Įkraunama...
Įkraunama...

dekupažas 22 tema

QUOTE(Džiu @ 2008 10 30, 19:59)
biggrin.gif Kol aš čia rašinėjau ir skundžiausi, pradėjo trūkinėt pagaliau mano butelys! thumbup.gif Tik kad labaaaai mažyčiais tokiais įtrūkimais, ką ne taip padariau? Nudažiau tuo cracking varnish, po pusvalandžio - kontrastuojančia spalva. Tai buvo prieš 5 val., tik dabar pasirodė įtrūkimai...

g.gif Nelabai supratau ,kaip tu ji naudoji.....cia ne vienkomponentis schmoll.gif ,cia Vernice screpolante (1 is 2 daliu),ja reikia naudoti su laku kaip dvikomponenti....
Kai dukra eis miegoti,galesiu isversti trumpai instrukcija drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vignola @ 2008 10 30, 21:55)
g.gif Nelabai supratau ,kaip tu ji naudoji.....cia ne vienkomponentis schmoll.gif ,cia Vernice screpolante (1 is 2 daliu),ja reikia naudoti su laku kaip dvikomponenti....
Kai dukra eis miegoti,galesiu isversti trumpai instrukcija drinks_cheers.gif

Pirmą kartą gyvenime dekupažinu, tai ir naudoju nemokšiškai matyt. blink.gif O kas čia per vienkomponenčiai ir dvikomponenčiai žalio supratimo neturiu... unsure.gif Tada lauksiu paaiškinimo kaip dirbti su šituo "1 iš 2 dalių"... Iš anksto labai labai ačiū!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiu @ 2008 10 30, 19:31)
Pirkau Portugalijoj, tik tokį radau dailės parduotuvėj (pasisarmatijau paklaust... blush2.gif)... Instrukcijos tokios (itališkai):

Modo d'uso: Stendere con un pennello una o piu mani di vernice invecchiante sul quadro o sull'oggetto da tratare avendo cura di ottenere uno strato uniforme. Se il supporto e molto assorbente (ad esempio cartone) si consiglia di applicare prima una mano di acrilica transparente all'acqua (Medium e Vernice lucida per acrilici-Ferrario) in modo da non far entrare l'invecchiante nel supporto. Dopo 12-24 ore circa la superficie risultera asciutta al tatto. Da questo momento in poi, con un pennello morbido, applicare la vernice Screpolante. Piu tempo si attende tra l'essicazione dell'invecchiante e la stresura della Screpolante piu le crepe ottenute saranno piccole. Anch lo spessore della vernice invecchiante e la quantita della vernice Screpolante (che va data sempre in una unica mano) influenzano la grandezza delle screpolature.

Pagalvojau,kad Italijoje,kadangi ten FERRARIO labai populiari... smile.gif

Naudojimo instrukcija:Tolygiai padengti (teptuku) paveiksla ar dekoruojama daikta vienu ar keliais sluoksniais sendinancios priemones.Jeigu daiktas labai sugeriantis (pvz kartonas),rekomenduojama is pradziu padengti vienu sluoksniu permatomo acrilo (t.y. mediumu arba blizganciu akriliniu laku ,butinai FERRARIO!),tokiu budu,kad neleisti isigerti sendinanciai priemonei. Po mazdaug 12-24 valandu pavirsius palietus bus isdziuves.Nuo sio momento minkstu teptuku padengti daikta "trukinejancia" primone t.y. Vernice screpolante.Kuo daugiau laiko praeis tarp isdziuvimo 1 ir padengimo 2 ,tuo itrukimai bus mazesni. Taip pat priklauso nuo naudojamu priemoniu kiekio. ((Vernice screpolante) priemones itrukimams) reikia tik vieno sluoksnio)...
Va, tai cia dvikomponente priemone....as supratau,kad tu ja kaip vienkomponente naudoji... g.gif As dar daugiau apie ja skaiciau atrodo,kaip galima kitaip (su dar kitom primonem) panaudoti.... smile.gif paieskosiu ir tau i AZ parasysiu....
Jeigu ko nesuprasi ,rasyk man i AZ smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Džiu @ 2008 10 30, 22:14)
Pirmą kartą gyvenime dekupažinu, tai ir naudoju nemokšiškai matyt. blink.gif O kas čia per vienkomponenčiai ir dvikomponenčiai žalio supratimo neturiu... unsure.gif Tada lauksiu paaiškinimo kaip dirbti su šituo "1 iš 2 dalių"... Iš anksto labai labai ačiū!!! drinks_cheers.gif

Na as irgi dar tik mokausi,viska bandau bigsmile.gif ....bet paskaityk keleta temu, pastoviai daug aiskinama ir kalbama apie tai,kazkas ikele netgi pvz....kadangi cia skirtingi dalykai,ziurint kokio efekto sieki.... smile.gif
Atsakyti
vignola, aj kaip ačiū. 4u.gif Rodos visas šitas reikalas su trūkinėjimais aiškėja. smile.gif Bandysiu vėl tepliot, žiūrėsim kas išeis. Dar kitur rašoma kad dirbant su dvikomponenčiu paviršių reikia ištepti patina - o visas paviršius neišsiteplios ištepus ta patina? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiu @ 2008 10 30, 23:17)
vignola, aj kaip ačiū. 4u.gif Rodos visas šitas reikalas su trūkinėjimais aiškėja. smile.gif Bandysiu vėl tepliot, žiūrėsim kas išeis. Dar kitur rašoma kad dirbant su dvikomponenčiu paviršių reikia ištepti patina - o visas paviršius neišsiteplios ištepus ta patina? unsure.gif

