Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į prekį link įvaikinimo

QUOTE(voveriena @ 2008 12 28, 12:44)
linlei, ar sakysit sunui apie jo kilme?
beje, merginos, kieno didesnis pasirinkimas- mergicku ar bachuriuku?

bigsmile.gif Tikrai nuo jo nieko neslėpsim, palaipsniui, atsižvelgiant į jo amžių ir į jo pageidavimus informuosime jį apie jo kilmę visa tai ką mes žinome patys oficialiai ir ne tik. biggrin.gif
Atsakyti
labutis visoms..
esu cia naujoke sitame skyrelyje smile.gif noriu pasidalinti savo dziaugsmu..aisku jum gal cia atrodys anoks cia dziaugsmas mirksiukas.gif vakar su vyru buvom vaikuciu namuose,aplankem,nuvezem dovaneliu (kiek galejom is savo kisenes,aisku tai tik lasas juroje),pabendravom su vaikuciais. buvo labai saunu,labai linksma,pasisemem geru emociju.aisku vaziavom su tikslu tiesa sakant.kadangi niekaip neiseina susilaukti savovaiku,nusprendem kad mes namus galim suteikti vienam is tu mazyliu ir ji myleti bei puoseleti kaip savo. siaip krito i aki vienas berniukas,baltapukis 2 metuku wub.gif smile.gif visa diena siandien jis man akytese stovi ax.gif
turbut si savaitgali vel vaziuosim aplankyti,bet jau tik to berniuko smile.gif aisku pabusim ir su kitais vaikais.
jus daugiau patyre,daugiau mate visko,patarkit ka toliau mum daryti? kaip elgtis? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(millagra @ 2008 12 29, 18:10)
labutis visoms..
esu cia naujoke sitame skyrelyje smile.gif noriu pasidalinti savo dziaugsmu..aisku jum gal cia atrodys anoks cia dziaugsmas  mirksiukas.gif  vakar su vyru buvom vaikuciu namuose,aplankem,nuvezem dovaneliu (kiek galejom is savo kisenes,aisku tai tik lasas juroje),pabendravom su vaikuciais. buvo labai saunu,labai linksma,pasisemem geru emociju.aisku vaziavom su tikslu tiesa sakant.kadangi niekaip neiseina susilaukti savovaiku,nusprendem kad mes namus galim suteikti vienam is tu mazyliu ir ji myleti bei puoseleti kaip savo. siaip krito i aki vienas berniukas,baltapukis 2 metuku wub.gif  smile.gif visa diena siandien jis man akytese stovi ax.gif
turbut si savaitgali vel vaziuosim aplankyti,bet jau tik to berniuko smile.gif aisku pabusim ir su kitais vaikais.
jus daugiau patyre,daugiau mate visko,patarkit ka toliau mum daryti? kaip elgtis?  wub.gif

