Įkraunama...
Įkraunama...

Troškiniai

QUOTE(Greta77 @ 2008 07 28, 15:01)
Na, o as snd dariau toki troskinuka: Zepter keptuveje ant sviestuko (trupucio) pakepinau morkytes, tada sumeciau svogunus, paskui cukinija kubeliais. Viska patroskinau, primeciau sparaginiu pupeliu ir medziotoju desreliu. Tada viska vel patroskinau ir uzpyliau padazu: grietinele, majonezas ir fermentinis tarkuotas. Dukryte kirto, kad net ausys linko  thumbup.gif

MMMM kaip skaniai skamba...Dekui uz ideja.Bandysiu siandien ir as gaminti,tik vietoj desreliu desiu kalkutienos kubelius... mirksiukas.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau Jusu troskiniu ir nutariau parasyti koki as darau. Tai vienintelis troskinys, kuri darau.
Reikes:
1/2 kopusto;
1 didele morka;
5 bulves;
4 parukytos (Smetoniskos) desreles;
~200 g karsto rukymo sonines
1 stikline kecupo
Prieskoniai: vigora, lauro lapeliai, juodieji, kvapieji pipirai.

Kopusta supjaustau pakankamai smulkiai ir dedu i troskintuva. Sutarkuoju morkas ir supjaustau bulves (dideles i 6 dalis). Viska metu i ta pati puoda. Taip pat supjaustau sonine spirguciams ir pakepu ant keptuves. Gerai pakepus sudedu i troskintuva kartu su supjaustytom desrelem. Paverdu ~10 min. ir dedu prieskonius, taip pat kecupo pagal skoni. Dar paverdu 10 min. ir patiekalas pagamintas. thumbup.gif

Skanaus!
Atsakyti
Aš vakar panašiai tokį dariau kaip Sigita23 aprašė. Skaaanu wub.gif Tik aš kai kepinu spirgučius (g.b. viskas ką turit mėsiško - faršas, mėsa, lašiniai, ar dešriokai kokie užsigulėję ir pan. viskas gerai sueina biggrin.gif ) tai apkepus mėsiukus suberiu svogūnus, tarkuotas morkas, pakepu kiek, po to dar kelis šviežius pomidorus kubeliais supjaustytus pakepinu (jei turit ir paprika labai tinka), o baigiant viską kepti į keptuvę įpilu kečupo ar pomidorų padažo (ką tuo metu turiu). Pakepu kiek ir suverčiu visą gėrį į troškinį. Dar skanu grybų įmesti, jei turit. O vakar pabandymui ryžių įbėriau, man patiko, o MB sakė, kad jų padauginau biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, noriu padekot 4u.gif
Pasidariau troskini pagal viena recepta is cia. Net mano metu ir astuoniu men. bambliukas ausim linksejo, sukapojo noriai ir godziai, cepsedamas, o pries tai reikedavo ant keliu klauptis ir maldaut, kad bent sauksteli suvalgytu... Ir MB patiko. Pramine jis mano troskini JOVALIUKAS... lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif vakar eksprontu sugalvojau viena troskinuka biggrin.gif na as ji troskinau moliniuose puodeliuose su dangciu(pas mus jie vadinami cenakinemis). pavyko puikiai thumbup.gif

Taigi "cenakai" kitaip biggrin.gif

Reikes:
vistienos file
moliugo
cukinijos
bulviu
morku
paprikos
imbiero saknies truputi
dziovintu darzoviu-zoleliu prieskoninis misinys(be druskos pas mane)
pipiriuku
vistienos sultinio kubelio
druskos
cesnako, kmynu vistienai

