Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

[quote=MadCost,2009 07 08, 10:49]
Joooo, man derealizacija pagrindinis simptomas, o paskui ji isaukia PA. Todel geriu AD ir jokiu nesamoniu neuzeina. As taip pat noreciau pastoti, taciau be vaistu negaliu isbuti ne menesio, tad nezinau net ka daryti, gydytojai sako kad su tokiom mazom dozem galima pastoti ir paguleti ligonineje ir dar kad tyrimus visokiausius daryti, kad mane zodziu stebetu, bet kas yra teisingiausia yra sunku nuspresti. Ar kankintis su nerimais ir panikom ir kenkti vaikui ar gerti maza doze vaistu ir jaustis ramiai...
[/quote

tai tau panasiai,kaip ir man?man dar buna,kad i veidrody ziuriu ir atrodo kaip kitas zmogus..arba stebiu save ,tarkim kai darau kazka pastebiu save kaip ranka dedu ar pan,bet akimirka tik..fuj nesamones kokios..as iki pastojimo buvau gerus menesy ar du,paskui kaip nujausdama gruodi nebegeriau vaistu ir sausi suzinojau,kad laukiuosi..be vaistu buvau visa pavasary praeita ir vasara,o va rudeniop pajauciau kad vel apima netikrumai visi..o db jau va kiek laiko be vaistu gyvenu..seip viskas kaip ir ok,nera stipriu tu jausmu,bet faktas ,kad jie neisnyksta niekaip..erzina tai,kad negaliu jaustis normaliu zmogumi ir aplamai zmogumi(nors buna,kad viskas gerai)..zodziu..
o del pastojimo pasitark su ginekologe,juk tikrai gali sumazinti dozyte ir lauktis,zinoma reiks daznai su genetikais bendraut,bet manau,tai nera problema didele..sekmes 4u.gif
Atsakyti
kaip tylu cia..nieks neberaso nieko.. 4u.gif vasaros atostogom isejo visos smile.gif thumbup.gif sunglasses2.gif tourist5.gif vacation1.gif vacation4.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samant...a: 10 liepos 2009 - 22:03
Paskutiniu metu buvo kaip ir apmazeje lb tie depersai,netikrumai ir tt,bet db vel uzeina..gal del nerimo amzino del nestumo,del leliuko,del sveikatos,dar daktare vis panervoja..nzn db man vis atrodo ,kad viskas vyksta ne su manimi.nesenai susituokiau,db greit leliu turesiu,viskas taip greita ir netiketa man,tai ir jauciuos kad ne su manimi tai..zinoma,dziaugiuos del to kas vyksta,tik kad tie kvaili jausmai apima...nzn ar tai normalu ar ne,nes vis kazkaip netikrumo jausmas apima,nors seip kaip ir gerai viskas.dar uzeina kad tokia apatiska viskam bunu,nieko nesinori,ta nuotaika kakzokia,aisku ne visada,bet buna..gal tai harmonu audros..db dar pilnatis,tai ta gal veikia dar..atrodo esu ir tiek,nieko idomaus nevyksta,ta rutina..amzinas namu tvrakymas,skalbimas ir namai..namai..ta rutina.mane lb veikia matyt..
Atsakyti
Su leliaus atėjimu rutiną pamirši kuriam laikui mirksiukas.gif Po to bus ta pati rutina, vaikas namai tvarkymasis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(samant...a @ 2009 08 09, 22:00)
Paskutiniu metu buvo kaip ir apmazeje lb tie depersai,netikrumai ir tt,bet db vel uzeina..gal del nerimo amzino del nestumo,del leliuko,del sveikatos,dar daktare vis panervoja..nzn db man vis atrodo ,kad viskas vyksta ne su manimi.nesenai susituokiau,db greit leliu turesiu,viskas taip greita ir netiketa man,tai ir jauciuos kad ne su manimi tai..zinoma,dziaugiuos del to kas vyksta,tik kad tie kvaili jausmai apima...nzn ar tai normalu ar ne,nes vis kazkaip netikrumo jausmas apima,nors seip kaip ir gerai viskas.dar uzeina kad tokia apatiska viskam bunu,nieko nesinori,ta nuotaika kakzokia,aisku ne  visada,bet buna..gal tai harmonu audros..db dar pilnatis,tai ta gal veikia dar..atrodo esu ir tiek,nieko idomaus nevyksta,ta rutina..amzinas namu tvrakymas,skalbimas ir namai..namai..ta rutina.mane lb veikia matyt..

