Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 17:24)
Taigi tas serga neserga labai jau slidus reikalas. Kita mama atėjus  į daržą ir išgirdus mano dukrą kostelint [puls kaltint kad vaikas serga, bet jei jis iš tikro neserga, jei atlikti visi tyrimai ir nieko nėra. Ką daryt?? Kodėl turiu jaustis kalta dėl kiekvieno nusičiaudėjimo? Dabar juk absurdas, ateini į daržą ir neduok dieve dukra nusičiaudėjo, nesvarbu, kad gal tik dėl dulkių, bet tuoj kokia gyvatė puls į akis plyšaudama kad neva vaiką sergantį atvedžiau. Vedžiau ir vesiu nes vandeninga sloga aš liga nelaikau, reto kosuliuko taip pat, kuris beje retai bet būna ir nervinio pobūdžio( šitas bandoma pripaišyti mano  dukrai) bet juk neisiu ir neaiškinsiu kiekvienai kodėl kosėja mano vaikas. Nemanau, kad nors viena iš čia pasisakiusių priešingai jūsų nuomonei veda vaiką į daržą su aukšta temperatūra, žaliais snargliais ir dar kokiais velniais. Tik norėjau apsakyti kad nereikia visko imti abstrakčiai  4u.gif Regis visos čia mes nesutariam tik dėl ribos tarp ligos ir neligos..

Nežinau, su kokiais velniais veda saviškius pasisakančios čia, galiu pasidalinti įspūdžiais, su kuo veda toje grupėje, į kurią vedu saviškį: geltonai žalias snarglys, kurį matau jau geras dvi savaites, taip užkišęs nosytę, kad vaikas vaikšto išsižiojęs;kosulys, kurį gal kas nors pavadins epizodiniu, tik tas epizodas non- stop tęsiasi dešimt penkiolika minučių, kol rengiu rūbinėje saviškį.Teko girdėti pokalbį tarp auklėtojos ir mamos.Į auklėtojos pasakymą, kad dukrytė kosėjo visą pietų miegą, mama ramiai atsako, kad ir naktį kosėjo, ir kitąryt vaikas vėl daržely. doh.gif Ir tokių istorijų ne viena ir ne dvi.Po dviejų metų "grūdinimosi" daržely, tokios smulkmenos(santykinės mirksiukas.gif ) kaip kažkurio vaiko šniurkštelėjimas nosim, patikėkit, jau nepastebiu.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 01, 11:41)
Nežinau, su kokiais velniais veda saviškius pasisakančios čia, galiu pasidalinti įspūdžiais, su kuo veda toje grupėje, į kurią vedu saviškį: geltonai žalias snarglys, kurį matau jau geras dvi savaites, taip užkišęs nosytę, kad vaikas vaikšto išsižiojęs;kosulys, kurį gal kas nors pavadins epizodiniu, tik tas epizodas non- stop tęsiasi dešimt penkiolika minučių, kol rengiu rūbinėje saviškį.Teko girdėti pokalbį tarp auklėtojos ir mamos.Į auklėtojos pasakymą, kad dukrytė kosėjo visą pietų miegą, mama ramiai atsako, kad ir naktį kosėjo, ir kitąryt vaikas vėl daržely. doh.gif Ir tokių istorijų ne viena ir ne dvi.Po dviejų metų "grūdinimosi" daržely, tokios smulkmenos(santykinės  mirksiukas.gif ) kaip kažkurio vaiko šniurkštelėjimas nosim, patikėkit, jau nepastebiu.