visus sprendimus priimti tik šaltu protu, o ne emocijom, kad tik paskui nesuteiktumėt tuščių vilčių ir taip nuskriaustam vaikučiui. Kad paskui nebūtų dar vieno pasakojimo prasidedančio- kai aš trumpai buvau globėja, bet vaikas pasirodė beesąs bjaurus, na žodžiu manau suprantat apie ką aš. Tai ypatingesnis žingsnis, svarbesnis ir daug reikšmingesnis bei sudėtingesnis nei pačiai pasiryžti gimdyti. Tai jau visai kita.
Patikėkit manim, kiek ir šitame forume asmeniškai man drąskė akis su pasakymu kaip aš taip drįstu teigti jog jos globotinius paliks- deje, paliko. Daug būčiau davus ir duočiau jei klydus būčiau aš.
Galiu patart asmeniškai kreiptis į Paragintąją ir su ja atvirai pasikalbėti. Ji puikus žmogus, nuostabi mama.
Atsakyti
aciu uz atsakyma 4u.gif
apie vaikuti kuri norim pasiimti i namus auginti,galvojam jau seniai,tik dabar pradejom brandinti sia minti. puikiai suprantu kad tai ne zaislassu kuriuo pazaidei ir kai atsibosta numeti atgal ( atsiprasau uz issireiskima),zinau kokia atsakomybe,bet jei nuspresim tai tikrai busim labai rimtai apgalvoje savo sprendima.
tik mane neramina vienas vienintelis dalykas. tai mano tevai.zinau kad mano mama tikrai nepritars siam zingsniui kuri ruosiames atlikti....na mes gyvenam jos bute bet ne kartu,ji gyvena nuosavam name,mum paliko buta.nezinau va tas dalykas kazkaip temdo visus reikalus...mes su vyru pasiruose,mano uosviai pritaria ir manau sirdies gilumoje dziaugiasi(anyta irgi issake minti jog noretu pasiimti vaikiuka smile.gif ),vyro sesuo taip pat palaiko mumis,pasiryzusi net pabuti aukle jei reikes smile.gif tai va.atrodo visi dziaugiasi,tik kaip paruosti mano tevus? kaip atlaikyti ta lavina kuri nebus labai maloni???
kiek triuksmo buvo kai isigijom suniuka!!! atsiprasau velgi,aisku tai ne gyvunas,bet zinau jos mastyma...
Atsakyti
QUOTE(millagra @ 2008 12 29, 18:31)
aciu uz atsakyma  4u.gif
apie vaikuti kuri norim pasiimti i namus auginti,galvojam jau seniai,tik dabar pradejom brandinti sia minti. puikiai suprantu kad tai ne zaislassu kuriuo pazaidei ir kai atsibosta numeti atgal ( atsiprasau uz issireiskima),zinau kokia atsakomybe,bet jei nuspresim tai tikrai busim labai rimtai apgalvoje savo sprendima.
tik mane neramina vienas vienintelis dalykas. tai mano tevai.zinau kad mano mama tikrai nepritars siam zingsniui kuri ruosiames atlikti....na mes gyvenam jos bute bet ne kartu,ji gyvena nuosavam name,mum paliko buta.nezinau va tas dalykas kazkaip temdo visus reikalus...mes su vyru pasiruose,mano uosviai pritaria ir manau sirdies gilumoje dziaugiasi(anyta irgi issake minti jog noretu pasiimti vaikiuka smile.gif ),vyro sesuo taip pat palaiko mumis,pasiryzusi net pabuti aukle jei reikes smile.gif tai va.atrodo visi dziaugiasi,tik kaip paruosti mano tevus? kaip atlaikyti ta lavina kuri nebus labai maloni???
kiek triuksmo buvo kai isigijom suniuka!!! atsiprasau velgi,aisku tai ne gyvunas,bet zinau jos mastyma...

oj tos mūsų mamos ir tos jų nuomonės doh.gif . Nežinau, ar čia gali būti paguoda, bet ne taip jau mažai ant svieto tų močiučių kurios nenori ir nemyli savų biologinių vaikučių, kad daug ten kur tikrai turėtų palaikyti dažnai nusisuka. Bet tai yra puikus laikas pasitikrinti ir pačiam save- kiek gi aš suaugęs, kiek aš brandus, kiek galiu aš pats atsakyti už savo sprendimus, juos paversti kūnu ir džiaugtis tuo. Ne tik mam priešinsis, dar bus labai daug klausimų iš kaimynų, draugų, giminių seniai ir neseniai matytų klasės draugų, ir didžioji dalis tiesiai bandys atkalbėti, arba pajusit prie smilkinio sukiojimą pirštą. Ir Įvaikinimo tarnyboj daug džiaugsnimgų ovacijų nesitikėkit. Bet visa tai, su kuo susidursit labai daug duos kaip asmeniu pirmiausia- pirmiausia tarsi ir patikrins ketinimų tvirtumą, valią ir pasirižymą, sutvirtins meilę tam, ką visam pasauliui ir sau vadinsit brangiausiu žmogum.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 19:45)
oj tos mūsų mamos ir tos jų nuomonės doh.gif . Nežinau, ar čia gali būti paguoda, bet ne taip jau mažai ant svieto tų močiučių kurios nenori ir nemyli savų biologinių vaikučių, kad daug ten kur tikrai turėtų palaikyti dažnai nusisuka. Bet tai yra puikus laikas pasitikrinti ir pačiam save- kiek gi aš suaugęs, kiek aš brandus, kiek galiu aš pats atsakyti už savo sprendimus, juos paversti kūnu ir džiaugtis tuo. Ne tik mam priešinsis, dar bus labai daug klausimų iš kaimynų, draugų, giminių seniai ir neseniai matytų klasės draugų, ir didžioji dalis tiesiai bandys atkalbėti, arba pajusit prie smilkinio sukiojimą pirštą. Ir Įvaikinimo tarnyboj daug džiaugsnimgų ovacijų nesitikėkit. Bet visa tai, su kuo susidursit labai daug duos kaip asmeniu pirmiausia- pirmiausia tarsi ir patikrins ketinimų tvirtumą, valią ir pasirižymą, sutvirtins meilę tam, ką visam pasauliui ir sau vadinsit brangiausiu žmogum.

