man visą nėštumą
buvo mažas kraujo spaudimas - 90/60
, o dabar į pabaigą -aukštas
. toks sutapimas įvyko-vaikas visą laiką pilvukyje sėdėjo, kai tik apsivertė, tai ir spaudimas pasikeitė.
QUOTE(speciuke @ 2009 03 25, 10:48)
man visą nėštumą
buvo mažas kraujo spaudimas - 90/60
, o dabar į pabaigą -aukštas
. toks sutapimas įvyko-vaikas visą laiką pilvukyje sėdėjo, kai tik apsivertė, tai ir spaudimas pasikeitė.
O kaip buvo per pirmą nėštumą? Man ginė sakė, kad jei per pirmą nėštumą buvo problemų su spaudimu, tai per antrą jei pakyla tai nebe taip pavojinga.
Man tai spaudimas iki nėštumo buvo normalus, nėštumo pradžioj savaitę maždaug buvo pakilęs, po to vėl normalizavosi, o po 35 savaitės vėl sukilo.. Bet tikiu, kad viskas bus gerai.
Per pirmą nėštumą
jokių problemų su spaudimu nebuvo. Šiandien buvau pas ginę, tai sakė mažinti dopegyt tablečių, nes nėra gerai leliui. Šiandien ryte ir dieną buvo geras spaudimas, tai reikės dažniau matuotis ir kai ipradės kilti, tik tada gerti tabletę.
Sveikos mamytes
norejau pasiteirauti pas jus del pulso, spaudimas pas mane lyg ir normalus, bet pulsas maziau 100 nekrinta o jau kai pakyla iki 125-130 oro truksta ir galva svaigsta. gal kazkam taip buvo? ar tai pavojinga mazyliui, nes ps gydytoja tik pirmadieni tai neramu truputi, man taip jau kokiu geru pora savaiciu
QUOTE(speciuke @ 2009 03 24, 16:36)
įdomu-gimdymas ir aukštas kraujo spaudimas?
Ką sako jūsų ginės? Man sakė, kad nesijaudinti. geriu dopegyt 250 mg tris kart dienoje, o spaudimas laikosi apie 100/140
man taip pat su pirmu nestumu dare CP nes vaikas sedejo...tajp kad nesijaudink
Papildyta:
QUOTE(angeloangel @ 2009 03 25, 19:39)
Sveikos mamytes
norejau pasiteirauti pas jus del pulso, spaudimas pas mane lyg ir normalus, bet pulsas maziau 100 nekrinta o jau kai pakyla iki 125-130 oro truksta ir galva svaigsta. gal kazkam taip buvo? ar tai pavojinga mazyliui, nes ps gydytoja tik pirmadieni tai neramu truputi, man taip jau kokiu geru pora savaiciu 
pasiskaityk nesciosios sveikata-"daznas pulsas" man ir buvo tai ten radau daug info
QUOTE(jujuste @ 2009 03 25, 18:45)
man taip pat su pirmu nestumu dare CP nes vaikas sedejo...tajp kad nesijaudink 
Papildyta:
pasiskaityk nesciosios sveikata-"daznas pulsas" man ir buvo tai ten radau daug info
Papildyta:
dekui nedaejau vadinasi iki tos temos
Dėl pulso ir širdies aš pagėriau kalį ir viskas susitvarkė.
Ir kaip mergytės Jums sekasi? Kaip paskutinės dienos praėjo/praeina? Kaip spaudimai?
Man tai prieš pabaigą nėštumo spaudimas kai sukilo tai sukilo.. buvo net 170/120, norėjo guldyt ligoninėn, bet atsisakiau
nes namuose jis tiek nekildavo, laikydavosi 130-140/100-110. Kadangi tyrimai visi geri buvo, jaučiaus gerai, tai ir neguldė.
Gimdymo metu spaudimas buvo 140/90, matavo nuolat. Gimdžiau pati. Pagimdžiau labai greitai ir lengvai
Viskas truko 3 valandas. Po gimdymo spaudimas krito iki 130/90, o 5 dieną po gimdymo jau buvo 120/80 ir toks laikosi dabar.
Taip, kad šįkart po nėštumo praktiškai iškart spaudimas grįžo į vėžes.
Man tai prieš pabaigą nėštumo spaudimas kai sukilo tai sukilo.. buvo net 170/120, norėjo guldyt ligoninėn, bet atsisakiau
Gimdymo metu spaudimas buvo 140/90, matavo nuolat. Gimdžiau pati. Pagimdžiau labai greitai ir lengvai
galiu pasidalinti savo patirtimi,nes stai balandzio 20 diena tapau mama anksciau laiko del auksto kraujospudzio (terminas geguzes 14 turejo buti)
Zodziu, pakilus kraujospudziui (apatinis buvo virs 90) pasiskambinau daktarei ir...atsiduriau ligonineje, kad galetu mane stebeti. Labai nenorejau gultis,bet dabar dziaugiuosi, nes nuolat buvo matuojamas ne tik spaudimas, bet svarbiausia kudikelio tonai. Mano tyrimai buvo visi geri, jokiu baltymu slapime, kraujas idealus, na atrodo viskas ciki, bet del kraujospudzio placenta pradejo "apvagineti" vaikuti deguonimi. Nebepadejo dopegyt (berods taip vadinasi tos tableciukes), laselines taip pat (nuolat lasino fiziologini tirpala) ir...suguzejus daktaru konsiliumui i palata supratau-siandien tapsiu mama
zodziu, mamos, saugokit save
QUOTE(Svajūnė @ 2009 04 30, 15:30)
Svajune, ar didele gime tavo mazyle?
Papildyta:
Siaip tai gaila, kad ligoninese siulo Dopegyta, kuris beveik niekam nepadeda... Trendate yra zymiai geresnis vaistas. Skaiciau forumuose, kad mamos kartais visa nestuma geria ji. As irgi nestumo pabaigoje geriau. Vis klausineju, ar mano mergaitei viskas gerai su sirdute, ar nera uzesiuku ir pan... Tai gydytojai sako, kad viskas gerai.
Gaila, kad to vaisto nezinojau kai nesiojau sunu. Irgi geriau Dopegyta, kuris visai nepadejo ir teko gimdyti anksciau. Ir vat pat sunu tai gydytojai kartais girdi uzesiukus.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 02, 21:49)
Svajune, ar didele gime tavo mazyle?
Papildyta:
Siaip tai gaila, kad ligoninese siulo Dopegyta, kuris beveik niekam nepadeda... Trendate yra zymiai geresnis vaistas. Skaiciau forumuose, kad mamos kartais visa nestuma geria ji. As irgi nestumo pabaigoje geriau. Vis klausineju, ar mano mergaitei viskas gerai su sirdute, ar nera uzesiuku ir pan... Tai gydytojai sako, kad viskas gerai.
Gaila, kad to vaisto nezinojau kai nesiojau sunu. Irgi geriau Dopegyta, kuris visai nepadejo ir teko gimdyti anksciau. Ir vat pat sunu tai gydytojai kartais girdi uzesiukus.
Papildyta:
Laimutė gimė 3770 g ir 50 cm (terminas buvo balandžio 14- 17 d).
Man tai per šį nėštumą "priklijavo diagnozę"- hipertenzija I laipsnio.
Dėl Dopegyto, tai žinau kelias buvusias
Sveikos mamytes.....nestumo metu turejau beda su dideliu spaudimu.....liko nemazai Dophegito...gal kam reikia, galiu perleisti simboliskai
rasykite i AZ ir saugokite save