Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(Carevna @ 2008 12 10, 13:23)
Jo teks aiškintis nes dabar dar aišku kadf niekas neaišku  g.gif  doh.gif

Tai va ir aš antra diena aiškinuosi ir be rezultatų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(raimaza @ 2008 12 10, 12:37)
Tai va ir aš antra diena aiškinuosi ir be rezultatų schmoll.gif

o tai ką sako VDI?
Atsakyti
Ketinama keisti gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinamo minimumo skaičiavimo tvarką - tiems, kurių pajamos siektų ne daugiau kaip 700 litų, tai yra neviršytų dviejų valstybės remiamų pajamų dydžių, neapmokestinamosios pajamos didėtų 100 litų - iki 420 litų.
Tų žmonių, kurių pajamos sieks tris valstybės remiamų pajamų dydžius - 1050 litų, neapmokestinamasis minimumas būtų didinamas 50 litų - iki 370 litų.
Daugiau negu tris valstybės remiamų pajamų dydžius sieksiantį darbo užmokestį gausiantiems asmenims pajamų mokesčiu bus apmokestinamos jų visos gaunamos pajamos.
Dabar neapmokestinamasis minimumas yra 320 litų. Jis taikomas visiems šalies gyventojams, nepriklausomai nuo jų darbo užmokesčio.
Nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos valstybės remiamų pajamų dydis - 350 litų.

Kaip "sugaudysime" tas pajamas? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
užstrigau su VŠĮ,
Kaip galvojate:
Jeigu galima sportininkams skaičiuoti maistpinigius už varžybas, už treniruotes, tai ką man tokiu atveju reikia rašyti mokestinį žiniaraštį ir rinkti parašus. O gal užtenka tik pridėti sąrašą?
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 12 12, 10:56)
Ketinama keisti gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinamo minimumo skaičiavimo tvarką - tiems, kurių pajamos siektų ne daugiau kaip 700 litų, tai yra neviršytų dviejų valstybės remiamų pajamų dydžių, neapmokestinamosios pajamos didėtų 100 litų - iki 420 litų.
  Tų žmonių, kurių pajamos sieks tris valstybės remiamų pajamų dydžius - 1050 litų, neapmokestinamasis minimumas būtų didinamas 50 litų - iki 370 litų.
  Daugiau negu tris valstybės remiamų pajamų dydžius sieksiantį darbo užmokestį gausiantiems asmenims pajamų mokesčiu bus apmokestinamos jų visos gaunamos pajamos.
  Dabar neapmokestinamasis minimumas yra 320 litų. Jis taikomas visiems šalies gyventojams, nepriklausomai nuo jų darbo užmokesčio.
  Nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos valstybės remiamų pajamų dydis - 350 litų.

Kaip "sugaudysime" tas pajamas?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Pablūdo liaudis oi pablūdo, dar aš suprantu kur pas mane 15 darbuotojų tai sugaudysiu nes tarkim vairuotojų pastovi alga, administracijos irgi, o va kaip su kitais bus tai biesas žino taip išeina kad kiekvieną mėnesį turėsiu gaudyt kiekvieno algą nes pagal suminį dirba ir čia mažiau čia daugiau būna, o ką daryt reiks tiems kur dirbančių per 100 žmonių doh.gif doh.gif doh.gif ir prasidės vėl "juodos" algos ir vokeliai, nes niekas nenorės nusitarkuot didelių algelių doh.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

o kaip Jums tas naujas PVM doh.gif
kaip suprantu jau nuo sausio 1 bus ? ar dar ne ? doh.gif

pas mus buvo ir 18 ir 5 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 12 12, 09:56)

As isivaizduoju, kad cia eis per deklaravima, nes kaip zinoti, ar zmogus nedirba antreilese.
Bet is kitos puses juk dziaugtis reikia - dauguma ant tiek turtingi, kad jiems neapmokestinimo nereikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2008 12 12, 13:14)
As isivaizduoju, kad cia eis per deklaravima, nes kaip zinoti, ar zmogus nedirba antreilese.