na siaip tai mes niekam per daug ir neaiskinsim,kam reikes tas zinos,okitiem nebutina. jei kas klausi - sakysim musu vaikas ir viskas. man apinkiniu nuomone ne tokia ir svarbi,gyventi reikes man o ne jiem. svarbesnis klausimas kaip atlaikyti komentaru buma is savo tevu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(millagra @ 2008 12 29, 18:49)
na siaip tai mes niekam per daug ir neaiskinsim,kam reikes tas zinos,okitiem nebutina. jei kas klausi - sakysim musu vaikas ir viskas. man apinkiniu nuomone ne tokia ir svarbi,gyventi reikes man o ne jiem. svarbesnis klausimas kaip atlaikyti komentaru buma is savo tevu?  g.gif

tėvai yra tėvai ir anksčiau ar vėliau supras. Taip tik atrodo kad kiti nežinos, nelausinės, nereiks aiškinti, tik artimiausiems. Šiaip pirmiausia reikėtų pabandyti rereiti tą klausimų laviną, išnešioti gautus atsakymus, savo argumentus subrandinti ir tik tada kreiptis į įvaikinimo tarnybą. Matytas berniukas nebūtinai bus jūsų globotinis ar įvaikis. Dar yra daug įstatymų, dar yra neaiškus jo statusas.O kiek visko šalia to šviesaus noriu- yra daug tamsaus ir juodo.
Atsakyti
kazkaip nelabai jauciu palaikymo verysad.gif tik skaitau kad tai labai sunkus,varginantis procesas,kad ne visi gali tapti iteviais ir t.t.t.t.t. zodziu nematau ne vienos sviesios puses....tik juoda juoda ir dar pilka verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(millagra @ 2008 12 29, 19:14)
kazkaip nelabai jauciu palaikymo  verysad.gif  tik skaitau kad tai labai sunkus,varginantis procesas,kad ne visi gali tapti iteviais ir t.t.t.t.t. zodziu nematau ne vienos sviesios puses....tik juoda juoda ir dar pilka  verysad.gif  verysad.gif

millagra, o ką palaikyt, tą kad tu pamatei vaiutį jis tau patiko ir tu jo nori g.gif bet čia emocijos, tai kaip jas palaikyti? Sakyt valio, ryt sakysi ai tas vaikutis biškį nesveikas, biškįtoks biškį anoks, nebepatinka- kaip jausis tie kurie palaikė? Ką mums su tuo palaikymu daryt- sakyt ot apsidurninom.
Palaikymas mano giliu supratimu yra sakymas tiesos, kad nebus viskas taip lengva ir taip svaigu kaip norisi kad būtų. Čia visur yra tiek niuansų ir tiek visokių dalykų kad oj oj oj. Įvaikinimo forume irgi gali pasižiūrėti kaip ten moterims sekasi. Viskas kaip sviestu patepta tikrai nebus. Vaikelio be problemų irgi nebus, gal jos bus net labai sunkios. Nematau reikalo meluot, ir melagingai džiūgauti oj kaip šaunu. Pas mane ir darbo pobūdis yra toks, kad man neretai reikia duoti pažymas norinčioms globoti ar įsivaikinti, daug mačiau ir besidžiaugiančių, bet dar daugiau mačiau nusivylusių, pilnai neįvertinusių savo jėgas ir atsisakiusių vaikų ir įvaikių taip pat jau atsiranda.
Kad nori, bet bijai tai suprantama, normalu, bet kiek tas noriu yra stiprus tai negaliu žinoti va taip.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 29, 19:05)
O kiek visko šalia to šviesaus noriu- yra daug tamsaus ir juodo.

