Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

man visą nėštumą nestuke.gif buvo mažas kraujo spaudimas - 90/60 schmoll.gif , o dabar į pabaigą -aukštas g.gif . toks sutapimas įvyko-vaikas visą laiką pilvukyje sėdėjo, kai tik apsivertė, tai ir spaudimas pasikeitė.
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 03 25, 10:48)
man visą nėštumą nestuke.gif  buvo mažas kraujo spaudimas - 90/60 schmoll.gif , o dabar į pabaigą -aukštas g.gif . toks sutapimas įvyko-vaikas visą laiką pilvukyje sėdėjo, kai tik apsivertė, tai ir spaudimas pasikeitė.

O kaip buvo per pirmą nėštumą? Man ginė sakė, kad jei per pirmą nėštumą buvo problemų su spaudimu, tai per antrą jei pakyla tai nebe taip pavojinga.

Man tai spaudimas iki nėštumo buvo normalus, nėštumo pradžioj savaitę maždaug buvo pakilęs, po to vėl normalizavosi, o po 35 savaitės vėl sukilo.. Bet tikiu, kad viskas bus gerai. ax.gif
Atsakyti
Per pirmą nėštumą nestuke.gif jokių problemų su spaudimu nebuvo. Šiandien buvau pas ginę, tai sakė mažinti dopegyt tablečių, nes nėra gerai leliui. Šiandien ryte ir dieną buvo geras spaudimas, tai reikės dažniau matuotis ir kai ipradės kilti, tik tada gerti tabletę.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif norejau pasiteirauti pas jus del pulso, spaudimas pas mane lyg ir normalus, bet pulsas maziau 100 nekrinta o jau kai pakyla iki 125-130 oro truksta ir galva svaigsta. gal kazkam taip buvo? ar tai pavojinga mazyliui, nes ps gydytoja tik pirmadieni tai neramu truputi, man taip jau kokiu geru pora savaiciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 03 24, 16:36)
įdomu-gimdymas ir aukštas kraujo spaudimas?  g.gif Ką sako jūsų ginės? Man sakė, kad nesijaudinti. geriu dopegyt 250 mg tris kart dienoje, o spaudimas laikosi apie 100/140

man taip pat su pirmu nestumu dare CP nes vaikas sedejo...tajp kad nesijaudink mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(angeloangel @ 2009 03 25, 19:39)
Sveikos mamytes 4u.gif  norejau pasiteirauti pas jus del pulso, spaudimas pas mane lyg ir normalus, bet pulsas maziau 100 nekrinta o jau kai pakyla iki 125-130 oro truksta ir galva svaigsta. gal kazkam taip buvo? ar tai pavojinga mazyliui, nes ps gydytoja tik pirmadieni tai neramu truputi, man taip jau kokiu geru pora savaiciu unsure.gif

pasiskaityk nesciosios sveikata-"daznas pulsas" man ir buvo tai ten radau daug info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jujuste @ 2009 03 25, 18:45)
man taip pat su pirmu nestumu dare CP nes vaikas sedejo...tajp kad nesijaudink mirksiukas.gif
Papildyta:

pasiskaityk nesciosios sveikata-"daznas pulsas" man ir buvo tai ten radau daug info mirksiukas.gif

dekui nedaejau vadinasi iki tos temos 4u.gif
Atsakyti
Dėl pulso ir širdies aš pagėriau kalį ir viskas susitvarkė. tongue.gif
Atsakyti
Ir kaip mergytės Jums sekasi? Kaip paskutinės dienos praėjo/praeina? Kaip spaudimai?

Man tai prieš pabaigą nėštumo spaudimas kai sukilo tai sukilo.. buvo net 170/120, norėjo guldyt ligoninėn, bet atsisakiau blush2.gif nes namuose jis tiek nekildavo, laikydavosi 130-140/100-110. Kadangi tyrimai visi geri buvo, jaučiaus gerai, tai ir neguldė.
Gimdymo metu spaudimas buvo 140/90, matavo nuolat. Gimdžiau pati. Pagimdžiau labai greitai ir lengvai biggrin.gif Viskas truko 3 valandas. Po gimdymo spaudimas krito iki 130/90, o 5 dieną po gimdymo jau buvo 120/80 ir toks laikosi dabar. ax.gif Taip, kad šįkart po nėštumo praktiškai iškart spaudimas grįžo į vėžes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 30 balandžio 2009 - 15:32
4u.gif sveikos mamytes,

galiu pasidalinti savo patirtimi,nes stai balandzio 20 diena tapau mama anksciau laiko del auksto kraujospudzio (terminas geguzes 14 turejo buti) blink.gif tfu tfu tfu dabar viskas gerai.

