Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Kirkė @ 2011 11 21, 12:05)
Sveikos,
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi  blush2.gif
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra. Kai tik drėgnas oras arba šalta, šlapia, pvz kaip šiandien, vaikas pradeda kosėti ir tekėti sloga. Jam užtenka pabūti 10 min tokiu oru lauke arba nueiti nuo mašinos iki darželio grupės, ir organizmas iškart sureaguoja.  doh.gif Gali atrodyti neįtikėtinai, bet taip yra. Atėjus į grupę, vaikas pakosi ir išsipučia nosį. Valandos laikotarpyje, pabuvus šiltoje patalpoje, baigiasi kosuliai ir slogos. Jei išeina į lauką, situacija kartojasi. Pagal tai ką aprašiau, kito vaiko tėvai gali mane apkaltinti, kad atvedu sergantį vaiką, nors taip nėra. Taigi - KAIP ELGTIS MAN šioje konkrečioje situacijoje??

Yra tokia diagnozė, maniškis irgi alergiškas dulkių erkutėms, tiksliau vienai iš trijų, ir jo pažymoje yra įrašyta "alerginis rinitas". Bet tai turi būti nustatyta alergologų pagal kraujo tyrimą, nosies sekreto tyrimą, mums darė ir alergenų tyrimus ant rankytės. Pvz alergiškas šuniui, užtenka tik paglostyt, iš karto nosis bėga. Užtenka net jei koks kitas vaikas, turintis šuniuką, ateina iš namų, jei nors kiek matyt to kvapo ar koks plaukelis liko- vėl sloga.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 11 17, 13:26)
o va kaip jaustis  sloguojantiems patekus i kokiu viduriuojanciu tarpa? smile.gif Arba su berimais...

Žiauru doh.gif

Mes dabar su bėrimais sėdim namie...atsirado nedaug neaiškių pūslyčių ant rankų, kojų pirštukų..(ant vieno vaiko kūno tik 2 mažiukai spuogiukai- pūslytės, ant kito - 11), t-ros nėra, jokių kitų simptomų nėra...

Nuėjom pas gyd. ramybės dėlei... ir man vėl biuletenis verysad.gif
Herpes virusinė infekcija blink.gif ir kaip gyd. paaiškino kolektyve platinama šauniai - ne kas....sėdžiu namie su iš pažiūros sveikais vaikais ir tiesiog įdomu kiek tėvų neleidžia dėl kelių spuogų savo vaikų į mokslus ar darželį biggrin.gif Ar dar yra tokių šiais laikais? Labai tikiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 22, 12:08)
Ar dar yra tokių šiais laikais? Labai tikiuosi ax.gif

Yra biggrin.gif Ir aš iš tokių doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2011 11 21, 12:18)
dabar negalima išsirašyti tokios pažymos keletui mėnesių. Kiek žinau yra patvirtintos tvarkos, kad net jei dėl ligos bus nelankyta 2 mėnesiai

Mes po rimtesniu ar ilgesniu susirgimu gaunam pazyma "namu rezimas" menesiui. Mums gydytoja pati taip rekomeduoja, kad nevestume ka tik issveikusio vaiko, jei tikrai yra reikalas ta menesi palaikyti namie. Jei nuvedus vel ka pasigauna, vel isduoda tokia pazyma, tik aukletojos vis klausia, ar tikrai yra toks reikalas laikyt namuose, ir pati direktore, sako reik vaikus pratint prie bacilu.bet mums tas netinka tongue.gif

As kaip suprantu, aukletojos turi teisintis direktorei, kodel grupeje lankomumas mazas.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2011 11 21, 11:28)
Dėl dažno sirgimo gydytoja gali parašyti išjungimo iš darželio pažymą 1-3 mėn laikotarpiui  4u.gif
Galima eiti pas darželio direktorę ir nukelti darželį iki kito rudens. Ir taip likti sąrašuose.

