QUOTE(Kirkė @ 2011 11 21, 12:05)
Sveikos,
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra. Kai tik drėgnas oras arba šalta, šlapia, pvz kaip šiandien, vaikas pradeda kosėti ir tekėti sloga. Jam užtenka pabūti 10 min tokiu oru lauke arba nueiti nuo mašinos iki darželio grupės, ir organizmas iškart sureaguoja.
Gali atrodyti neįtikėtinai, bet taip yra. Atėjus į grupę, vaikas pakosi ir išsipučia nosį. Valandos laikotarpyje, pabuvus šiltoje patalpoje, baigiasi kosuliai ir slogos. Jei išeina į lauką, situacija kartojasi. Pagal tai ką aprašiau, kito vaiko tėvai gali mane apkaltinti, kad atvedu sergantį vaiką, nors taip nėra. Taigi - KAIP ELGTIS MAN šioje konkrečioje situacijoje??
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra. Kai tik drėgnas oras arba šalta, šlapia, pvz kaip šiandien, vaikas pradeda kosėti ir tekėti sloga. Jam užtenka pabūti 10 min tokiu oru lauke arba nueiti nuo mašinos iki darželio grupės, ir organizmas iškart sureaguoja.
Yra tokia diagnozė, maniškis irgi alergiškas dulkių erkutėms, tiksliau vienai iš trijų, ir jo pažymoje yra įrašyta "alerginis rinitas". Bet tai turi būti nustatyta alergologų pagal kraujo tyrimą, nosies sekreto tyrimą, mums darė ir alergenų tyrimus ant rankytės. Pvz alergiškas šuniui, užtenka tik paglostyt, iš karto nosis bėga. Užtenka net jei koks kitas vaikas, turintis šuniuką, ateina iš namų, jei nors kiek matyt to kvapo ar koks plaukelis liko- vėl sloga.