Zodziu, pakilus kraujospudziui (apatinis buvo virs 90) pasiskambinau daktarei ir...atsiduriau ligonineje, kad galetu mane stebeti. Labai nenorejau gultis,bet dabar dziaugiuosi, nes nuolat buvo matuojamas ne tik spaudimas, bet svarbiausia kudikelio tonai. Mano tyrimai buvo visi geri, jokiu baltymu slapime, kraujas idealus, na atrodo viskas ciki, bet del kraujospudzio placenta pradejo "apvagineti" vaikuti deguonimi. Nebepadejo dopegyt (berods taip vadinasi tos tableciukes), laselines taip pat (nuolat lasino fiziologini tirpala) ir...suguzejus daktaru konsiliumui i palata supratau-siandien tapsiu mama blink.gif buvo baisoka, bet aciu Dievui, kad viskas baigesi gerai, nes leliukas gime truputuka priduses, bet dabar jau augam, zandai dideja, apetitas irgi neatsilieka 4u.gif

zodziu, mamos, saugokit save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2009 04 30, 15:30)

Gimdymo metu spaudimas buvo 140/90, matavo nuolat. Gimdžiau pati. Pagimdžiau labai greitai ir lengvai  biggrin.gif Viskas truko 3 valandas. Po gimdymo spaudimas krito iki 130/90, o 5 dieną po gimdymo jau buvo 120/80 ir toks laikosi dabar.  ax.gif Taip, kad šįkart po nėštumo praktiškai iškart spaudimas grįžo į vėžes.

Svajune, ar didele gime tavo mazyle?
Papildyta:
Siaip tai gaila, kad ligoninese siulo Dopegyta, kuris beveik niekam nepadeda... Trendate yra zymiai geresnis vaistas. Skaiciau forumuose, kad mamos kartais visa nestuma geria ji. As irgi nestumo pabaigoje geriau. Vis klausineju, ar mano mergaitei viskas gerai su sirdute, ar nera uzesiuku ir pan... Tai gydytojai sako, kad viskas gerai.
Gaila, kad to vaisto nezinojau kai nesiojau sunu. Irgi geriau Dopegyta, kuris visai nepadejo ir teko gimdyti anksciau. Ir vat pat sunu tai gydytojai kartais girdi uzesiukus.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 02, 21:49)
Svajune, ar didele gime tavo mazyle?
Papildyta:
Siaip tai gaila, kad ligoninese siulo Dopegyta, kuris beveik niekam nepadeda... Trendate yra zymiai geresnis vaistas. Skaiciau forumuose, kad mamos kartais visa nestuma geria ji. As irgi nestumo pabaigoje geriau. Vis klausineju, ar mano mergaitei viskas gerai su sirdute, ar nera uzesiuku ir pan... Tai gydytojai sako, kad viskas gerai.
Gaila, kad to vaisto nezinojau kai nesiojau sunu. Irgi geriau Dopegyta, kuris visai nepadejo ir teko gimdyti anksciau. Ir vat pat sunu tai gydytojai kartais girdi uzesiukus.

Laimutė gimė 3770 g ir 50 cm (terminas buvo balandžio 14- 17 d).

Man tai per šį nėštumą "priklijavo diagnozę"- hipertenzija I laipsnio. doh.gif Tai dabar nežinau, reikės vėl eiti per gydytojus, kad tą diagnozę naikintų, nes spaudimas dabar gi normalus.

Dėl Dopegyto, tai žinau kelias buvusias nestuke.gif kurios jis padėdavo, bet jų atveju, spaudimas padidėjęs ir ne nėštumo metu yra. Tai kaip man gydytoja sakė, kad jis veikia, kai spaudimas kyla dėl problemų su širdimi. Ale kiek tos tiesos, tai neaišku. g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.....nestumo metu turejau beda su dideliu spaudimu.....liko nemazai Dophegito...gal kam reikia, galiu perleisti simboliskai 4u.gif rasykite i AZ ir saugokite save 4u.gif
Atsakyti