Tikrai nenorėčiau tikėti kad nors viena iš čia pasisakiusiųjų veda tokius savo vaikus į darželį 4u.gif
Neesu medikė, bet manau ir kvailas žino kad geltonas ar žalias snarglys rodo infekciją, o tai jau yra liga. Tokios niekada nevedžiau ir duok dieve nevesiu, bet lengva ranka ir nesmerkiu tų kurios veda, norėčiau tikėti akd tam turi tikrai rimtas priežastis kitaip turėčiau joms tam tikrą pavadinimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 01 lapkričio 2008 - 18:03
QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 16:33)
Tiek to, jūs tokia apsišvietusi ir panašiai, nesivarginsiu aiškindama jums savo tiesas. Tik patariu ateičiai gerai įsiskaitykite visus postus tik po reiškite savo gilų išmanymą.  Sarkazmas visiškai nepriduoda teisingumo jūsų žodžiams cool.gif  KAžkaip esate linkusi interpretuot visą tik iš savo vienos suvokiamos prizmės ir dabar jau matau advokatės klumpelės  lotuliukas.gif  Sėkmės.

aha pasisamdziau, kadangi Dange medike ir as neabejoju jos kompetencija tai moku pinigelius uz advokatavima lotuliukas.gif
Jei jus tp esate medike ar medicijos srities zinove, tai pasisamdysiu ir jus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 11 01, 17:31)
as irgi noreciau zinoti, kur konkreciai tai sugebejai perskaityti.
Vaika gydau namie ( tiek vaistai, tiek proceduros, tiek nemedikamentinis gydymas) kaip manau ir kiti tevai. Darzelis yra istaiga, kuri priziuri mano vaika kol as dirbu, bei pagal patvirtintus istatus ji lavina.

Čia forume teko skaityti ne vienos mamos pasisakymą apie tai, kad kartu su sergančiais vaikais į darželį yra nešami ir sirupėliai nuo kosulio, ir lašiukai nuo slogos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 18:00)
Tikrai nenorėčiau tikėti kad nors viena iš čia pasisakiusiųjų veda tokius savo vaikus į darželį  4u.gif
Neesu medikė, bet manau ir kvailas žino kad geltonas ar žalias snarglys rodo infekciją, o tai jau yra liga. Tokios niekada nevedžiau ir duok dieve nevesiu, bet lengva ranka ir nesmerkiu tų kurios veda, norėčiau tikėti akd tam turi tikrai rimtas priežastis kitaip turėčiau joms tam tikrą pavadinimą  4u.gif

Penktadienio rytą grupėje buvo bent keturios rimtos priežastys bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 01, 12:08)

Penktadienio rytą grupėje buvo bent keturios rimtos priežastys  bigsmile.gif

Negalite laikyti manęs atsakingos už kitų elgesį.. tik sakau, kad nenorėčiau tikėti tos mamos taip elgaisi norėdamos pakenkt savo vaikui. Norėčiau nebūti ta, kuri smerkia vien tik iš pirmo žvilgsnio ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Leilla @ 2008 11 01, 11:36)
pas mus zinokit veda  doh.gif

Buvo pernai ps mus vienas berniukas, amžiais su užsikimšusia nosimi ir mma su buteliuku Olynth berods.... ėjo ėjo, visi žiūrėjom žiūrėjom, kol mama pagaliau nutemoė vaiką išoperuoti adenoidus. Sloga baigėsi 4u.gif Neišoperavus vaikas būtų pastoviai turėjęs sėdėt namie dėl slogos arba apsisnargliavęs sėdėt darželyje.
Veda ir pas mus apsisnarglėjusius ir šiemet, bet gal man pasisekė, dukra šiais metais jau taip lengvai ligoms nepasiduoda. Pernai buvo sunkiau. O ir auklėtoja mūsų vyresnio amžiaus ir griežtoka, netyli prieš tėvus taktiškai bet aiškiai tėvams viską išsako. Padeda, tiems, kas piktavališkai karjeros sumetimais tik velka sergančius į daržą, tos vienišos sunkiai besiverčiančios mamos kaip vedė taip ir veda ir mes likusieji mūsų grupės tėvai jas suprantam ir nesmerkiame, bent jau dauguma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 18:26)
Negalite laikyti manęs atsakingos už kitų elgesį.. tik sakau, kad nenorėčiau tikėti tos mamos taip elgaisi norėdamos pakenkt savo vaikui. Norėčiau nebūti ta, kuri smerkia vien tik iš pirmo žvilgsnio  ax.gif

