QUOTE(matrioska @ 2006 09 29, 10:21)
Gelyte, nu fantastiskos nuotraukytes, ypac is malunsparnio
o kaip pasireiskia tas rusiskas nesvetingumas?

kokios ten aplamai kainos? transportas, maistas, viesbuciai?
Na, gyvenom mes Radisson'e, ten kambariukas apie 250EUR (5* vis dėlto), bet aš buvau laimėjus tą apsistojimą su pusryčiais, tai nieko nekainavo

Šiaip viešbučių kainų nežinau, nesidomėjau...
Transportas pigus - metro lito nekainuoja, taksi lupa kaip reikalas, nes mato, kad uzsieniečiai, tai mes ju paslaugom ir nesinaudojom, įdomiau buvo patiems paklaidžioti ir metro pavažinėti

Maistas - centre nepigus, o kitur nebuvau..

Parduotuvėse kainos kaip pas mus, kai kas net pigiau, o kavinėse brangiau. Pvz. Nevskij prospekte, mes ten ir gyvenom, alaus pagėrėm už 9 Lt, kava - apie 10 Lt, dar vieną vakarą tekilos gėrėm, tai apie 20-30 Lt kainavo viena taurelė

Rūbų kainų nežiūrėjau,. o kvepalai, mačiau, pigesni gerokai.
Nesvetingumas pvz. pasireiškė tuo, kad tik atvykus į stotį nežinojom, į net į kurią pusę eiti, o bilietų pardavėja, kai priėjom prie jos paklausti, išjungė savo mikrofoną ir nusisuko

Dar kai važiavom atgal aš norėjau nusipirkti arbatos degalinėj, o ten viskas rusiškai parašyta ant automato, pasiklausiau, ar jie turi arbatos, o man pasakė, kad ten viskas parašyta, aš skaičiau skaičiau ir neradau (na, rusiškai aš nelabai moku, tik suprantu, ką man sako

), tada dar paklausiau, tai pardavėja visai supyko, sako kad labai jau greitai mes (reikia suprasti, kad ji suprato, kad mes is "pribaltikos") rusų kalbą pamiršom

dar kažkaip išvadino, žodžiu, kartais pasijausdavom, kad jei jau taip norėjom tos nepriklausomybės, tai ko dabar čia norim Rusijoj..
Bet yra ir geroji pusė, pvz. Peterhoje kasininkė pardavė bilietus pigiau, užrašė, kad mes vietiniai

į Ermitažą ėjau nemokamai, nes turėjau lietuvišką studento pažymėjimą

buvau palikus savo mobilų tualete, tai grįžus po 15 min. radau pas bilietukų pardavėją
Padariau išvadą, kad geriau nereikia ten stengtis kalbėti rusiškai, tada iš akcento supranta, iš kur, ir jau elgiasi visai kitaip, o jei kalbiesi angliškai, tai ir elgiasi kaip su Vakarų turistais