Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 13:33)
Nu bet  kiti vaikai tai lanko ir jų negydo mamos po dvi savaites, kas tris dienas.

.Zinoma negydo po dvi savaites namie, nes gydosi atseit lankydami darzeli.as minejau ,kad po ligos mums gryzus aukletoja perspeja,jog ne vieno sveiko grupeje nera , visi sloguoja baisiausiai,koseja. mamos rytais vaistuku suduoda ir atseit gydosi vaikas, man tai ju paciu vaiku gaila,vaiksto kazkokie prisnude, ir aukletojos sako,atseit kiek mamom sakom vistiek atveda. Bet as sakau cia gi ne ligonine ,o sveiku vaiku istaiga, o jei as klystu tai gal ne darzeliu reik pavadinti o slaugos namais.

Is jusu daugelio pasakymu galima suprasti,kad jus pateisinate nesveikuojanciu vaiku lankyma lopselyje-darzelyje.
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 18:20)
.Zinoma negydo po dvi savaites namie, nes gydosi atseit lankydami darzeli.as minejau ,kad po ligos mums gryzus aukletoja perspeja,jog ne vieno sveiko grupeje nera , visi sloguoja baisiausiai,koseja. mamos rytais vaistuku suduoda ir atseit gydosi vaikas, man tai ju paciu vaiku gaila,vaiksto kazkokie prisnude, ir aukletojos sako,atseit kiek mamom sakom vistiek atveda. Bet as sakau cia gi ne ligonine ,o sveiku vaiku istaiga, o jei as klystu tai gal ne darzeliu reik pavadinti o slaugos namais.

Is jusu daugelio pasakymu galima suprasti,kad jus pateisinate nesveikuojanciu vaiku lankyma lopselyje-darzelyje.

VA VA drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 19:04)
pati supranti ka parasei???? doh.gif

o ko čia nesuprast g.gif mano nė vienam nuo slogos ar pakosčiojimo nieko rimto nebūna. sloga po kelių dienų baigiasi, kosčiojimas irgi. prasieda sloga,praplaunu jūros vandeniu, geria ir šiaip liepžiedžių, ramunėlių arbatas. O jeigu lauki, kol ta sloga pereis į rimtą ligą, tai aišku, kad tavo problema.
Net namie būnatys vaikai sloguoja ir rimčiau serga. Nėra ko norėt, kad bendraudami su kitais nesusirgtų. O be to kai kurios ligos pasireiškia tik po kažkek dienų.Pvz vėjaraupių inkubacinis 21 diena, jei neklystu. Todėl ir serga jais vos ne visa grupė,jei jau vienas susirgo. Dėl paprastos slogos tikrai niekas neduos nedarbingumo. Nepamirškit,kad kartais vaikas nuolat "sloguoja",nes turi alerginę slogą.

Šiaip niekad nekaltinau ir nekaltinsiu kitų vaikų ar tėų, jei maniškiai sirgs. nesi tikras, kad būtent darželyje vaikas užikrėtė. Tada jau reikia gyventi izoliuotam, su niekuo ir niekur nebendraut.

Blogai sergantys vaikai,bet tokia realybė. Niekada nebus taip,kad aplinkui vien tik sveiki- be slogų, kosulių- būtų. Ir ypač tokiu laiku, tokiu oru, kai tom bacilom palankus metas plist.
Atsakyti
Man tai juokingiausi pasakymai, tipo tai jusu kalte kad vaikas serga nes jus jo negrudinate. Mano dukra visa vasar prasimaude ezere, ivairu oru, sezona uzdareme tik rugsejo men, po namus pastoviai laksto plika ( vasara), ziema irgi sunkiai ikalbu silciau apsirengti.
O reziume tokia, kad kol vaikas sedejo su aukle: nesirgo rimtai ne karto, isskyrus slogas. Gydytoja pamaciusi kompensuojamu vaistu knygele pagalvojo kad jai ji nauja isduota biggrin.gif O nuejo i darza, isvaiksciojo menesi ir bronchitas. Vadinasi grudinimas cia niekuo detas, paprasciausiai vaikui neimanoma atsispirti baciloms uzdaroje patalpoje, kai kokie 5 vaikai choru "loja".
Jei jau teveliai nusprendzia vesti sergancius vaikus tai bent apsaugines kaukes tegu parupina savo vaikuciams, (nebrangiai kainuoja) galima gi ir aplikacija kokia priklijuoti kad "prikolas" butu biggrin.gif . Ligu sumazetu iskarto, nes tokie bronchitai plinta laseliniu budu.

