Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(Kriste_ @ 2009 01 27, 22:11)
laba diena
turiu klausimeli jei tarkim susirgo zmogus ir visa men sirgo paskaiciavo uz dvi dienas ligos pasalpa 44,67 lt ir jokiu mokesciu skaiciuoti nereikia? ir DU ziniarastyje kur ismoketa bus 44,67LT??? cia pagal sena tvarka...

Į namų darbus man panašu biggrin.gif biggrin.gif sena tvarka, baisiai mažos sumos blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės buhalterytės. Aš taip pat Jūsų būreliui priklausau, tik dabar išėjau nėštumo ir gimdymo atostogų, ir susidūriau su šiai dienai labai aktualia padėtimi, dėl mamytėms pakeltų atlyginimų. Na tikriausiai turėdama savo įmonę kiekviena mamytė padarytų taip pat, pasididintų atlyginimą.
Padėkite, kurios esate labiau patyrusios, nes kiek žinau tai buhalterės pas mus visos daug darbų atlieka įmonėje.
Kokia gali būti svari ir labai svari priežastis dėl ko yra keliamas atlyginimas?
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2009 01 28, 13:27)
Kokia gali būti svari ir labai svari priežastis dėl ko yra keliamas atlyginimas?

nu nu ... g.gif jokios lotuliukas.gif
Atsakyti
O kodėl taip iškart jokios??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2009 01 28, 14:27)

Kavos šefui darymas, pašto ženklų klijavimas ant vokų, girto šefo vežiojimas namo po firmos balių lotuliukas.gif lotuliukas.gif o jeigu rimtai tai nebent prisiimi kažkokią dalį kažkieno darbų už kuriuos papildomai sumokama, nes buhalteris daugumoj įmonių yra 5in1 doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labutės smile.gif

Aš siūlyčiau pildyti kelionės lapus..pati kai buhalteriavau pildžiau. Tas PMĮ komentaras 17 str jau seniai yra, bet ten parašyta,kad įmonė pati nusistato kokiu dokumentu įforminti keliones - ar aktu, ar nurašymo dokumentu: priklauso nuo sąlygų ir nuo dažnumo.
pati vmi dirbu, tai kai klausia, visad sakom, reikia. Tik kad forma ir t.t. nusistato pati įmonė.
Kita vertus, kiek buhalteriavau na niekada mano kelionės lapų nieks netikrino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melka @ 2009 01 28, 21:42)
pati vmi dirbu, tai kai klausia, visad sakom, reikia. Tik kad forma ir t.t. nusistato pati įmonė.

Sorry, nu bet tada kodėl konsultuodami nesivadovaujate oficialiais išaiškinimais o interpretuojate savaip? doh.gif
Atsakyti
Yra tik komentaras:

Įmonių buhalterinėje apskaitoje fiksuojamos ūkinės operacijos, tarp jų ir susijusios su autotransporto priemonių panaudojimu, turi būti pagrįstos dokumentais. Atsižvelgdama į veiklos pobūdį, važiavimo dažnumą ir kitas darbo sąlygas, įmonė pati nusistato, kokiais dokumentais turi būti įforminama kelionė ir degalų bei kitų medžiagų sunaudojimas.
Visi autotransporto priemonės panaudojimo ir degalų suvartojimo duomenys gali būti nurodyti viename dokumente (jei įmonei tai patogu) arba išdėstomi keliuose dokumentuose (degalų nurašymo aktuose, įvairiuose suvestiniuose žiniaraščiuose ir kt.). Dokumentai turi būti patvirtinti atsakingų asmenų parašais.

Aš nesiginčyju schmoll.gif
parašykite tiesiog užklausimą raštu.
Bet aš iš komentaro kaip tik ir suprantu,kad turi būti viskas įforminta- kas ir kaip ir kiek, tik to dokumento nebūtina vadinti kelonės lapu smile.gif ir nurašymo aktas bei pravažiuoti km gali būti keliuose dokumetuose arba viename
Bet jus aišku darykite kaip jums atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melka: 29 sausio 2009 - 08:34
labas rytas, norėjau pasiteirauti...
kokiu kodu siūsti PSD į VMI (nuo ligos pašalpos)?
O ĮMOKOS Į GARANTINĮ FONDĄ KOKIU KODU?
o SODRAI (PSD, 30,98+3%)-252 KODU?
Atsakyti
Nuo ligos pašalpos kodas 1951,
garantinis 1961
sodros įmokos kodas 252
Atsakyti
QUOTE(Melka @ 2009 01 28, 22:42)
Kita vertus, kiek buhalteriavau na niekada mano kelionės lapų nieks netikrino smile.gif

va kaip gerai, tai mes čia gausim komentarus kaip sakant iš pirmų lūpų thumbup.gif
Atsakyti
Pati jūsų klausinėsiu pamatysite smile.gif
Atsakyti