matai mano kitokia situacija buvo, aš ištekėjau už JAV piliečio ir ŽK tvarkiaus, tai jie tipo turi įsitikint, kad ištekėjau ne dėl to, kad ŽK gaučiau. Bet iškart išėjo iš kalbos, kad mes vaiką kartu turim, tai kaip ir suprato, kad ne dėl ŽK ištekėjau, tai viskas labai greitai ir baigės. O laimėjusių tai irgi tipo atskirai paklausinėja kurioj lovos pusėj kuris miega, ką vakar pietums valgėt, kur susipažinot ir pan nesąmonių. Vienam liepia į šonelį paėjėt, bet viskas girdis. Ir ne tik sutuoktiniui, bet ir aplinkiniam. Dar pamenu klausė žmonių ką ten veiks, ar yra kas priima, ar turi kažkiek pinigų pradžiai. Bet čia tikrai nereikia nei sekundei pergyventi, nes tai tik formalumai.
Tik susiorganizuokit kažką veikt. Pasižiūrėk internete kas toj vietoj aplink ambasadą yra, nes teks palaukt. Išeini ir reik grįšt po kelių val. Žiemą nepyragai. Man regis prie ambasados yra Kosciuškos prospektas. Regis jis taip vadinas, tipo didelis, pusiau įžimybė. Tik nelabai supratau kodėl..
......siaip Varsuvoje nieko daugiau isskyrus tai , kas buvo surasyta prasant vizos jie neklausinejo,,,,,,,,bet tikslinosi ar musu suteikta infromacija teisnga bent kelis kartus.Beje pokalbis tikrai truko labai trumpai,,,,,,,,,,,bet 3dienos vizai buvo tikrai sugaistos

QUOTE(mamaLina @ 2009 01 08, 20:17)
matai mano kitokia situacija buvo, aš ištekėjau už JAV piliečio ir ŽK tvarkiaus, tai jie tipo turi įsitikint, kad ištekėjau ne dėl to, kad ŽK gaučiau. Bet iškart išėjo iš kalbos, kad mes vaiką kartu turim, tai kaip ir suprato, kad ne dėl ŽK ištekėjau, tai viskas labai greitai ir baigės. O laimėjusių tai irgi tipo atskirai paklausinėja kurioj lovos pusėj kuris miega, ką vakar pietums valgėt, kur susipažinot ir pan nesąmonių. Vienam liepia į šonelį paėjėt, bet viskas girdis. Ir ne tik sutuoktiniui, bet ir aplinkiniam. Dar pamenu klausė žmonių ką ten veiks, ar yra kas priima, ar turi kažkiek pinigų pradžiai. Bet čia tikrai nereikia nei sekundei pergyventi, nes tai tik formalumai.
Tik susiorganizuokit kažką veikt. Pasižiūrėk internete kas toj vietoj aplink ambasadą yra, nes teks palaukt. Išeini ir reik grįšt po kelių val. Žiemą nepyragai. Man regis prie ambasados yra Kosciuškos prospektas. Regis jis taip vadinas, tipo didelis, pusiau įžimybė. Tik nelabai supratau kodėl..
Nu tai taip- girdejau kad dar ie klausineja kokios spalvos apatiniai pas vyra, koki patieka megsta ir pan

Kokia nesamone.Tai ka nenusiveda i atskira kambariuka ar pan?

O tai tuos klausimus tiesiog seip uzduoda ar ir ju atsakymus tikrina su pildytu doc. ats, ir tikrina kazkur tavo pasakytus ats?
O tai ko ten reikia laukti?

ok reiks kazka pamastyti.Tik jei prastas oras tai su vaiku nelabai ten slampinesi ..

Papildyta:
QUOTE(katyte mamyte @ 2009 01 09, 06:13)
kaip suprasti 3 dienos?
.....3 dienas sugaisome todel, kad pokalbis buvo anksti ryte , tai Varsuvoje buvome vakare. sekanti diena- pokalbis, o viza dave tik SEKANCIA Diena po pkalbio,Is karto jos neduoda......bet buvome perspeti telefonu is anksto

Turiu klausimą, gal kas nors galės man į jį atsakyti čia...
Norėčiau pabaigusi studijas išvykti padirbėti į JAV (na, pagyventi, tiksliau sakant), skaičiau, kad dabar išleidžia jau ir paskutinio kurso studentus pagal work and travel programą, tačiau pokalbio metu JAV ambasadoje reikia įrodyti, kad tikrai tęsi mokslus Lietuvoje... Gal kas esat susidūrę su tuo? Kokių būtent įrodymų reikia? Ar užteks tik žodinio pareiškimo ir motyvacijos, kad tikrai grįši mokytis
Norėčiau pabaigusi studijas išvykti padirbėti į JAV (na, pagyventi, tiksliau sakant), skaičiau, kad dabar išleidžia jau ir paskutinio kurso studentus pagal work and travel programą, tačiau pokalbio metu JAV ambasadoje reikia įrodyti, kad tikrai tęsi mokslus Lietuvoje... Gal kas esat susidūrę su tuo? Kokių būtent įrodymų reikia? Ar užteks tik žodinio pareiškimo ir motyvacijos, kad tikrai grįši mokytis

