Įkraunama...
Įkraunama...

Sankt Peterburgas

Vienam iš Sankt Peterburgo priemesčių Puškine prie Jelizavetos rumų:

user posted image

Jelizavetos rumų didžiojoje priėmimų salėje:

user posted image

Kitam priemestį Petergofe:

user posted image

QUOTE(Gėlyte @ 2006 09 29, 11:09)
Matai, jums su oru pasisekė, tai ir nuotraukos ryškios, o aš tai praktiškai šalau, nes net nepagalvojau, kad reikia vėjo neperpučiamą striukę pasiimti  doh.gif

Su orų tai tikrai mums pasisekė. Buvom beveik 10 dienų ir visą tą laiką buvo šilta ir saulėta, be to, pataikėm kai buvo baltosios naktys wub.gif Nors rubų buvau pasiėmusi bet kokiam orui rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip grazu wub.gif as buvau bet labai seniai.... visur buvau, kur tik ten buvo galima nueiti....

nepamenu, prie kuriu ten rumu (jekaterinburge ar peterhofe) aiksteje jei pataikai uzminti ant akmenuko, aplink tave istryksta vanduo.. mums taip buvo, bet labai fainai smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2006 09 29, 10:21)
Gelyte, nu fantastiskos nuotraukytes, ypac is malunsparnio  wub.gif
o kaip pasireiskia tas rusiskas nesvetingumas?  g.gif  kokios ten aplamai kainos? transportas, maistas, viesbuciai?

Na, gyvenom mes Radisson'e, ten kambariukas apie 250EUR (5* vis dėlto), bet aš buvau laimėjus tą apsistojimą su pusryčiais, tai nieko nekainavo smile.gif Šiaip viešbučių kainų nežinau, nesidomėjau...
Transportas pigus - metro lito nekainuoja, taksi lupa kaip reikalas, nes mato, kad uzsieniečiai, tai mes ju paslaugom ir nesinaudojom, įdomiau buvo patiems paklaidžioti ir metro pavažinėti wink.gif
Maistas - centre nepigus, o kitur nebuvau.. wink.gif Parduotuvėse kainos kaip pas mus, kai kas net pigiau, o kavinėse brangiau. Pvz. Nevskij prospekte, mes ten ir gyvenom, alaus pagėrėm už 9 Lt, kava - apie 10 Lt, dar vieną vakarą tekilos gėrėm, tai apie 20-30 Lt kainavo viena taurelė doh.gif Rūbų kainų nežiūrėjau,. o kvepalai, mačiau, pigesni gerokai.
Nesvetingumas pvz. pasireiškė tuo, kad tik atvykus į stotį nežinojom, į net į kurią pusę eiti, o bilietų pardavėja, kai priėjom prie jos paklausti, išjungė savo mikrofoną ir nusisuko doh.gif Dar kai važiavom atgal aš norėjau nusipirkti arbatos degalinėj, o ten viskas rusiškai parašyta ant automato, pasiklausiau, ar jie turi arbatos, o man pasakė, kad ten viskas parašyta, aš skaičiau skaičiau ir neradau (na, rusiškai aš nelabai moku, tik suprantu, ką man sako wink.gif ), tada dar paklausiau, tai pardavėja visai supyko, sako kad labai jau greitai mes (reikia suprasti, kad ji suprato, kad mes is "pribaltikos") rusų kalbą pamiršom doh.gif dar kažkaip išvadino, žodžiu, kartais pasijausdavom, kad jei jau taip norėjom tos nepriklausomybės, tai ko dabar čia norim Rusijoj..
Bet yra ir geroji pusė, pvz. Peterhoje kasininkė pardavė bilietus pigiau, užrašė, kad mes vietiniai wink.gif į Ermitažą ėjau nemokamai, nes turėjau lietuvišką studento pažymėjimą thumbup.gif buvau palikus savo mobilų tualete, tai grįžus po 15 min. radau pas bilietukų pardavėją bigsmile.gif
Padariau išvadą, kad geriau nereikia ten stengtis kalbėti rusiškai, tada iš akcento supranta, iš kur, ir jau elgiasi visai kitaip, o jei kalbiesi angliškai, tai ir elgiasi kaip su Vakarų turistais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 29, 11:30)
nepamenu, prie kuriu ten rumu (jekaterinburge ar peterhofe) aiksteje jei pataikai uzminti ant akmenuko, aplink tave istryksta vanduo.. mums taip buvo, bet labai fainai smile.gif)

zinok ten akmenukai niekuo deti! biggrin.gif Mes issiaiskinom kad ten tokioj uzslaptintoj budziukej sedi zmogelis ir reguliuoja ta vandeni laugh.gif geras darbas, ane? lotuliukas.gif

