Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Jersey @ 2008 10 31, 13:19)
Žinoma, kad galima pasisakyt kiekvienam, bet kad va tolerancija matyt ne kiekvienam priimtinas  ir savaime suprantamas dalykas.  Pretekstų aš neieškau, dėl manęs mano dukra gali nuolatos sėdėt namie, dirbu namie, tad man tai nemaišo. Tik sakau, kad nereikia spjaudytis tokiais žodžiais, bet ką aš čia... užaugsit ir suprasite pati  4u.gif

Net budama 50metu vistiek nesuprasiu kaip galima sAVO MYLIMA vaika serganti vesti i darzeli doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 13:29)
Net budama 50metu vistiek nesuprasiu kaip galima sAVO MYLIMA vaika serganti vesti i darzeli doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kaip noreciau kad man butu 18-lika,tada tikrai nenoreciau uzaugti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 07:29)
Net budama 50metu vistiek nesuprasiu kaip galima sAVO MYLIMA vaika serganti vesti i darzeli doh.gif  doh.gif  doh.gif

Su jumis diskutuoti tiesiog beprasmiška irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 14:12)

auklėtojos turi akyse rentgeną turėti blin ,

O jūs turite rentgeną? Nieks nemato sergančio vaiko, tik jūs? Jei taip blogai tame darželyje, tai neveskit vaiko ten, arba pasirinkit privatų.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 14:12)
buvo sunkus tas pirmų metų periodas, tai buvo juodas laikas, bet vaiko nevedžiau sergančio ne dėl kitų vaikų sakykim, o dėl savo paties vaiko sveikatos, ieškojau ir valandinės ir ne tik, mes kryžiaus kelius ėjom , nes sirgo tikrai daug  doh.gif ,

tikrai pikta kaip iš po savaitgalio atvedė vaiką su rotu, nu tipo savaitgalį vėmė ir viduriavo, bet šiandien tai ne , dzin mamai, nereik nei tyrimų daryti nieko

Aš nesakau, kad tai pasiteisinimas - aš nevedu sergančio vaiko. Ten buvo tik atsakymas, kad neturėjimas kam palikti - tik atsikalbinėjimas. Mums galima sakyti sekėsi, nes pirmus metus vaikas sirgo vos tris kartus, neilgai ir nesunkiai. Bet jei aš būčiau viena (be vyro) ir vaikas dažnai sirguliuotų, nežinau ką daryčiau, nes palikti tikrai neturėčiau kam. O dažni nedarbingumai pliusų darbe irgi nepridėtų.

Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia.
Mamos nėra visažinės ir išvadas daro dažnai stebėdamos savo vaiką. Jei vėmimas ir viduriavimas trumpalaikis ir nesukelia ypatingų įtarimų, aš taip pat nepuolu tempti vaiko į ligoninę tyrimų daryti. Vieną kartą taip buvo taip ir nesupratau nuo ko. Nuvedžiau į polikliniką vien todėl, kad viduriavimas užsitęsė, padarė tyrimus, bet nieko tokios nerado. Todėl vėlgi - nereikia smerkti per anksti.
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 14:33)

o kas tau yra sergantis vaikas?
Man tai yra toksai vaikas, kuris negali kaip paprastai dalyvauti jam iprastoje veikloje, o bent jau sloga ar lengvas kosulys ( be kitu papildomu simptomu) mano vaikui tokios itakos nedaro.
Todel zygiuoja tokia i darza, o as namuose ( vakarais ir is ryto) dedu pastangas, kad tai greiciau praeitu.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 14:52)
Aš nesakau, kad tai pasiteisinimas - aš nevedu sergančio vaiko. Ten buvo tik atsakymas, kad neturėjimas kam palikti - tik atsikalbinėjimas. Mums galima sakyti sekėsi, nes pirmus metus vaikas sirgo vos tris kartus, neilgai ir nesunkiai. Bet jei aš būčiau viena (be vyro) ir vaikas dažnai sirguliuotų, nežinau ką daryčiau, nes palikti tikrai neturėčiau kam. O dažni nedarbingumai pliusų darbe irgi nepridėtų.

Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia.
Mamos nėra visažinės ir išvadas daro dažnai stebėdamos savo vaiką. Jei vėmimas ir viduriavimas trumpalaikis ir nesukelia ypatingų įtarimų, aš taip pat nepuolu tempti vaiko į ligoninę tyrimų daryti. Vieną kartą taip buvo taip ir nesupratau nuo ko. Nuvedžiau į polikliniką vien todėl, kad viduriavimas užsitęsė, padarė tyrimus, bet nieko tokios nerado. Todėl vėlgi - nereikia smerkti per anksti.

