Įkraunama...
Įkraunama...

Troškiniai

QUOTE(derenal @ 2008 08 10, 10:35)
Reikia 200g ryžių, dviejų svogūnų, poros česnako skiltelių, 3-4 pomidorų, 2 kubelių daržovių sultinio, šaukšto pomidorų padažo, druskos, pipirų ir dar gerai būtų petražolių smile.gif

Pasūdytam vandeny išverdam ryžius. Supjaustom žiedeliais svogūnus, smulkiai sukapojam česnakus  ir juos pakepinam. Pilam į keptuvę pomidorų padažą ir trumpai patroškiname. Tada padarome sultinį (vienoje stiklinėje du kubeliai), jį supilame į keptuvę, dedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir troškiname dar 10min. Sudedame ryžius, beriame pipirų ir troškiname dar maždaug 5 min. Prieš patiekiant rekomenduojama apibarstyti žalumynais smile.gif

Vegetariškas ir gardus patiekalas, skanaus!

Mano žiniomis vegetarai cheminių sultinių kubelių nevartoja... mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 03 19, 14:56)
Mano žiniomis vegetarai cheminių sultinių kubelių nevartoja... mirksiukas.gif  ax.gif

teko pabuvot vienos garsios Vilniaus vegetariskos kavines virtuvej.tai bent pries 5-6metus tikrai naudojo lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo troškinuko receptu, gaminu labai paprastą ir labai greitai paruošiamą. Pakepinu keptuvėje vištieną su prieskoniais, svogūnu ir česnaku, kai pasikepina įpilu šiek tiek vandens kad dar pasitroškintų ir su dedu šaldytų daržovių rinkinuką. Viską dar patroškinu, gale įdedu lydyto sūrelio. Galima dar dėti ryžių arba makaronų, kadangi mes valgom dažniausiai dietiškai, tai valgom be ryžių. mirksiukas.gif Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita23 @ 2008 10 06, 11:44)
Prisiskaiciau Jusu troskiniu ir nutariau parasyti koki as darau. Tai vienintelis troskinys, kuri darau.
Reikes:
1/2 kopusto;
1 didele morka;
5 bulves;
4 parukytos (Smetoniskos) desreles;
~200 g karsto rukymo sonines
1 stikline kecupo
Prieskoniai: vigora, lauro lapeliai, juodieji, kvapieji pipirai.

Kopusta supjaustau pakankamai smulkiai ir dedu i troskintuva. Sutarkuoju morkas ir supjaustau bulves (dideles i 6 dalis). Viska metu i ta pati puoda. Taip pat supjaustau sonine spirguciams ir pakepu ant keptuves. Gerai pakepus sudedu i troskintuva kartu su supjaustytom desrelem. Paverdu ~10 min. ir dedu prieskonius, taip pat kecupo pagal skoni. Dar paverdu 10 min. ir patiekalas pagamintas.  thumbup.gif

Skanaus!



thumbup.gif
Atsakyti
o as tai darau a la troskini orkaiteje rolleyes.gif

i kepimo rankove dedu mesos gabaliuku, siek tiek didesniu nei guliasui, bulviu, megstamu saldytu darzoviu (manau galima ir nesaldytu), apibarstau priekoniais, ipilu vandens, uzsuku maisa ir i orkaite 4u.gif

nors as nemegstu zalios paprikos, bet sitame ,,troskinyje'' rekomenduoju kad jos butu mirksiukas.gif

valgom su grietine. paprasta ir skanu, ir nereik prie puodu stovet ax.gif
Atsakyti
Daržovių ir vištienos troškinys


3 morkos
1 svogūnas
1 baklažanas
3 pomidorai
2 paprikos
10 – 15 pievagrybių
Vištienos krūtinėlė
1 šaukštas majonezo
Česnako
Prieskonių


Vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais, pamarinuoti pusvalandį majoneze su česnaku ir prieskoniais. Tada gabaliukus sudėti į keptuvę ir uždengus pakepinti ant silpnos ugnies.

Morkas supjaustyti griežinėliais ir pakepinti uždengus ant silpnos ugnies.

