Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Man dabar 6-ta savaite, tai labai nukrites spaudimas. Juodai ner sveikatos. Be kavos dirbti negaliu,nors ryte ji man šlykšti,tai geriu kaip vaista. Bet jaučiu veliau kils,nes su pirmu neštumu taip ir buvo.
Atsakyti
Sveikutes,
O mano tai zemas 90/60, dakrate prisake kavos gert bet kad jiman nelabai tepadeda:(Dar mokyklos laikais buvo 120/90, o kai isvaziavau studijuot matyt stresas pribaige:( mano spaudima.
Atsakyti
Man irgi nekas su spaudimu 1-9sav nukrites buvo, paskuiatsistate, db jau 17 sav ir vel krenta sad.gif Net avarija per ji padariau sad.gif kavyte irgi nepadeda, tik rugsti kelia...
Atsakyti
labai uzjauciu tas, kurios turi bedu su spaudimu, mankraujospudis pries nestuma daznai budavo kiek per didelis, o dabar tai idealus 120/80 smile.gif
Atsakyti
Karts nuo karto gyvenu su 90:40
Atsakyti
Kokia itaka vaikui daro aukstas kraujo spaudimas?
Atsakyti
QUOTE(bubuke @ 2009 07 24, 19:49)

tikrai ne kokią. Mano pačios dabar kartoka patirtis. Paskutinė nėštumo savaitė, prieš tris savaites užkilo spaudimas, paguldė į ligoninę, nes kažkas ten su placenta pasidarė, geriu vaistus, esu stebima, gali būti iššauktas gimdymas ir t.t. vienu žodžiu, aukštas spaudimas padaro vaiko gyvybei riziką, na o jei dar baltymas šlapime, tai preeklampsijos pavojus ( jau ir mamos gyvybei pavojus)
Atsakyti
Man gydytoja is pat pradziu nuo nestumo nustymo sake, kad kai zemesnis spaudimas tai leliukas geresni maitinima gauna..Nu bet kai jis man nukrenta per diena po kelis kartus ir darbe visus gasdinu savo kritinejimais, arba kai i parduotuve eiti viena jau negaliu, nes tenka ieskoti arba kur issitiesti ,o dar geriau buna , kad kai laineris eileje stengiuosi be zodziu baltu it drobe veidu prasibrauti kuo greiciau, nu tai zinot pacios- nestebuklinga savijauta, tai ir kava su sypsena geriu(nors ir nesinori). Esate tikriausiai daugelis kazka panasaus patyrusios, ir zinote kaip tokiais momentais suaktyeja lovos trauka:))
Na o del per auksto, tai nelabai kazkaip dar aktualu buvo pasidometi, bet gydytoja sake, kad is kart siaip guldo su per aukstu..Kaip ir ne viena sakete- kenkia leliukui ir mamytei negerai..
Atsakyti
Sveikutes,

Na mano spaudimas nestumo metu nuolat zemas, retai kada pakyla iki 110/70.. Tai va ir siandien leisgyve, net pykina - 80/45 net pasidare, tai vyras stipraus gerimuko kazkokio ipyle stikliuka ir dar kavytes atsigeriau (paprastai negeriu nes rugstys kyla arba jei nors truputi stipresne, tai galva sukasi ir spengia). Tai va, po situ dvieju vaistuku atsistate iki 100/60 smile.gif Galima gyvent toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bubuke @ 2009 07 24, 18:49)

Šitoje temoje apie aukšto spaudimo įtaką yra daug prirašyta. mirksiukas.gif

Pati pagrindinė blogybė tai, kad esant aukštam spaudimui vaikiukas mažiau gauna deguonies ir maistinių medžiagų, dėl to gali pradėti jam trūkti deguonies, jis gali gimti mažesnio svorio, pridusęs.

Jei pas mamą šlapime atsiranda baltymo ir spaudimas aukštas, tai jau prisideda rizika ir mamos gyvybei.

Man per abu nėštumus buvo pakilęs spaudimas. Per antrą net kilo iki 180/130. Tyrimai visi buvo geri. Baltymo neatsirado. Dukrytė gimė laikui, natūraliai, be jokių skatinamųjų ir kitokių vaistų. Visiškai normalaus svorio ir ūgio. Mano gydytoja sako, kad tokiais atvejais labai svarbus pačios moters nusiteikimas. Aš visada tikėjau, kad viskas bus gerai, taip ir buvo. Aišku, mano atveju, spaudimas kilo dėl konkrečios inkstų patalogijos. Jis pakilo ne staiga (tai pavojinga), o palaipsniui kilo. Neturėjau jokių tinimų ir svorio didelių šokinėjimų (tai ženklas, kad yra užslėpti tinimai). Visada pavojingesnis aukštas spaudimas yra per pirmą nėštumą ir jei iki tol moteris aukštu spaudimu nesiskundė. Ir bet kokiu atveju- jei jau spaudimas turi polinkį kilti, tai būtina griežtesnė gydytojų kontrolė ir priežiūra.

P.S. dabar mano spaudimas stabilus 110-120/80-95 ax.gif Krito iškart po gimdymo.
Atsakyti
Pas mane visad spaudimas buvo is aukstesniu apie 140/80. Dabar yra like trys savaites iki termino, spaudimas 160-90. Baltymo nera. Geriu dopegyt 4 kartus per diena, taciau ar anksciau geriau 1 tablete ar dabar 4, spaudimas tas pats. Gulejau ligonineje, taciau rezultatas tas pats, spaudimas kaip buvo 160/90, taip ir liko. Panasus spaudimas buvo visa nestuma, taciau kazkodel uzkliuvo tik dabar..savijauta ( iki siol ) irgi buvo gera, vaisius vystesi normaliai, taciau dabar jauciu kad uzsikreciau "baltuju chalatu" sindromu.. doh.gif
Atsakyti
Manau, kad spaudimo dydis gali buti ir paveldimas. Man tai 110/70, sako, kad idielus. Mano drauge turi 130/80 ji jauciasi puikiai, nes pas ja visa laika buvo aukstesnis. Ji numususi jai pasidaro negerair prasideda alpimai. Tai gal nevisalaika gerai spaudima numusineti?
Atsakyti