Jokiu būdu nepriskiriu atsakomybės už situacija konkretaus darželio konkrečioje grupėje jums- jūs atsakote už savo vaiką, lygiai taip pat kaip aš- už savąjį doh.gif Ir aš taip pat nemanau, kad tos mamos sąmoningai kenktų savo vaikams.O dėl smerkimo iš pirmo žvilgsnio: aš galiu patikėti kažkokiomis ypatingai sunkiomis aplinkybėmis kol jos nepavirsta tam tikra tėvų elgesio sistema.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2008 11 01, 17:06)
jei kas blogai jauciasi, darbdaviai geranoriskai leidzia issiguleti keleta dienu.

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu prajuokinot lotuliukas.gif lotuliukas.gif Anot jusų tai rudenį ir žiemą tokios įstaigos, kaip maximos rimi ir kt dirbtų kas trečią dieną lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 01, 13:14)
Jokiu būdu nepriskiriu atsakomybės už  situacija konkretaus darželio konkrečioje grupėje jums- jūs atsakote už savo vaiką, lygiai taip pat kaip aš- už savąjį  doh.gif Ir aš taip pat nemanau, kad tos mamos sąmoningai kenktų savo vaikams.O dėl smerkimo iš pirmo žvilgsnio: aš galiu patikėti kažkokiomis ypatingai sunkiomis aplinkybėmis kol jos nepavirsta tam tikra tėvų elgesio sistema.

Bet juk sutinkate kad normalu jog jei motina yra vienintelė vaiko maitintoja ta tam tikra virtusi jos elgesio sistema yra visiškai natūrali ir pateisinama. Manau neverstume jos rinktis atiduot vaiką į vaikų namus tik dėl to,kad ją paliko vyras, ji neturi artimųjų jai padedančių ir prižiūrėdama namuose sergantį vaiką ji anksčiau ar vėliau neteks darbo. Koks jos pasirinkimas?

Bet gerai jau, sutinku yra ir moterų/motinų tieisog nežinau dėl kokių priežasčių velkančių sergančius vaikus į darželį, nors....jei visi be išimties darbdaviai leistų mamoms be jokių priekaištų imti biuletenį kas kart vaikui susirgus ar manote kad sergančių vaikų darželyje būtų? ..Kažkodėl abejoju.. Tad gal mes ne nuo ten pradedame spręsti problemą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karablikas @ 2008 11 01, 19:17)
doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nu prajuokinot  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Anot jusų tai rudenį ir žiemą tokios įstaigos, kaip maximos rimi ir kt  dirbtų kas trečią dieną  lotuliukas.gif

turejau omenyje savo darboviete, o ne "katorgas" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 19:34)
Bet juk sutinkate kad normalu jog jei motina yra vienintelė vaiko maitintoja ta tam tikra virtusi jos elgesio sistema yra visiškai natūrali ir pateisinama. Manau neverstume jos rinktis atiduot vaiką į vaikų namus tik dėl to,kad ją paliko vyras, ji neturi artimųjų jai padedančių ir prižiūrėdama namuose sergantį vaiką ji anksčiau ar vėliau neteks darbo. Koks jos pasirinkimas?

Bet gerai jau, sutinku yra ir moterų/motinų tieisog nežinau dėl kokių priežasčių velkančių sergančius vaikus į darželį, nors....jei visi be išimties darbdaviai leistų mamoms be jokių priekaištų imti biuletenį kas kart vaikui susirgus ar manote kad sergančių vaikų darželyje būtų? ..Kažkodėl abejoju.. Tad gal mes ne nuo ten pradedame spręsti problemą  4u.gif

Bet kodel visada kisamos tos vienisos mamos???
Idomu statistiskai kiek tokiu mamu, apart vyro, neturi absoliuciai jokiu giminaiciu, jokiu draugu, jokiu kaimynu??? Pagaliau kur yra buvusio vyro artimieji? Susidaro toks ispudis kad vienisos mamos uzdirba labai mazai, ir dreba del kiekvieno cento. O gal yra pilnu seimu kuriu pajamos dar mazesnes nei vienisos mamos, ir kodel jie turi leisti pinigus vaistams, tuo tarpu kai vienisa mama galbut "daro karjera".

