Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

Man atrodo, kad vedant sergantį vaiką į darželį svarbų vaidmenį vaidina ne vien neturėjimas kam palikti ar pinigai ax.gif
Slaugyti vaiką nėra lengva. Juk reikia ne tik sugirdyti vaistus, bet reikia jam skirti daug dėmesio - kažkuo jį užimti visądien namuose (ypač kai negalima išvesti į kiemą), sugalvoti veiklos, kartu žaisti ir t.t. Sergantis vaikas dažnai ir irzlus būna, ne nuotaikoje..
Dažniausiai - paprasčiau ir lengviau išeiti į darbą, nei sėdėti visądien namie su vaiku cool.gif

Pvz. net sunkiausią darbo dieną aš ne tiek pavargstu darbe, kiek pavargstu visądien pabuvus ir kokybiškai bendravus su vaiku (ne taip, kad 'eik užsiimk kuo nors, netrukdyk'). O kai pabūnu su sergančiu, tai apie darbą imu svajoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 16:55)
mes kalbam ne apie pasirinkimo teise , kaip elgciausi tada ar tada, o apie tai, kad mamoms salygos yra duotos, ir tikria normalios, tik velgi isvada, kad net serganti pigiau vesti i darzeli  doh.gif

Aš visai ne apie tai, kad sergantį pigiau vest į darželį... Bet daviau palyginimą, kad kiekvienam viskas skirtingai...Aš taip pat bandau tai vienam pakišt, tai kito prašyt kad pabūtų su vaiku kol serga, o ne į darželį vedu...nes mums iš slogos staigiai pereina viskas į kosulį... Biuletenis tik extemaliu atveju, nes net biudžetinėje įstaigoje niekam nepatinka, kai dažnai nebūni darbe...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 09 12, 16:38)
Aš visai ne apie tai, kad sergantį pigiau vest į darželį... Bet daviau palyginimą, kad kiekvienam viskas skirtingai...Aš taip pat bandau tai vienam pakišt, tai kito prašyt kad pabūtų su vaiku kol serga, o ne į darželį vedu...nes mums iš slogos staigiai pereina viskas į kosulį...  Biuletenis tik extemaliu atveju, nes net biudžetinėje įstaigoje niekam nepatinka, kai dažnai nebūni darbe...

kalba apie pinigus as pacitavau vienos mamos posta, kad reikia uzdirbti pinigus ir islaikyti kitus vaikus, tai as parasiau butent, kad ir biuletenyje bunant gauni pinigelius. O kad darbdaviui nepatinka, tai taip, todel ir tenka samdytis aukle jei nera pagalbos ir negali imti pastoviai biuleteniu.
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 17:57)
kalba apie pinigus as pacitavau vienos mamos posta, kad reikia uzdirbti pinigus ir islaikyti kitus vaikus, tai as parasiau butent, kad ir biuletenyje bunant gauni pinigelius. O kad darbdaviui nepatinka, tai taip, todel ir tenka samdytis aukle jei nera pagalbos ir negali imti pastoviai biuleteniu.

Tada nebeliktu isvis is ko gyvent... smile.gif Ypac kai augini vienas du vaikus... As puikiai suprantu visa ta situacija, kai atvedi sveika vaika ir girdi kaip kitas ateina kosintis vos ne lojanciu kosuliu... Va ryt kaip tik imsiu biuleteni... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 09 12, 17:11)
Tada nebeliktu isvis is ko gyvent... smile.gif Ypac kai augini vienas du vaikus... As puikiai suprantu visa ta situacija, kai atvedi sveika vaika ir girdi kaip kitas ateina kosintis vos ne lojanciu kosuliu... Va ryt kaip tik imsiu biuleteni...  biggrin.gif

ir nelieka kartais ir kartais tenka miegot vos 4-5 valandas per para, nes naktim dirbi papildomus darbus, bet zmogus ieskai iseities, todel skaudu kai kas pasako, va gerai kad tu gali ja samdyti....pagal savo alga negaleciau as jos samdyti, bet noriu issaugoti darba, neturiu is ko rinktis...vis viliuosi, kad ateis geresni laikai ligu atzvilgiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 18:21)
ir nelieka kartais ir kartais tenka miegot vos 4-5 valandas per para, nes naktim dirbi papildomus darbus, bet zmogus ieskai iseities, todel skaudu kai kas pasako, va gerai kad tu gali ja samdyti....pagal savo alga negaleciau as jos samdyti, bet noriu issaugoti darba, neturiu is ko rinktis...vis viliuosi, kad ateis geresni laikai ligu atzvilgiu  biggrin.gif

