na visada lengviausia leistis į kraštutinumus. Iš tiesų ar vaikas kosti ir sloguoja, dėl peršalimo ar pasigavo virusą, net medikas nepasakys, todėl kartais patausokim tiek savo vaikų, tiek juos supančių sveikatą...
ne man vienai nesimiega
QUOTE(Sigita23 @ 2008 11 01, 01:59)
Pritaria tos mamos matyt kurios sergancius ir veda.
As pasikartosiu kad minejau nepritariu vaiku buvima grupeje tu kurie zaliom slogom varo ir kurie stipriai koseja, apie vandeneneli is nosytes kai is saltos aplinkos ieini i silta ar ten kazka panasaus niekas nesneka.
Vat ir dabar mazasis mano koseja ir stipriai ir ka mes savaite jau namie ir gydomes o nevedu tam kad skleistu bacilas kitiems, galeciau is mados juk kitos mamos taip daro (nesvarbu kad vaikuciai pamiegoti negaletu,nes manasis kosetu istisai), bet man svarbiau mano vaiko sveikata todel gydausi namie.
Kazkuri mama minejo kad su 39 temperatura ejo i darba, bet zinot ka pasakysiu protingas darbdavys sakys pora dienu namie pasigydyti , o ne, kd sergantis dirbtu ir dar apkrestu kitus.
O kas liecia neturejima kur vaiku palikti tai nezinau na nebent mama tokia vienisa,kad ne vieno pazystamo neturi ir visiskai be giminiu, manau is bet kokios situacijos imanoma rasti iseiti. Mes neuzdirbam tiek kad samdyti aukles, bet kai serga viena diena prasau mociutes (nors nedirba ir nenori ziuret), kita diena kokios puseseres, buna vyrui iseigine vidury savaites, esu ir drauges prasiusi o poto jau savaitgalis ir pati pasibunu. Ligai neisisenejus ir pagyji greiciau.
Bet cia dvi barikadu puses , pasaka be galo diskutuoti gali metu metais ir nepereis ne viena puse i kita.
QUOTE(Leilla @ 2008 11 01, 09:10)
O kas liecia neturejima kur vaiku palikti tai nezinau na nebent mama tokia vienisa,kad ne vieno pazystamo neturi ir visiskai be giminiu, manau is bet kokios situacijos imanoma rasti iseiti. Mes neuzdirbam tiek kad samdyti aukles, bet kai serga viena diena prasau mociutes (nors nedirba ir nenori ziuret), kita diena kokios puseseres, buna vyrui iseigine vidury savaites, esu ir drauges prasiusi o poto jau savaitgalis ir pati pasibunu. Ligai neisisenejus ir pagyji greiciau.
Bet cia dvi barikadu puses , pasaka be galo diskutuoti gali metu metais ir nepereis ne viena puse i kita.
Tau gerai, o dabar pagalvojau,ką man reiktų daryt, jei MB išvažiavęs į komandiruotę porai savaičių. Ir vieno ir kito tėvai už 100 ir daugiau km, patys neatvažiuos, o ir laiko neturės, nes darbai, brolis su broliene dirba, draugės irgi, nebent su mažiu leliuku,pas kurį tikrai kad ir sloguojančio nevesi. Pas kažkokią ten šiek tiek pažįstamą nevesi. Palikti Parkinsono liga sergančiai močiutei,kuri pati sunkiai pavalgo
QUOTE(Leilla @ 2008 11 01, 10:10)
As pasikartosiu kad minejau nepritariu vaiku buvima grupeje tu kurie zaliom slogom varo ir kurie stipriai koseja, apie vandeneneli is nosytes kai is saltos aplinkos ieini i silta ar ten kazka panasaus niekas nesneka.
Vat ir dabar mazasis mano koseja ir stipriai ir ka mes savaite jau namie ir gydomes o nevedu tam kad skleistu bacilas kitiems, galeciau is mados juk kitos mamos taip daro (nesvarbu kad vaikuciai pamiegoti negaletu,nes manasis kosetu istisai), bet man svarbiau mano vaiko sveikata todel gydausi namie.
Kazkuri mama minejo kad su 39 temperatura ejo i darba, bet zinot ka pasakysiu protingas darbdavys sakys pora dienu namie pasigydyti , o ne, kd sergantis dirbtu ir dar apkrestu kitus.
na ,stipriai kosinciu nemanau kad kas veda i darzeli,nes vaikas serga
o vaiku palikti tikiu kad ne visos turi kur
Draugu neturiu sitam mieste,kurie pazistami-visi dirba ir turi savas problemas
QUOTE(Margo& @ 2008 11 01, 02:19)
Gal as cia labai " riebiai" ,bet ...
mano seima,taip pat yra normali,nors issiskyrusi esu,prasau neizeidineti
QUOTE(mamiux @ 2008 11 01, 10:02)
na ,stipriai kosinciu nemanau kad kas veda i darzeli,nes vaikas serga
Nejaugi eisi i darba ir uzkrausi kazkam vaika>???cia tikra nesamone,galejai ir ka tita pasiulyti
Nejaugi eisi i darba ir uzkrausi kazkam vaika>???cia tikra nesamone,galejai ir ka tita pasiulyti
deja pas mus zinokit veda
Sakot neuzkrausit kitiems, norit pasakyt vaikas kaip besirgtu vistiek vesit na nebent kojom nepaeitu ir tai turbut ant ranku nunestumet. Jei vaikas serga ir paprasai pagalbos nejaugi tai uzkrovimas, galbut kita karta jusu pagalbos prireiks ir jus padesit. Bent jau musu rate mes padedame vieni kitiems ir neskaitom uzkrovimais.