Papildyta:
Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta laisvu dienu "atsistatyti". Pas mus pvz darbe net nedarbingumo lapeliu nereikedavo 2 dienoms nesti, nes uz tas 2 d darbdavys apmoka, tai jau geriau jei blogai jautiesi issiguleti tas dvi dienas ir pasveikti. Bet vaikus kazkodel i darzeli grudame sergancius
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 18:20)

Ką reiškia "pateisinam"? Ir kas yra "nesveikuojantis"? Aš galiu pasirūpinti tik savo vaiku, taip ir darau. Todėl, jei mano vaikas jaučiasi gerai, vedu jį į darželį, jei ne - laikau namuose.
Kitiems mano pamąstymai nei įdomūs, nei jie jų klausys.

QUOTE(klumpele @ 2008 10 31, 18:47)
Vadinasi grudinimas cia niekuo detas, paprasciausiai vaikui neimanoma atsispirti baciloms uzdaroje patalpoje, kai kokie 5 vaikai choru "loja".

Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta  laisvu dienu "atsistatyti".

Jei aš pasakysiu, kad mano vaikas nė karto broncitu neužsikrėtė (tfu tfu tfu), nors "lojančių" aplink ne mažiau, tai gal galėčiau teigti, kad visgi įmanoma? g.gif

Gerai, kad pas jus ima. bet Jūs gal kitur nesilankot? N dirbančių ir sergančių aptarnavimo sferoje kasdien ligų sezono metu matau. Ir prekybos centrai prasidėjus ligų sezonui pilni "lojančių". Jie netrukdo?
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 19:20)
ne vieno sveiko grupeje nera ,

Aha, visos motinos beširdės aprat jūsų pačios biggrin.gif .Nu tai įsteikite darželį, kur grupėje bus tik vienas vaikas ir mažiausiai dvi auklytės, o viena iš jų medikė - ektrasensė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 20:07)
Aha, visos motinos beširdės aprat jūsų pačios  biggrin.gif .Nu tai įsteikite darželį, kur grupėje bus tik vienas vaikas ir mažiausiai dvi auklytės, o viena iš jų medikė - ektrasensė  biggrin.gif

prie ko cia besirdes, yra siaip darzeliuose ir taisyklese parasyta kokiems vaikams negalima lankyti , man rodos visos skaityti moka tik ne visos nori perskaiciusios atsimerkti.
As nekalbu apie tokius kurie sukoseja ten keliskart sausai ar kaip ten pavadinti,arba slogele ten vandenelis, bet atsiprasau kai atvedus vaika matau kai is nosies atsiprasant zalia sloga varo ir koseja ne siaip sau o loja, nu tai atsiprasau tada man zodziu truksta jei toks vaikas nesiskaito sergantis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2008 10 31, 14:38)
Nu bet ir pasisakymai, tik iš tautiečių ir galima išgirsti tokius perliukus  doh.gif
pasisakymu tai cia siaubingu yra doh.gif

QUOTE(klumpele @ 2008 10 31, 20:47)
Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta  laisvu dienu "atsistatyti".

