QUOTE(Quietness @ 2009 09 02, 23:17)
vian diena sedziu pamokoj lyg ir rami, ir priejes klasiokas sako : ziurek tuoj telefona pamesi

o as net nesuprartau kas darosi, veida uzpludo karscio banga , galva pradejo suktis, rankos drebet ir sedejau lyg velnia pamacius. visi pradejo klausinet kas man darosi, o as net nezinojau ka atsakyt... nuo to laiko labai bijau, bijau eiti i mokykla, bijau eiti i parduotuve, bijau susitikti su draugais, bijau susitikti su giminem... kad ir dabar kankina kazkoks nerimas, velgi bijau rytoj eiti i mokykla... nes dabar tokios nesamones uzeina labai daznai, kartais atrodo visi ramus, as taip pat, ir jei mane kas uzkalbna as vel sukaistu, veida ismusa raudonis , pradeda suktis galva , drebet rankos ir jau net nebegirdziu ka kas sako... ir taip pasaka be galo. bijau dar kart eiti ten kur man buvo uzplauke tas karstumas... tai tesiasi jau gal kokia puse metu, negaliu gyventi pilnavercio gyvenimo, kartais jauciuosi psiche

atleiskit bet tikrai. as nezinau ar man agorofobija net jeigu ne, manau suprantat koks tai jausmas
Labutis,
neskubėk sau agorafobijos diagnozės nusistatinėti dėl karščio bangų ir nerimo bendravimo situacijose. Manau, tau būtų kur kas artimesnis forumas apie sociofobiją, nes panašu, kad kaip tik tokia problemėlė tave kankina. Ir neskubėk nuleisti rankų ar nusivilti - socialinis nerimas dažnas reiškinys, o gera naujiena yra ta, kad jo tikrai galima atsikratyti, visai neskausmingai, ir vėl gyventi savo gyvenimą (net jei ir spuogelius hormonai kelia į paviršių

)
ieškok info ir, jei vienai sunku, profesionalios pagalbos (na, jei nori greitesnių rezultatų)
linkėjimai
Papildyta:
QUOTE(Eglita_L @ 2009 09 02, 10:00)
Sveikos merginos
Apie šią ligą išgirdau katik

Dar negaliu patiket, ir ar tikrai mums teisingai diagnozavo
Papasakosiu kas nutiko šianakt
MB prabudo nuo galvos skausmo ir vėl pradėjo svaigt galva(2 kart jau taip buvo), akyse mirguliuot, užtirpo ranka ir liežuvis, kvietėm greitąją. Pamatavo spaudima, sakė normalus, davė diazepamo tabletę po liežuviu (nelabai zinau nuo ko ji, bet tirpimas sumazejo). Mane labiausiai neramina, kad užspausta kraujagyslė neplyštų ir pan. galvą skauda logiskai pagalvojus kai kraujas nepraeina ir spaudimas didelis
Tai ar gali žmogus per miegus pabust nuo galvos skausmo ir teigt, kad tai yra baimė?

Nuo baimes pabustu juk be skausmo ar ne?

Prašau, kas susiduret ar daugiau zinot pakomentuokit

Gal dar koki neurologa rekomenduot galit?
Dar pridedu kokį išrašą gavom:
[i]
Diagnozė: Epizodinis paroksizminis nerimas
labutis,
pakankamai įmantriai skamba tas epizodinis paroksizminis nerimas, kurį visi žmonės tieisog panika vadina. Tačiau panikos priepuolis naktį - labai įprastas reiškinys, keičiantis miego stadijoms į natūralius pasikeitimus įsinerimavęs organizmas sureaguoja kaip į pavojaus signalą ir žmogus pabunda jau su visa simptomų puokšte: kraujospūdis užkilęs (galvą dėl to spausti gali, karščio banga dėl to užplūsta), gali būti įvairūs kvėpavimo sutrikimai, ir galybė kitokių simptomų, kurie pasireiškia individualiai.
Didelis pavojus vis dėl to yra tas, kad žmonės linkę nuvertinti psichologinius panikos mechanizmus ir itin daug dėmesio skiria fiziologinių priežasčių paieškoms. Tiek laiko, tiek pinigų. Deja, pasauliniai tyrimai rodo, kad panikos vien raminamaisiais neišgydysi. Jei tavo brangusis nori susitvarkyti gyvenimą - psichoterapeuto pagalba būtina (aš nekalbu apie psichiatrą, kuris tik išrašys raminančius ir pasakys ateiti kitą mėnesį, o apie normalią psichoterapiją).
Sėkmės
Mus jaudina ir veikia ne patys įvykiai, bet tai, kokią prasmę mes jiems suteikiame. EpiktetasKognityvinė terapija