QUOTE(Leilla @ 2008 11 01, 11:20)
Sakot neuzkrausit kitiems, norit pasakyt vaikas kaip besirgtu vistiek vesit na nebent kojom nepaeitu ir tai turbut ant ranku nunestumet. Jei vaikas serga ir paprasai pagalbos nejaugi tai uzkrovimas, galbut kita karta jusu pagalbos prireiks ir jus padesit. Bent jau musu rate mes padedame vieni kitiems ir neskaitom uzkrovimais.
oi nea,ka jus
QUOTE(mamiux @ 2008 11 01, 10:29)
oi nea,ka jus
tikrai sergancio nevedu
as kalbu apie menka slogyte,kur tikrai biliotenio negausi,o palikti ner kur 
tai mes ir nesusinekam
QUOTE(Leilla @ 2008 11 01, 11:31)
tai mes ir nesusinekam
as del tokiu slogyciu ir problemos nekeliu, del pasniurksciojimo menkiausio tikrai pas gydytoju neisi 
na tuomet puiku
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 22:24)
Taip, jei mano vaikas puikiai jaučiasi ir gali pilnavertiškai dalyvauti kolektyvinėje veikloje, man jis sveikas
Ir tikrai dėl "vandenėlio" išnosies aš jo po poliklinikas netampysiu ir ligų neieškosiu.
Tiesa, minėjau, kad dėl viduriavimo aš ėmiau nedarbingumą - ne todėl, kad "neužkrėsčiau ko nors", o todėl, kad tai vaikui kėlė realų nepatogumą. Tuo labiau, kad tuo metu dar su sauskelnėm buvo. Norėjau užtikrinti, kad jos bus keičiamos taip dažnai, kaip reikės, o ne tada, kada auklėtoja spės pamatyti.
Bet tai tik mano įsitikinimai. Jūs galite galvoti kitaip.
Vat vakar miegodamas mano vaikas "šlapiai" taip ir gerai atsikosėjo. Dabar galvoju - mažu nedarbingumą reikėjo iš ryto eit pasiimt

Tiesa, minėjau, kad dėl viduriavimo aš ėmiau nedarbingumą - ne todėl, kad "neužkrėsčiau ko nors", o todėl, kad tai vaikui kėlė realų nepatogumą. Tuo labiau, kad tuo metu dar su sauskelnėm buvo. Norėjau užtikrinti, kad jos bus keičiamos taip dažnai, kaip reikės, o ne tada, kada auklėtoja spės pamatyti.
Bet tai tik mano įsitikinimai. Jūs galite galvoti kitaip.
Vat vakar miegodamas mano vaikas "šlapiai" taip ir gerai atsikosėjo. Dabar galvoju - mažu nedarbingumą reikėjo iš ryto eit pasiimt
Pabandykim išsiaiškinti per kiek kitokį pavyzdį
QUOTE(zinulė @ 2008 11 01, 09:49)
Tau gerai, o dabar pagalvojau,ką man reiktų daryt, jei MB išvažiavęs į komandiruotę porai savaičių. Ir vieno ir kito tėvai už 100 ir daugiau km, patys neatvažiuos, o ir laiko neturės, nes darbai, brolis su broliene dirba, draugės irgi, nebent su mažiu leliuku,pas kurį tikrai kad ir sloguojančio nevesi. Pas kažkokią ten šiek tiek pažįstamą nevesi. Palikti Parkinsono liga sergančiai močiutei,kuri pati sunkiai pavalgo
Taigi tokiu atveju liks tik nedarbingumas, jeigu jau sirgs.
QUOTE(dange @ 2008 11 01, 04:33)
Pabandykim išsiaiškinti per kiek kitokį pavyzdį
Tarkim daželio virtuvėje dirba moteriškė, kuri "biškį paviduriuoja". Nepatogumo jai tai nekelia,sauskelnių nereikia
, dirbti jaučiasi galinti ir pas gydytojus dėl tokios smulkmenos kreiptis neketina.Viskas puiku, kol pusė daržo "neiškrenta" dėl salmoneliozės protrūkio.Baisu ir neatsakinga, tiesa
Jei tokia situacija nutiktų realybėje, visos mamos vieningai piktintųsi, ir visoms būtų visvien, ar ta darbuotoja vieniša motina, ar pensininkė, kuriai darbas padeda prisidurti prie skurdžios pensijos.Bet savo atžalą ramiai išleidžia "biškį viduriuojantį" į daržą, nes jam tai nepatogumų nekelia, o kitų patogumai/nepatogumai visiškai nesvarbūs.
Nea, mamos pinktintųsi kitomis mamomis kurios atvedė sava vaiką neva sergantį salmonelioze į darželį. Nieks tuo momentu negalvotų apie virėją, patikėkite. Nebent paskelbtų kas viešai.Kitu atveju būtų tik ir vėl kalta kokia nors moteris anot kai kurių iš " nenormalios" šeimos atvedusi savo "sergantį" vaiką į darželį ir užkrėtųsi absoliučiai visus