Nu gis ir vėl Jums pritariu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 14:51)
O jūs turite rentgeną? Nieks nemato sergančio vaiko, tik jūs? Jei taip blogai tame darželyje, tai neveskit vaiko ten, arba pasirinkit privatų.

blink.gif , nesuprantu ko čia puolate g.gif , tai jūs norit pasakyti kad tie kurie veda tik sveikus vaikus į daržą geriau nevesti biggrin.gif , nes ten vieta tik sergantiems , deja mūsų šeima nors ir pilna brangu ir paprastas darželis , o apie privatų jau nediskutuosiu, o beje jūsų pasivaidymai žodžiais irgi nelabai tolerantiški rolleyes.gif , aš kalbu apskritai, o jūs man konkrečiai siūlote darželį privat anot man nepatinka vaikai sergantys grupėse, manau čia visų mūsų problema ne mano vienos, ir daug kam nepatinka atvedus sveiką vaiką jį parsivesti sergantį nuo ko nors užsikrėtusį mirksiukas.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 14:52)

taip jei nežinai kas yra vaikui tai yra tam daktarai mirksiukas.gif , bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 12:56)
Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti schmoll.gif

Taip pasakėlė. Ir pasakėlės pavadinimas - gyvenimo realybė. Giminė neišmirusi, bet vaiko ligos atveju iš tos pusės pagalbos nesulauksiu. Nes pirmiausia artimiausias giminaitis gyvena už 100 km. Plius giminaičiai taip pat turi darbus. O rasti auklę, kuri prižiūrėtų tik ligos atveju, ne taip jau paprasta.

QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 13:00)
<...> bet man gaila vaiko sveikatos, kad vesčiau sergantį į kolektyvą, juk jis jaučiasi nekaip, o krūvis ten nemažėja triukšmas, pamokėlės, laukas, įtensyvus gyvenimas <...>

drinks_cheers.gif dėl šios priežasties kad ir kaip besiraukytų darbdaviai, bet su vyru pakaitomis imam biuletenius.

QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 13:52)
Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia. <...>

joooo, pirmadienį atvedžiau po savaitės sirgimo namuose vaiką į lopšelį. O ten sužinojau ne itin džiugią naujieną kad kol sirgom, grupėj siautė Noro virusas. Ir nei ką daryt, biuletenis uždarytas, darbe jau visi spirga ir laukia kada pasirodysiu, o čia vos ne turi palikti vaiką su garantija kad po keletos dienų vėl teks minimum savaitę namuose praleisti. Bet nei susirgo, o ir man pačiai kelia abejonių ta diagnozė - iš pokalbių su auklėtojom ir tėvais supratau, kad keletas vaikų iš tiesų vėmė ir viduriavo, vienas net ligoninėj atsidūrė, bet nei vienam oficialiai nebuvo patvirtintas Noro virusas. Man susidarė įspūdis kad vos ne pačios auklėtojos nusprendė, jei viduriuoja, nėra aukštos temperatūros - tai čia noras.
Atsakyti
o bent jau sloga ar lengvas kosulys ( be kitu papildomu simptomu) mano vaikui tokios itakos nedaro.

NIEKO Sau blink.gif NUO TOKIU LENGVU PRASIDEDA SUNKI LYGA.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 15:04)
bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus  ax.gif

Nu matot, kiekviena iš mūsų skirtinga. Aš į gydytojus kreipiuosi tik tuomet, kai manau, kad tai būtina. Apsivėmimo ar suviduriavimo be papildomų simptomų (temperatūros, nuolatinio silpnumo ir pan.) aš nelaikau rimta liga, todėl į gydytojus nesikreipiu. Galbūt ir ta Jūsų minėta mama taip darė. Jei Rotas praėjo kaip eilinis apsinuodijimas maistu, ji gal net neįtarė, kad čia galėjo būti kažkas rimto.
Lygiai taip pat, kaip ir mano vaiko viduriavimo atveju - ėjau pas gydytoją tik todėl, kad man reikėjo nedarbingumo, šiaip nebūčiau vedusi, nes apart viduriavimo daugiau jokių blogumų vaikui nebuvo, o kad tokiu atveju reikia daug skysčių ir tam tikrų papildomų medžiagų aš ir taip žinau.
Todėl nereiktų pykti be reikalo, tik tiek norėjau pasakyti smile.gif Kaip jau minėjau - kolektyvas - tai neišvengiama bakterijų ir virusų "sankaupa". Ne visi jie vienodai veikia, ne visiems vienodai lengvai praeina, tačiau vedant vaiką į darželį su tuo deja tenka susitaikyti. Arba nevesti.

O savo vaiko sergančio nevedu tikrai ne iš altruistinių paskatų, kad kiti neužsikrėstų. Nevedu, nes matau, kad mano vaikui blogai ir manau, kad sveikti jam geriau namie. O jei mano vaikas jaučiasi puikiai, apart nedidelės slogos ar vieno kosulio per dieną, tikrai neuždarau jo namie. Nors kitiems ir tai galbūt nepatinka.
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 14:56)
Nu gis ir vėl Jums pritariu.  4u.gif

mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 15:11)
NIEKO Sau blink.gif NUO TOKIU LENGVU PRASIDEDA SUNKI LYGA.