Paruosimes:
vistiena supjaustome gabaleliais,dedame druskos, cesnako, kmynu. sumaisome ir apkepiname orkaiteje ar keptuveje. kol kepa vistiena pasiruosiame darzoves, taigi bulves, cukinija, moliugo supjaustome kubeliais podydziais,morkas ir paprika mazesniais. dedame i cenakines sluoksni bulviu, paskui morku, vistiena,tarkuotos imbiero saknies truputi,paprika,cukinija,moliuga. Ant virsaus uzberiame dziovintu darzoviu zoleliu misinuko, pipiriuko, ziubsneli druskytes ir ketvirtadali vistienos sultinio kubelio vienam indui sutrupinti.uzpilti vandens tiek gal nuo virsaus per nyksti nebutu jo ir uzdengti su dangteliu. Sudeti i ikaitinta orkaite ir troskinti daugiau nei 1h ant 200laipsniu temp. Lengva, skanu ir ne itin kaloringa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiduter: 13 lapkričio 2008 - 10:17


Labos,

visai smagiai apie troškinius rašyta čia:
Žiemos troškiniai smile.gif

Pasiskaitai ir improvizuoji cool.gif doh.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2005 09 02, 14:50)
Panašu į Čili sriubą, bet vadinasi meksikietiškas troškinys. Nusižiūrėjau kažkurioj knygoj, bet man tai patinka. Panašiu pricipu darau visus troškinius, tik keičiu mėsą ir daržoves t.y. ką turiu šaldytuve.
Reikalingi:
Faršas - maždaug 500 g.
Pupelės - 1-2 stikl.
Rauginti agurkai - vidutiniai 3 vnt.
Paprika - 1-2 vnt.
Svogūnas - 1 -2 vnt.

Pas mane veiksmas vyksta didelėje keptuvėje su dangčiu. Pakepinu faršą su česnaku, po to įdedu mirkytas per naktį pupeles, viską užpilu su vandeniu ir troškinu troškinu troškinu  biggrin.gif . Po to eina svogūnas, paprika, ir gale raugintas agurkas. Dadedu pipirų, kečupo. Jei kartais būna per rūgštu įdedu cukraus. Prieš galą kai išgaruoja vanduo, užbarstau truputį miltų - viską išmaišau ir tada vėl užpilu vandens. Skystimas gaunasi potirštis. tongue.gif
Na, Skanaus!



Troškiniai liuks dalykas thumbup.gif , tik labai gaila, kad mano vyras į juos labai kreivai žiūri doh.gif Padariau vakar troškinį pagal šį lakštingalos receptą,tai man labai patiko thumbup.gif , o vyras įsidėjo kelis šaukštus, išrinko pupeles ir liko baisiai nepatenkintas vakariene schmoll.gif
Atsakyti
mes irgi megstam troskinukus wub.gif
musu megstamiausias vadinamas "tinginio balandeliai" lotuliukas.gif supjaustom kopustus, isverdam, tada sudedam pakepinta farsa, pomidoru padazo ir grietines, prieskoniai, skanumelis, su bulvem ir kefyru wub.gif jau dabar seiles tysta prisiminus lotuliukas.gif

dar vienas is megstamu yra su mesyte, pupelem ir marinuotais agurkeliais , su pomirodu padazu, grietine, ir guliaso prieskoniais wub.gif niam niam 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Tokiam troškinukui reikia:

* gabalėlio mėsos apie 0,3 - 0,5 kg.
* 2-3 morkų
* 2 saliero stiebų
* 1 cukinijos
* 4-5 pepperoni žaliųjų pipirų
* sojos padažo
* pomidorų tyrės
* pipirų

Gaminimo eiga tokia: morkas supjaustom griežinėliais ir pakepinam įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kokias 3-5 min. Mažais gabalėliais susipjaustom mėsą, aš turėjau kiaulienos kumpio, sudedam prie morkų, pakepinam kol mėsytė gražiai apkeps, sudedam pjaustytus saliero stiebus, pepperoni pipirus, cukiniją ir viską apšlakstom sojos padažu ir keletą minučių pakepinam, vėliau supilam pomidorų tyrę, uždengiam keptuve dangčiu ir patroškinam, baigiant troškintis užbarstome šiek tiek pipirų ir viskas, jokiu prieskonių, nei druskos nebereikia.

