Troškinys su špinatais ir slyvomis
Mėsos (jautienos, veršienos, avienos, kas ka mėgstat/turit) pagal valgytojų skaičių. Aš dedu 0.5kg, kubeliais
Svogūnas, kubeliais
Pomidorai (galima luptus iš skardinės)
Sultinys (kubelis, ar koncentruotas. Koncentruotas man skaniau)
Špinatų 0,5kg, nuplautų ir supjaustytų
Džiovintų slyvų be kauliuko
Vienos citrinos sultys (galima ir dviejų, jeigu norite labiau rūgštaus nei saldaus troškinio. Aš dedu dvi, nes dievinu citriną troškiniuose )
Prieskoniai: kurkuma, druska, paprikos milteliai, pipirai, truputis safrano. Pagal turėjimą ir skonį
Garnyrui kas patinka. Aš mėgstu su ryžiais.
Apkepti svogūną, dėti mėsą, apkepti su prieskoniais, versti į puodą, pilti sultinį, citrinos sultis, pomidorus, ir troškinti. Pusiaukelėj sudėti slyvas. Kai mėsa bus minkšta, špinatus. Prieskonius pareguliuoti asmeniškai. Skanaus
Noriu pasigaminti vistienos troskinuka su kokiu nors grietineles, grietines, besamelio padazu... Ka dedate i tokius troskinus, nes kazkaip pirma karta gaminsiu , tai lauksiu receptuku
QUOTE(Cherry_ @ 2010 08 18, 12:13)
Noriu pasigaminti vistienos troskinuka su kokiu nors grietineles, grietines, besamelio padazu... Ka dedate i tokius troskinus, nes kazkaip pirma karta gaminsiu , tai lauksiu receptuku
as prie vistienos dejau zirneliu ir moku (saldyta misini apviriau, po to troskinau), bet biski kazko truko, gal vistiena reikejo prieskoniuoti.... man irgi butu idomu suzinoti, kaip pagardinti tokio tipo troskini
Na prasau troskinys su kiaulienos kauliukais
Na kas liecia troskinius, tai dazniausiai mesyte as apkepu ir tik tada troskinu. Nereikia gaileti cesnako, druskos ir aisku visokiu svieziu zoleliu. Labai gera skoni priduoda pomidoru pastos ar padazai. Tik aisku viska su saiku dozuoti reikia
Na kas liecia troskinius, tai dazniausiai mesyte as apkepu ir tik tada troskinu. Nereikia gaileti cesnako, druskos ir aisku visokiu svieziu zoleliu. Labai gera skoni priduoda pomidoru pastos ar padazai. Tik aisku viska su saiku dozuoti reikia
Šiandienos pietus- vakarienė.
-Pamarinuota vištiena pakepama, vėliau dedami i tą pačią keptuvę didelio svogūno pusžiedžiai, morkos, šaldytos voveraitės, smulkiai pjaustyto pusę obuolio. Viskas pakepama ant nemažos ugnies. Pilama stiklinė vandens su kubeliu grybų sultinio, šaukštu cukraus ir šaukšteliu krakmolo. Šiek tiek paprikos saldžiosios miltelių, česnako, pipirų, prieskoninių žolelių, druskos galima įdėti. Troškinama. Galiausiai pilami šaldyti žirneliai, smulkintos džiovintos mirkytos slyvos. Viskas troškinama ant mažos ugnies. Ant pačio galo suberiami svogūno laiškai.
-Pamarinuota vištiena pakepama, vėliau dedami i tą pačią keptuvę didelio svogūno pusžiedžiai, morkos, šaldytos voveraitės, smulkiai pjaustyto pusę obuolio. Viskas pakepama ant nemažos ugnies. Pilama stiklinė vandens su kubeliu grybų sultinio, šaukštu cukraus ir šaukšteliu krakmolo. Šiek tiek paprikos saldžiosios miltelių, česnako, pipirų, prieskoninių žolelių, druskos galima įdėti. Troškinama. Galiausiai pilami šaldyti žirneliai, smulkintos džiovintos mirkytos slyvos. Viskas troškinama ant mažos ugnies. Ant pačio galo suberiami svogūno laiškai.
