Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

Tikrai gerai, kad yra tokia tema thumbup.gif
O dėl pykčio - tai yra emocija, kurią reikia "iškrauti". Man padeda fizinė veikla ir užimtumas. Ir šiaip esu piktesnė už savo vyrą verysad.gif Todėl domiuosi psichologija...yra įvairūs konstruktyvūs pykčio išreiškimo būdai, tokie kaip: "Aš pykstu, kai tu tą ar kitą padarai, pasakai, elgiesi" (nesakyti , kad tu toks ar kitoks blogas)..ir bandyti rasti kompromisą g.gif Sau prisiimti savo pyktį "aš pykstu"<<iš tikrųjų tai mano problema unsure.gif , bet jis gali padėti ją išspręsti rolleyes.gif
Toliau, jei psichoterapijoje, tai aiškintųsi santykius su tėvais,reikėjo suprasti, kodėl tėvai vienaip ar kitaip elgėsi ir mane tuo elgesiu tarsi skaudino. Jiems atleisti, nes tobulų tėvų nėra...taip pat supratau, kad ir tobulo vyro nėra, reikia jį priimti tokį, koks jis yra ir taip pat daug ką atleisti rolleyes.gif Kaip ir nėra tobulai patinkančio darbo...ir visų pirma keisti save, savo požiūrį...
Turbūt aš čia per daug psichologiškai g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Papasakosiu, kas man nutiko visai nesenai, tiesiog perskaiciau jusu temele ir tikrai likau nustebus, kad jauciuosi panasiai kaip dauguma jusu, nors siaip esu sveikas zmogus blink.gif

Tai va, pries savaite,o gal dvi ,anksti ryte susiruosem su mama pereiti parduotuves. Normalus rytas, gal kiek silpna, miegojau 5-6 valandas, sioks toks nuovargis, dar is vakaro su vyru apspyke. Nuvarem i Akropoli, perejom viena, antra parduotuve ir staiga bum, galva apsvaigo, atrodo tuoj issijugsiu, sedau ant suolo. Lyg praeina, atsistojau ir vel . Sirdis dauzosi, kojos rankos tirpsta atrodo net valdyti sunku. Prasedejau gal pusvalandi, nepraejo, nusiunciau mama i vaistine, nupirko sirdies darba gerinanciu lasu, isgeriau, vistiek nieko, visa kalatotis pradejau, atrodo dar blogiau. Iskviete greitaja. Atvaziavo, pamatavo pulsa, kraujospudi, apziurejo, viskas normose,diagnioze sveika, tik pervargus. O ant koju nepastoviu blink.gif Taip ir baigesi dienele. Poto kelias dienas ilsejausi, gulejau lovoj , jauciausi gerai. Dabar lyg ir butu viskas normaliai, bet tik iseinu is namu... Vel darosi silpna verysad.gif Kaip jus rasete, toks nerealumo jausmas, apsvaigimas, einu prekybos centre ir atrodo,kad as esu negyva , nezinau kaip apibudinti verysad.gif Tai kojos, tai rankos patirpsta, iskart i leda susala. Perejau gydytojus, aisku, poliklinikoj irgi tas jausmas, i visus kabinetus tempiausi vyra, bijojau nualpti. Neurologe apziurejusi buvo tokiom blink.gif akim, jautrumas tiek padidejes ,kad ten sedint net liezuvis drebejo ir akiu obuoliai unsure.gif Vydziai issiplete. Neurologe apziurejo, viskas ciki su sirdim. Po jos zodziu man net lengviau pasidare. Bet deja, vistiek tas pats. Isejusi is namu turiu kovoti su savim kad nepasidarytu bloga verysad.gif Visur su vyru susikibe rankomis, jau apie dvi savaites nebuvau isejusi is namu viena verysad.gif Nezinau, dabar galvoju, kad gal cia ne tik isitikinimas - isikalimas sau i galva, o liga verysad.gif