Del musu nacionaliniu darbdaviu elgesio ipatumu tai sutinku. Kol kas jie dar neisaugo "sauskelniu" ir nezino kas tai yra verslo etika, na bet cia tas irgi manau su laiku pasikeis, bent jau as tuo tikiu.

Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2008 11 01, 20:26)
Negalite laikyti manęs atsakingos už kitų elgesį.. tik sakau, kad nenorėčiau tikėti tos mamos taip elgaisi norėdamos pakenkt savo vaikui. Norėčiau nebūti ta, kuri smerkia vien tik iš pirmo žvilgsnio  ax.gif
Papildyta:
Buvo pernai ps mus vienas berniukas, amžiais su užsikimšusia nosimi ir mma su buteliuku Olynth berods.... ėjo ėjo, visi žiūrėjom žiūrėjom, kol mama pagaliau nutemoė vaiką išoperuoti adenoidus. Sloga baigėsi  4u.gif  Neišoperavus vaikas būtų pastoviai turėjęs sėdėt namie dėl slogos arba apsisnargliavęs sėdėt darželyje.
Veda ir pas mus apsisnarglėjusius ir šiemet, bet gal man pasisekė, dukra šiais metais jau taip lengvai ligoms nepasiduoda. Pernai buvo sunkiau. O ir auklėtoja mūsų vyresnio amžiaus ir griežtoka, netyli prieš tėvus taktiškai bet aiškiai tėvams viską išsako. Padeda, tiems, kas piktavališkai karjeros sumetimais tik velka sergančius į daržą, tos vienišos sunkiai besiverčiančios mamos kaip vedė taip ir veda ir mes likusieji mūsų grupės tėvai jas suprantam ir nesmerkiame, bent jau dauguma  4u.gif

Mano sunui adenoidus isaperavo pries metus,ir ka ?jis pastove su snargliukais (jos kaip vandineles)O terapevte,LOR ir docente is ligonines ,ne viena nera pasakus kad isei ira ligonis ir gale uzkreist kitu.Pas ji i dabar adenoidai ir angina,no kol angina nepulinga mazijuka ne kas neoperoja doh.gif Ir ka man dabar, isvis neleist ji i darzeli ?O uz ka gyvent ?ir paskola moket ?
Ir pasikartosiu:ira virusine liga,o ira taip kaip mano maziui,beja pas ji ne zali snarglei,kada spalva pasikeicia laikau ir gydom name.
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2008 11 01, 14:09)
Mano sunui adenoidus isaperavo pries metus,ir ka ?jis pastove su snargliukais (jos kaip vandineles)O terapevte,LOR ir docente is ligonines ,ne viena nera pasakus kad isei ira ligonis ir gale uzkreist kitu.Pas ji i dabar adenoidai ir angina,no kol angina nepulinga mazijuka ne kas neoperoja  doh.gif Ir ka man dabar, isvis neleist ji i darzeli ?O uz ka gyvent ?ir paskola moket ?
Ir pasikartosiu:ira virusine liga,o ira taip kaip mano maziui,beja pas ji ne zali snarglei,kada spalva pasikeicia laikau ir gydom name.

Jūs juk suprantat kad šnekame apie tą patį? 4u.gif

Klumpele, kalbu apie vieniša mamas tik dėl to, kad tik jas galiu visiškai užtart dėl gyvenimo sunkumų. Pilnoms šeimoms tikrai lengiau išsilaikyt nei joms tik tiek. Aišku vėlgi, būna visokių situacijų. Mes juk ir netreigiame kad veda sergančius vaikus tik vienišos mamos ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2008 11 01, 21:06)
turejau omenyje savo darboviete, o ne "katorgas" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Bet daugelis tėvų tose katorgose dirba ax.gif
Atsakyti