QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 19:05)
O kiek visko šalia to šviesaus noriu- yra daug tamsaus ir juodo.
Aš būčiau linkusi kitaip formuluoti - kad šalia lengvų dalykų yra ir sunkių. O jau kokia spalva tie sunkumai mums nusidažo, čia jau nuo kiekvieno žmogaus priklauso. Kaip ir visur kitur gyvenime. Bet kai žinai tikslą ir prasmę to, ką darai, kartais ir tie sunkumai juk gali būti šviesūs... Kai mano hiperiukas staiga ima ir išmoksta elgtis kažkaip, kas kitiems vaikams natūraliai gaunasi iš pat pradžių, tai tada ir džiaugsmas būna šimteriopas, atperka buvusius sunkumus su kaupu

Būdavo nueinu į polikliniką, ir nei minutės jis nepasėdi ant kelių (jau nekalbu apie atskirą sėdėjimą šalia), nei ant rankų, nei už rankos leidžiasi palaikomas, ir vežime nesėdi, niekur. Ir visą laiką, kai reikdavo laukti eilėje, mes bėgiodavom - kad mažas vaikas tai dar nieko, bet ir aš bėgiodavau kosminiu greičiu, nes bėgdavo jis neprognozuojamai ir darydavo kažką visai neprognozuojamai, reikdavo bėgioti iš paskos dėl jo paties saugumo. Visgi tai būdavo geriau negu rikdyti vaiką laikant per prievartą vietoje. O kas dėdavosi gydytojo kabinete, jau net nesiplėsiu pasakodama. Kiek jų spintų yra išvertęs ir t.t. per 2 metus. Ir įvairiose gyvenimo situacijose būdavo analogiškai, man kiekvienas išėjimas iš namų bet kur būdavo didžiulė įtampa. Tikrai kažkas skirtingo nuo galimo įsivaizdavimo apie ramų meilų lėliuką

Bet niekad nevadinčiau tų sunkumų nei tamsiais, nei juodais. Tuo labiau, kad ima ir ateina diena, kai jie baigiasi. Kai pirmą kartą poliklinikos eilėje sėdėjom, man tai prilygo aštuntam pasaulio stebuklui. O pirmas skrydis su sūneliu lėktuvu prilygo amerikiečių išsilaipinimui Mėnulyje. Ir visai nejaučiau jokio pavydo toms mamoms, kurios žurnaluose išdidžiai pasakoja, kaip nuo kelių mėnesių amžiaus visur keliauja su asavo vaikais. Tiesiog nedarėm to, kol vaikas nebuvo tam pasiruošęs, nemačiau jokių problemų, kad jis šiuo požiūriu kažkoks kitoks nei kiti.
Aišku, maži vaikai, maži vargai, neabejoju, kad dar visko bus ateityje. Bet ką norėjau pasakyti - kad aš pritariu Alfijai, kad reikia ne tik galvoti apie svajonę, bet ir pasverti, kokie gali būti sunkumai ir kiek esate pasirengę jiems. Bet iš kitos pusės, pamenu, kaip viena draugė, pati užauginusi paauglį, sakė - žinai, kartais bus labai sunku, kartais bus sunku ilgą laiką, bet kiekvienas vaiko apsikabinimas ir pasakymas "mamyte, kaip aš tave myliu" nubrauks visus tuos sunkumus. Verta juos patirti, kad tai išgirsti. O dar labiau verta juos patirti, kad tavo vaikas išgirstų taip jam reikalingus "aš tave myliu vaikeli be galo be krašto"....
Šventiniai linkėjimai visoms !