Atsakyti
Gali būti, kad panikos ataka...Svarbu iš tikrųjų ir sveikatą išsitirti :širdį, skydliaukę ir t.t. Jei viskas gerai, tuomet PA.
Man irgi PA prasidėjo po didelio streso verysad.gif Tik kad blogumas man ilgai netrunka, kokią minutę, padeda ledinukų Halls čiulpimas arba homeopatinių raminančių vaistų...
Svarbu daugiau galvoti apie ką nors teigiama ir gražaus rolleyes.gif
Papildyta:
Man geriau pasidarė, kai pasiskaičiau internete ir supratau, kad nuo PA nemirštama, jos praeina...Taigi, nerimą ir baimę susimažinau. smile.gif Nors kartais autobuse kai pradeda oro trūkti atrodo, kad ir mirsiu, čia pat...
Papildyta:
QUOTE(spaika @ 2008 12 20, 19:10)
Man paskutiniu metu irgi stogas važiuoja...Lyg pradėjo skrandis streikuot, žarnynas, lyg ir visą nugarą maudžia, mentes  ypatingai. Bet vis verčiu bėdą šiai ligai. Nuėjau pas vidaus gydytoją del skrandžio ir nežinau ką sakyt: nėra taip kad skaudėtų- tik žarnos vartosi, pilvas gurgia  ir šonus maudžia. Tai prirašė tokių vaistų, kuriuos pati gėriau. Jau nebežinau kas darosi, ypatingai blogai naktį būna: atrodo, kad man žarnyno vėžys, kad plaučių kokia liga (nes mentes ir nugarą maudžia),kad nesulauksiu ryto  ar dar kokio bieso prisigalvoju  unsure.gif

Man mentes ir nugarą taip pat pamaudžia, bet nuo kaklo osteochondrozės.Esu skaičiusi, kad kaklo problemos gali turėti įtakos atsirasti PA.
Atsakyti
QUOTE(Lanėja @ 2008 12 21, 19:03)

Man mentes ir nugarą taip pat pamaudžia, bet nuo kaklo osteochondrozės.Esu skaičiusi, kad kaklo problemos gali turėti įtakos atsirasti PA.

Tik pradėjau rasyt apie tai, ar jims taip nebuna tongue.gif , ir žiūūū tavo atsakymas biggrin.gif . O kas yra kaklo osteochondrozė ? unsure.gif . Nes man ir kaklą ir mentes paskutiniu metu vis diegia .
Atsakyti
Kad manes niekur nesiunte, tik kraujo tyrimus, sirdies kardiograma, o skydliauke irgi kardiologe apciupinejo ten kazkaip pirstais biggrin.gif Sake viskas tvarkoj, tik po menesio, kai baigsiu gerti vitaminus (Neurozan ir Magne 24) ateiti pasirodyt pas neurologe. Stresuoju tai pastoviai del visokiu nesamoniu, labai greitai apsiverkiu, supykstu irgi akimirksniu atrodo uzverdu net . Dabar stengiuosi nesinervuoti, miegot per para bent 8 valandas, mintyse save nuteikineju , kad man nieko nera biggrin.gif

O kas vyksta per ta minute? Man tai tiesiog kai bunu viesumoje tai tas nerealumo jausmas, galvos svaigimas kazkoks, atrodo sunku net eiti, dusauti pradedu, tirpsta galunes g.gif Jei vyras paleidzia ranka dar labiau pablogeja.
Kai maitinu vaika virtuveje pasisodinusi ant keliu irgi uzeina tas nerealumo jausmas, nes turiu baime "atsijungti" laikydama ji ant ranku .

Kolkas lyg ir padeda saves raminimas mintyse, kad ir kaip nesinori bet stengiuosi iseiti is namu dazniau, aisku kai iseinu iskart noriu vel grizti. labai tikiuosi ,kad ta sivijauta praeis be vaistu ar psichologu, tiesiog manau reikia nepasiduoti baimei ir tam nerealumo jausmui. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lanėja @ 2008 12 21, 20:03)

Aha as ir skaiciau, kad gali prasideti PA jei kraujagysles pasikimsusios prie kaklo. Nuejau issityriau - viskas ciki. Bet va del osteochodrozes reiktu irgi pasiziuret, nors skausmu nebuna, bet as toks traskalas - visas stuburas treksi, atrodo luzta ten kazkas pastoviai ir visi sanariai taip doh.gif Kaip ja tiria ydomu, pas koki cia gydytoja nueit pasikonsultuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(spaika @ 2008 12 21, 20:09)
Tik pradėjau rasyt apie tai, ar jims taip nebuna  tongue.gif , ir žiūūū tavo atsakymas  biggrin.gif . O kas yra kaklo osteochondrozė ?  unsure.gif . Nes man ir kaklą ir mentes paskutiniu metu vis diegia .