Be sansu.... mano vyresnelis visus beveik keturis metus sirgo pastoviai..per menesi karta, po dvi tris savaites...smile.gif mazoji lygiai taip pat varo.. Variau ir as per du darbus, kol buvo galimybe, bet ne visiems pavyksta ir ne visi moka papildomai uzsidirbti...
Atsakyti
O aš manau, kad šlapimo pūslės uždėgimu sergantis vaikas, geriantis antibiotikus, gali apkrėsti kitus vaikus, nes sėdi ant to pat tualeto
Atsakyti
Mano vaikas tik šiemet pradėjo lankyti darželį, tad man dar irgi yra klausimų. Sūnus suslogavo, gana lengvai, bet pralaukiau tas dvi dienas plius savaitgalį namie. Šiai dienai jis sveikas ir jį jau vedu į darželį. Tik aš jo nevedžiau į polikliniką ( kad visai "baika" ta jo sloga buvo, nei kosėjo, nei tempos ), tad jokios pažymos neturiu. Klausiau auklėtojų, jos sako, kad nereikia, o čia, žiūrau, rašot, kad reikia. Tai kaip čia suprasti. O dar dėl tų ligų - liga ligai nelygi. Atvirai pasakius aš dėl poros šniurkščiojimų nosyte net nepradedu davinėti vaistukų, tai ką jau kalbėt apie bėgimus į polikliniką. Prasėdėjom, palaukėm, kol viskas baigsis ir grįžom.
Atsakyti
Pažymos nereikia, bet mokėti už tas dienas, kai nebuvot daržely - reikia.
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2011 09 13, 12:12)
Klausiau auklėtojų, jos sako, kad nereikia, o čia, žiūrau, rašot, kad reikia. Tai kaip čia suprasti.

Čia žinokit priklauso nuo darželio vidaus tvarkos. Jei jums pasakė, kad nereikia - tai jūs darželio ir klausykite 4u.gif

Pas mus darželyje tokia tvarka, kad jei vaiko nebuvo ilgiau nei 3 d. dėl ligos, tai į darželį atvesti reikia su gyd. pažyma, kad vaikas jau sveikas. Nežinau tik ar čia irgi teorija, kaip 'nevesti sergančių' į darželį ar ir praktiškai reikalauja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2011 09 13, 12:24)
Pažymos nereikia, bet mokėti už tas dienas, kai nebuvot daržely - reikia.

ir
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2011 09 13, 12:26)
Čia žinokit priklauso nuo darželio vidaus tvarkos. Jei jums pasakė, kad nereikia - tai jūs darželio ir klausykite 4u.gif

Pas mus darželyje tokia tvarka, kad jei vaiko nebuvo ilgiau nei 3 d. dėl ligos, tai į darželį atvesti reikia su gyd. pažyma, kad vaikas jau sveikas. Nežinau tik ar čia irgi teorija, kaip 'nevesti sergančių' į darželį ar ir praktiškai reikalauja g.gif

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 12, 16:20)
Drąsi gydytoja ir tiek.

neturiu galimybiu isigilinti i jos darbo subtilybes, tai negaliu pasakyti drasi ar ne.
Jos poziuriu, jeigu vaikas jauciasi taip, kad gali gyventi iprasta savo diena, tai ir nereikia nieko keisti ir daryti is jo ligonio. Juolab tik del vartojamu vaistu -dabar maziau, bet anksciau, ant pirstu galima buvo suskaiciuoti dienas, kai dukra nevartojo jokiu vaistu.

QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 16:29)
apie koki cia gailesti galima kalbet, jei girdoma antibiotikais vaika vedate i darzeli.

visu pirma nesuprantu kodel vaistus vartojancio vaiko reikia gaileti?
Padeti jam pasveikti taip. Bet gailestis to nei padarys, nei pagreitins, nei procesa palengvins.

QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 16:55)
mes kalbam ne apie pasirinkimo teise , kaip elgciausi tada ar tada, o apie tai, kad mamoms salygos yra duotos, ir tikria normalios, tik velgi isvada, kad net serganti pigiau vesti i darzeli  doh.gif

jeigu lyginti finansine puse, tai pigiau, nes dirbant mokamas pilnas atlyginimas, o slaugant vaika tik dalis jo. su matematika matau prastai, kad neina suprasti, jog 100% yra daugiau nei 85%?
Atsakyti