Prasom drinks_cheers.gif smile.gif O del patinos gal kas nors kitas patars....visiskai nieko kol kas api tai nezinau..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovute @ 2008 10 30, 13:23)
sveikutes, turiu klausima: kai popieriu mirkant suploninat, ji reikia slapia klijuot, ar izdziovint? blush2.gif

Kai plonintą popierių klijavau ant puodelių, pirmiausia bandžiau klijuoti šlapią. Toji ploninimo pasėkoj gauta šlapia plėvelė susiraitė, sulipo tarpusavy...na, žodžiu, sunku buvo suvaldyti, motyvas deformavosi, išmečiau.
Antrąsyk jau klijavau išdžiovintą. Jokių problemų. Taigi, mano patirtis tokia: lengviau užklijuoti išdžiovintą plonintą motyvą. Bet gali būti, kad tai priklauso nuo to, kokiu būdu ploninta ir ant kokio paviršiaus, kokiu mediumu klijuojama.
QUOTE(vignola @ 2008 10 30, 17:24)
...kadangi nemegstu blizganciu,nes turiu pvz. Stamperijos matini,vistiek trupuciuka blizga..

Ar prieš lakuodama gerai suplaki matinį laką?
Man jis gerai suplakus neturi jokio blizgesio.
QUOTE(olajju @ 2008 10 30, 18:36)
nejaugi  ir vėl į m,ano klausimą niekas neatsakys?  verysad.gif

Matyt, mažai taip dekoruojančiųjų, užtai ir neatsako.
QUOTE(vazaza @ 2008 10 30, 19:23)
Va ČIA matosi, kad dekoruotas popierius ir tai tikrai mane žavi. 4u.gif  Labai norėžiau sužinoti kaip galima dekoruoti popierių, kad jis nesuplyštų.

Tavo klausimas šiek tiek nelogiškas.
Jei ketini dekoruoti tiek liauną popierių, kuriam iškiltų grėsmė suplyšti, tai susidursi su kitomis problemomis: jis nuo drėgmės susipūslės, deformuosis.
Dekupažui rekomenduočiau rinktis tokias popieriaus rūšis, kurios ir skirtos darbui su vandeniu. Tam bene labiausiai tinka geras, kokybiškas akvarelinis popierius.
Jis nesideformuos, juolab nepliš...
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2008 10 30, 23:38)

Ar prieš lakuodama gerai suplaki matinį laką?
Man jis gerai suplakus neturi jokio blizgesio.

Taip,gerai....dazniausiai su visom priemonem taip darau....bet palyginus su geliu,apie kuri rasiau,neseniai isbandziau ji,vis del to trupuciuka blizga... g.gif
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2008 10 30, 17:36)
labai reikia jūsų pagalbos, ketinu klijuoti servėtėlę ant stiklinio butelio ir nedažyti , turiu specialų mediumą stiklui, ten rašo  kad reikia jo tept tada klijuot motyvą ir vėl užtept mediumu, o po to kept orkaitėje 30 min.
bet man iškilo klausimas : o ar verta dar akriliniu laku lakuot butelį (jau po viso proceso , t.y po kepimo orkaitėje), ar tiesiog kelis kartus mediumu ant servetėlės tept?

aš dariau kelis mažus darbelius ant stiklo, nedažiau, tik servetėlę klijavau, nelakavau, tik užkepiau, po to netgi bandžiau nukrapštyt patį pirmą darbelį (jį eksperimentui ir dariau), tai visai atsparus man pasirodė drinks_cheers.gif , aš ir ploviau, ir laikosi. Net ir mediumo aprašyme nerašo, kad po to dar reiktų lakuoti g.gif , tas užkepimas ir atlieka lako funkciją turbūt smile.gif
Atsakyti
Mergaites,butu idomu suzinoti ar kas nors dirba su folija? ax.gif Gal galetumet parodyti savo darbus,papasakoti apie tai daugiau..... bigsmile.gif Aciu 4u.gif

Mano primityvus bandymas ant pakabos blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Vignola, man gražus tavo "primytivus" bandymas su folija, gerai tu čia sugalvojai kaip nagais išdraskyti thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2008 10 31, 11:43)
Vignola, man gražus tavo "primytivus" bandymas su folija, gerai tu čia sugalvojai kaip nagais išdraskyti  thumbup.gif  biggrin.gif

Aciu,pavonija bigsmile.gif Maciau internete idomiu darbu(tarp ju ir tos lekstes,bet ten jau aukstasis pilotazas ax.gif )Kazkaip ziuriu pas mus nera populiarios tokios technikos kaip auksinimas, 3 D ir t.t., bet gal man tik pasirode g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vignola: 31 spalio 2008 - 11:04
Merginos,

Noriu dekupažinti paprastą molinį vazoną gėlėms sodinti. Bet kyla tokių minčių, ar nuo gėlės laistymo (drėgmės viduje) "neišplauks" mano darbelis po kiek laiko? g.gif
Atsiprašau, jei kartojuosi ir jei toks klausimas jau bo aptartas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serinute: 31 spalio 2008 - 12:58