Kaklo osteochondrozė - tai kaklo slankstelių susidėvėjimas. Nustatoma rentgeno nuotrauka arba magnetiniu rezonansu.
Tačiau kaklą ir mentes mausti gali ir dėl dėl nervinės įtampos susitraukusius raumenis toje srityje. Kažkur skaičiau, kad tuomet gali kažkiek paveikti ir kaklo kraujagysles, kurios paduoda mažiau kraujo į smegenis, todėl gali svaigti galva, prasidėti PA. Nežinau, ar tai teisybė...bet man tai su kaklu yra problemų, neseniai net galvos pasukti į šoną negalėjau dėl raumenų skausmo doh.gif
Tačiau visko pradžia, manau, emocijos rolleyes.gif Kai viskas gerai, tai ir su sveikata neblogai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2008 12 21, 20:14)
Kad manes niekur nesiunte, tik kraujo tyrimus, sirdies kardiograma, o skydliauke irgi kardiologe apciupinejo ten kazkaip pirstais  biggrin.gif

Net neabejoju, kad tau viskas tvarkoj su sirdim ir su skydliauke. Siaip skydliaukei istirt daznai pakanka paciupinejimo ir kraujo tyrimo - pasiziuri ten kazkokio hormono ar norma. Jei yra pakitinimu - tada jau issamiau tiria.

As manau, kad tau kaupes kaupes visi isgyvenimai ir vaikelio gimimas buvo kaip paskutinis lasas perpildes taure. Man panasiai viskas prasiverze po vestuviu. Cia tokie lemtingi gyvenimo ivykiai, kurie isjudina viska ko prisikaupe ir kunas "atsako" ir pradeda reikalauti pagalbos... Nepergyvenk, viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2008 12 21, 20:16)
Aha as ir skaiciau, kad gali prasideti PA jei kraujagysles pasikimsusios prie kaklo. Nuejau issityriau - viskas ciki. Bet va del osteochodrozes reiktu irgi pasiziuret, nors skausmu nebuna, bet as toks traskalas - visas stuburas treksi, atrodo luzta ten kazkas pastoviai ir visi sanariai taip  doh.gif Kaip ja tiria ydomu, pas koki cia gydytoja nueit pasikonsultuot  g.gif

Aš irgi tyriausi kaklo kraujagysles, viskas atrodo gerai.. Bet yra tokia tarpslankstelinė arterija, kurią ištirti sunkiau, ji gali užspazmuoti po judesio ar raumenims susitraukus...
Stuburą tiria neurologai..
Atsakyti
QUOTE(Lanėja @ 2008 12 21, 20:29)
Aš irgi tyriausi kaklo kraujagysles, viskas atrodo gerai.. Bet yra tokia tarpslankstelinė arterija, kurią ištirti sunkiau, ji gali užspazmuoti po judesio ar raumenims susitraukus...
Stuburą tiria neurologai..

Kartais geriau nezino,t ko ten yra dar biggrin.gif po to tik ir lenda visokios mintys, ner ramybes. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2008 12 21, 20:27)
Net neabejoju, kad tau viskas tvarkoj su sirdim ir su skydliauke. Siaip skydliaukei istirt daznai pakanka paciupinejimo ir kraujo tyrimo - pasiziuri ten kazkokio hormono ar norma. Jei yra pakitinimu - tada jau issamiau tiria.

As manau, kad tau kaupes kaupes visi isgyvenimai ir vaikelio gimimas buvo kaip paskutinis lasas perpildes taure. Man panasiai viskas prasiverze po vestuviu. Cia tokie lemtingi gyvenimo ivykiai, kurie isjudina viska ko prisikaupe ir kunas "atsako" ir pradeda reikalauti pagalbos... Nepergyvenk, viskas susitvarkys  mirksiukas.gif

Tavo teisybe, prisikaupe ir sprogo, bet tikrai negalvojau, kad gali buti tokios pasekmes unsure.gif Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys . Dekui.
Atsakyti
nesupykit uz poster_offtopic.gif - man tai juokinga smile.gif gerai, kad nepasake ko nors blogo - motere panikuotoja pasirodo.
http://rutube.ru/tra...fc0233b011bf13c
Atsakyti