mazina spaudima? As irgi abu  nestuke.gif labai su spaudimo kovojau doh.gif

Mažina ax.gif Ant pakuotės net rašo perspėjimą, kad negerti tiems, kas kenčia nuo žemo spaudimo.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
susiradau sita tema, nes ir mane kankina spaudimas unsure.gif (turejau paaukstinta ir pries nestuke.gif ) ,o info kaip tai gali atsiliepti nestuke.gif neturiu visai. esu ne LT. kai buvau pas gine buvo 137/81 bet sake toks dar telpa i normos ribas. liepe matuotis, jei skaudetu galva ar svaigulys imtu. vakar jauciausi blogai darbe ir teko eit namo, tai vaziavau i priimamaji, del atleidimo nuo darbo ir ten vakar buvo 144/86, bet irgi nieko nesake g.gif o gine buvo sakius, kad jei pakils iki 150 vaziuot tiesiai i liginine unsure.gif , tai taip ir likau nesupratus kada cia man ka daryt g.gif
ir gal galit pasakyt kasnors kaip ta krapu arbata paruost ir kiek kartu ja reikia per diena gert?

labai aciu, jei kas galesit atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Šiandien buvau pas kardiologą, nors tyrimai visi geri, bet spaudimas vis tiek aukštas, tai paskyrė vaistus. unsure.gif Teks pagerti iki gimdymo, nes spaudimas laikosi aukštas. Tikiuos mažiukui nepakenks tie vaistai.. g.gif

QUOTE(Miegapele82 @ 2009 03 21, 14:14)
ir gal galit pasakyt kasnors kaip ta krapu arbata paruost ir kiek kartu ja reikia per diena gert?

Aš į didelį puodelį dedu 2 šaukštelius krapų sėklų, užpilu verdančiu vandeniu ir uždengiu lėkštute. Palieku maždaug 30 minučių, po to dienos bėgyje geriu po truputį. 4u.gif
Atsakyti
įdomu-gimdymas ir aukštas kraujo spaudimas? g.gif Ką sako jūsų ginės? Man sakė, kad nesijaudinti. geriu dopegyt 250 mg tris kart dienoje, o spaudimas laikosi apie 100/140
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 03 24, 15:36)
įdomu-gimdymas ir aukštas kraujo spaudimas?  g.gif Ką sako jūsų ginės? Man sakė, kad nesijaudinti. geriu dopegyt 250 mg tris kart dienoje, o spaudimas laikosi apie 100/140

Aš jau buvau rašiusi, kad man spaudimas buvo aukštas ir pirmo nėštumo pabaigoje, bet pagimdžiau pati. ax.gif Apie CP ėjo kalba sąrėmių metu, bet ne dėl aukšto spaudimo, o dėl to, kad kaklelis sunkiai atsidarinėjo, bet labai norėjau pati gimdyti ir viskas baigės gerai. ax.gif

Sesuo prieš mėnesį pagimdė, jai irgi nėštumo pabaigoje sukilo spaudimas, tai gimdyti leido pačiai, tik, kad viskas ekstriniu CP baigės dėl tos pačios priežasties- nesidarinėjo kaklelis, pradėjo silpti lialiuko tonai, tai gydytojai nebelaukė.

Kol kas mano ginė apie jokį CP nekalba, kaip tik sako, kad pagimdysiu pati ax.gif
Atsakyti
Dėkui už nuraminimą smile.gif
Atsakyti
ax.gif o mane kankina zemas spaudimas ,85/62 verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emanuele: 25 kovo 2009 - 09:19