QUOTE(ligita123 @ 2010 03 13, 21:36)
Sveika, tavo situacija panasi i mano tik va as vel laukiuosi ir labai sunkiai jauciuosi dabar spaudimas buna 170\100, nezinau, kaip baigsis dabar tik dar tik 9sav. ana karta persileidau 11sav. dabar daktarai sneka, kad turbut nuo spaudimo auksto, bet ir dabar nieko nedaro sako viskas dievo valioj. Tai pati ieskau visokio info. O tau siulai dabar viska issitirti, nes po to jau velu.
Eik pas normalu ginekologa. Man pirmo nestumo metu buvo didelis spaudimas, teko gimdyt anksciau, o antra nestuma 140/100 uzkilo tik paskutinemis dienomis pries pati 40savaites pabaiga. As dariau taip:
1) Nuejau pas homeopata. Dar gerokai pries nestuma, o paskui is karto suzinojusi,kad nescia.
2) Labiausiai man keldavo spaudima darbas, ypac susitikimai. Taigi susitikimus apribojau is karto, o i darba nustojau eiti irgi gana anksti, issireikalavau biuletenio ir sedejau namie
3) Naudojau aparaciuka Resperate - LABAI PADEJO. Galima isigyti per interneta. Cia i diena kvepuodavau mazdaug 3 kartus. Ypac grizus po darbo.
4) Kadangi Dopegytas man visai nepadejo, tai paprasiau,kad israsyti Trendate (Labetaloli), skaiciau forumuose,kad mamos ji naudoja istisai, nuo pat pirmuju nestumo menesiu. Jis Liepuvoje neregistruotas, bet galima gauti vokieciu vaistineje. Man padedavo, nors stengdavausi ji naudoti tik labai kritiniais atvejais.
5) Dar galima gerti krapu arbata, bet as nebandziau.
Kraujospudi saugoti reikia nuolat, nes kai uzkyla labai sunku numusti ir gali labai blogai baigtis.
6)Daug guledavau ir stengdavausi miegoti, nors ne visada gaudavosi.
170/100 yra didelis spaudimas,kuris reikalauja labai didelio darbo su savim, su savo pischologija, poilsiu ir gydymu. Bet manau tikrai galima pagimdyti ir su tokiu.
Beje tyrimus daryti gal ir reikia, gali jis buti nuo sirdies arba nuo inkstu, taciau siuo metu jau reikia ne tikpriezastis gydyti, bet ir pasakmes kartu.