reikia kazkaip susiimti,galvoti apie busima vaikeli smile.gif o gal jis neplanuotas buvo,kad dziaugsmo tokio nera?kai gims,vistiek uzpildys tavo kasdienybe naujais dalykais,galbut ir depresija isgaruos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cheekygirl @ 2009 08 31, 17:47)
reikia kazkaip susiimti,galvoti apie busima vaikeli smile.gif o gal jis neplanuotas buvo,kad dziaugsmo tokio nera?kai gims,vistiek uzpildys tavo kasdienybe naujais dalykais,galbut ir depresija isgaruos thumbup.gif

buvo neplanuotas,bet laukiamas yra smile.gif o depresijos nera man,tiesiog ta rutina ir namai varo beprasmybe kartais..bet kai gims lelius pasikeis manau viskas,nes bus ka veikt,kuo rupintis smile.gif o jei ir uzeis blogumai tai yra vaistu smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Apie šią ligą išgirdau katik blink.gif Dar negaliu patiket, ir ar tikrai mums teisingai diagnozavo doh.gif
Papasakosiu kas nutiko šianakt verysad.gif
MB prabudo nuo galvos skausmo ir vėl pradėjo svaigt galva(2 kart jau taip buvo), akyse mirguliuot, užtirpo ranka ir liežuvis, kvietėm greitąją. Pamatavo spaudima, sakė normalus, davė diazepamo tabletę po liežuviu (nelabai zinau nuo ko ji, bet tirpimas sumazejo). Pasakėm, kad anksčiau taip buvę ir kad neurologas diagnozavo , kad kaklo slankstelis spaudžia kraujagyslę, Tai paklausė ar stuburo slanksteliu netyrė ir liepė renktis i ligoninę. Susiskambino, kur neurologas yra, tai į santariškes vežė.
Atėjo daktare, spaudimą pamatavo, plaktuku padaužė kelius, alkūnes, akis pažiurėjo tušinuku vedžiojant. Ir sako čia su kraujagyslėm nesusiję, per jaunas (jam 25m) ...nervinis čia. Nu keista, kad be tyrimu gali taip konstatuot blink.gif Dar į laikrodį pažiūrėjus sako, anksti pabudai (buvo1:30 nakties), sako čia gali kartotis, dažniausia naktį, paryčiais.. kas mėnesį normalu, jei dažniau pas psichotarapeutą ar psichologą sakė reik eit, jokio gydymo kaip ir nėra, baisu ir keista blink.gif
Mane labiausiai neramina, kad užspausta kraujagyslė neplyštų ir pan. galvą skauda logiskai pagalvojus kai kraujas nepraeina ir spaudimas didelis doh.gif

Tai ar gali žmogus per miegus pabust nuo galvos skausmo ir teigt, kad tai yra baimė? g.gif Nuo baimes pabustu juk be skausmo ar ne? unsure.gif Prašau, kas susiduret ar daugiau zinot pakomentuokit 4u.gif Gal dar koki neurologa rekomenduot galit?

Dar pridedu kokį išrašą gavom:
Diagnozė: Epizodinis paroksizminis nerimas

Nusiskundimai ir anamnezė: Skundžiasi lūpų ir dešnės rankos tirpimu, galvos spaudimu, karščio pylimu, taip pat yra drebulys, baimės jausmas. Šie skundai atsirado staiga pabudus iš miego. Panašūs epizodai buvę dar 2. Vienas ištiko dieną, kitas taip pat buvo naktį, bet tada tirpo dešnė ranka. Šiandien GMP jau davė diazepamo tabletę, kairės rankos tirpimas sumažėjo.
Obj.: Įsitempęs. Smulkus tremoras. CBN - n.y. Bare s. neigiamas. Sausg. ref. simetriški, pat. ref. nėra. AKS-140/80mmHG. ŠSD- 70 k/min.

Tyrimai ir konsultacijos:
Sol. Diazepami 2,0 į/r
Gydymas:
1, Lexotanyli 1,5 mg x2 2 sav.
2, Magne B6 1 tab. x 2
3, Xanax 0,25 mg 1-2 tab. po liežuviu priepolių metu.