Nereikia sprogdinti akių smile.gif Mano vaikui neprasideda. Jei jau prasideda sunki liga, tai automatiškai kyla temperatūra ir tada seka visi kiti "malonumai".
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 15:04)
blink.gif , nesuprantu ko čia puolate  g.gif , tai jūs norit pasakyti kad tie kurie veda tik sveikus vaikus į daržą geriau nevesti  biggrin.gif , nes ten vieta tik sergantiems , deja mūsų šeima nors ir pilna brangu ir paprastas darželis , o apie privatų jau nediskutuosiu, o beje jūsų pasivaidymai žodžiais irgi nelabai tolerantiški  rolleyes.gif , aš kalbu apskritai, o jūs man konkrečiai siūlote darželį privat anot man nepatinka vaikai sergantys grupėse, manau čia visų mūsų problema ne mano vienos, ir daug kam nepatinka atvedus sveiką vaiką jį parsivesti sergantį nuo ko nors užsikrėtusį  mirksiukas.gif
taip jei nežinai kas yra vaikui tai yra tam daktarai  mirksiukas.gif , bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus  ax.gif

Ne. Noriu pasakyti, kad toli gražu ne visada mama gali tinkamai įvertinti kiek rimta yra jos vaiko liga ir ar tai liga. Juo labiau auklėtojos, o vat jūs kategoriškai šaukiat, kad vaikas išimtinai suserga tik nuo apsirgusių vaikų darželyje. O gal jūs pati iš darbo parnešėte bacilą ir ne tik namo, bet ir į tą patį darželį. Įdomu, kai jūs sukarčiuojate einate vaiką pasiimti iš darželio ar laukiate kol pasveiksite. Juk apsargdinti gali ir užsukęs į darželį sergantis tėtis/mama.
Aišku viena. Reikia realiai vertinti tą aplinkybę, kad maži vaikai serga daug dažniau ir tikrai dėl to kalti ne tik sloguojantys darželinukai. Ir beje taip nutikus niekaip negalėčiau bakstelti pirštu į vaiką ir pasakyti, vat šitas yra mano vaiko ligos kaltininkas.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 15:21)
Ne. Noriu pasakyti, kad toli gražu ne visada mama gali tinkamai įvertinti kiek rimta yra jos vaiko liga ir ar tai liga. Juo labiau auklėtojos, o vat jūs kategoriškai šaukiat, kad vaikas išimtinai suserga tik nuo apsirgusių vaikų darželyje. O gal jūs pati iš darbo parnešėte bacilą ir ne tik namo, bet ir į tą patį darželį. Įdomu, kai jūs sukarčiuojate einate vaiką pasiimti iš darželio ar laukiate kol pasveiksite. Juk apsargdinti gali ir užsukęs į darželį sergantis tėtis/mama.
Aišku viena. Reikia realiai vertinti tą aplinkybę, kad maži vaikai serga daug dažniau ir tikrai dėl to kalti ne tik sloguojantys darželinukai. Ir beje taip nutikus niekaip negalėčiau bakstelti pirštu į vaiką ir pasakyti, vat šitas yra mano vaiko ligos kaltininkas.

nu čia jau pamąstymai jeigu, dabar aš pamąstau kitaip, noriu pabrėžti mano vienas vaikas jau išaugo iš nenustojančių ligų amžiaus , kitas dar nepriaugo , bet dičkis jau perėjo šitą mokyklą ax.gif , taigi atvedu po ligos vaiką, jo imuninė sistema greičiausiai nusilpusi po pačios ligos, vaistų ir t.t ir matau ,kad vaiko grupėje yra daug snargliuojančių ir kosinčių vaikų , kurie turi realią galimybę mano vaiką vėl paguldyti į patalą doh.gif , nes jis jo imunitettas nusilpęs, nu gal tai ir yra savotiškas grūdinimasis kuo daugiau prasirgti, kad turėtum imunintą atsilaikyti ligoms, , taigi jis nueina 3 dienas į daržą ir vėl suserga doh.gif , taigi vaiko palikt nėra kam , tik 3 dienos darbe karoče tai ką daryti toms , kurios nenori vesti vaikų sergančių į daržą a? kategoriškai aš nieko neteigiu, taip vaikai suserga daug kur prekybos centruose, laiptinėse, ir t.t ir t.t , bet manau tema yra ne apie tai kas nuo ko užžsikrečia, tema yra sergantys vaikai grupėje todėl šiuo atveju sakau kategoriškai esu prieš vaikus sergančius grupėje ax.gif , mes šitą mėsmalę praėjom ir laukia dar mažiaus eilė, žinau, kad kitaip nebus buvo visada sergančių vaikų grupėse ir bus, bet tikrai neplanuoju vesti sergantį vaiką į daržą
Atsakyti