Aš būčiau linkusi kitaip formuluoti - kad šalia lengvų dalykų yra ir sunkių. O jau kokia spalva tie sunkumai mums nusidažo, čia jau nuo kiekvieno žmogaus priklauso. Kaip ir visur kitur gyvenime. Bet kai žinai tikslą ir prasmę to, ką darai, kartais ir tie sunkumai juk gali būti šviesūs... Kai mano hiperiukas staiga ima ir išmoksta elgtis kažkaip, kas kitiems vaikams natūraliai gaunasi iš pat pradžių, tai tada ir džiaugsmas būna šimteriopas, atperka buvusius sunkumus su kaupu smile.gif Būdavo nueinu į polikliniką, ir nei minutės jis nepasėdi ant kelių (jau nekalbu apie atskirą sėdėjimą šalia), nei ant rankų, nei už rankos leidžiasi palaikomas, ir vežime nesėdi, niekur. Ir visą laiką, kai reikdavo laukti eilėje, mes bėgiodavom - kad mažas vaikas tai dar nieko, bet ir aš bėgiodavau kosminiu greičiu, nes bėgdavo jis neprognozuojamai ir darydavo kažką visai neprognozuojamai, reikdavo bėgioti iš paskos dėl jo paties saugumo. Visgi tai būdavo geriau negu rikdyti vaiką laikant per prievartą vietoje. O kas dėdavosi gydytojo kabinete, jau net nesiplėsiu pasakodama. Kiek jų spintų yra išvertęs ir t.t. per 2 metus. Ir įvairiose gyvenimo situacijose būdavo analogiškai, man kiekvienas išėjimas iš namų bet kur būdavo didžiulė įtampa. Tikrai kažkas skirtingo nuo galimo įsivaizdavimo apie ramų meilų lėliuką smile.gif Bet niekad nevadinčiau tų sunkumų nei tamsiais, nei juodais. Tuo labiau, kad ima ir ateina diena, kai jie baigiasi. Kai pirmą kartą poliklinikos eilėje sėdėjom, man tai prilygo aštuntam pasaulio stebuklui. O pirmas skrydis su sūneliu lėktuvu prilygo amerikiečių išsilaipinimui Mėnulyje. Ir visai nejaučiau jokio pavydo toms mamoms, kurios žurnaluose išdidžiai pasakoja, kaip nuo kelių mėnesių amžiaus visur keliauja su asavo vaikais. Tiesiog nedarėm to, kol vaikas nebuvo tam pasiruošęs, nemačiau jokių problemų, kad jis šiuo požiūriu kažkoks kitoks nei kiti.
Aišku, maži vaikai, maži vargai, neabejoju, kad dar visko bus ateityje. Bet ką norėjau pasakyti - kad aš pritariu Alfijai, kad reikia ne tik galvoti apie svajonę, bet ir pasverti, kokie gali būti sunkumai ir kiek esate pasirengę jiems. Bet iš kitos pusės, pamenu, kaip viena draugė, pati užauginusi paauglį, sakė - žinai, kartais bus labai sunku, kartais bus sunku ilgą laiką, bet kiekvienas vaiko apsikabinimas ir pasakymas "mamyte, kaip aš tave myliu" nubrauks visus tuos sunkumus. Verta juos patirti, kad tai išgirsti. O dar labiau verta juos patirti, kad tavo vaikas išgirstų taip jam reikalingus "aš tave myliu vaikeli be galo be krašto"....

Šventiniai linkėjimai visoms !

Atsakyti

dėl spalvojimo sutinku, o visa kita tai jau šimtus kartų yra išgyventa mano pačios. Žodžiu su viskuo sutinku 4u.gif
Atsakyti
as tik turejau omenyje kad nelabai jauciasi palaikymo del pacio fakto kad mes nusprendem.ar sitas vaikas ar kitas ar dar kazkuris jis bus musu.
tai visai suprantama: jei sunku nesiryzk ir pati gimdyti ir net siukstu nedrisk galvot apie pastojima,nes ir su savais vaikais gali buti dar didesniu problemu. jus man ta norit pasakyti? mes pakankamai rimtai viska apgalvoje esam ir puikiai suprantam kad gali visko buti. na bet visur buvo ir visur visada bus - kad kelyje zmogus lieka vienas...bet uztat gaus laaabai daug patarimu:sito nedaryk,sita daryk taip o sita kitaip,o ar zinai kad....bet ar supranti kad.... ir panasiai.bus visko,bet jukgyvenimas nuo to netampa blogesnis jei pasiryzti kazkam? as nebuvau ideali dukra savo mamai,kaip ir kiekvienas vaikas.ir sirgau ir smarkiai sirgau ir buvo visko,bet mama manes neismete is savo gyvenimo. cia ik siaip pavyzdys:kad visi vaikai vienoditaip pat kaip ir zmones: pikti,linksmi,nemylimi,mylimi,dziugus,moka rekti moka apkabinti ir moka pasakyti:myliu.
Atsakyti