Gydytojas: Aušra Klimašauskienė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglita_L: 02 rugsėjo 2009 - 09:05
Visko gali buti.
nerviniu pagrindu gali pasireksti visokie fiziniai negalavimai, netgi miego metu.
bet siulyciau dar nueiti kur nors pas neurologa. wink.gif su kraujagyslem gal ir nesusije. bet buna ir kitu neurologiniu bedu.
o kad nervinu pagrindu, tai greiciausiai galima spresti is to, kad ishgerus raminamuju sipmtomai praejo. Prie ishsetines sklerozes taip nebuna. smile.gif

QUOTE(Eglita_L @ 2009 09 02, 10:00)
Sveikos merginos 4u.gif

Apie šią ligą išgirdau katik blink.gif Dar negaliu patiket, ir ar tikrai mums teisingai diagnozavo doh.gif
MB prabudo nuo galvos skausmo ir vėl pradėjo svaigt galva(2 kart jau taip buvo), akyse mirguliuot, užtirpo ranka ir liežuvis, kvietėm greitąją. Pamatavo spaudima, sakė normalus, davė diazepamo tabletę po liežuviu (nelabai zinau nuo ko ji, bet tirpimas sumazejo). Pasakėm, kad anksčiau taip buvę ir kad neurologas diagnozavo , kad kaklo slankstelis spaudžia kraujagyslę, Tai paklausė ar stuburo slanksteliu netyrė ir liepė renktis i ligoninę. Susiskambino, kur neurologas yra, tai į santariškes vežė.
Atėjo daktare, spaudimą pamatavo, plaktuku padaužė kelius, alkūnes, akis pažiurėjo tušinuku vedžiojant. Ir sako čia su kraujagyslėm nesusiję, per jaunas (jam 25m)  ...nervinis čia. Nu keista, kad be tyrimu gali taip konstatuot blink.gif  Dar į laikrodį pažiūrėjus sako, anksti pabudai (buvo1:30 nakties), sako čia gali kartotis, dažniausia naktį, paryčiais.. kas mėnesį normalu, jei dažniau pas psichotarapeutą ar psichologą sakė reik eit, jokio gydymo kaip ir nėra, baisu ir keista blink.gif
Mane labiausiai neramina, kad užspausta kraujagyslė neplyštų ir pan. galvą skauda logiskai pagalvojus kai kraujas nepraeina ir spaudimas didelis doh.gif

Tai ar gali žmogus per miegus pabust nuo galvos skausmo ir teigt, kad tai yra baimė? g.gif Nuo baimes pabustu juk be skausmo ar ne? unsure.gif Prašau, kas susiduret ar daugiau zinot pakomentuokit 4u.gif Gal dar koki neurologa rekomenduot galit?

Diagnozė: Epizodinis paroksizminis nerimas

Nusiskundimai ir anamnezė: Skundžiasi lūpų ir dešnės rankos tirpimu, galvos spaudimu, karščio pylimu, taip pat yra drebulys, baimės jausmas. Šie skundai atsirado staiga pabudus iš miego. Panašūs epizodai buvę dar 2. Vienas ištiko dieną, kitas taip pat buvo naktį, bet tada tirpo dešnė ranka. Šiandien GMP jau davė diazepamo tabletę, kairės rankos tirpimas sumažėjo.
Obj.: Įsitempęs. Smulkus tremoras. CBN - n.y. Bare s. neigiamas. Sausg. ref. simetriški, pat. ref. nėra. AKS-140/80mmHG. ŠSD- 70 k/min.

Tyrimai ir konsultacijos:
Sol. Diazepami 2,0 į/r
        Gydymas:
1, Lexotanyli 1,5 mg x2 2 sav.
2, Magne B6 1 tab. x 2
3, Xanax 0,25 mg 1-2 tab. po liežuviu priepolių metu.

Gydytojas: Aušra Klimašauskienė.

Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
esu naujoke jusu forume, bet paskaitau ji daznai. uzsiregistravau galima sakyti tik del sitos temos, tikiuosi neisvysit manes 4u.gif
na dabar papasakosiu kaip man... visalaik buvau linksma , drasi, bet atejus pauglystei kuri kartu dar ir su savim atsivede atrodo paprasta dalyka spuogus biggrin.gif biggrin.gif taip daugumai paaugliu kankina tokia beda, bet mano beda didesne. dermatologe sake mano berimu priezastis hormonai. nereikejo ilgai laukt kol mano zandai buvo siaubingi visi isberti. nu bet as jau nukrypau. taivat, prasidejo didelis nepasitikejimas savim... vos tik kas uzkalbindavo, nesvarbu berniukas , ar mokytoja per pamoka uzklausdavo as baisiai nurausdavau biggrin.gif sakysit kas cia tokio...
vian diena sedziu pamokoj lyg ir rami, ir priejes klasiokas sako : ziurek tuoj telefona pamesi unsure.gif o as net nesuprartau kas darosi, veida uzpludo karscio banga , galva pradejo suktis, rankos drebet ir sedejau lyg velnia pamacius. visi pradejo klausinet kas man darosi, o as net nezinojau ka atsakyt... nuo to laiko labai bijau, bijau eiti i mokykla, bijau eiti i parduotuve, bijau susitikti su draugais, bijau susitikti su giminem... kad ir dabar kankina kazkoks nerimas, velgi bijau rytoj eiti i mokykla... nes dabar tokios nesamones uzeina labai daznai, kartais atrodo visi ramus, as taip pat, ir jei mane kas uzkalbna as vel sukaistu, veida ismusa raudonis , pradeda suktis galva , drebet rankos ir jau net nebegirdziu ka kas sako... ir taip pasaka be galo. bijau dar kart eiti ten kur man buvo uzplauke tas karstumas... tai tesiasi jau gal kokia puse metu, negaliu gyventi pilnavercio gyvenimo, kartais jauciuosi psiche blink.gif atleiskit bet tikrai. as nezinau ar man agorofobija net jeigu ne, manau suprantat koks tai jausmas schmoll.gif

atleiskit, daug prirasiau ir jauciu kad nelabai risliai...

suprantu jus visas ir nuosirdziai uzjauciu, paskaicius supratau kad yra kam ir blogiau nei man, stiprybes laikykites! 4u.gif bet vistiek sitos nesamones su manim irgi neramina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Quietness: 02 rugsėjo 2009 - 22:19
QUOTE(Quietness @ 2009 09 02, 23:17)

vian diena sedziu pamokoj lyg ir rami, ir priejes klasiokas sako : ziurek tuoj telefona pamesi unsure.gif  o as net nesuprartau kas darosi, veida uzpludo karscio banga , galva pradejo suktis, rankos drebet ir sedejau lyg velnia pamacius. visi pradejo klausinet kas man darosi, o as net nezinojau ka atsakyt... nuo to laiko labai bijau, bijau eiti i mokykla, bijau eiti i parduotuve, bijau susitikti su draugais, bijau susitikti su giminem... kad ir dabar kankina kazkoks nerimas, velgi bijau rytoj eiti i mokykla...  nes dabar tokios nesamones uzeina labai daznai, kartais atrodo visi ramus, as taip pat, ir jei mane kas uzkalbna as vel sukaistu, veida ismusa raudonis , pradeda suktis galva , drebet rankos ir jau net nebegirdziu ka kas sako... ir taip pasaka be galo. bijau dar kart eiti ten kur man buvo uzplauke tas karstumas... tai tesiasi jau gal kokia puse metu, negaliu gyventi pilnavercio gyvenimo, kartais jauciuosi psiche  blink.gif  atleiskit bet tikrai. as nezinau ar man agorofobija net jeigu ne, manau suprantat koks tai jausmas  schmoll.gif

Labutis,
neskubėk sau agorafobijos diagnozės nusistatinėti dėl karščio bangų ir nerimo bendravimo situacijose. Manau, tau būtų kur kas artimesnis forumas apie sociofobiją, nes panašu, kad kaip tik tokia problemėlė tave kankina. Ir neskubėk nuleisti rankų ar nusivilti - socialinis nerimas dažnas reiškinys, o gera naujiena yra ta, kad jo tikrai galima atsikratyti, visai neskausmingai, ir vėl gyventi savo gyvenimą (net jei ir spuogelius hormonai kelia į paviršių mirksiukas.gif )
ieškok info ir, jei vienai sunku, profesionalios pagalbos (na, jei nori greitesnių rezultatų)
linkėjimai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglita_L @ 2009 09 02, 10:00)
Sveikos merginos 4u.gif