Supjaustyti smulkiai svogūną, pievagrybius gabaliukais, baklažaną kubeliais ir paprikas kubeliais. Viską sudėti į keptuvę su morkomis. Troškinti toliau ant silpnos ugnies keletą minučių.

Į pusę stiklinės virinto vandens įdėti kubelį vištienos buljono ir išmaišyti. Visa tai supilti į keptuvę su daržovėmis.

Supjaustyti pomidorus kubeliais ir sudėti į keptuvę. Viską patroškinti. Pabaigoj sudėti vištienos gabaliukus. Galima grietinės įdėti.


Labai skanu thumbup.gif



Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 03 22, 22:51)
o as tai darau a la troskini orkaiteje  rolleyes.gif

i kepimo rankove dedu mesos gabaliuku, siek tiek didesniu nei guliasui, bulviu, megstamu saldytu darzoviu (manau galima ir nesaldytu), apibarstau priekoniais, ipilu vandens, uzsuku maisa ir i orkaite 4u.gif

nors as nemegstu zalios paprikos, bet sitame ,,troskinyje'' rekomenduoju kad jos butu  mirksiukas.gif

valgom su grietine. paprasta ir skanu, ir nereik prie puodu stovet  ax.gif

O kas ta kepimo rankove? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Coliukė121 @ 2009 03 26, 12:03)
O kas ta kepimo rankove?  blush2.gif



cia mes taip vadinam doh.gif
bet rodos ir ant dezutes taip parasyta g.gif

buna pirkt prie foliju ir maistiniu pleveliu. kainuoja apie 4-5 lt, bet ten daug metru. atsikerpi kiek reikia, uzsandarini (buna pirdetos tokios kaip vielutes) sudedi turini, vandens i vidu ipili, ir uzsandarini kita gala 4u.gif
mes perkam Gosia firmos.
Atsakyti
Turėjau faršo likutį , tai pasidariau kukuliukų, nu frikadėlių kaip sakoma, morkų daug pripjausčiau, patroškinau, prieš baigiant dar įverčiau savo konservuotų cukinijų-paprikų-pomidorų mišrainės, šaldytų krapų , grietinės, patroškinau dar 10 min ir kiuks gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 03 26, 12:09)
cia mes taip vadinam  doh.gif
bet rodos ir ant dezutes taip parasyta g.gif

buna pirkt prie foliju ir maistiniu pleveliu. kainuoja apie 4-5 lt, bet ten daug metru. atsikerpi kiek reikia, uzsandarini (buna pirdetos tokios kaip vielutes) sudedi turini, vandens i vidu ipili, ir uzsandarini kita gala 4u.gif
mes perkam Gosia firmos.

Aciu. Reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
Kiaulienos troškinys su alumi (pagal J.Oliverį)
user posted image

Visų pirmą tai receptą šiek tiek pakeičiau pagal save, pagal Oliverį tai būtų jautienos troškinys ir daržoves kiek kitokias dėjau Bet gavos tikrai skaniai.

Reikės:

kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
3 šaukštai miltų
1 raudonasis svogūnas
50g rūkytos šoninės
2 morkos
4 bulvės
1 cukinija
2 pomidorai
0.5l alaus
prieskoniai

Kiaulienos gabaliukus užmarinuoti ir palaikyti bent porą valandų. Tada idėti miltus ir ismaišyti, kad miltai tolygiai pasiskirstytu. Supjaustome kubelias bulves ir norimo dydžio morkas.Stambiais kubeliais supjaustome svogūną,taip pat supjaustome kubeliais cukiniją.Mėsą apkepinti keptuvėje, kol gražiai parus.Užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, daržoves ir kubeliais supjaustytą šoninę.Įpilkite alaus ir 200-300ml vandens. Sudėkite mėgstamus prieskonius uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 1val.Likus maždaug 20-30min iki pabaigos sudėjau kubeliais supjaustytus pomidorus.
Skanaus!
Atsakyti
Vakar nusipirkau konservuotu pupeliu ir pievagrybiu, gal patartumet koki troskini pasigaminti? Dar turiu mesytes krutineles tai nesugalvoju kaip pasigamint is to ka turiu
Atsakyti