QUOTE(katyte mamyte @ 2009 01 10, 08:21)
.....3 dienas sugaisome todel, kad pokalbis buvo anksti ryte , tai Varsuvoje buvome vakare. sekanti diena- pokalbis, o viza dave tik SEKANCIA Diena po pkalbio,Is karto jos neduoda......bet buvome perspeti telefonu is anksto 

Aisq

QUOTE(Kaila @ 2009 01 12, 10:12)

Na as zinok tai pvz nesusidurus su work and travel viza tai tikrai negaleciau tau atsakyti.Tik zinau tiek kai reikdavo irodyti, kad tikrai grisi i Lt reikdavo rodyti: turto ant savo vardo doc.(masina, butas, ar pan), banko saskaitos israsa( kad turi ten pinigeliu), jei dirbi- darbdavo(kad isleidzia), jei turi vaiku,anuku,tevus- nemazas pliusas, kad pas juos grisi.
O kaip tavo situacijoj- tai net nzn.Gal labai pagelbetu, kad jau tenai susirastum darbdavi ir jis rasta paraso,arkaip(irgi tiksliai nzn).

QUOTE(Kaila @ 2009 01 12, 09:12)

aš abejoju, kad paskutiniu metu kažkas labai pasikeitė ir gali viską tvarkytis pats. Viskas yra daroma per tuom užsiimančias firmas. Pasiskambink ir paklausk. Work and Travel vyksta tik per firmas. Jos padeda susirast darbą JAV, o turėt darbo pasiūlimą JAV dar būnant Lt yra būtina. Nieks taip J1 vizų nedalina. Bet tos firmos net už tave suranda darbus, čia problemos nėra. O kaip įrodyt, kad tęsi mokslus... gal reik būt į magistrą įstojus. Bet vistiek, jei nori važiuot per WorkandTravel turi "dirbt" su firma
As galiu atsakyti del wat .Praeitais metasi drauge dalyvavo, irgi po 4 kurso, jokiu papildomu popieriuku nenese, tik uztikrintai kalbejo per pokalbi kokie jos ateities planai,kad nori studijuoti magistro studijas, kodel nori vaziuoti i usa.Paruosk gera kalba , gerus argumentus.Ir manau viza tikrai bus tavo!!!Patarciau rizikuoti, jeigu labai jau nori vaziuoti.
Merginos, turiu klausimuka del ivaziavimo i JAV.
As turiu sename pase viza (paso galiojimo laikas pasibaiges, viza galiojanti), dabartinis pasas isduotas pries 2006m. Skambinau i ambasada, atseit viskas turetu buti o.k., tik, kadangi pasikeite pavarde (ant vizos mergautine), reikia issiversti santuokos liudijima. Arba is vis keisti pasa ir registruotis ESTA puslapyje. Na tai dabar galvoju ar vis delto geriau keisti pasa (man reikia tuomet vaziuoti i Berlyna) ar vaziuoti su tais dviem pasais
As turiu sename pase viza (paso galiojimo laikas pasibaiges, viza galiojanti), dabartinis pasas isduotas pries 2006m. Skambinau i ambasada, atseit viskas turetu buti o.k., tik, kadangi pasikeite pavarde (ant vizos mergautine), reikia issiversti santuokos liudijima. Arba is vis keisti pasa ir registruotis ESTA puslapyje. Na tai dabar galvoju ar vis delto geriau keisti pasa (man reikia tuomet vaziuoti i Berlyna) ar vaziuoti su tais dviem pasais

QUOTE(Andrea @ 2009 01 22, 15:22)
Merginos, turiu klausimuka del ivaziavimo i JAV.

As kiek zinau, jei paso galiojimo laikas baiginejasi ir reikia jau keistis i nauja( tai tau tuo paciu ir jei pavarde pasikeite)JIe klausia ar reikalingas senas pasas, ar yra ten vizu.Sakai TAIP, NES YRA VIZA.Ir jie tau PALIEKA SENA PASA ir isduoda nauja.O vaziuojant BUTINAI REIKIA VEZTIS ABU PASUS.
o aisq del viso pikto, mano manymu, geriau pasiimti visus doc. kuriu gali prireikti.( santuokos isversta ar pan.)

Juodaplauke, aciu uz atsakyma!
Sakiau nuleksiu gal cia pas mus iki konsulato, del visa ko. Nes dabar keisti man pasa, kai jis dar galioja del tu keliu savaiciu, kazkaip nesinori
. Turetu buti viskas o.k.
O pasus tai butinai pasiimsiu abu, nes senajame yra galiojanti viza. Siaip ar taip skrydis ir viesbuciai uzsakyti, reikia tik issiaiskinti iki galo del tu nelemtu dokumentu
Sakiau nuleksiu gal cia pas mus iki konsulato, del visa ko. Nes dabar keisti man pasa, kai jis dar galioja del tu keliu savaiciu, kazkaip nesinori

O pasus tai butinai pasiimsiu abu, nes senajame yra galiojanti viza. Siaip ar taip skrydis ir viesbuciai uzsakyti, reikia tik issiaiskinti iki galo del tu nelemtu dokumentu