MB prabudo nuo galvos skausmo ir vėl pradėjo svaigt galva(2 kart jau taip buvo), akyse mirguliuot, užtirpo ranka ir liežuvis, kvietėm greitąją. Pamatavo spaudima, sakė normalus, davė diazepamo tabletę po liežuviu (nelabai zinau nuo ko ji, bet tirpimas sumazejo). Mane labiausiai neramina, kad užspausta kraujagyslė neplyštų ir pan. galvą skauda logiskai pagalvojus kai kraujas nepraeina ir spaudimas didelis doh.gif

[i]Diagnozė: Epizodinis paroksizminis nerimas

labutis,
pakankamai įmantriai skamba tas epizodinis paroksizminis nerimas, kurį visi žmonės tieisog panika vadina. Tačiau panikos priepuolis naktį - labai įprastas reiškinys, keičiantis miego stadijoms į natūralius pasikeitimus įsinerimavęs organizmas sureaguoja kaip į pavojaus signalą ir žmogus pabunda jau su visa simptomų puokšte: kraujospūdis užkilęs (galvą dėl to spausti gali, karščio banga dėl to užplūsta), gali būti įvairūs kvėpavimo sutrikimai, ir galybė kitokių simptomų, kurie pasireiškia individualiai.
Didelis pavojus vis dėl to yra tas, kad žmonės linkę nuvertinti psichologinius panikos mechanizmus ir itin daug dėmesio skiria fiziologinių priežasčių paieškoms. Tiek laiko, tiek pinigų. Deja, pasauliniai tyrimai rodo, kad panikos vien raminamaisiais neišgydysi. Jei tavo brangusis nori susitvarkyti gyvenimą - psichoterapeuto pagalba būtina (aš nekalbu apie psichiatrą, kuris tik išrašys raminančius ir pasakys ateiti kitą mėnesį, o apie normalią psichoterapiją).
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
[quote=biteMaja99,2009 09 03, 11:47]
Labutis,
neskubėk sau agorafobijos diagnozės nusistatinėti dėl karščio bangų ir nerimo bendravimo situacijose. Manau, tau būtų kur kas artimesnis forumas apie sociofobiją, nes panašu, kad kaip tik tokia problemėlė tave kankina. Ir neskubėk nuleisti rankų ar nusivilti - socialinis nerimas dažnas reiškinys, o gera naujiena yra ta, kad jo tikrai galima atsikratyti, visai neskausmingai, ir vėl gyventi savo gyvenimą (net jei ir spuogelius hormonai kelia į paviršių mirksiukas.gif )
ieškok info ir, jei vienai sunku, profesionalios pagalbos (na, jei nori greitesnių rezultatų)
linkėjimai 4u.gif

aciu tau BiteMaja 4u.gif istikruju gal panasiau i sociafobija , nusiraminau siek tiek unsure.gif sekmes jums visoms, laykikites! yu.gif o as lekiu i kita tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(abio @ 2009 09 02, 11:38)
Visko gali buti.
nerviniu pagrindu gali pasireksti visokie fiziniai negalavimai, netgi miego metu.
bet siulyciau dar nueiti kur nors pas neurologa. wink.gif su kraujagyslem gal ir nesusije. bet buna ir kitu neurologiniu bedu.
o kad nervinu pagrindu, tai greiciausiai galima spresti is to, kad ishgerus raminamuju sipmtomai praejo. Prie ishsetines sklerozes taip nebuna. smile.gif

Na pagal israsytus vaistus tai agorofobija, PA, bet pagal simptomus to nepasakyciau, panikos simptomai nektimis nepasireiskia, nes zmogaus nervine sistema tadailsisi, del nieko nepergyvena, dazniausiai tai nutinka dideleje zmoniu minioje, ruosiantis i svarbu susitikima, kai del kazko labai jaudinamasi, na turejau sia liga, bet susitvarkiau su ja, dakatarai nepasake kodel pasveikau, bet supratau pati, kad issiskyrusi su savo mylimu vaikinu ir ji pamirsusi, nes del jo pastoviai pergyvendavau, stengiausi buti gera zmona-mergina, dabar esu rami, nekvarsinu galvos del nieko, todel ir neturiu paniku smile.gif
linkiu ir jums kuo greiciau pasveigti smile.gif
Atsakyti