Valgėme su ryžių formos makaronais (man jie labai patinka, rekomenduoju ir Jums wink.gif ), prieš patiekiant apibarsčiau svogūno laiškais.
user posted image
Atsakyti
Aš gaminu labai greitą ir skanų troškinį. Pavalgome abu su vyru ir dar kitai dienai lieka thumbup.gif
Reikės:
5-6 medžiotojų dešrelių (man skaniausios "Tarybinės", sudedu 6, kiek ir būna pakuotėje)
pusės pakelio šaldytų daržovių
4-6 bulvių
sultinio kubelio
prieskonių

Puode reikia užvirinti litrą vandens, ištirpinti kubelį, sudėti atšildytas šaldytas daržoves, pavirti jas 5-7 minutes, tada sudėti supjaustytas bulves, viską virti, kol bulvės suminkštės, pabaigoje sudėti supjaustytas dešreles ir dar kelias minutes patroškinti. Labai skanu valgant įsidėti grietinės.
Atsakyti
sveikos smile.gif as tai gaminu toki troskinuka : virtos pupeles, morkyte pakepta su mesyte (gali buti ir kotletu likuciai ir siaip mesyte kokia) ir svoguniuku, virtos bulves. viska sudedu i puoda ir uzpilu pomidoru padazu, man skanu iki apsivalgymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa*uoga @ 2009 03 13, 22:33)
sveikos smile.gif  as tai gaminu toki troskinuka : virtos pupeles, morkyte pakepta su mesyte (gali buti ir kotletu likuciai ir siaip mesyte kokia) ir svoguniuku, virtos bulves. viska sudedu i puoda ir uzpilu pomidoru padazu, man skanu iki apsivalgymo  smile.gif

Sveikos, musu seima maitinasi vien troskiniais blush2.gif .Mano megiamiausias troskinys
500gr.farso
1 vid.ziedinis kopustas
5 vid.dydzio bulves
1 raudona paprika
2-3 vidutinio dydzio pomidorai
tarkuoto "Dziugo" surio,pomidoru padazo,vyno acto
Bulves susmulkinam vid.dydzio gabaliukais,kalafiora ishskirstom ziedais ir isverdam su sultinio kubeliais.farsa kepinam ant stipresnes ugnies maisant,kad sukristu gabaliukais.kepant i farsa beriam vegetos,juoduju pipiru,smulkintu lauro lapeliu,truputi kaukazietisku prieskoniu(as naudoju Saldvos prieskonius).farsa truputi paskrudinam ir ant jo pjaustom pomidorus ir paprika pabarstom juodaisiais pipirais ir uzpilam baltojo vyno acto).patroskinam ant maziausios ugnies kazkur 10min.po 10min idedam kelis saukstus pomidoru padazo(as naudoju Spilvos).bulves su kalafiorais nusiunkiam ir uzpilam farsa su darzovemis.puode viska ismaisom.sudejus i lekstes ant kiekvienos uzbarstyti Dziugo surio.skanaus thumbup.gif
Papildyta:
[quote=due drops,2009 03 19, 00:22]
Dar vienas receptas.Pigu ir greita.
500gr.kiaulienos(gali buti pazande,kakline,paslepsniai)
1 skardine pupeliu pomidoru padaze
bulviu
kiauliena supjaustom gabaliukais.dedam i ikaitinta keptuve.pabarstom vegeta,juodaisiais pipirais,lauro lapeliais,kiaulienos prieskoniais.kepam ant nedideles ugnies vis pamaisant.baigiant kepti sumaisom su pupelemis pomidoru padaze.smulkiais supjaustytu bulviu puoda isverdame su sultinio kubeliais.isvirus nusunkiame ir uzpilame ant bulviu mesa su pupelemis.viska ismaisome.skanu valgyti su grietine thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 18 kovo 2009 - 23:33