as irgi neseniai buvau ax.gif ech wub.gif wub.gif
Atsakyti
Buvau pries kokius 3 metelius ten cool.gif Dabar apziurejau cia mamyciu sukeltas nuotraukas tai visi prisiminimai iskilo wub.gif Ir pas mane kazkur yra albumas su Peterburgo nuotraukom, bet jos visos ne kompe tai negalesiu cia ikelti verysad.gif Bet tikrai nerealus miestas, o jau tie fontanai... wub.gif
O kas ten rase, kad reik ant akmenuko uzlipti tam, kad vanduo pasipiltu, tai netiesa- ten tikrai kazkur uzsislepes zmogus tupi ir ta vandeni reguluoja- mum gide paslapti ta atskleide bigsmile.gif Ir man paciau teko suslapti tuose fontanuose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(witchcraft @ 2006 10 05, 22:41)
Buvau pries kokius 3 metelius ten  cool.gif  Dabar apziurejau cia mamyciu sukeltas nuotraukas tai visi prisiminimai iskilo  wub.gif Ir pas mane kazkur yra albumas su Peterburgo nuotraukom, bet jos visos ne kompe tai negalesiu cia ikelti  verysad.gif Bet tikrai nerealus miestas, o jau tie fontanai...  wub.gif
O kas ten rase, kad reik ant akmenuko uzlipti tam, kad vanduo pasipiltu, tai netiesa- ten tikrai kazkur uzsislepes zmogus tupi ir ta vandeni reguluoja- mum gide paslapti ta atskleide  bigsmile.gif  Ir man paciau teko suslapti tuose fontanuose  wub.gif

O mes kažkaip neradom tokio fontanuko sad.gif kaip gaila, turėtų smagu būti wink.gif reiks dar važiuot, paieškot biggrin.gif
Atsakyti
o kokiu metu laiku geriau vaziuoti? ar laukti vasaros, ar krautis lagaminus jau dabar? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waideta @ 2006 12 13, 12:23)
o kokiu metu laiku geriau vaziuoti? ar laukti vasaros, ar krautis lagaminus jau dabar?  smile.gif

pasiziurek, kokia ten temperatura, kokios oro salygos ir pati apsispresk mirksiukas.gif man labiau patinka vasara- pavasari velyva, bet jei sniegas ir panasiai, tai gal ten ir ziema fainai g.gif
Atsakyti
QUOTE(waideta @ 2006 12 13, 13:23)
o kokiu metu laiku geriau vaziuoti? ar laukti vasaros, ar krautis lagaminus jau dabar?  smile.gif

Turizmo sezonas prasideda gegužės 1d. ir tęsiasi iki rugsėjo 1d. Geriausia važiuoti birželio-liepos mėn., kada baltosios naktys. Šiuo metu temperatūra apie 0, šlapdriba, sniegas.
Na, aš Peterburgą myliu visais metų laikais. wub.gif
Atsakyti
Na štai ir mes pabuvojome Piteryje. Gaila, kad nesulaukiau atsakymų į klausimus prieš išvažiuojant, tačiau nieko tokio, išsiaiškinau pati.

Savo pasakojimą įkėliau į fotoreportažus štai čia
Atsakyti
Uz dvieju savaiciu ir mes ruosiames i St. Peterburga. Vaziuosim savo masina, todel kyla daugybe visokiu klausimu ir abejoniu visgi i RUSIJA vaziuojam. Zadam miegot palapinese kaip manot ar tai imanoma?? Ar ten yra koks kempingas??? O ka jei mes ten siaip kur zalia vietele susirade apsinakvindintume???(Kitose Europos salyse tai puikiai pavyko)
Dar noriu, keliavusiu savo masinom, paklausti kaip ten su masinos draudimu??? Ar reikia, kiek kainuoja?
Ir kaip ten su ta registracija? Zadam but 4 dienas (viena is ju savaitgalio). Kur ten eit registruotis? O jei mes net ne viesbutyje gyvensim tai kaip bus??? Buciau labai dekinga jei kas nors ka nors galetu paaiskinti ax.gif
Atsakyti
[quote=alvydas,2007 06 10, 10:25]

TELE2, ten tikrai veikia, tik nepamiršk įsijungti roming'a .
O dėl buto nuomos, optimistas 4u.gif Viską valdo agentai verysad.gif , na nebent išnuomos pažystami. Mes už vieno kambario butą mokėjom 800 lt. per mėnesį ir tai labai pigiai, per pažystamus cool.gif
Atsakyti