neesu nei karto gavusi biliotenio kai tik temperatura ar siaip persalimas buvo,visuomet ejau ir dirbau,nebent kai visai blogai,tai njau darbdavys dave diena pasigydymui mirksiukas.gif ne visos taip puola gydyti s del kiekvienos popos cool.gif
O siaip mano mergyte serga ir serga,sirgom ilgai,paejom i darza 2 ar tris dienas ir vel menesi sirgom,ligoninej gulejom,sunkoka liga buvo..nevisai iki galo gerklyte pasveiko,gydytoja jau leido i darzeli prirasiusi vaistu,sake cia gali ir menesi dar testis,paejo tik 2-3 dienas,ir atejau pasiimti,sloguoja vaikas labai,paklausiau kaip cia,sako,nuo vaiku,nes cia jie visi ciaudi ,kosti sloguoja tokiu metu..tai siandien sloguojancia leidau i darzeli,nes nebuvo kur deti,atrodo,pati jautesi puikiai,tik akytes sloguojancios..Tikiuosi per savaitgali praeis,jei neatkris doh.gif Na ir vaiko gaila,bet ir vienisai mamai sunku,nes tikrai nera kur vaiko padeti..nes reikia vienai buta issilaikyti ,nuoma ir save..jei vaikas tiek sirgs,tai tuomet i skolas gali eiti..tai vat..nezinia cia ka ir kaip reikia daryti..O tos ,kur galvoja,kad visos vienisos turi kur vaika padeti ligos atveju,tai manau klysta mirksiukas.gif Padejimas toks,kad neiti i darba,o jei neiti i darba,tai netureti nieko,ir is buto buti ismestam i gatve cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 18:58)
Ką reiškia "pateisinam"? Ir kas yra "nesveikuojantis"? Aš galiu pasirūpinti tik savo vaiku, taip ir darau. Todėl, jei mano vaikas jaučiasi gerai, vedu jį į darželį, jei ne - laikau namuose.
Kitiems mano pamąstymai nei įdomūs, nei jie jų klausys.
Jei aš pasakysiu, kad mano vaikas nė karto broncitu neužsikrėtė (tfu tfu tfu), nors "lojančių" aplink ne mažiau, tai gal galėčiau teigti, kad visgi įmanoma? g.gif

Gerai, kad pas jus ima. bet Jūs gal kitur nesilankot? N dirbančių ir sergančių aptarnavimo sferoje kasdien ligų sezono metu matau. Ir prekybos centrai prasidėjus ligų sezonui pilni "lojančių". Jie netrukdo?

Perskaičiusi kelis paskutinius puslapius supratau, kad "biški"sloguojantis, "biški" kostintis, "biški" karščiuojantis ir "biški" viduriuojantis atitinka "praktiškai sveikas" bigsmile.gif Iš esmės kol vaikas "neiškrenta į nuosėdas" rūpestingų tėvelių akivaizdoje, jis darželį lankyti gali.Tiesa, visas šitas kontingentas panašus į ligoninės bendrosios pediatrijos skyriaus pacientus, neskaičiuojant tų, kurie guli reanimacijoje.Bent jau pasidarė aiškiau ir gerokai praplėčiau savo žinias apie tai, kas yra "sveikas" vaikas biggrin.gif
Atsakyti
zodziu,as taip manau,juk bun ataip,atvedi i darzeli,lyg ir sveikas,issivedi,kosti...ir gali buti kad visi veda sveikus ,bet darzas yra darzas,juk virusa gali ir pakeliui i darza pasigauti,o paskui jau riejasi motkos,nuo ko mano vaikas apsikreti,kuria mama bausti,nmes ju atzala susirgo..nemanau kad tai gera iseitis..o kad stengiasi,tai dauguma manau tokiu tevu,jog nori kad vaikas butu sveikas cool.gif

Ir apskritai nesamoninga tema schmoll.gif
Atsakyti
ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mamiux @ 2008 10 31, 20:24)
zodziu,as taip manau,juk bun ataip,atvedi i darzeli,lyg ir sveikas,issivedi,kosti...ir gali buti kad visi veda sveikus ,bet darzas yra darzas,juk virusa gali ir pakeliui i darza pasigauti,o paskui jau riejasi motkos,nuo ko mano vaikas apsikreti,kuria mama bausti,nmes ju atzala susirgo..nemanau kad tai gera iseitis..o kad stengiasi,tai dauguma manau tokiu tevu,jog nori kad vaikas butu sveikas cool.gif

Ir apskritai nesamoninga tema schmoll.gif

O kokiu būdu kažkurią mamą nubausti galima bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 31 spalio 2008 - 20:25
QUOTE(dange @ 2008 10 31, 22:27)
ax.gif
Papildyta:

O kokiu būdu kažkurią mamą nubausti galima  bigsmile.gif

o ci ajau nezinau,kad tema tik besipykstanciu mamu unsure.gif ..
Atsakyti