Mes tai visada klausiam ar niekur kitur nedirba, o jeigu dirba prašom pažymos, gi šiaip tai reikia, kad darbo laikas nesipjautų abiejose įmonėse, bet tarkim jeigu koks žioplys nenorės pasisakyt tai tada ir nesužinosi doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
gal jūs galite man pasakyti, nors greičiau patvirtinti, kas ir taip aišku unsure.gif
Mat noriu grįžti po vaiko priežiūros atostogų į darbą, prieš tai dirbau apskaitininke, normaliomis kontorinėmis darbo valandomis 8-17 val., šiandien man bosas siūlo dirbti visai kitomis pareigomis, parduotuvėje, nuo 10 iki 19 val, kai jau vien toks darbo laikas yra neįmanomas turint 2 metų vaiką doh.gif Motyvuoja, kad buhalteriją atiduos tvarkyti firmai. Žinau, kad darbdavys turi saugoti darbo vietą, bet pareigų tikriausiai ne? Kaip man pasielgti, manau, kad neverta prasitęsti vaiko priežiūros atostogų, galvoju visai išeiti iš darbo. Kaip manot? Tokioj nevilty esu unsure.gif o gal geriau tegul jis mane atleidžia? Dėl etatų mažinimo, pavyzdžiui...
Atsakyti
O, ir tu, sare, cia... Oi, as merginoms tikrai ikyresiu...

Mielos buhalteres, jau karta man pagelbejot, prasau pagalbos dar karta:

man svarbus klausimas - ar i specialuji (t.y. man konkreciai - psichologo) darbo staza iskaiciuojamos nestumo ir vaiko prieziuros atostogos iki 3 metu?
-----------------
2) gal galite patart, kaip tas psichologo darbo stazas skaiciuojamas? Cia svarbu kruvis, kuri turejau dirbdama, ar atlyginimo dydis?
Nes si darba dirbau ivairiu kruviu: 6men. 0,5etato
1 metus 1,25 etato
8men. 0,5 etato
1,5 metus 1,25 etato
7 men. 1 etatu

Labai aciu uz atsakymus...
Atsakyti
QUOTE(sare @ 2008 12 12, 13:49)
Sveikos, merginos,
gal jūs galite man pasakyti, nors greičiau patvirtinti, kas ir taip aišku  unsure.gif
Mat noriu grįžti po vaiko priežiūros atostogų į darbą, prieš tai dirbau apskaitininke, normaliomis kontorinėmis darbo valandomis 8-17 val., šiandien man bosas siūlo dirbti visai kitomis pareigomis, parduotuvėje, nuo 10 iki 19 val, kai jau vien toks darbo laikas yra neįmanomas turint 2 metų vaiką  doh.gif Motyvuoja, kad buhalteriją atiduos tvarkyti firmai. Žinau, kad darbdavys turi saugoti darbo vietą, bet pareigų tikriausiai ne? Kaip man pasielgti, manau, kad neverta prasitęsti vaiko priežiūros atostogų, galvoju visai išeiti iš darbo. Kaip manot? Tokioj nevilty esu  unsure.gif o gal geriau tegul jis mane atleidžia? Dėl etatų mažinimo, pavyzdžiui...

darbo vieta, tai ir yra pareigos, o ne bet kokia toje įmonėje esanti darbo vieta, todėl tave turi ir priimti į tas pačias pareigas ir su ne mažesne alga, nei išėjai į dekretą. Jei pasikeitė įmonės struktūra ir tavo pareigų neliko turi pasiūlyt kitas pareigas, kaip padarė tavo atveju, jei tau tas darbas netinka dėl kokių nors priežasčių turi atleist dėl etatų mažinimo su visom kompensacijom. Bet kaip sakoma yra įstatymas yra ir apstatymas 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
i kokia sask. deti mokesti uz kelius- keliu vinjete?

o pardavus automobili, likusia suma uz jo draudima, ir keliu mokesti, kur? i nuostolius?
Atsakyti