Mano mėgstamiausias troškinys, kuris šiandien taip pat garuos ant pietų stalo - tai vištiena su daržovėm. O darau labai paprastai, tereikia pasimarinuoti vištienos filė, ją pakepinti, apvirti šaldytų arba šviežių daržovių, tada viską sudėti į vieną troškintuvą ir pabarsčius mėgiamais prieskoniais troškinti grietinėlėje (kai neturiu, dedu grietinės). Garnyrui verdu ryžius. Pasakiškai skanu
Arba dar mūsų šeimoj dažnai gaminamas paprasčiausias kaip aš vadinu "šiupininis" troškinys, į kurį dedu kubeliais pjaustytas bulves, morkas, pupeles, poro ir bet kokios turimos mėsytės (tinka tek pamarinuota ir pakepta, tiek rūkyta). Labai sotu ir skanu! Valgom su šviežiais arba marinuotais agurkais, pomidorais. Man patinka tokio tipo troškiniai, nes juose gali panaudoti beveik viską, kas yra šaldytuve Labai nebrangiai gaunasi, bet skonis puikus
Arba dar mūsų šeimoj dažnai gaminamas paprasčiausias kaip aš vadinu "šiupininis" troškinys, į kurį dedu kubeliais pjaustytas bulves, morkas, pupeles, poro ir bet kokios turimos mėsytės (tinka tek pamarinuota ir pakepta, tiek rūkyta). Labai sotu ir skanu! Valgom su šviežiais arba marinuotais agurkais, pomidorais. Man patinka tokio tipo troškiniai, nes juose gali panaudoti beveik viską, kas yra šaldytuve Labai nebrangiai gaunasi, bet skonis puikus
Gal kas turit koki skanu recepta troskinio su daug bulviu ir mesos
Na as gaminu vistienos troskinuka su darzovemis
Reikes:
1. 2-3 papriku (as dazniausiai dedu raudona ir geltona)
2. 400g vistienos file
3. 2 nedideliu morkyciu
4. skardine koncervuotu kukuruzu kartu su zirneliais
5. Sojos
6. prieskoniai
Taigi pirmiausia juostelemis supjaustau paprikas, sudedu i keptuve and nedideles ugnies troskintis. Tuo metu labai nedideliais gabaliukais supjaustau vistienos file, isvolioju priekoniuose ir i kita keptuve sudedu kepti. Kai paprikos suminksteja sudedu tarkuotos morkytes ir kukuruzu ir zirneliu ir viska paslaikstau sojos padazu (cia pagal skoni). Apkepus vistienai, ja sudedu i darzoves ir dar apie 10-15 min viska patroskinu ant silpnos ugnies. Garnyrui verdu ryzius (kartais jei netingiu ryziu dar pakepinu nu kiausiniais, kaip ir kinieciuose duoda, be galo skanu ) Troskinio gaunasi tikrai nemazai, manau pavalgys visa seimyna
Troskinukas tikrai be galo skanus ir greitai paruosiamas
Skanaus
Reikes:
1. 2-3 papriku (as dazniausiai dedu raudona ir geltona)
2. 400g vistienos file
3. 2 nedideliu morkyciu
4. skardine koncervuotu kukuruzu kartu su zirneliais
5. Sojos
6. prieskoniai
Taigi pirmiausia juostelemis supjaustau paprikas, sudedu i keptuve and nedideles ugnies troskintis. Tuo metu labai nedideliais gabaliukais supjaustau vistienos file, isvolioju priekoniuose ir i kita keptuve sudedu kepti. Kai paprikos suminksteja sudedu tarkuotos morkytes ir kukuruzu ir zirneliu ir viska paslaikstau sojos padazu (cia pagal skoni). Apkepus vistienai, ja sudedu i darzoves ir dar apie 10-15 min viska patroskinu ant silpnos ugnies. Garnyrui verdu ryzius (kartais jei netingiu ryziu dar pakepinu nu kiausiniais, kaip ir kinieciuose duoda, be galo skanu ) Troskinio gaunasi tikrai nemazai, manau pavalgys visa seimyna
Troskinukas tikrai be galo skanus ir greitai paruosiamas
Skanaus
QUOTE(Mariposa @ 2011 03 19, 12:38)
Gal kas turit koki skanu recepta troskinio su daug bulviu ir mesos
Paprieskoniuota supjaustyta mesa apkepu.I troskintuva sudedu apkepta mesa,nedideliais gabaliukais pjaustytas zalias bulves,stambiais gabalais pjaustytus pievagrybius,ipilu stikline sultinio,idedu pomidoru padazo ir grietines.Ir troskinu 20-30 min
P.s. tinka ivairios darzoves paprikos,pomidorai,cukinijos ir pan.
Be galo mėgstu troškinius. O dabar kai darže daug savų daržovių
Kopūstinis-agurotinis troškinys (4-6 nemažos porcijos)
Mėsytės (dažniausiai naudoju kiaulieną, sprandinę, užtenka kumščio dydžio gabaliuko)
Kopūstas (vidutinio dydžio)
Cukinija arba agurotis (maždaug tiek pat kiek kopūstų)
Stiklinė šviežių žirnių (gali būti šaldyti)
Svogūnų laiškai
Krapai
Petražolės
(galima dėti morkų, bet man jos nelabai tad nededu)
Pipirai
Druska
Kiti prieskoniai pagal skonį
Pirmiausiai sudedam į gilią keptuvę supjaustytus kopūstus, kai šiek tiek suminkštėja dedam susmulkintą mėsą. Dar patroškinus dedam žirnelius. Ir pabaigai cukinija, svogūnų laiškus, krapus, petražoles.
Galima dar įdėti grietinės. Tinka valgyti su duona arba virtomis bulvėmis.
Kopūstinis-agurotinis troškinys (4-6 nemažos porcijos)
Mėsytės (dažniausiai naudoju kiaulieną, sprandinę, užtenka kumščio dydžio gabaliuko)
Kopūstas (vidutinio dydžio)
Cukinija arba agurotis (maždaug tiek pat kiek kopūstų)
Stiklinė šviežių žirnių (gali būti šaldyti)
Svogūnų laiškai
Krapai
Petražolės
(galima dėti morkų, bet man jos nelabai tad nededu)
Pipirai
Druska
Kiti prieskoniai pagal skonį
Pirmiausiai sudedam į gilią keptuvę supjaustytus kopūstus, kai šiek tiek suminkštėja dedam susmulkintą mėsą. Dar patroškinus dedam žirnelius. Ir pabaigai cukinija, svogūnų laiškus, krapus, petražoles.
Galima dar įdėti grietinės. Tinka valgyti su duona arba virtomis bulvėmis.
sveikos. Gal kas galite patarti koki troskini galeciau daryti dvieju beveik metu vaikui?Gal is farso ar koki kita zinote?nes isrankus bernuzelis...
QUOTE(samanaa @ 2012 01 10, 22:55)
sveikos. Gal kas galite patarti koki troskini galeciau daryti dvieju beveik metu vaikui?Gal is farso ar koki kita zinote?nes isrankus bernuzelis...
samanaa
Gali daryti brokolių{jeigu mėgsta}+morkų+gumbinis salieras+kalakutienos kukuliukai+
grietinėlė{visa kita pagal jo pomėgius}
antra,mokoronai+mėsytė+morkytė+grietinėlė,ar sviestukas