Oho, šito tai nežinojau. g.gif Ačiū. :4u:Bet visgi galvoju ilgalaikės pažymos prives prie to, kad išbrauks iš sąrašų. 4u.gif Na bet nuo pereitos savaitės vedu po pusdienį, pamigdau namie ir kol kas viskas gerai... Aišku mokame už pilną dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 22 lapkričio 2011 - 16:53
man pernai auklėtoja bandė sakyti kad reikia ar nereikia pristatomos pažymos iš gydytojos ir taip užimame kitų vaikų vietą. Mano atsakymas buvo trumpas ir aiškus kad užsičiaupė su visu biggrin.gif
QUOTE(saulyte33 @ 2011 11 22, 16:49)
Oho, šito tai nežinojau. g.gif Ačiū. :4u:Bet visgi galvoju ilgalaikės pažymos prives prie to, kad išbrauks iš sąrašų.  4u.gif Na bet nuo pereitos savaitės vedu po pusdienį, pamigdau namie ir kol kas viskas gerai... Aišku mokame už pilną dieną.

Jeigu pažyma dėl ligos, darželis neturi teisės išbraukti iš sąrašų.

Pernai buvo istorija berods Klaipėdoje (atsiprašau jeigu miestą maišau) rašė kaip tik spauda kad tėvai gavo pranešimą kad mergaitė braukiama iš sąrašų nes nelanko ilgai darželio. Mergaitė sirgo kažkokiu tai vėžio. Kad kai pasirodė spaudoje straipsnis buvo tėvai nuraminti kad jeigu vaikas sergantis ir yra gydytojo pažyma, darželis to padaryti negali.
Pabandysiu surasti tą straipsnį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 22, 13:08)
Žiauru doh.gif

Mes dabar su bėrimais sėdim namie...atsirado nedaug neaiškių pūslyčių ant rankų, kojų pirštukų..(ant vieno vaiko kūno tik 2 mažiukai spuogiukai- pūslytės, ant kito - 11), t-ros nėra, jokių kitų simptomų nėra...

Mes irgi prasirgom šia liga, blogiausia, kad pūslyčių-žaizdelių buvo atsiradę ir burnytėje. Dvi savaites prabuvom namuose.

QUOTE(Niktė @ 2011 11 22, 20:50)
Pernai buvo istorija berods Klaipėdoje (atsiprašau jeigu miestą maišau) rašė kaip tik spauda kad tėvai gavo pranešimą kad mergaitė braukiama iš sąrašų nes nelanko ilgai darželio. Mergaitė sirgo kažkokiu tai vėžio. Kad kai pasirodė spaudoje straipsnis buvo tėvai nuraminti kad jeigu vaikas sergantis ir yra gydytojo pažyma, darželis to padaryti negali.
Pabandysiu surasti tą straipsnį  4u.gif

Šitas straipsnis rodos
Atsakyti
QUOTE(S..K.. @ 2011 11 22, 20:06)
Mes irgi prasirgom šia liga, blogiausia, kad pūslyčių-žaizdelių buvo atsiradę ir burnytėje. Dvi savaites prabuvom namuose.
Šitas straipsnis rodos

Taip taip, būtent apie šį atvejį kalbėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S..K.. @ 2011 11 22, 20:06)
Šitas straipsnis rodos

Nėr žodžių, vargšai vaikai... tiek jūsų, kai sirgo, tiek mano ax.gif Man ir gyd sakė, kad gali gan ilgai nepraeit ir net blogėt, bet kažkaip dvi savaitės tai jau man vėl tiek daug atrodo doh.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 22, 21:20)
Nėr žodžių, vargšai vaikai... tiek jūsų, kai sirgo, tiek mano ax.gif Man ir gyd sakė, kad gali gan ilgai nepraeit ir net blogėt, bet kažkaip dvi savaitės tai jau man vėl tiek daug atrodo doh.gif  cool.gif

Porą dienų sunkesnės buvo, kai skaudėjo dukrytei burnytę dėl tų pūslelių. O šiaip paskui ji jautėsi gerai, tik kad tos pūslytės buvo.
Sveikatėlės 4u.gif gal greičiau jums praeis, nes pas maniškę jų nemažai buvo.
Atsakyti
Sveikos
apie ligas kalbant tai cai bus amzina kalba.As per susirinkima iskelus buvau ta klausima.Istikruju jau atsibodo.mano vaikas 3savaites prabuvo namie,pasveiko,isejo savaite ir cia bac slogos pradzia jau.As sergancio nevedu kadangi auginu maziuka namie,bet jau atsibodo,jei as sedziu namie tai reiskias galiu laikyti ir gydyt,kai tuo tarpu kiti veda sergancius(nes pasiteisinimas nera kam palikt),bet jau zinokit pavargau,bet kaip matau ne as viena.
Atsakyti
nezinau ar ten rasau unsure.gif problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ?????? ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos............. kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti
Atsakyti